VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HAN FÖRSTÅR INTE MITT KÄRLEKSSPRÅK MEN ÄR VÄRLDENS BÄSTA ÄNDÅ

Tänk att M snart har varit föräldraledig i ett halvår?! Det är helt galet vad tiden går. När han börjar jobba igen kommer våra liv bestå av en hel del pusslande fram till sommaren då jag blir föräldraledig igen mellan terminerna. Vi har valt att göra så för att barnen ska kunna vara hemma så länge som möjligt och det är tack vare deras farmor som vi kommer klara av pusslandet eftersom hon ska komma hit de dagar jag har föreläsningar. Så 2-3 dagar i veckan några timmar varje gång kommer hon assistera som lekfarmor! Tror det kommer gynna deras relationer fint :).

 

Stackars M har inte haft det lätt på sistone men han är en riktig superdad och superman som ändå mest bara är glad och gör allt för oss varje dag. Lagar mat, leker i oändlighet, hämtar på skola osv. Gnällig bebis och gnällig fru har han haft utan att förtjäna det. Nu senast var det för att han glömde av den sjätte, och ni som lyssnat på podden förstår nog hur mycket jag uppskattar de dagarna när vi turas om att göra saker för varandra. Det är inte det att det måste vara något dyrt eller stort, men att helt glömma av ja då blev jag faktiskt ledsen. Han har fortfarande inte lärt sig mitt kärleksspråk ännu (att jag gillar att bli överraskad). Sen är jag är rätt långsint av mig (ful egenskap jag vet) och kan liksom inte riktigt släppa att det ska vara så svårt att typ köpa blommor nån gång i halvåret. Tror ni på det där med kärleksspråk och att man behöver fylla på sin kärlekstank med rätt sorts bekräftelse, annars spelar det ingen roll? Jag tycker det stämmer in väldigt bra på mig. Men jag måste ju säga att M är världens bästa på de andra fyra språken och det är DET jag måste fokusera på i första hand. Det är saker som är så väldigt mycket viktigare i längden såklart. Men jag tror att M förstår mig lite mer efter att ha lyssnat på podden haha, för han kom hem med ett par fina örhängen igår ;).

 


Kommentarer


  1. Så fint skrivet 🙂

  2. Mikaela 9 februari, 2017 on 20:49 Svara

    Jag tror absolut på det här med rätt slags kärleksspråk.Min fästman är inget vidare på att överraska,han har lyckats vid ungefär två tillfällen på 7 år.Förstår om du blev sur på att han glömde er månadsdag då den betyder mycket för dig.

    Lyssnar på catchinguppodden och ni är alldeles underbara.Som att sitta och lyssna på två vänner.Det går verkligen att relatera till det ni pratar om.

  3. Diana 9 februari, 2017 on 20:54 Svara

    Fint och ja jag håller med det är rätt viktigt. Jag känner igen vissa drag du nämner, men precis som du själv är medveten om, så måste man nog fokusera på det som är BRA med allt annat och inte bara på det man önskar att de kunde vara. Sen kan man ju självklart påpeka och prata mycket om hur viktigt sånt är, för mig är det också ganska viktigt att få hem en liten överraskning i form av blommor eller så då och då. Blommor är det bästa jag vet, en fin uppskattning, genom prat och mer prat, lär man sig. 😀

  4. Josefine 9 februari, 2017 on 22:32 Svara

    Nämen M då!

    Jag tror faktiskt han aldrig mer kommer glömma efter kombon podden + glömma 🙂
    Jag kom ihåg den dagen efter iallafall hahaha.

    Men jag tror du har helt rätt i att du kanske behöver SE de andra sakerna som är HANS kärleksspråk och ge de cred också. Precis som du gör nu.

    POWER till er gumman! Vi hörs på söndag 🙂 <3

  5. Sandra 10 februari, 2017 on 08:58 Svara

    Min mamma har hjälpt oss mycket med barnen under åren jag pluggade och min man jobbade. Deras relation idag är jättestark och dom har fått ett speciellt band. Så himla fint att se.
    Deras farfar som alltid varit helt ointresserad av barnen har ingen relation alls till dom idag. Dom räknar svärmors sambo som sin farfar. Men han är å andra sidan världens bästa farfar och ger barnen enormt mycket kärlek och glädje. Så tacksam att ha honom i vår närhet.

    • Evelina 10 februari, 2017 on 09:03 Svara

      Åh vad fint!! Det blir ju verkligen att de investerar i sina barnbarn för livet. Kram!

  6. Yrla 10 februari, 2017 on 14:40 Svara

    Hej!
    Jag fungerar nog likadant, har själv tre barn med min sambo. Vi är inte gifta…än hehe!
    Jag tänker som dig, att min sambo har så många andra fina sidor (Det har han verkligen) och jag vet att han inte skulle göra allt som han gör om det inte vore så att han älskade mig och barnen, MEN kärleken ska ju inte bara visas genom ”vardagliga saker” om du förstår vad jag menar. Utan det där lilla extra gör ju verkligen att veckan som kändes tung blir så mkt lättare av en liten blomma, en godisbit, ett kort eller vad det nu kan vara. Och ibland tänker jag ”jag får nöja mig med att han är så bra på det där och det där…” Men faktiskt så är det så att ens partner ändå någonstans borde ta det till sig eftersom en själv oftast tänker att det ”räcker” med att han städar, diskar och tar hand om barnen. En måste ju vårda det en har, b.la. så görs det också genom en liten vardaglig överraskning, för ärligt, hur jobbigt är det att köpa en bukett när en ändå är och handlar mat? Handlar om prioritering, så är det faktiskt, ingen stor grej! Så ställ det kravet, det är du värd! Varför ska vi hela tiden anpassa oss? Någonstans får de ta tummen ur och göra det ”lilla extra”. Inte varje dag, inte varje vecka, men en gång i månaden/varannan månad? Inte så att de behöver jobba ihjäl sig för det.

    • Evelina 10 februari, 2017 on 14:53 Svara

      Men exakt!!! Skönt att fler förstår haha 🙂 och hoppas våra män gör det nån gång också… KRAM

  7. Diana 11 februari, 2017 on 10:09 Svara

    Kommer inte mina kommentarer med eller?

  8. Diana 11 februari, 2017 on 19:19 Svara

    Åh ser att inte mina kommentarer kommer med alls längre. Hoppas det löser sig, hojta till om du vet att det är löst, tills dess låter jag bli att kommentera. 🙁 Känns meningslöst.
    Kram fina du.
    <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna