VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GO YOUR OWN WAY & REACH FOR THE STARS

Onsdag och pappavecka för Elion betyder som vanligt att han kommer hit efter skolan och sover till imorgon. Det är ett tips till er med delad vårdnad, att man får en eftermiddag/kväll/morgon tillsammans även när det är den andres vecka med barnet. Och likadant åt andra hållet – den veckan man har sin vecka har man en kväll och morgon mitt i veckan som blir lite lugnare. Om man nu ska se det positivt. För även om man förstås skulle vilja ha ens barn hos sig ALLTID så känns detta som bästa alternativet. Saknaden minskas för både barnet och föräldrarna, för en vecka ifrån varandra är ju jättelänge! Nu vet jag ju att det finns många som inte alls kan dela upp det såhär, och vissa kanske har ännu mer uppdelat. Det viktigaste är såklart att man tänker efter vad som blir bäst för alla. Framför allt för barnet.

 

Jag startade min morgon med att mata Aston strax efter 06 (han fortsätter sova hela nätterna, peppar peppar) och sen sov han vidare så jag gick upp och myste med Idun när hon vaknade. Underbart att få en stund med bara henne! Hon har äntligen lärt sig att hålla vällingflaskan själv nu så det känns lovande ifall det blir stressigt någon morgon framöver ;). När Aston vaknade var vi alla i Iduns rum och fixade lite, medan han låg på lekfilten. Och läste böcker, Idun älskar böcker.

 

IMG_1419

IMG_1403

 

Ja jag möblerade ju om därinne häromdagen. Tycker det blev mycket bättre såhär!

 

IMG_1426

 

GO YOUR OWN WAY & REACH FOR THE STARS… Bra budskap till alla våra små!!

 

Aston ska ju flytta in i det här rummet sen också, och jag håller på att göra en motsvarande vägg på ”hans sida” där tältet står nu. Med blå pompoms, en rävtavla, egen födelsedagstavla och andra texter på vimpeln och girlangen. Sass & Belle har verkligen såå mycket fint, hittade det märket alldeles nyligen och gillar stilen massor.

 

KRAM!


Kommentarer


  1. Joysan 27 april, 2016 on 10:25 Svara

    Vad fint du gör det på deras rum ?. Måste bara säga också…har ju följt din blogg läääänge (sen typ 2008 kanske? ?) och du/ni har så otroligt klok syn på hur ni tagit hand om hela separationen och alltid sjätte Elion i första rummet. Har sett alldeles för många exempel på där man istället använder barnet som valen i sin fejd ?. Så tummen upp till er ni kloka föräldrar ?. Kram

  2. Joysan 27 april, 2016 on 10:26 Svara

    *sätter Elion i första rummet ska det såklart stå ?

  3. Lina 27 april, 2016 on 11:16 Svara

    Måste bara rätta lite, gemensam vårdnad. Inte delad.
    Och du pratar om växelvis boende. Inte vårdnaden.
    Man kan ha gemensam vårdnad fast barnet enbart bor hos ena föräldern.
    Det har ingenting med saken att göra.
    Lite förtydligande bara, hoppas du inte tar illa upp 🙂
    Jag tycker uttrycken är viktiga.
    Ha en fin dag!

  4. Hanna - Pilates och träningstokig 27 april, 2016 on 11:55 Svara

    Vilken mysig start på dagen!

  5. Catharina 27 april, 2016 on 12:51 Svara

    Sååå fint det blir !! Håller själv på att fixa i mina barns rum just nu efter att vi har flyttat till hus. Har också köpt dessa underbara poms-poms från Jollyroom. Har tyvärr inte riktigt förstått hur jag ska sätt upp dom på bästa sätt. Har testat både häftmassa och möbeltassar, men det går bara några dagar så ligger dom på golvet. Hur har du satt upp era? Stort tack för en superhärlig blogg !! Catharina

  6. Tilda 27 april, 2016 on 13:19 Svara

    Känns som du hade mer genus-tänk när Elion var liten? Varför rosa pompoms till Idun och blå till Aston? Jag personligen tycker det är viktigt att inte utgå från att ens dotter ska gilla rosa och ens son ska gilla blått. Visst kan det vara en liten bagatell egentligen, men om vi ändå är inne på ”go your own way”-spåret varför följa normen när det gäller att tilldela barnen färger? Vill inte kritisera dina beslut men tycker själv att det är viktigt reflektera kring detta och inte dela upp barn efter kön och reagera därför på detta. Hoppas du tar det på rätt sätt och självklar gör alla som de vill men vore intressant att höra hur du tänker och kanske även andra ☺️

    • Martina 27 april, 2016 on 14:30 Svara

      Visst är det viktigt att låta sina barn gilla det dom gillar, oavsett kön. Men det finns fler sätt än färger och leksaker att visa sina barn att det är viktigt med jämställdhet.

      • Evelina 27 april, 2016 on 14:44 Svara

        Oh ja! Det viktigaste när det kommer till jämställdhet tycker jag är att visa att alla är lika mycket värda och att det är ok att tycka olika 🙂

    • Evelina 27 april, 2016 on 14:41 Svara

      Jag tänker precis lika som då – att färg är inget annat än färg. Finns inget kön som ”äger” en färg! Elion passade och passar jättebra i rosa så jag köpte det till honom då. Nu gillar han rosa och väljer det ofta själv. Senast köpte han en rosa fotboll. Det är bara en färg han råkar gilla precis som att det är en sport han gillar.
      Med Idun och Astons rum är det mest att de ska dela och jag gärna vill inreda så att man delar på rummet, att de får varsin sida liksom. Idun fick de rosa och eftersom Aston ska få en annan färg blev det blå som var den andra färgen som fanns. Sen om de vill byta färger med varandra när de blir större så är det helt fine för mig. Det är ju inget konstigt med att man gillar olika helt enkelt.
      Förstår din tanke, men tycker att det är MINST lika fel att välja en färg bara för att vara tvärtom, som att tilldela en färg åt ett kön. Det ska, tycker jag, bara vara färger som alla får gilla.

  7. Sandra 27 april, 2016 on 14:09 Svara

    Tilda
    Eller så vänder man på det, bestämmer färger osv till barnet är tillräckligt stort för att bestämma själv.

    Man borde göra det som känns bäst för familjen, för sig själv. För min del var det tveklöst att välja rosa tapeter till min dotters rum, en fin fondvägg med Mimmi på (också väldigt rosa). Rosa lampa i fönstret, prinsesslsmpa i taket. Nästan alla leksaker (förutom några bilar) går i rosa. Så varmt och ombonat det blir med rosa. Nu älskar min dotter rosa, men skulle hon vilja ha blå gardiner med bilar på är det självklart det med. Man behöver inte tänka ”oj jag ska inte påverka mitt barn, bäst att ha neutrala eller få in lite killfärger i det hela”. Ja jag skrev killfärger så de som vill kan reta upp sig lite 😉

    Min älskade mamma gav mig rosa/ röda kläder när jag var liten och min tvillingbror fick blå i samma stil. En kille och en tjej. Inte svårare än så. Man gör det som känns bäst helt enkelt. Idag ska folk klä deras barn i neutrala kläder för att visa att man minsann inte faller för nån könsnorm. Så trist att inte göra som man själv vill utan vad man tror att andra ska vilja.

    Min åsikt, ingen kritik mot dig utan du ville höra hur andra tänkte med. Man behöver liksom inte ändra på allt.

    • Evelina 27 april, 2016 on 14:43 Svara

      Lite så känner jag med, det är ju faktiskt vi som får välja åt våra barn tills de kan välja själva. Och då är det vår roll som föräldrar att stötta oavsett val såklart 🙂

      • Tilda 27 april, 2016 on 20:29 Svara

        Visst finns det många andra sätt att visa för sina barn att alla är lika värda än genom färger. Visst kan vi låta våra barn välja färg själv när det är så pass stor att det kan uttrycka en önskan. Och visst kan vi se färger som neutrala och inte tillskrivna något kön. Men sen har vi ändå en norm som säger att rosa är en flickfärg och blått en pojkfärg. För mig är det därför viktigt att visa att jag inte förväntar mig att min dotter ska gilla en särskild färg, leksak eller vara på ett särskilt sätt för att hon är född med snippa. Jag tycker därför att det spelar roll vilka färger jag ger min dotter. För jag tror att mina val, oavsett om det handlar om vilka färger jag ger henne eller vilken politiskt åsikt jag ger uttryck för, kommer påverka min dotter. Sen kan man självklart tycka att ”det gör ingenting” eller rent av ”jag vill att” mitt barn ska följa normen och då är det förstås helt på sin plats att upprätthålla den samhällsnorm vi har genom bland annat färger. Och ja i detta fall pratar vi bara om färger och kanske tänker någon att de hellre lägger mer krut på andra delar av ”jämställdhets”-frågan och det viktigaste är förstås (enligt mig) att vi behandlar våra barn med lika mycket respekt och kärlek, oavsett kön. Men för mig personligen är det viktigt att jag rannsakar mitt föräldraskap ner i minsta beslut och även reflektera kring vilka färger jag erbjuder min dotter.

      • Tilda 27 april, 2016 on 20:36 Svara

        Inser att jag låter som än översittare, inte min mening bara en liten hjärtefråga för mig.
        Och väldigt fint och mysigt barnrum du och M inrett oavsett färgval Evelina ?

    • Åsa 27 april, 2016 on 21:55 Svara

      Sen är det ju också så att barnen vädligt snabbt snappar upp vad som förväntas av dem. Alltså, har hon ett rum med bara rosa och ”flickigt” så är det troligt att det är vad hon kommer fortsätta välja för det har hon förstått (undermedvetet) är vad tjejer ska tycka om. Såna normer matas vi alla med dagligen. Varför inte erbjuda fler möjligheter? Genus handlar inte om att begränsa, självklart ska hon få ha rosa men kanske blått eller nån annan färg också. Då menar jag färg som bara ett exempel. Visa på alternativ och mångfald. Mamma kan också använda en skruvdragare osv osv ?

  8. Martina 27 april, 2016 on 14:27 Svara

    Vad mysigt att de kommer dela rum! Har du visat Elions rum på bloggen nån gång? Har kanske missat det. Jag skrev här när du var gravid och vi försökte bli med barn. Nu är jag i vecka 18! Vad fort tiden går!!
    Du verkar så go som person, så kul att du delar med dig och vi får följa dig på instagram och bloggen! <3

  9. Frida 27 april, 2016 on 15:03 Svara

    Vad fint ni bor. 🙂 det måste vara hemskt att inte kunna ha sitt barn på heltid då man har delad vårdnad. Blir det en del tårar ifrån ditt håll när inte ditt största barn är hos er?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna