VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TENTAÅNGESTEN SOM FÖRSVANN & ROTAVIRUS

Den senaste veckan har jag pimplat pepsi max, bitit på naglarna och varit smått rastlös i kropp och knopp. Det är ändå att föredra framför att ha riktig tentaångest. De första kurserna hade jag det. Jag mådde dåligt och ja, hade småångest. Men som den kontrollmänniska jag är mår jag genast bättre när jag har kontroll, och det känner jag att jag har fått efter drygt 1 år på högskolan. Såklart jag inte kan veta vad som kommer på tentan, men jag vet hur tentorna kan se ut, hur lärarna överlag fungerar och framför allt så har jag hittat min studieteknik. Jag gör ingen stor grej av det längre. Att ha en tenta känns inte längre främmande, och jag tänker att det är små check points där jag måste kryssa i att jag har varit för att till slut få min examen.

Kvällen och natten har varit jobbig för älsklingsIdun… Hon och M var uppe vid 02 och hon ville INTE sova. Bara tvätta händerna haha. Så M fick hänga tvätt (vi tvättar ju dygnet runt just nu) och sen sitta och titta på när hon tvättade händerna. Han sa något om att hon är preciiis som jag, att har hon väl bestämt sig för något så är det omöjligt att försöka övertala henne till något annat. Förstår inte alls var han menar hehe… 😉 Börjar bli rätt säker på att det är rotavirus de små har. Stämmer inte överens med vinterkräksjuka och någon vanlig liten magsjuka är det inte heller.

 

 

Drömmer om att kunna gå till gymmet igen men får stilla begäret genom att titta på snygga träningskläder istället. Har ni sett Odd Mollys träningstights? I like!

/4 timmar till tenta

 


Kommentarer


  1. Usch låter inte kul :(.

  2. Lena 24 februari, 2017 on 12:36 Svara

    Hej, är inte era vaccinerade mot rotaviruset? Eller valde ni att inte vaccinera mot det? Vet iofs inte om det ger fullständigt skydd? Krya på de små ?

    • Evelina 24 februari, 2017 on 19:40 Svara

      Nej det är dom inte, vi valde att inte ge det ? Tack snälla! Kram

      • trebarnsmamma 24 februari, 2017 on 20:22 Svara

        Bara nyfiken: varför valde ni bort vaccinet? (Själva betalade vi nästan 2000 kronor för att få vaccinet till vår yngsta.)

        • V 25 februari, 2017 on 07:07 Svara

          Hej!
          Menar inte att svara i Evelinas ställe, men vi valde också bort Rota till våra barn (och då bor vi ändå i Sthlm och får det därför gratis).
          De allra flesta barn klarar Rota väldigt bra. Det är så klart jobbigt med magsjuka – jag avskyr det – men i länder som Sverige är det sällan som barn blir väldigt sjuka (det är ju framför allt i tredje världen barn dör av Rota). Vi valde bort det eftersom det kändes som ett ”slippa vabba-vaccin” snarare än något nödvändigt för barnen. Utan att gå in på vaccindiskussion här vill jag bara poängtera att det alltid är bra att vara källkritisk och inte ”köpa” all vaccin med hull och hår.

          • Ingrid 25 februari, 2017 on 11:30

            Okej. Jag är emetofob, så jag erkänner att det var till stor del för min skulle som jag lät honom få vaccinet 😉

            Jag är historiker, och har svårt att se att någonting i historien har gjort att människors överlevnad har ökat så mycket som vaccin. Vaccin tror jag aldrig kan vara farligare än sjukdomen. Det är ju ändå 1000-talsbarn som läggs in på svenska sjukhus för rota-infektioner, så helt ofarligt är det ju trots allt inte. Men rota-vaccinet är väl ett av de få vaccin som jag kan förstå att man inte tycker är självklart att ge.

          • Evelina 25 februari, 2017 on 16:54

            Vaccin är TOPPEN!! Men efter ”svininfluensavaccinsfiaskot” för några år sen är jag väldigt skeptisk mot nya vaccin. Om det är nödvändigt för överlevnad, att det är mot en dödlig sjukdom i sig så absolut, eller om man har familjemedlemmar med sjukdomar som gör att rotaviruset skulle kunna innebära katastrof hade jag tyckt att det var ok, men inte som det är nu. Eller var då, för här erbjuds alla nyfödda vaccinet.
            Rotavirus är ”ofarligt” men risken att bli uttorkad är stor och det kan bli farligt så det gäller att få i de små tillräckligt vätska.

          • Evelina 25 februari, 2017 on 16:56

            Vi får också vaccinet utan kostnad här men jag känner lite så – nytt vaccin är något jag tycker man ska vara väldigt kritisk mot, jag vill veta vad mina barn får och vad det kan bli för konsekvenser. Hade det handlat om en dödlig sjukdom i sig, eller att någon familjemedlem hade ex diabetes hade jag inte tvekat!

        • Evelina 25 februari, 2017 on 17:05 Svara

          Vaccin är TOPPEN! Om de är beprövade sedan länge och mot dödliga sjukdomar ger jag gärna mina barn dom. Men efter ”svininfluensavaccinsfiaskot” för några år sen är jag väldigt skeptisk mot just nya vaccin. Om det är nödvändigt för överlevnad, att det är mot en dödlig sjukdom i sig så absolut, eller om man har familjemedlemmar med sjukdomar som gör att rotaviruset skulle kunna innebära katastrof är det såklart annorlunda. Rotavirus är ju egentligen ”ofarligt” isig men risken att bli uttorkad är stor och DET kan bli farligt så det gäller att få i de små tillräckligt vätska. Nu är de äntligen på bättringsvägen här hemma 🙂

          • trebarnsmamma 26 februari, 2017 on 01:10

            Okej. Tack för svar. Och skönt att småttisarna börjar må bättre!

  3. Linda 24 februari, 2017 on 15:26 Svara

    Det går knappt att läsa dina inlägg för reklamerna åker över texten hela tiden ?

    • Evelina 24 februari, 2017 on 19:39 Svara

      Hmm jag ser ingen reklam?! Hoppas det snart ordnar till sig! Kram o trevlig helg

  4. Emma 24 februari, 2017 on 19:12 Svara

    Usch hoppas barnen blir friska snart.

    Vår äldsta son blir faktiskt alltid sådär dålig vid magsjuka. Kan gå flera timmar o sen kräks han. Ibland nästan en vecka innan han är helt frisk. Ibland har knte spytt på 24 h så kröks han igen. Läkarna säger att för vissa barn blir en magsjuka sådär.

    Hoppas det gick bra på tentan

  5. Marlene 24 februari, 2017 on 19:15 Svara

    Oj då, fick de inte vaccinet? :/

    • Evelina 24 februari, 2017 on 19:38 Svara

      Vi valde faktiskt bort det ?

      • Marlene 24 februari, 2017 on 20:55 Svara

        Hoppas de snart mår bra igen ?

  6. Anna 24 februari, 2017 on 20:59 Svara

    Vi har haft rotaviruset o när jag läser så låter det som samma symtom. Vår lilla blev riktigt dålig o vi fick åka till sjukhus då han nästan va uttorkad, så håll utkik i blöjan o försök med lite lite vätska i taget. Allra bästa är isglassen! Men va uppmärksam för rota är hemskt!!

    • Evelina 25 februari, 2017 on 16:59 Svara

      Usch, vad bra ni fick bra hjälp när det behövdes! Vi har som tur är lyckats få i vätska då och då och blöjorna har varit kissiga (inte lika mkt som vanligt såklart). Tack för tips, frysen är full av piggelin åt Idun <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna