VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TREDJE – ADVENT – TÄVLING

I samarbete Jollyroom tävlar jag i den tredje adventsluckan ut ett presentkort värt 1500kr som man kan handla produkter från märket petite chérie med. Petite chérie är ett märke som har SÅ mycket fint – smidiga resevagnar, vanliga vagnar, sittdynor, skötväskor, åkpåsar, babysittrar, inredning mm.

För att vara med och tävla vill jag att du berättar i en kommentar hur DU skulle önska att din julafton såg ut i stora drag – vad värdesätter du och finns det kanske någon tradition som absolut inte går att missa i ditt/ert julfirande?

 

LYCKA TILL!


Kommentarer


  1. Sofie Roos 11 december, 2016 on 12:24 Svara

    Jag skulle vilja att hela stora familjen alltid kan se till att samlas åtminstone någon av dagarna kring jul, jag värdesätter familjetiden mer än allt annat men jag ska inte förneka att julmusten är rätt värdefull den också 😉 Om jag vann skulle jag ge min syster en tidig julklapp, hon ska snart få sitt andra barn och så stolt jag är över henne för olika anledningar gör att jag tycker hon är värd att få grotta ner sig i all babyshopping rejält 🙂

  2. Nina 11 december, 2016 on 12:39 Svara

    Min önskan är att min son och den lilla påväg ska få fira jul som jag gjorde när jag var liten tillsammans med dem närmaste kusiner alltså många barn! Den börjar med Kalle och sedan äts det middag innan tomten kommer och under hela dagen öppnas det lite julklappar i omgångar istället för att bara sitta och längta hela dagen på att då öppna!

  3. Therese Carlsson 11 december, 2016 on 13:04 Svara

    Vi har två barn på snart 3 år och 1 år & 8 månader gamla. Vad jag värdesätter detta år och kommer värna om är att julen och julafton ska vara fylld med lugn och ro med massa mys. Inte åka runt överallt utan hinna sitta och njuta. Min sambos mamma har ”tagit avstånd” från oss och högtider blir extra jobbiga för honom så vi ska låta honom fundera på det men visa att våran familj är stark. Traditioner har vi inga av men i framtiden vill jag ha det, viktigaste är att barnen förknippar julen med glädje och fridfullhet!

  4. Myh 11 december, 2016 on 13:22 Svara

    Åh vilken härlig tävling. Väldigt passande också eftersom vi väntar smått i april!

    Jag är en sån där människa som älskar traditioner, allra helst kring jul. Det jag värdesätter mest av allt är tid med familjen och jag vill gärna att alla samlas på julafton om det är möjligt. Jag har en känsla av att det bara kommer bli viktigare och viktigare för mig med familjen och traditioner då vi snart får en liten i familjen. Denna jul är den sista utan barn, så jag längtar redan till nästa år! Förutom traditioner med julfrukost, Kalle anka och vad som ska finnas på julbordet så håller jag Karl-Bertil Johnssons julafton lite extra kärt. Det är en julfavorit!

  5. Clarie Wijk 11 december, 2016 on 13:31 Svara

    Oj detta var ju lätt! Då jag är beräknad barnafödsel på självaste julafton så hoppas jag att jag går över. Vem vill bara ha en dag att få paket på? Så jag hoppas att det blir som vanligt en jul med min familj, tre systrar, deras respektive, kusiner, mina föräldrar och svärföräldrarna. Sen har vi knytis med en massa god mat, Kalle anka är ett måste och såklart tomten!

  6. Jennifer F 11 december, 2016 on 14:07 Svara

    Jag älskar verkligen julen och går all in. På julafton vaknar jag gärna tidigt och smyger upp med barnen och kollar vad tomten lämnat i deras julstrumpor. Mysfrukost med familjen och lite lek med barnen julklappar innan det bär av mot julfirande med resten av släkten. Det absolut viktigaste för mig på julen att få umgås med hela min familj, barn, föräldrar, syskon, respektive syskonbarn osv. Att få umgås och mysa med familjen hela dagen (och äta mängder med mat) det är det viktigaste för mig och då har jag fått min drömjulafton 🙂

  7. Emelie 11 december, 2016 on 14:21 Svara

    Min julafton önskar jag med snö! I år ska vi åka och ha ”storjul” med släkten och det är något jag älskar! Jag har en faster som går all in med pynt, godis, paket och gran samtidigt som farmor hjälper till med ett riktigt stort julbord! Så jul med släkten och mycket mat och paket!
    Jag och min mans tradition är att läsa julevangeliet tillsammans och det vill jag föra vidare till våra barn. Nästa år kommer vår plutt att vara med 🙂

  8. Mathilda 11 december, 2016 on 14:37 Svara

    Just julen har alltid vart ett känsligt ämne för mig på grund av hur jag växte upp. Jag minns julen med en klump i magen som bara innebar veckor av ångest och en längtan av att växa upp för då kunde jag själv välja hur jag skulle fira jul. Med skilda föräldrar där en förälder spenderade dagarna med en flaska med alkoholhaltig dryck fast vid sina läppar. Det hade ingen betydelse om det fanns tre små barn hemma eller inte. Julen innebar bråk och en oro över hur full denna människa skulle bli och vilka ord som skulle utbytes. Kul. Men nu som vuxen med en egen familj ser jag fram emot julen. Föräldern jag pratar om firar snart 2 år som nykter och jag har på eget bevåg bjudit hit hen på julafton även om vi kommer fira allihop den 25:e också. Vi har sen flera år tillbaka bestämt att vi firar en vit jul och inga elaka ord sägs och alla vaknar upp med en förväntansfull och mysig känsla i magen i stället. Julen för mig ska handla om barnen och att umgås och ha det roligt ihop och det är precis så det blivit. Vi bakar ihop och dricker alkoholfri glögg och spelar sällskapsspel. Idag har jag skapat den julen jag själv önskade mig som barn. Förlåt för långt inlägg. Hoppas ni får en riktigt fin jul. ❤

  9. Anna 11 december, 2016 on 14:54 Svara

    Ända sedan jag var liten har jag drömt om en jul med många människor. Min egna familj med många barn, äldre släktingar och gärna ännu fler människor. Det drömjulen skulle innehålla handlade alltid om just människorna, samlade kring god mat, musik och en gran.
    I år har vår barnaskara ökat till tre barn, och jag ser fram emot att få se deras reaktioner på gran, tomte, förväntan och annat. Att se vår lilla bebis i gammelmormors knä när farbror spelar på sågen efter all mat är i magen.. sen kanske det inte alls blir så, tre barn bjuder alltid på oväntade händelser och lite kaos, men jag ser fram emot allt vad julen skall bjuda på!

  10. Hanna 11 december, 2016 on 16:40 Svara

    Åh nu är den vår första jul som föräldrar. Vår son på 8 månader ska få fira sin första jul.
    På den perfekta julaftonen vaknar man tidigt, smyger ner och tänder ljus och granen. Det snöar ute, sån riktigt glittrig fin snö som faller sakta och mjukt.
    Sen frukost och äta nån pepparkaka framför Nyhetsmorgons julfirande. Sen göra sig julfin innan vi åker mot familjen där alla samlas både min och sambons familj. Kanske hinna busa i snön innan fika framför Kalle. Sen delar vi ut julklappar så alla barn blir glada och ”slipper vänta till efter mat, diskning m.m”. Efter julklapparna förbereds maten, alla håller en vit jul för barnens skull. Sen när bebisar somnat dukar vi fram julgodis och spelar julklappsspel allihopa.
    Sen hemåt i snön med lilla bebis och min älskling och somna tillsammans nöjda och fulla av julmys och mat??

    De tär den perfekta julaftonen för mig. ?❤️️

  11. Cecilia 11 december, 2016 on 17:14 Svara

    Åh, vilken bra tävling 😀 jag värdesätter lugn & ro, speciellt nu när jag är gravid med första barnet (med hjälp av ivf, glädjen vet inga gränser över att det lyckades ?) & vi är mitt uppe i en flytt & pga dålig tajming även ”bostadslösa” över jul haha. Tur både sambon & jag har snälla föräldrar 😉 Efter en tuff höst önskar jag därför att julaftons fokus blir på umgänge med nära & kära, inte på att allt måste vara ”perfekt”. Perfekt för mig är när alla jag tycker om mår bra & är glada, och att vi får vara tillsammans (vi bor i en annan stad än båda våra familjer, vilket känns extra mkt nu när vi väntar smått). Så tid, & gärna vår årliga tradition av att spela Alias på kvällen när allt annat är ”överstökat”, det är så härligt att få avsluta dagen med gapskratt & några rejäla skålar julgodis 😉 Kram/Cecilia (ceciliac@live.se).

  12. Jenni 11 december, 2016 on 17:26 Svara

    En julafton där barnen är i fokus. Julklappar på morgonen som tomten lämnat under natten brukar sysselsätta barnen medans vi vuxna fixar med julbordet. Efter kalle, julbord och tomten somnar barnen gott. Då kommer den bästa stunden… Man får krypa ner under filten i soffan med maken vid sidan om och bara njuta av barnens glädje.

  13. Bella 11 december, 2016 on 17:32 Svara

    Jag hoppas att min jul kommer vara lugn, med mycket kärlek från nära och kära. Jag kommer fokusera på att dölja att jag är nygravid då jag inte vill berätta riiiktigt än. Puh vet inte hur jag ska klara att inte säga något?! Kanske annars får bli årets julklapp till familjen ändå…..

  14. Mari B 11 december, 2016 on 17:43 Svara

    I år är vi en till i familjen så nya ”rutiner” ska sättas. Vi brukar fira jul på olika ställen vissa julaftonar hos svärmor och andra hos min mamma. Men det viktigaste tycker jag är att man har det trevligt tillsammans, maten och Kalle Anka. Och sedan jag fick barn själv sätter jag sonen i fokus hela dagen (i år även dottern som kommer vara 2 veckor då julen infaller sig). För julafton är ändå barnens största högtid.

  15. Hjärtebarnsmamman ♥ 11 december, 2016 on 18:07 Svara

    – Åhhhh waooow! En sittdyna till minstingens vagn nu när hon faktiskt kan sitta upp, det hade varit toppen!
    – Detta året är första julen utan min mamma som gick bort i cancer i våras. Vi är en tajt familj som står varandra väldigt nära och det har tagit väldigt hårt på oss allihopa eftersom hon bara blev 51. Men, vi har tre nya bebisar detta året i kusinskaran, den tredje kommer när som! Så det vi värderar högst är att vara tillsammans, spelar inte någon som helst roll om det är på själva julafton eller en vecka senare, bara vi samlas och har det trevligt 🙂

  16. Emma Andersson 11 december, 2016 on 18:39 Svara

    Vilken fin vinst!
    På julen är familjen absolut i centrum för mig. Jag vill ha mina nära och kära nära mig. Min sambo och våra två tjejer på 3 och 4,5 år. Vi kommer att fira hemma med god mat, julgodis och tomte. Tillsammans med oss kommer min syster och mamma med familjer att vara. Att vara tillsammans och med all fokus på barnen är viktigast! Kram

  17. Emelie 11 december, 2016 on 18:56 Svara

    Skulle önska att min julafton såg ut som att all familj/släkt var samlat för att fira tillsammans. Iår blir det inte så för att både jag och min syster jobbbar julafton (jobbar i vården). Men det jag vädersätter mest är att alla ska få en fin och väderfull julafton oavsett om man inte kan fira med sina nära o kära. Jag är faktiskt positiv till att jobba julafton för inom mitt område kortidsboende så finns det äldre människor som inte har några anhöriga eller som inte kan fira med dom av någon anledning så mitt jobb vädersätter jag väldigt mkt. Känns bra i mitt hjärta att jag kan glädja och göra en vädefull julafton och ge lite extra kärlek till dom.
    Man kan ju fira med släkten dagen efter 🙂

  18. Jeanette 11 december, 2016 on 18:58 Svara

    Min drömjul är precis som jag brukar fira om jag inte jobbar. Jag förbereder allt lång tid innan och planerar så jag slipper stress. Kvällen innan vill jag ha mys i soffan och nygriljerad skinka. Julafton börjar med grötfrukost sen en långpromenad,efter det dukningen och massa mys med barnen. Sen är det Kalle glögg och pepparkakor. Efter det är det dags för julmat. På kvällen kommer tomten och sen mys i soffan medans barnen leker med julklapparna.

  19. Jenna 11 december, 2016 on 19:00 Svara

    Jag vill ha så många som möjligt av familjen samlad på julafton. Äta god mat, godis, titta på Kalle Anka. När jag var yngre firade vi alltid med mormor och morfar men de har flyttat tillbaka till Finland. I år kommer många familjemedlemmar hem till oss där vi firar första julen med vår lilla tjej som är 4 månader. ?
    Att basta på julaftonsmorgon har alltid varit en tradition som jag vill fortsätta med nu när min man byggt en bastu till oss. ?

  20. Madeleine 11 december, 2016 on 19:15 Svara

    Min önskejul är att ha hela familjen samlad. Att få umgås hela dagen, äta gott och mysa ihop. Julklappar är egentligen inget som jag tycker behövs men självklart en rolig grej för barnen. Ett måste är dock Kalles jul. Även om man inte riktigt tittar längre så ska tvn stå på! Ingen jul utan Kalle. Ett plus i kanten är om det är snö ute. Gör bara julen ännu mysigare.

  21. Johanna 11 december, 2016 on 19:26 Svara

    Först och främst – vilken fin vinst <3

    Både jag och min sambo har skilda föräldrar vilket innebär många julfiranden. Våra julaftnar har ofta inneburit resor hit och dit, mer tid i bilen än hemma. Därför tycker jag den viktigaste stunden på julen är morgonen. Då umgås jag och han själva, byter julklappar och äter en lugn frukost. Mysigaste grejen på hela julen.

  22. Elin 11 december, 2016 on 19:49 Svara

    För mig handlar julen om att vara tillsammans. En dag fylld av tacksamhet, men också en dag där det blir väldigt tydligt att vissa fattas oss.
    Vi brukar börja dagen med att åka ut till kyrkogården där mina föräldrar för att tända lite ljus.
    Sedan är vi inte så väldigt traditionsbundna men vi äter gott och umgås tillsammans med våra nära och kära. Bästa på hela dagen är nog att pussas med mannen under misteln – det är en tradition som jag tycker är såå mysig <3

  23. Kajsa 11 december, 2016 on 20:28 Svara

    Hej!
    Jobbar inom vården och då är det så att vissa jular jobbar jag. Vi försöker hålla våra traditioner oavsett, vilket har fungerat väldigt bra. Viktigaste är julfriden. Älskar julmat och att få umgås med min lilla familj. Och nästa jul är vi en till! Så underbart! Julen är en fin och mysig tid tillsammmans.
    Kram

  24. Emelie 11 december, 2016 on 20:38 Svara

    Jag skulle velat fira med hela min familj, och med hela min sambos familj. Vi är många, för många för att kunna samlas alla hemma hos någon av oss. Nästa jul har jag och min sambo en plan, hyra en mysig lokal som vi ska pimpa och göra mysig, där vi ska bjuda in alla. Då har även vår första knodd hunnit komma ❤️ Lekar och god mat är ett måste, och framförallt gitarrspel och musik av mamma och morbror! GOD JUL ???

  25. Sandra 11 december, 2016 on 20:47 Svara

    Hej! Min önskan är att jag och min man (plus hunden och bebisen på väg) börjar skapa våra egna traditioner utan press och en massa ”måsten”. Idag har vi familj och släkt utspritt i halva Sverige och det kan bli körigt att ”hinna” med alla. Nu när vi också köpt ett gammalt torp så kanske vi kan ha jul där och samla våra nära och kära, min önskan är kanske med början nästa år, såvida vi har fått till isoleringen och värmen lite ;-).

  26. Emma 11 december, 2016 on 20:49 Svara

    För mig betyder familjen och släkten allt och jag är väl medveten om att det kommer komma en dag (förhoppningsvis inte på väldigt länge) då någon given familjemedlem inte finns med oss och kan fira julen. En tradition jag verkligen skulle vilja behålla för all framtid är jullunchen hos min farmor och farfar! 🙂 Sen åker vi vidare till mina föräldrar och sist min sambos föräldrar, detta år tillsammans med våra två små barn vilket ju gör julen sådär extra speciell 🙂

  27. Madeleine 11 december, 2016 on 20:51 Svara

    Min jul vill jag tillbringa med min familj och ser fram emot tid tillsammans 🙂 Sen vi köpte vårt hus för några år sedan firar vi nu hemma med våra släkter och det är hur mysigt som helst. Vi har en avslappnad inställning och delar upp mat, köper inte så mycket julklappar osv.. en gran, glögg och tänd brasa skapar en fantastiskt stämning 🙂

  28. Hanna 11 december, 2016 on 20:54 Svara

    Jul för mig är min familj! Alla gånger!
    Värmen man känner dagen innan & hela julafton rakt igenom.
    Jag har alltid firat med mina föräldrar! Idag är jag 30 och det ser likadant ut nu.
    I år blir det likadant. Med min särbo & mina barn Casper & Charlie. Första gången på många år kommer även min storebror vara med. Bara det en stor julklapp!
    När det kommer till julklappar tycker jag att det allra roligaste är att se barnen! Lika förväntansfulla som de är inför klapparna lika förväntansfull är jag att se stunden de öppnar dem!
    Traditioner som jag inte kan släppa är att koka knäck kvällen innan, att tända brasa i öppna spisen & åka till kyrkogården & tända ljus på min mormors grav & hennes brors grav som stod oss nära.
    Innan jag fick barn älskade jag att gå på midnattsmässa. Jag är inte religiös, men stämningen!
    Det är det julen handlar om!
    Stämning! Och Känslan att ha kära nära!

  29. Malin Mildh 11 december, 2016 on 21:55 Svara

    För mig är det viktigt att i år skapa egna traditioner. Detta år är första julen som jag och min sambo firar tillsammans då vi båda har arbeten som inkluderar att jobba på storhelger. Vi har aldrig varit hemma, utan firat någon annanstans, men i år har vi bestämt att jag som är mammaledig nu och han är ledig att vi ska fira i lugn och ro. Första julen vi firar tillsammans på 4 år då ingen av oss behöver åka och jobba. Vi har sagt till övriga släkten att alla är välkomna och hur vi känner och faktiskt fått positiv respons 🙂 Nu är ju min äldsta dotter (7 år) hos sin pappa detta år, men vi har ju minstingen hemma som blir 10 månader snart 🙂 Jag har aldrig varit en människa som älskat julen tyvärr av sina skäl och man har aldrig liksom kunnat slappna av ordentligt eftersom man jobbat delad tur, kastat i sig maten etc. Men som sagt i år äntligen blir det annorlunda och jag hoppas detta kan bli en tradition och Juldagen kommer det mysas extra när hela familjen är samlande 🙂 Jag skulle bli så glad för detta, för jag mår inte så bra. Det skulle uppskattas till max 🙂 Tack för en härlig blogg Evelina, jag läser den varje dag och det är så roligt att vi har nästintill jämngamla barn 🙂 KRAM <3

  30. Sanna 11 december, 2016 on 23:34 Svara

    Det viktigaste för mig är att hela familjen är samlad, och att vi tillsammans kan njuta av god mat, trevligt sällskap och tid med varandra utan en massa tråkiga vardagsmåsten. Nu har vi inte kunnat vara tillsammans allihop på många år, och det är något som har tärt på familjen enormt. Högtider som jul och påsk har liksom inte blivit desamma, men i år har min äldre bror fått permission och får komma hem över julen.

    Det betyder otroligt mycket och vi ser alla fram emot att få ha honom hemma över julafton. Att äntligen få spela Bingolotto på uppesittarkvällen tillsammans allihop, njuta av den goda julmiddagen och se på Kalle Anka tillsammans. I år kommer det bli en fin och bra jul oavsett klappar och annat, så länge vi får vara tillsammans så vet jag att den kommer bli bra.

    Kram Sanna

  31. Helen 11 december, 2016 on 23:48 Svara

    Denna jul kommer jag ha fokus på att njuta med min familj… första julen med familj på 3 personer. Vill gärna starta julafton med julskink smörgås med Nisses senap. Sen en härlig promenad med familjen innan det förberedd julbord för hela släkten. Men fokus kommer vara att njuta och upptäcka julen med vår 10 månaders som. Och äta skinka för emellan ?

  32. Sara 12 december, 2016 on 06:42 Svara

    Jag är 31 år, allt jag önskar till nästa jul är att få en egen bebis att fira med:)
    Jag önska vi hade större hus så även min bror med familj kunde fira med oss. i år blir vi svärisar, min mamma o pappa, yngste brodern och makens familj. Det kommer bli en toppen jul men oj vad jag längtar efter en egen(försökt ett år med missfall imellan).
    Varför tävlar du om detta säger du, för att mitt hopp är så stort att jag hoppas kunna få handla något fint till den dag jag får plus på stickan:D

  33. Evelina Persson 12 december, 2016 on 06:43 Svara

    Åh! Min jul i år är nog egentligen precis som jag vill att den ska se ut (förutom att vi precis kommer ha flyttat till ett nytt hus och ha allmänt flyttkaos).

    23:e startar alltid firandet i form av uppesittarkväll tillsammans min familj, min mamma, styvpappa och syster.
    Då är det alltid första skinkmackan, första knäcken och såklart bingolotto (aldrig någon som har orkat sett klart).
    Julafton i år firar vi hemma hos min pappa som bor på en gård på landet. Vår två tjejer kan gå ut i stallet med moster och morfar och kolla till hästarna och ställa ut gröt till tomten… sen är det bara vänta….. under väntan så ser vi på Kalle anka och äter julmat, sen kommer dagens höjdpunkt förhoppningsvis JULTOMTEN! 😛

    Juldagen är bara lugn och härlig, promenad i skogen, mysa framför brasan och kanske läsa en bra bok. Finns inget bättre! Älskar jul (även om jag inte gillar att välja att fira hos min mamma eller pappa, men vartannat år brukar fungera bra).

    Ha en riktigt GOD JUL! Kram

  34. Emelie 12 december, 2016 on 08:27 Svara

    Som skilsmässobarn har jag haft väldigt svårt för julen och särskilt för julafton de senaste åren.. jag skulle önska att jag kunde glädjas över julen framöver. Både för min egen och min julälskande sambos skull men främst för vår lilla 4-månaders flicka! Har funderat på hur jag skulle vilja fira jul för att trivas med den..Den 23/12 har vi sedan något år tillbaka firat med skinkmacka, Bingolotto och genom att klä granen. Lagom aktiviteter och väldigt mysigt! På själva julafton skulle jag vilja att vi ägnar oss åt brädspel och pulkaåkning (då det givetvis ska finnas snö på julafton!).

  35. Jenny 12 december, 2016 on 08:57 Svara

    jag gillar inte att flänga runt under julen, så jag vill helst ha hela familjen samlad. både jag och min sambo har många syskon och många av oss har barn, bara detta året 3 nya små liv i närmsta familjen inkl oss. Att vi alla någon jul kunde fira jul tillsammans hade varit en dröm, tyvärr är det inte möjligt förrens jag och sambon hittat ett stort hus där vi alla kan vistas och få plats på en och samma gång.
    Vi ska ha en riktig gran som vi pyntar tillsammans med barnen, och natten till julafton kommer tomten med julklappar till alla snälla barnen. På julaftons morgon får vi alla öppna ett varsitt paket och därefter blir det julfrukost, därefter börjar alla förberedelser inför julfirandet med familj och släkt. Något vi bara måste inkludera varje jul är knäck, traditionell julmat och Kalle anka såklart. det bästa med julen är att se barnens förväntan och glädje !

  36. Isabel 12 december, 2016 on 12:01 Svara

    Viktigaste på julafton är tiden tillsammans och nåt som är allra viktigast är julaftonsmorgon, med små barn som är så förväntansfulla och glada som får öppna nåt paket med mysig julfrukost och sista avsnittet av julkalendern tillsammans i soffan.

  37. Hanna Häggman 12 december, 2016 on 14:09 Svara

    För mig handlar julafton om familjen. Jag vill få börja med en lugn förmiddag hemma med min familj… Öppna julklappar, äta lång och härlig frukost tillsammans för att sedan få åka vidare till vår släkt och umgås till långt in på natten. För oss att julen sett ut såhär i flera år och jag vill inte ändra något. Man hinner ändå få lugnt och mysigt hemma med barnen och sen få hänga med släkten och äta gott, spela spel och skratta. Det är allt vad julen innebär för mig, glädje.

  38. Michaela T 12 december, 2016 on 19:48 Svara

    Min julafton har vi firat på nästan samma sätt varje år bortsett från att någon kommit till i form av en ny pojkvän, bebis eller så. Eftersom min mamma är från Polen så har vi en del polska traditioner, speciellt när det kommer till maten. Jag önskat att jag denna julen kan få göra några av de rätter mamma lärt mig och överraska henne på julbordet. Då vet kag att hon blivit rörd

  39. Sofia J 12 december, 2016 on 21:40 Svara

    En i mina ögon perfekt jul är en lugn och skön jul tillsammans med familjen. En vit jul där barnen är i fokus och där julklapparna inte är det stora utan där vi umgås, spelar spel och har kul med varandra. God mat såklart, och inte ett julbord utan dopp-i-grytan, trots att ingen någonsin har ätit den. Den ska bara stå där och det måste nog vara den konstigaste traditionen hos oss.

  40. Debbie 12 december, 2016 on 22:22 Svara

    Jag skulle vilja att julen blev en såndör mysig stämningsfull jul med snö, tänd brasa och barnspring i huset. ❤️

  41. liselotte 13 december, 2016 on 12:39 Svara

    För mig är det viktigt att jag får fira med mina barn och barnbarn, det måste inte vara på julafton går bra med någon annan juldag också, men att man får vara med sina närmsta. Att få ge dem julklappar med sådant som de behöver och blir glada över, det är roligare att ge än att få tycker jag.

  42. Jessica 13 december, 2016 on 15:33 Svara

    I år blir första julen med en inflyttad i magen och det ska bli speciellt att avslöja detta för familjen då vi sist sågs var i somras. Vi har gått länge med hemligheten och nu är det dags att avslöja allt i en dunderjulklapp. Eftersom jag i min uppväxt haft kanska hackig uppväxt så betyder vänner och familj väldigt mycket och till familjen hör de personer man älskar och tycker om. En tidig morgon med den efterlängtade morgonjulklappen är alltid spännande, ihop med julmys framför tv:n och sen blir det julmat med nära och kära vid lunch och Kalle Anka. Kvällen avslutas med tomte/julklappar och julgröt ?

  43. Jessica 13 december, 2016 on 18:44 Svara

    Min julafton börjar traditionsenligt med en ridtur… bäst om det är snö men det har vi inte så ofta i Skåne ? I år firar alla syskon o kusiner jul hemma hos på landet så förberedelserna för en mysig jul är i full gång både ute o inne. Den hinner man inte så mycket som man tänkt med en femåring o en bebis! Det jag längtar efter mest är att få va samlade allihop till Kalle Anka o sen kommer förhoppningsvis tomten! På fredag hämtar vi en hundvalp från Irland så vi hoppas på en lugn o skön jul så den nya familjemedlemmen får landa! God Jul till dig o din familj o tack för en bra blogg!

  44. Sara B 16 december, 2016 on 15:54 Svara

    Vi firar jul varannat år med min sida, och det andra året på min mans sida. För mig är det viktigt att sova över hemma hos mamma natten till julafton. Julaftonsmorgonen är fylld av mys och barnen får en liten julklapp (oftast en tidning). Man äter lite extra gott (tjuvar lite av julskinkan på mackan), och bara lunkar på i lugnet innan allt drar igång på dagen. Så, morgonen är något jag värdesätter speciellt mycket. Man vet där på morgonen då man iklädd pyjamas strosar runt, att hela dagen av umgänge och mat(!!) är kvar att uppleva! 🙂

  45. Martina 16 december, 2016 on 15:55 Svara

    Den bästa julen för mig är när vi alla (min familj och brorsans) samlas hos mamma och pappa. Vi åker ner kvällen innan för att vakna på plats, paket i strumpan och en lugn julfrukost, kanske hinner man med lite pulkaåkning på fm innan resten kommer vid lunch för att äta julbord, mammas julbord är det bästa!!

    Sen när alla bänkar sig framför Kalle Anka tar jag och mamma en promenad med hunden, (naturligtvis är det en vit vinter med lagom mycket snö och massa rimfrost på träden) väl hemma igen blir det mormors jultårta.

    Sen blir det en lugn stund innan tomten kommer med ett paket till oss var… å därefter samlas vi alla runt julgranen och delar ut julklappar…

    Till sist är det lite julgröt och skinksmörgås ( inte för att någon är hungrig, men det hör liksom till…)

    Det här presentkortet hade verkligen varit perfekt, en snygg skötväska står högt på önskelistan (har inte haft någon ”riktig” tidigare, men denna gången lär det behövas)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna