VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MER VEGETARISKT?

Idag fick jag och minisarna middagsgäster lite halvspontant sådär. Min lillasyster skulle komma förbi med ett marmorfat som hon köpt åt mig på sitt jobb, och hon och hennes svärmor som också var med tackade ja till middag. Så mysigt! Är så glad för att hon har fått en så underbar familj i sin pojkvän, när inte jag kan vara nära till vardags… Vi åt quornfärssås med ris, jag har bestämt mig för att äta mer vegetariskt. Vet inte varför, men är nästan lite äcklad av kött och skaldjur och har varit ett tag. Kyckling funkar fortfarande, och fisk. Men mer vegetariskt alltså, så ge mig gärna recept! 🙂


IMG_9484.JPG

Älsklingar <3

Jag avbröt mitt pluggeri vid 16 så M kunde åka till stugan och jag få lite bebismys. Men nu sover de små, jag har läst några kapitel till och tänkte faktiskt lägga mig i ett bad med olaplexbehandling i håret. Min förkylning blir värre på morgnarna och kvällarna, hostan jäklas då, så ett varmt bad med tvillingpodden känns som bästa idén!

Kan faktiskt tycka att det är skönt att vara själv hemma såhär vissa eftermiddagar och kvällar (sorry M), men jag som älskar att ha organiserat kaos trivs när jag får plocka undan efterhand och inte se DET kaoset ÖVERALLT som det brukar vara när jag varit iväg hela dagen hihi. Såklart inte hela världen men ja, jag gillar att det i alla fall ser städat ut hehe. Undanplockat på köksbänkar och på köksbord framför allt, legohav och andra leksaker försvinner förstås inte förrän framåt läggning. Missförstå mig rätt – om dagarna finns det inget härligare än att hemmet utstrålar lyckliga barn (vilket innebär lite oordning för det mesta), men det finns heller inte mycket som är så harmonsikt som det där kvällslugnet efter en lekdag :). Eller är det bara jag som känner såhär haha?!


Kommentarer


  1. Inne hos Ina 28 november, 2016 on 20:56 Svara

    Godaste bolognesesåsen:
    http://www.meravego.se/blank-1

    Godaste grytan:
    http://www.dn.se/mat-dryck/recept/kramig-trebonsmasala/

    Typ godaste färdigmaten:
    http://ekkogourmet.com/produkter/mexicali-nuggets/

    Rekommenderar kokboken Mera Vego av Lisa Bjärbo och Sara Ask.

    //flexitarian

  2. Elina 28 november, 2016 on 21:49 Svara

    Näe, jag vill också alltid ha ordning och reda på kvällen (eller efter frukost, eller ja… Helst hela tiden ?) men iaf undanplockat när jag går och lägger mig! Var sak på sin plats är ett bra motto ☺️

  3. Janina 28 november, 2016 on 21:49 Svara

    Anammas produkter är godast tycker jag. Sen använder jag oumph och både willys och Citygross säljer sina egna märken i vegetariska rätter i frysdisken! Och även färskt på citygross?

  4. Jag känner lika som du med köttprodukter eller ja animaliska, så jag håller på att övergå till vegetariskt helt mer eller mindre. Kanske rent av veganskt. Dessutom upplever jag att min mage mår bättre än på många år numera.

  5. malin 29 november, 2016 on 14:54 Svara

    haha nä du är verkligen inte ensam om att vilja ha det undanplockat!!! nu när pappan är hemma med vår tjej så är det inte alls lika iordning som när jag var hemma.. han hinner visst inte.. hm. ja undrar jag 😉
    för att jag själv ska må bra och kunna varva ner och njuta av kvällen när hon somnat måste jag ha någorlunda rent runtomkring mig

    • Evelina 29 november, 2016 on 21:42 Svara

      Haha nä det är konstigt att de har mindre tid på samma tid?! ?? älskar den stunden av lugn och ro – samtidigt som jag saknar de små direkt när de somnat! ?

  6. Anna 29 november, 2016 on 20:17 Svara

    Jag äter också mest vegetariskt, känns nyttigare och mycket godare!

    Jag tycker att dessa enchiladas är grymma:
    http://www.ica.se/recept/enchiladas-a-la-mexiko-713743/

  7. Emeli 2 december, 2016 on 20:59 Svara

    Du är inte ensam om det! Jag vill också ha ordning och reda. Var sak på sin plats. Annars har jag svårt att koppla av på kvällen. Då sitter jag bara och tänker på vad som behöver plockas undan ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna