VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VÅR KATT!

Vår lilla katt som vi var ute och rastade igår, hon sa själv att hon var det haha. Det var härligt att se henne ha energi för en stund! Och nu har hon fått i sig vindruvor som gett henne leklust igen, men det märks att hon är sliten efte veckan. Vem skulle inte vara det liksom. Tänk så lätt man tar vissa saker för givna, ganska ofta till och med. Sina barns livsglädje och sprallighet tex, den bara är ju där. Helt fantastisk.

Vi har avverkat sortergården och varit och köpt målarfärg till garaget under dagen. Bakade en kladdkaka också men den blev inte sådär seg som jag vill ha den. HUR gör man det egentligen!? Hittar aldrig det perfekta receptet.


Kommentarer


  1. Johanna 27 februari, 2017 on 18:10 Svara

    Hej, har du sirap i kladdkakan? Det gör den lite mer brownieseg.

    • Evelina 27 februari, 2017 on 20:29 Svara

      Yes, sirap har jag i! Förstår inte vad det är som blir ”fel” ?

  2. Mirche 27 februari, 2017 on 18:38 Svara

    Detta är, i mitt tycke, världens bästa recept! Kladdkakan blir perfekt varje gång! (Kör på 15 min) ???

    http://www.koket.se/nyhetsmorgon/markus-aujalay/kladdkaka/

    • Evelina 27 februari, 2017 on 20:28 Svara

      Tack!! ????

  3. Ida 27 februari, 2017 on 18:40 Svara

    Väldigt söt katt ? jag brukar använda mig av detta receptet på kladdkaka, min favorit!

    http://www.koket.se/nyhetsmorgon/markus-aujalay/kladdkaka/

    Ha en fin kväll!

    • Evelina 27 februari, 2017 on 20:28 Svara

      Tack snälla för tips!

  4. Monika 27 februari, 2017 on 18:52 Svara

    Hur länge gräddar du kladdkakan? Många recept har 20-25 min. Jag brukar aldrig ha mer än 15-17 min. Sen stelnar den och blir seg och god när den får kallna lite. Brukar även trycka i dumlekolor i smeten som gör det ännu segare.

    • Evelina 27 februari, 2017 on 20:28 Svara

      16 minuter idag! Blev kladdig i mitten men ganska trist längst ut, mer som chokladkaka liksom 😉
      Åhh dumlekolor måste jag testa, Gud så gott!

  5. Jenny 27 februari, 2017 on 19:19 Svara

    Ser att flera tipsar om Markus kladdkaka och det var just det jag skulle göra?. Kör alltid det grundreceptet och sen kan man ju tex trycka ner lite kick/käck t.ex. Sen tycker jag alltid att det blir godast att grädda lite i underkant och sen låta den stå i kylen. Hälsningar Jenny

    • Evelina 27 februari, 2017 on 22:34 Svara

      MÅSTE testa detta recept, tack alla!! ???

  6. Hihi gulligt 😀

  7. Milla 27 februari, 2017 on 23:05 Svara

    Sötnosen alltså

  8. Sandra 27 februari, 2017 on 23:25 Svara

    Jag gräddar min på lite lägre värme, ca 150 grader. Då blir den mer jämnt kladdig och man slipper den torra kanten ?

  9. Christina 28 februari, 2017 on 07:51 Svara

    Jag brukar göra Leilas.
    Gör dock receptet * 2 i samma form.
    Blir en hög, fin kladdig kaka.

  10. Johanna 28 februari, 2017 on 07:51 Svara

    Hej Evelina! Har en liten fråga. Jag ska gifta mig i sommar och letar efter örhängen till min klänning. Såg din bild på din framsida och just såna du hade på dig skulle jag vilja ha. Får man fråga vart du köpte dem? Kramar

  11. Anna 28 februari, 2017 on 09:42 Svara

    Jag fick det här receptet nerskrivet på en lapp av en kompis för 10 år sen och det är bästa receptet, jag har gjort det säkert 100 gånger!
    Plus för att man blandar allt i kastrullen och slipper lite disk 🙂

    100g smör
    2 ägg
    2,5 dl socker
    1,5 dl mjöl
    1 tsk vanlijsocker
    3msk kakao

    Smält smöret i en ganska stor kastrull. Ta av från plattan och blanda i ägg och socker och rör ihop. Ha i resten av ingredienserna och blanda.
    Smörj och bröa en springform och häll i smeten.
    Grädda i mitten av ugnen i 175 grader. Ca 18-22 minuter brukar jag grädda men det beror ju såklart på ugnen!

    Ibland har jag blandat ner lite smaksättare också:
    Krossad Turkisk peppar (bäst)
    Krossad polkagris
    Marabou apelsin- eller mintkrokant (lägg ner rutor i smeten när den är i formen)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna