VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GODMORGON!

Onsdag och jag ska in till skolan för att gå igenom alla mina föreläsningsanteckningar (försöka banta ner dom rejält eftersom det blir MÅNGA efter en tioveckorskurs) och sälja en bok.

En del kurslitteratur köper jag ny, men mest begagnat faktiskt. Det är smidigt att ha kontakter i min förra klass som både svarar på frågor om kurserna och säljer böcker till mig :).

Har du sovit gott? Aston har slutat vara klarvaken på nätterna nu igen men han vill fortfarande komma över kring 2-3 och sover sen resten av natten brevid mig. Inatt var det inte förrän närmre 5, jippie! Helt ok, när han inte sparkar större delen av tiden hihi. M sover fortfarande inte kvar i sängen hela natten dock, Idun har inte slutat med att hämta honom på nätterna så han somnar hos henne och sen sover de två längst av alla. Så vi sover ändå mer än på länge tycker jag. Men vi måååste bli bättre på att lägga oss i tid. Förstår inte varför det ska vara så svårt? Tror det kommer vara lika svårt tills M börjar jobba igen, för då är det verkligen ett måste att somna i tid, när han ska gå upp tiiidigt igen.

 

Sötaste lilla loppan i årets overall som finns här

Tycker ni också att det är svårt med barnvantar/handskar? Dessa är från H&M förra året och de är lätta att få på, sitter bra men är inte speciellt varma. Nu är Idun väldigt varm av sig, så de räcker men Aston som är mer frusen av sig hade inte kunnat ha dom. Och är vantarna varma tycker jag att de ofta är klumpiga och omständiga att ta på, ofta såna där långa som är svåra att hitta rätt med tummarna.

Men overallen är toppen! Och så härlig färg. Det enda jag hade önskat är resår nere vid ryggen för bättre passform. Har alla barnoveraller reflexer förresten? Borde vara krav.


Kommentarer


  1. Jenny 11 januari, 2017 on 11:58 Svara

    Hej och Tack för en underbar blogg!!:)!Köp tornedalsvantar! ( finns att beställa från nätet ) Typ de bästa som finns! Går att köpa ullvantar som man kan ha i oxå!! Helt underbara:)) kram på dig!

    • Mari 11 januari, 2017 on 15:04 Svara

      Men de är så klumpiga tycker min dotter.
      De funkade bra upp till ca 2 år, därefter ville hon börja använda händerna när vi är ute. Hon vägrar att ta på sig de vantarna för hon tycker de är för osmidiga.

      Vi kör på Reima och kompletterar med tunna ullvantar under när det blir kallare ute.

  2. Tilda 11 januari, 2017 on 12:00 Svara

    Hur kommer det sig att ni inte sammsover med barnen? Min dotter är lika gammal som Idun och kommer alltid över på nätterna, hon har inte sovit en enda hel natt i egen säng men det är inte ens något jag reflekterar över utan tänker att de klart hon vill sova bredvid oss. Verkar så bökigt för M att ligga och trängas i Iduns lilla säng?
    Nu har vi en 1,60 säng med också bara 1 barn. Varför inte smacka in en bauta säng i sovrummet och sova i en enda stor hög? Haha det kanske bara är jag som tänker så, men varje gång jag läser om era vakna nätter tänker jag att en megastor säng där alla får plats kanske vore bästa lösningen? Sömn är ju nästan det viktigaste för att en ska orka som människa. Är i ärlighetens namn hellre utan mat än sömn 😉
    Men sen förstår jag om det kanske är så att barnen sparkar och rör sig mycket när ni sover tillsammans att ni helst har dem i egna sängar?

    • Evelina 11 januari, 2017 on 12:26 Svara

      Vakennätter har vi inte, barnen somnar om snabbt som tur är 🙂 Ja båda sparkar och har sig (otroligt mycket!) så vi sover bäst i olika sängar. Men jag delar gärna säng med dom en del av natten, som nu när Aston kommer över. Det är så mysigt, samtidigt som jag längtar tills han inte vaknar till och vill komma över. M bäddar på golvet i Iduns rum, han är för stor och för ovig för att kunna ligga brevid henne haha. Men det (att hon kommer in till oss) har ju börjat först nu så vi hoppas att det är en fas som försvinner snart så alla får sova ännu mer.
      Jag känner mer att alla ska ju sova i egna sängar förr eller senare, men behöver de närhet får de SJÄLVKLART det 🙂 För min del får Idun gärna träna sig ner också, men M vägrar det haha (vi har också 160 säng), så han går med in till hennes rum och bäddar ner henne där igen.

    • Karin 11 januari, 2017 on 15:42 Svara

      Tänker precis som du Tilda! Vi samsover och alla sover längre och bättre. Jag tänker mig att små barn behöver tanka så mycket närhet det bara går, framförallt om de är ifrån föräldrarna hela dagarna på förskolan. Sen köper jag absolut argumentet att det inte funkar för alla på grund av små fotbollsspelare i sömnen? Men jag upplever sån hets från föräldrar generellt kring det här med egen säng och eget rum.
      Tack för en fin blogg!

  3. Agneta 11 januari, 2017 on 12:19 Svara

    Finska handskarna från Elsa Pitkänen (tror jag) hade min son alltid. Superbra! Enkla att ta på, sitter bra, är billiga och varma. Vi testade alla olika handskar men dessa var helt klart bäst. Doffi sålde dem iaf nåt år sen.

  4. Linda 11 januari, 2017 on 12:53 Svara

    Jag älskar pop vintervantar. Lätta att ta på, sitter bra. Barnen är aldrig blöta eller kalla. Sen är dom lite längre så det blir aldrig glapp mellan overallen o vanten. Lite dyra (300kr) men lätt värt det eftersom dom ena vi har har hållt i 4 säsonger (delat på två barn). Lycka till!

  5. Veronica 11 januari, 2017 on 13:20 Svara

    Vantar från hestra till de minsta. Lite dyrare men har bara behövts ett par. Dragkedja ända ner och lätt att få i tummen samt mycket varma!

  6. Josefine 11 januari, 2017 on 14:39 Svara

    Eskil kommer också över till oss VARJE natt. Det sötaste är att han står upp med vattenflaskan under armen och ropar: Eskil sove eeeegen seng = han vill till mig 🙂 Då dör jag sötdöden och så får han somna på min kudde.

    • Evelina 11 januari, 2017 on 14:48 Svara

      Naww plutten. Igår hade M försökt att förklara att han vill sova i sin säng, då hade Idun svarat MITT HUS. Help!! Lillbossen kan man säga hahaha….
      Puss

  7. Josefine 11 januari, 2017 on 14:42 Svara

    Och ja jag räcker upp handen för det där med att lägga sig i tid. Men då styr blodsockret vårt liv så oftast får jag inte lov för nåt måste väntas in / fixas. BLÄ!

    Men den där tiden på kvällen är så MAGISK. Inga barn, bara jag, han, vi.

  8. Fanny 11 januari, 2017 on 14:55 Svara

    Vi är totalt värdelösa på att lägga oss i tid, hahaha.. Och våra barn är värdelösa på att sova. Kass kombo 😉 Vår sexåring är mörkrädd och rädd för att vara själv (barnen delar rum, men det hjälper inte) och tvååringen älskar att vara vaken.
    Så med andra ord, oftast sover vi med vars ett barn. Sover man med sexåringen får man iaf sova, värre är det med tvååringen 😉
    Vi kör varannan natt, tur är ju det. Båda vi jobbar heltid. Kram ♥

  9. Marlene 11 januari, 2017 on 15:54 Svara

    Jag kan verkligen rekommendera pops vantar! De håller länge (ibland flera säsongen), är rätt så varma och sitter bra på små händer. Kompletterar med pops ullvantar under vid kyligare dagar ?

    Åh vi är också sämst på att lägga oss i tid. Här snittar vi 5-6 timmar per natt ? Även fast vi båda jobbar är det rent omöjligt att hitta till sängen innan tolvslaget! Men vi har 3 kids som sover gudomligt bra i sina egna sängar, så det är inget större problem egentligen. Varken jag eller min sambon klarar av att samsova med barnen, vi sover sååå dåligt då. Så vi har kämpat järnet första åren med att de ska sova i sina egna sängar. Tacksam över att det gett resultat. För nu sover alla gott varje natt ?

  10. Fanny 11 januari, 2017 on 16:44 Svara

    Våra tre (6, 4 och 2 år) har alltid Didriksons vintervantar, tror att de heter Biggles. Vi tycker att de är lagom varma, sitter bra, finns i många färger och är prisvärda.

    • Evelina 11 januari, 2017 on 17:29 Svara

      Åh ja dom är bra!! Har ett par som Elion haft, de passar Aston nu 🙂

  11. Helena 11 januari, 2017 on 18:34 Svara

    Hestra-vantar! Kostar lite mer men så värt det. Har till båda barnen flera olika modeller och de ör alltid torra och varma.

  12. Anette 11 januari, 2017 on 19:13 Svara

    Eftersom du arbetat tidigare kanske du är med i facket? För om du är medlem hos Unionen så betalar de ens kurslitteratur 🙂 Ett litet tips bara, om du är medlem där. Blir så himla dyrt med all kurslitteratur ??

    • Evelina 11 januari, 2017 on 19:25 Svara

      Jag är med i unionens a-kassa men inte facket 😉 men, om man köper begagnat och sen säljer vidare igen går man plus minus noll också så det funkar fint det med. Bra tips till de som är med i facket dock! 🙂

  13. Mimmi 11 januari, 2017 on 20:44 Svara

    Min son på snart 2 år HATAR vantar.. han kan inte leka tycker han om han har dom på. Så det är bråk varje dag man ska på med vantar.. sen blir han jättearg och ledsen för att han får ont i händerna av kylan. Jättesvårt med bra vantar! Har inte hittat några alls i hans storlek..

    • Evelina 12 januari, 2017 on 09:36 Svara

      Åh! Du kanske kan få något tips här?! Kram

  14. Emeli 11 januari, 2017 on 22:41 Svara

    Tipsar också om Hestra vantar, bästa vantarna på små barn. Så smidigt med den långa dragkedjan som gör det lätt att få i tummen! 🙂

  15. Isabella 12 januari, 2017 on 08:10 Svara

    Vill också tipsa om Hestra vi har haft Kids Wool Terry Mitten på sonen i ålder 1,5-3år. Lätt att få in tummen och kommer inte in snö. Funkar bra att leka i snön i -25 grader i Norrbotten.

  16. Liselotte 14 januari, 2017 on 22:54 Svara

    Tipsar om reimas, vi har kört den varje år, och på de mindre storlekarna är det dragkedja ner till tummen – helt lovely för små barntummar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna