VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KAOS?

Risk för kaos skrev jag igår va? Första morgonen med tre barn och skola för den stora startade med att att vi försov oss. Haha alltså va? Elion brukar vakna kring 06, Idun har ju börjat sova bättre igen men brukar ändå vakna kring 07. Idag vaknade hon inte förrän 08! Och jag vaknade när hon vaknade (hade inte ställt klockan för jag tänkte att någon väcker ju mig) och då sov Elion fortfarande haha (det är det mest roliga med det hela eftersom han typ aldrig sovit så länge). Skolan börjar 08.10 så vi hade alltså tio minuter på oss att lämna Elion ;)…


Jag gav mig tusan på att det skulle gå (lite för att testa gränserna för skolplikt är det inte för honom men jag tycker ändå det är viktigt att liksom ta ansvar för det man ska göra) så väckte Elion och förklarade läget. Han tog på sig kläder, åt en banan och tog sen med sig en påse med smörgåsbitar med skinka från kylskåpet (egentligen Iduns) som han sen åt i bilen… Bytte blöja och satte på kläder på Idun, satte henne på hallgolvet medan jag hämtade lillebror som fick strumpor på fötterna till sin pyjamas, satte honom i babyskyddet. Ut till bilen med Elion och Idun, spände fast henne. Gick tillbaka in och hämtade Aston. Körde till skolan och släppte av Elion  – klockan 08.09 – och tillbaka hem igen. Babyskyddet i ena handen och Idun på motsvarande höft. Bytte blöja på Aston, värmde mat, satte mig i soffan med Aston med rumpan mot mitt vänsterlår och hans kropp och huvud mot kuddar. Lyfte upp Idun och satte henne likadant fast åt höger. Matade henne med högerhanden och Aston med vänsterhanden. Tadaa! Gick ju faktiskt rätt bra allting 😉


OCH, det bästa av allt. Känner mig rätt pigg idag! För första morgonen på flera veckor, ja sen Aston kom egentligen. Första dygnen behöver man ju knappt sömn, i alla fall har jag varit sån när bebisen kommit, men det kommer såklart ikapp. Igår somnade jag i soffan halv elva, matade Aston halv tolv… Somnade kanske halv ett och sov till halv fyra då jag flyttade över Aston från babynestet till mig, sov till halv fem då han ville äta… Somnade vid fem och sov sen till halv sex när Ms klocka ringde, somnade om till strax innan sju och tänkte att snart vaknar barnen, och ja… Vaknade 08 och fick lägga gasen i botten. Håller tummarna stenhårt för att vår gamla Idun som sover så här mycket på nätterna är tillbaka, för att ”bara” ha ett barn som behöver en om natten är då mycket lättare att ta än två när det gäller att samla nattsömn.





Har ju skrivit att Aston är väldigt, väldigt lik Elion vilket förvånade mig eftersom jag var så säker på en miniM… Tyckte det var kul att jämföra dom på liknande bilder och till och med i samma tröja och M såg inte alls att det var Elion när jag visade bilden på honom utan trodde att det var Aston haha. Visst är dom lika?




Nu ska jag återgå till en leksugen ettåring och en trött bebis som vill sova på bröstet. Mot lekrummet (Iduns rum) och sittpuffen alltså! Två timmar kvar tills vi ska gå och hämta storebror igen men det tänkte jag tajma in med promenad och sovande bebisar så då lämnar vi bilen hemma.


Kram/E


Kommentarer


  1. Erika 4 april, 2016 on 09:22 Svara

    Jösses! Vilken superkvinna du är, all eloge till dig att klara allt så galant! ???

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:47 Svara

      ??

  2. Elina 4 april, 2016 on 09:47 Svara

    Spännande morgon! 😀 Vem är vem på bilderna? De är ju så otroligt lika! Min äldsta och yngsta är också superlika, men den ena är en kille och den andra är en tjej. Men det syns verkligen att de är syskon! Mellanbarnet är ju inte helt olik, men har andra färger och ser ju lite mer annorlunda ut 🙂

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:47 Svara

      Elion till vänster och Aston till höger 🙂
      Samma här, Idun skiljer sig lite från bröderna eftersom hon har pappas ögon men annars är hon lik mig som liten, mer än vad killarna, de har nog starka gener från min pappas sida. Så coolt det där med syskon och likheter!

  3. Hanna - Miltons mamma, bf 24/4 4 april, 2016 on 10:28 Svara

    Väldigt lika ja 😀 trodde det var två bilder på Aston innan jag läste 😛
    Längtar ju inte mindre efter vår bebis nu 😀 inte lång tid kvar. Vill också bebismysa!!

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:45 Svara

      Hihi jaa hade det inte varit för att jag vet om vem som hade vilka kläder hade inte ens jag sett skillnad 😉
      Snart får du bebismysa!! Kram

  4. maria 4 april, 2016 on 10:45 Svara

    Tala om rivstart! Supermama alltså! 😀

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:43 Svara

      Haha äsch då… 😉

  5. Sandra 4 april, 2016 on 10:56 Svara

    Oj vad lika de är 🙂
    Hela mitt inre skriker efter en bebis till. Även om du haft en kaos morgon så låter det så mysigt. Och att ha så fullt upp att man inte riktigt orkar tänka. Fast jag vet inte ens om jag kan få fler barn (det säger även de läkare jag träffat), och en sambo som inte vill ha fler, och sen saknaden efter mamma gör det väl inte till det lättaste. Mamma blev så glad när jag berättade att jag var gravid (för över 5 år sedan). Hon visste innan jag ens hade berättat, vi pratade och hon sa ”När ska du ha”. Min älskade mamma. Hon visste att jag väntade en tjej med, jag trodde en kille (det syntes inte på ultraljuden), men mamma höll envist fast att det var en tjej, och det hade hon rätt i. Mamma var så delaktig, hon köpte spjälsängen, sängkläder och massa annat innan vår dotter föddes. Inte för att vi inte kunde själv, utan för att hon ville. Det är så fint minne när vi gick på stan när jag var gravid och kollade bebiskläder och mamma köpte bebisens första kläder. Mamma kom hit och hjälpte mig packa iordning innan mitt akuta snitt (5 veckor för tidigt så jag hade ingen väska klar). Mamma försökte lugna mig när jag halvt i panik bara rusade omkring utan att veta vad jag skulle packa ner. Mamma var den första jag ringde på eftermiddagen då snittet var klart. Mamma var den första som kom och hälsade på oss på neo där vi blev inlagd. Mamma var den jag ringde hem och grät till då jag ville hem från sjukhuset, hon tröstade och peppade. Mamma stod så nära min dotter. Stod så nära mig, jag berättade det mesta för henne. Nu i efterhand förstår jag att mamma var min bästa vän med. Min mamma, vet inte hur man står ut med saknaden. Jag saknar mamma så jag blir tokig.
    Men ska torka tårarna nu, och sedan cykla hem till pappa. Försöker vara hos honom så ofta jag kan, han är ju ensam nu 🙁
    Tack för dina ord där du svarade mig när jag skrev att mamma dött. Dina ord värmde.
    Kramar

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:43 Svara

      Hihi det ÄR mysigt och det ÄR fullt upp, men allt blir nog bara bättre och bättre i takt med att man kommer in i allt 🙂
      Fick stoppa i din kommentar för mina ögon började rinna och Idun var med… Blir så ledsen för din skull och känner verkligen din smärta genom skärmen. All kärlek till dig, du verkar ha haft en fantastisk mamma och din mamma en fantastisk dotter! Kramar

  6. Alexandra 4 april, 2016 on 13:04 Svara

    Men Evelina! Haha jag trodde det var SAMMA bebis. Fundera innan jag läste texten om varför du satte på overall och sen tog av den haha. Jäklar vad lika!

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:40 Svara

      Haha ja!!

  7. Milla 4 april, 2016 on 14:27 Svara

    Du sätter prägel på multitasking haha

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:40 Svara

      ???

  8. Petra 4 april, 2016 on 18:57 Svara

    Otroligt lika!!
    Jag tycker att Idun är lik sin pappa (och dig) men aston är en kopia av Elion. Vem är vem på bilden?
    Bra jobbat imorse, känner igen mig i situationen?

    • Evelina 4 april, 2016 on 19:39 Svara

      Ja hon har sin pappas vackra ögon men annars är hon väldigt lik mig i samma ålder 🙂
      Det är Elion till vänster! Får själv tänka efter varje gång jag ser bilden haha…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna