VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

CHECK PÅ DEN!

Idag blev jag hämtad på skolan av minisarna och M, vi åt middag direkt och sen gick M och tränade med en kompis. Det är kul att vi båda har hittat tillbaka till träningen nu, när vi träffades hade M gymmat flera gånger i veckan i heeela sitt liv. Sen kom två barn på ett år haha. En omställning minst sagt, speciellt när man har två renoveringsprojekt samtidigt. Och en krävande fru som vill ha massa fixat också ;). Men nu så!

Och just det, hemtentan inskickad! Skönt. Full fokus på salstentan som är nästa söndag (!).


Den här lille godingen, här med nyårsballongerna, var på 10-månaderskontroll idag.

9,5 kg och 77,8 cm lång. Ännu ett långsmalt barn, några knubbisar får jag verkligen inte. Förrutom Idun som var en riktig Budda när hon föddes hihi. Men hon blev snabbt smal och om man jämför med Aston är hon snäppet smalare – 9,1 kg och 77 cm lång, också vid 10 månader. Man ska såklart inte lägga något fokus vid såna här jämförelser, det enda som spelar roll är ju att de följer sina egna kurvor. Men eftersom det skiljer nästan exakt 1 år mellan Idun och Aston är det ändå kul att hitta likheter och skillnader :).

Nu sover de små och M kom precis hem från gymmet, varm till max och jublade inte direkt när han såg att jag tänt en brasa hehe. Där är vi totalt olika! Han är SÅ varm, jag är SÅ kall. Fryser i princip alltid, även mitt i sommaren. Och ni vet ju att M ofta går utan tröja här hemma ;). Det är tur att jag har honom som kan värma mig, men vissa dagar (många) behövs tända brasor också.


Kommentarer


  1. Madeleine 10 januari, 2017 on 20:31 Svara

    Vad skönt att ha hemtentan färdig. Får jag fråga hur du pluggar de sista dagarna innan en tenta? Jag jobbar nämligen på en skola och en kollega menar på att man inte ska plugga något alls dagen innan en tenta då hjärnan inte hinner ta in den ”nya” kunskapen då utan kommer under tentadagen ha fullt upp med att sortera all kunskap. Bättre att läsa under en lång tid innan (som jag vet att du gör) och sedan vila så hjärnan hinner smälta allt. Vet inte om detta stämmer men tycker det låter vettigt, men spännande att höra hur du gör/tänker om det.

    • Evelina 10 januari, 2017 on 20:50 Svara

      Jag börjar plugga i god tid och då läsa och renskriva alla anteckningar. Några dagar innan tentan vill jag ha det färdigt, skriva ut och sen läsa läsa läsa det. Plugga på riktigt liksom. Lite då och då, pauser är viktigt. Jag tentapluggar väldigt bra kvällstid också, gärna ända inpå sängdags, då är det som att jag smälter det under natten, när jag tänker på vissa grejer det sista jag gör. Men pluggar dagen innan gör jag absolut! Fast då ska det sitta, så att det bara är repetion. Jag tror att jag läste nånstans att om man läser regelbundet under en längre tid fastnar det, läser man intensivt precis innan en tenta blir det kunskap man glömmer när tentan är klar. Och målet är ju ändå att komma ihåg rätt mycket även om tentan är avklarad 🙂
      Kram!

  2. Carolin 11 januari, 2017 on 18:23 Svara

    Så lik han har blivit Idun ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna