VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MIN LILLA FRANS

FREDAG!

 

Och idag är det prinsdop i Stockholm. Våra barn är inte döpta och varför är dom inte det? För det första – de får ju faktiskt sina namn via skatteverket och inte i kyrkan. För det andra är det viktigt att mina barn får göra aktiva val själva kring sin tro. Vill de gå med i kyrkan när de blir äldre kommer jag vara den första som stöttar.

 

På tal om namn, vill ni veta varför Aston heter Frans lite i hemlighet för mig? Under förlossningen hade vi radio på inne på vårt förlossningsrum, och när Aston föddes spelades Frans med årets melodifestivallåt. Sen antar jag att det var en så enorm känslostorm i mig när han föddes (speciellt med tanke på att jag var orolig in i det sista) så jag såg det ett tag som ett tecken på att han skulle heta Frans och inte Aston haha. Sa det till M när Aston låg på mitt bröst bara några minuter gammal (eller säkert nån timme, tiden går sååå fort den där första speciella stunden) och han förstod nog inte att jag var fullt allvarlig då för han skrattade bara och sa jaa, du tappade ju faktiskt en ögonfrans som satt på din kind också. Han tror med andra ord inte på tecken så mycket som jag haha. Men fortfarande är Aston min lilla Frans, som ett minne av just den magiska stunden när han kom till världen. Även om jag fött tre barn så var just Astons förlossning lite extra speciell!



 

img_7789.jpg

 

img_7792.jpg

 

ÄLSKAR mina örhängen jag hade på kalaset i söndags. Bär dom alldeles för sällan. Varje dag har jag ett par vitguldsörhängen jag har fått i julklapp från M. Även dessa är från M. Han köpte dom i en butik i New York och gav dom till mig i morgongåva.

 

SOM jag vill tillbaka till NY!

 


Kommentarer


  1. M 27 maj, 2016 on 09:38 Svara

    Skulle du vara lika stöttande om de valde en annan tro/religion än kristendomen?

  2. Sandra 27 maj, 2016 on 10:48 Svara

    Lite sådär är jag med tecken också, medan sambon är mer som din M ?

    Jag har helt andra minnen av den låten, den kvällen Frans vann blev vi inringda till sjukhuset och fick höra att mamma blivit så mycket sämre (hon skulle egentligen fått komma hem från sjukhuset dagen efter). Så vi satt ute i dagrummet på sjukhuset och Melodifestivalen var på, och den låten etsade sig fast i min hjärna. När jag hör låten flyttas jag tillbaka och tårarna kommer med en gång. Nej jag kan inte ens skriva om det utan att må sämre. Som jag saknar mamma, jag trodde inte att det fanns så mycket tårar som jag haft de senaste tio veckorna. Det känns fortfarande som att mamma ska komma hem igen, det känns som att mamma kommer prata med mig om begravningen och att vi valt fin gravsten. Min dotter saknar mormor, hon säger inte så mycket om det (hon är rädd att jag ska bli mer ledsen). Men hon saknar att träffa mormor, och ville lägga en sten vid graven där det skulle stå ”mormor jag vill lägga pussel med dig”. Det var mammas och dotterns grej, att lägga pussel tillsammans och gjorde det ofta. Jag förstår verkligen inte meningen med saker som händer, varför fick inte mamma vara kvar. Jag behöver henne så mycket. Jag har ett stort hål i hjärtat som aldrig kommer kunna fyllas med nåt annat. Bara saknad.

    Hoppas ni får en fin dag.
    Kramar

    • Petra 27 maj, 2016 on 18:14 Svara

      Sandra, en stooor kram till dig!
      Fick nästan tårar i mina ögon när jag läste din text om saknaden…

      • Sandra 28 maj, 2016 on 02:04 Svara

        Tack Petra vad gulligt av dig. Kram

    • Evelina 30 maj, 2016 on 16:55 Svara

      Kärlek till dig!!! <3

  3. Martina 27 maj, 2016 on 14:47 Svara

    Här blir inte heller några barn döpta. Tycker dels barnen ska välja själva och dels har vi båda gått ur svenska kyrkan. Så varken vigsel eller dop i kyrka blir det. Har lite svårt för att ”utnyttja” kyrkan när man inte är troende. Men alla får göra precis som de vill så klart!

  4. Alexandra 27 maj, 2016 on 18:47 Svara

    Vi har inte heller döpt vår son. Mest för att vi själva inte är troende. Möjligheten finns ju sedan, vid ex konfirmation,att döpa sig?

  5. Cornelia 27 maj, 2016 on 18:48 Svara

    Dopet har inte ett dugg med namnet att göra! Bara så du vet…. 😉

    • Evelina 27 maj, 2016 on 18:53 Svara

      JAG vet det, men fick höra det med Elion ” men ska han inte få ett naaamn??” ?

  6. Jennifer 27 maj, 2016 on 19:12 Svara

    Vilken fin historia om fransen! Och örhängena, din man har bra smak 😉 Drömmer om NY gör jag också, vill sååå åka dit! 😀

    • Evelina 27 maj, 2016 on 20:12 Svara

      Åk!! Heelt fantastisk stad ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna