VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LITE TRÄNING & INSPELNINGSDAGS

Vad skönt att komma hem i bra tid idag! Vi körde in på vår gata halv fyra och det tog inte många minuter innan ALLT var uppackat och jag hade startat en tvättmaskin. Är en grej jag har för mig, att det måsta packas upp direkt när jag kommer hem. Stackars M gör det nog mest bara för att han vet att det gör mig lycklig. Eller det är jag säker på haha. Världens gulligaste. Efter middag smet jag iväg mitt i badning av de små för att träna! Vet inte hur mycket man ”ska” träna med förkylning i kroppen, men samtidigt är det nästan mer tid med förkylning än utan så jag känner att jag inte vill sitta och vänta på att känna mig helt symptomfri. Då hade det inte blivit många pass. Mitt motto lite träning är bättre än ingen stämmer extra bra emellanåt.


Nu på kvällen har jag och Josefine spelat in nästa poddavsnitt, på onsdag kan ni höra det!

Jag brukar alltid ha viss grad av hemlängtan när jag är iväg, men när M frågade mig innan hur det kändes att vara tillbaka i radhuset sa jag att detta nog är första gången som jag inte alls längtade hem. Han kände precis samma. Lyckad tripp minst sagt.

Kram & Godnatt

 


Kommentarer


  1. Jessica 5 februari, 2017 on 22:46 Svara

    Hej!
    Första gången jag kommenterar? Du har en sån härlig och genuin blogg!

    Jo ang träning vid förkylning, så länge du inte har ont i halsen så kan du träna men känner du det minsta lilla i halsen så undvik träning?

    Mvh
    Jessica

  2. Anna 6 februari, 2017 on 08:38 Svara

    Hej Evelina! Tack för en fin blogg!
    Har en 10 månaders liten tjej som sover SÅ illa.. suck! Hon vaknar ofta, typ varannan timme och vill amma/snutta (ofta äter hon inte, utan tar något tag och sen bara ligger med bröstet i munnen liksom).. Får hon inte göra detta blir hon så arg och bara vrålar! Om hennes pappa tar henne blir hon också galen.. den ända som gör henne lugn är att få snutta. Detta har hon hållt på med sen hon var ca 5-6 månader så jag är van och det funkar, MEN.. nu har hon börjat att bitas så det blir sår och blöder och gör SKITONT! Så nu känner jag att det här med att amma kanske snart ska vara ett avslutat kapitel, men hur gör vi då på nätterna?!? Kommer ju bli en mardröm..
    Hur gör ni? Det hjälper liksom inte att försöka ge henne vatten eller peta in nappen, hon blir så arg..

    Hur ser Astons matschema ut? Tänker om hon skulle vara hungrig och därför vaknar mycket, men vi ger henne lagad mat x2, flera mellanmål och gröt/välling precis innan läggdags..

    Och hur får ni Aston att somna? Hon vill ju helst amma sig till sömns, men det kommer ju inte funka alltid..

    Förlåt för ett långt och lite halvrörigt inlägg, men behöver verkligen lite tips! Kram!

    • Evelina 6 februari, 2017 on 09:51 Svara

      Hej och TACK!
      Jag ammar inte Aston så kan tyvärr inte komma med så mkt tips kring det. Däremot har vi märkt att han sover bättre på natten om han får somna i sin säng, så nu nattar vi honom i den. Han är rätt pigg när vi lägger honom, efter välling i soffan och de vanliga nattningsrutinerna, men efter kanske 10-15 minuter har han somnat alla gånger hittills (peppar peppar). Han bökar och snurrar och sätter sig upp och pratar, men jag lägger honom ner igen, klappar på honom och stryker på pannan eller över ryggen. Till slut somnar han! Så inga tårar eller sådär, då hade jag nog hellre haft honom i famnen i soffan tills han somnat som vi gjort innan. Det är så svårt att komma med tips, alla barn är så olika och det måste kännas bra för DIG också. Vad ger dig mest lugn i själen liksom? Låter ju inte så härligt med bitandet alltså… Har hon nappen mycket annars? Kanske pappan kan ta över nattningarna ett tag och även nätterna om du kan sova i annan säng några nätter? Har en vän som gör så för att vänja av med amningen. För det kanske är samma som att Aston sover bättre i sin säng om han får somna där, att din dotter somnar och sover bättre med pappa på natten om det är han som nattar?
      Aston äter välling mellan 7 och 8, lunch (lagad mat) mellan 11 och 12, mellis (typ gröt, banan etc) mellan 14 och 15, middag (lagad mat) kring 17 och välling vid 19. Jag upplever att det inte är maten som gör att han vaknat på nätterna, utan att det är något annat… Så tror inte att din dotter vill eller behöver äta på natten egentligen, utan att det har blivit en vana och ett beteende för henne nu. Hoppas verkligen ni hittar något sätt som passar er, fråga på BVC också? Eller kanske om du har vänner? Alla har ju tips, sen är det upp till dig att välja vilket du vill lyssna på. Eller lyssna på och ändra till ERT sätt ;). Stor kram och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna