VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN LITEN TOMTE FRÅN FÖRR

IMG_3160  IMG_3174

En liten throwback till innan julen för sju år sen

IMG_3310

I år har vi inte gjort några julkort även om jag gärna hade det. Skickar ni julkort? Eller kanske en modern version på MMS kanske? Det skulle vi ju i och för sig hinna med..

Igår kollade vi klart en Johan Falk film innan vi gick och la oss. Jag började spinna vidare på en fråga om skolan och M somnade nästan av mitt sociologisnack haha. VAD man påverkas och liksom går in i det man läser. Att vara student är verkligen ett speciellt liv…

Jag är redan på biblioteket och ska sammanfatta gårdagens föreläsning. Men så har jag fått motivation till hemtentan bara sådär även om jag inte tänkte börja förrän om två veckor! Måste se filmen den ska utgå ifrån först, men kanske jag redan idag kan börja spåna med lite stödord och sådär. Ju tidigare jag börjar desto tidigare blir jag ju klar, vilket skulle kunna innebära ganska mycket ledig tid kring jul och nyår. Siktar på det, hade varit härligt att låta Elion vara ledig från fritids en del och samla familjetid alla tillsammans.

Fredagskram!


Kommentarer


  1. Anna 16 december, 2016 on 15:03 Svara

    Kanske funkar olika på olika platser i landet, men jag trodde att skolelever med småsyskon hemma inte får gå på fritids när en av de vuxna är föräldraledig? Så funkar det där vi bor, men inte så populärt hos barnen som gärna är på fritids 🙂

    • Evelina 16 december, 2016 on 15:41 Svara

      Jag menar att han isf kan vara hos oss fast det egentligen är Fredriks vecka 🙂 Sen vet jag faktiskt inte hur det fungerar med tanke på att JAG har sysselsättning, för det är ju inte M som är vårdnadshavare och har skyldighet att ta hand om Elion!?

      • Sofie 16 december, 2016 on 21:43 Svara

        Vi har samma situation….
        När min sambo är föräldraledig som inte är biologisk far och jag jobbar så har jag rätt att ha barnen 100%. Nu är vi inte gifta,än, men hade vi varit det så hade vi fått ha de 15h även när min sambo var föräldraledig enligt vår kommun. Det finns säkert skillnader kommuner i mellan och man kan alltid söka dispans om skäl finns för utökad tid i skola/fritis.

  2. Sara 16 december, 2016 on 15:41 Svara

    Haha ja verkligen. Jag satt och informerade min svägerska över frukosten imorse om dödligt våld och alkoholpolitik… lättsamma ämnen på morgonkvisten ?

  3. Inne hos Ina 16 december, 2016 on 16:50 Svara

    När jag läste engelska kunde jag typ inte prata svenska med min man!

    • Evelina 16 december, 2016 on 17:14 Svara

      Haha! Känns som att det kommer bli jobbig att läsa juridik nästa termin…. Vad ”fel” alla kommer göra 😉

  4. Johanna 16 december, 2016 on 17:00 Svara

    Åh kommer ihåg när du la ut de där bilderna…kommer även ihåg att du la ut en liten filmsnutt från fotograferingen. Åren går så fort! Jag har inga egna barn än, men när jag ser på mina vänners barn, ett av barnen har jag fått äran att se utvecklas från start, och det är på dem som jag ser hur fort åren går. Ett av barnen går i skolan och den andra har nyss lärt sig att prata – hur gick det till liksom? Haha. Hur fort kommer då inte tiden gå när jag får egna barn….Måste hitta någon som jag vill leva med först 😉

    Jag skickar julkort till familj och mina närmsta släktingar. Till vänner brukar jag skicka ett mms på julafton 🙂 Kram

    • Evelina 16 december, 2016 on 17:14 Svara

      Åh just det, det stämmer ju! Vilket minne du har 🙂
      Visst går det snabbt. Är ändå lite avis på dig som har allt framför dig, samtidigt som det såklart är världsbäst att uppleva här och nu!
      Kram och GOD JUL

  5. Karin B 16 december, 2016 on 20:58 Svara

    En sådan söt tomte!

    Jag är dålig på att skicka julkort!

  6. Elin 18 december, 2016 on 19:51 Svara

    Ett tips gällande julkort är att skicka via Postens hemsida. Man kan ladda upp ett eget foto och skriva en hälsning på baksidan som Posten sen skriver ut och skickar iväg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna