VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

STEP OUT OF YOUR COMFORT ZONE

Hur har ni andra studenter lagt upp det med jobb? Det är många i min klass som jobbar ganska mycket faktiskt och jag tycker dom är grymma! De flesta utan små barn i och för sig = mer tid till jobb men ändå. Jag har alltid jobbat mycket men i takt med att barnen har kommit får de såklart större fokus och prioritering. Det är viktigt att prioritera rätt. Och att man gillar det man gör! Förmodligen går det att jobba lite mer om man gillar det man gör, för då tar det mindre energi på något sätt.

Jag älskar att plugga och att blogga + podda känns som det bästa jobbet man kan ha vid sidan av, inte minst för att jag har mitt kontor hemma. Funderar en del på hur det kommer bli sen när jag är färdigutbildad – vad kommer få ta mest plats och vad vill jag utesluta. Om jag vill utesluta något. För mig är det viktigt att känna att familjen får tid, men nästan lika viktigt är att trivas med det jag gör. Och känna att det finns en balans i allt. Väldigt mycket tycker jag man ska trivas med sitt jobb till och med. Tycker man hela tiden att det är tråkigt att jobba så kanske man borde välja en ny bana? Eller om det är själva miljön på arbetsplatsen, byta arbetsplats i alla fall? Du kan hitta lediga jobb hos Careerbuilder tex (det finns så mycket mer än bara Arbetsförmedligen) och om du önskar en förändring tycker jag att du i alla fall ska börja titta runt efter alternativ. Det finns nog inget jobb som bara är kul och roligt exakt preciiis hela tiden, men det är den känslan som ska vara i majoritet. Livet är för kort för att inte våga testa sina vingar! Att börja plugga när jag var 28 var ett ganska läskigt beslut till exempel, men samtidigt är det bland det bästa jag har gjort :). Podda var inte heller något jag hade tänkt skulle bli av NU men jag är så glad för att vi tog tag i saken över en helg sådär, jag och Josefine eftersom vi pratat om det så länge.

 

  dont-be-afraid-to-sparkle-a-little-brighter-quote-1af42c5e356ce996b8c98eb37c227e2d3d9b98320dc7a89f6df75c64fb2bd433d

 

 

 


Kommentarer


  1. Inne hos Ina 23 februari, 2017 on 16:48 Svara

    Det beror ju lite på vad man läser också, hur mycket man kan jobba. De som går i din klass läser ju så klart samma sak som du 😉 men det skiljer mycket mellan ämnen, kurser och nivåer.

    Första fem terminerna hade det varit omöjligt för mig att jobba extra. En del kurser la jag ner 50 (!) timmar i veckan
    på. De sista fyra jobbade jag dock extra på mitt nuvarande jobb, det var lättare då. Började med 80% som jag tog för att få in en fot och för att jag var väldigt omotiverad så jag kände att jag behövde göra något annat. Sen jobbade jag 50% resten av studietiden och det tyckte jag var lagom. Stressigt och lite jobbigt eftersom jag jobbade vardagar men ändå skönt 🙂

    Idag är jag jättenöjd med att bara jobba och att bara jobba heltid! Mer än heltid fungar en kort period men inte hela tiden.

    Kram!

  2. Johanna 23 februari, 2017 on 18:34 Svara

    Blir lite förvånad att du drar iväg till skolan med ert kräkigt barn hemma. (Igår). Känns lite oansvarigt gentemot andra…

    • Evelina 23 februari, 2017 on 19:09 Svara

      Självklart hade jag tvättat händer noga och hade rena kläder på mig, då är det ok eftersom jag själv inte är sjuk. Sen var det ju en examination, hade inte gått ut ”bara för att”. Så oansvarigt nej, man kan inte pausa precis allt för att familjemedlemmar är sjuka.

  3. Intressant att läsa om 🙂

  4. JK 23 februari, 2017 on 23:25 Svara

    Hur ofta är man hemma båda föräldrar på ett eller två sjuka barn? Det får man ju exempelvis inte ersättning för från FK. Hos oss och alla i min närhet är det en förälder som vabbar, och den andre är på jobbet. Man turas om så gott det går. Jag har aldrig smittat en kollega när jag själv varit frisk, även om magsjukan gått hemma. Barn som är friska och har skolplikt går till skolan.
    Så nej, inte alls oansvarigt tycker jag. Studier är lika viktigt som jobb, så klart du ska gå på viktiga lektioner.

    • Evelina 23 februari, 2017 on 23:47 Svara

      Helt enig! Det där är ju verkligheten för i princip alla skulle jag tro. Sen tror jag att de flesta gör sitt absolut bästa för att inte sprida smitta! Men detta var dessutom en examination jag var på (imorgon är det en ännu viktigare), så det handlade inte ”bara” om vanliga föreläsningar heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna