VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HAPPY HELG


Sådär då – nu är det HELG i den här familjen! Hemtentaskrivning dag två har gått över förväntan men det ska bli skönt att vila hjärnan fram till måndag.

Något annat som har gått över förväntan är vår ekonomi – med en föräldraledig pappa och en studerande mamma som inte tar csn-lån. Detta var första månaden som vi skulle få känna på hur det kommer att vara nu och fram till i vår – och det kommer inte vara några problem alls. Vi kan fortfarande spara undan en del pengar t om och det hade vi verkligen inte räknat med. Såklart har vi vetat på ett ungefär, men inte riktigt i och med att jag bytte arbetsgivare mitt i allt (från Tailsweep till Allt för föräldrar). Åh det känns så skönt! Och självklart finns alltid möjligheten till studielån om det skulle behövas längre fram men behövs det inte nu lär det inte behövas sen när M jobbar igen ;).

Trevlig helg till DIG och massa kärlek från mig


Kommentarer


  1. Jannicke-mamma till 3 28 oktober, 2016 on 19:29 Svara

    Så söt han är lille Aston =)

    • Evelina 29 oktober, 2016 on 10:32 Svara

      ?

  2. Elina 29 oktober, 2016 on 08:37 Svara

    Härligt att inte behöva ha så ansträngd ekonomi när det är föräldraledighet och studier! Önskar det var så för oss också, men min man jobbar extra nu när han pluggar, fast han tar studielån. Dessutom jobbar jag bara åttio procent för att Lillskruttan ska få vara hemma en dag i veckan och tyvärr tjänar man inte så mkt som doktorand in the first place ? Och så lite Stockholmshuslån på det ? Men men… Det går runt och det är under en begränsad tid! ?

    • Evelina 29 oktober, 2016 on 10:32 Svara

      Ja verkligen… Vad skönt att ni teamar så bra med familjen i fokus. Och som sagt, är det under en begränsad tid och man verkligen vill – ja då är det ju lättare ☺️ kram!

      • Elina 29 oktober, 2016 on 11:59 Svara

        Ja, vi har ju valt att liksom ta allt på en gång. Fler barn och två karriärbyten, som innebär doktorand för mig och student för mannen, samtidigt! Så vi var förberedda på att det skulle ge lägre inkomster under några år, men samtidigt underlätta livet som småbarnsföräldrar iom flexibla arbetstider/studietider. 🙂 kram!

        • Evelina 29 oktober, 2016 on 12:17 Svara

          Precis, vi har ju exakt samma men det känns inte som något jobbigt eftersom det ger SÅ mkt, både nu med tid med barnen, samt investering i karriären 🙂 Spännande att vara doktorand! Vad doktorerar du inom? Kram

          • Elina 29 oktober, 2016 on 15:12

            Ja, vi fasar lite inför att börja jobba kontorstider inne i stan om några år ? Livet kommer bli svårare att få ihop då, speciellt som det tar ca en timme in till stan och ännu längre på väg hem pga köer… Så försöker njuta nu, trots lägre inkomster. ?
            Jag doktorerar i företagsekonomi, redovisning och forskar om revision. Låter lagom torrt känner jag, varje gång jag berättar det ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna