VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NYA VAGNEN!

Barnvagnspremiären med de två små skedde i lördags, men då var faktiskt inte jag med! Jag åkte i väg till Kappahl en snabbis för att köpa kläder i storlek 50 medan M gick en runda.

 

IMG_0769

 

Dagarna därefter har jag däremot varit med, och hittills gillar vi vagnen massor! Den är såklart tyngre och större än vår förra enkelvagn Kronan City som är världens smidigaste på alla vis, men denna har allt vi vill ha i en syskonvagn. Det är en Emmaljunga Dubbel Viking 735, alltså den smalare modellen vilket var passande för oss med liten kombibil och liten hall. Och färgen Lounge black är såå snygg! Valde mellan den och Lounge beige, melerade tyger känns helrätt på alla sätt när det kommer till barnvagnstyg med tanke på att det döljer smutsen bättre haha.

 

Vi känner på det såhär sålänge, och så kanske vi skaffar en enkelvagn sen igen om behovet finns. Barnen kommer vara hemma tillsammans tills de är 1,5 respektive 2,5 år när det blir förskoledags men en enkelvagn kan ju som en del av er påpekade också vara bra att ha om till exempel farmor ska låna ena barnet eller om vi helt enkelt delar upp oss.


Kommentarer


  1. Emelie 14 mars, 2016 on 20:45 Svara

    Åh vilken fin! Vill ha en recension sen när ni kört den ett tag 🙂 har en dotter på snart 10 månader och hon ska blir storasyster i oktober så vi har kollat in denna vagn! Har en Emmaljunga edge nu som vi gillar starkt! Kommer behålla den som singelvagn!

  2. Elin 14 mars, 2016 on 21:13 Svara

    Får man tigga om lite råd ang det här med vagnar? Vi har en Baby jogger city elite nu med liggdel på. Hade (sitt)vagnen till sonen innan så då tyckte vi det var smidigt att köpa till en liggdel begagnat när dottern föddes och sen fundera över vad vi vill ha för sittvagn sen när det blir dags för det. City eliten är ju jättebra som sittvagn till äldre barn men tror inte jag skulle vilja ha den från start i och med att den är rätt låg och hög i selen/rygg samt framåtvänd. Hade en kronanvagn med de två lästa barnen men den har gett upp efter alla år av långpromenader, haha.. Vad skulle du tipsa om för vagn förutom Kronan? 😉 Gillar när det är hyfsat stora hjul så man kan ta sig fram på grus osv.. Men vill helst inte lägga ner en förmögenhet. Slänger ut frågan ifall du (eller någon annan) har tid att svara 🙂

    • Emelie 15 mars, 2016 on 08:53 Svara

      Vi har en Emmaljunga super nitro med lufthjul ? Tar sig fram överallt! ? vi är super nöjda! Vill du ha fasta hjul är Brio happy bra, sån hade vi till första barnet ?

    • Evelina 15 mars, 2016 on 10:57 Svara

      Ja helt klart känner jag ju som du att man inte vill ha en framåtvänd sittvagn från start när det är dags för sittvagn. Emmaljunga superviking eller supernitro (beroende på vilke sittdel du tycker är snyggast, traditionella nitron eller ergonomiska som jag själv gillar mer) är den vagn jag nästan visar till alla först tillsammans med kronan city eller duo S. Smidiga vagnar med större framhjul som, om man låser framhjulen, kan bli nästintill som en vagn med fyra fasta hjul. En vagn med fasta hjul tror jag passar bäst om man VERKLIGEN hänger på landet, bor där osv, medan större svängbara fram ger väldigt många fler möjligheter och ändå klarar att ta sig fram överallt.
      Kram!

      • Elin 17 mars, 2016 on 09:33 Svara

        Tack för tipsen! Kronan city känns ju såklart betydligt smidigare och modernare än våran gamla modell, men vet inte om jag kan motivera att köpa en tredje vagn till nypris. Haha.. Får spana på blocket 🙂 Ska kolla in Emmaljungas motsvarighet med! Har varit lite sugen på babyjogger city versa men har hört att dämpningen inte är så bra på den..
        Hoppas ni får en fin dag 🙂
        Kram

        • Evelina 18 mars, 2016 on 10:38 Svara

          Hihi ja begagnat är såklart också ett alternativ, och ofta får man mycket vagn för pengarna då såklart 🙂
          Kram och detsamma!

  3. Emelie 15 mars, 2016 on 10:38 Svara

    Måste bara fråga, funderade ni någon gång på superviking med syskonadapter?
    Vi är jätte nöjd med våran, nu går vår storebror på dagis på dagarna då är det skönt att kunna använda vagnen som enkelvagn och sedan när vi ska gå och hämta honom sätter jag på en till del. Vi har inte plats att förvara två vagnar på en fräscht och varmt sätt plus att vi måste få plats med hundbur i vår baklucka så vi vart helt överlyckliga när vi tillslut förstog att det kommit lufthjul på supervikingen ?
    Vart lite nyfiken att höra hur era tankar gått om ni ändå skulle vilja ha en enkelvagn också och från dig som verkligen verkar insatt i barnvagnsdjungeln när du jobbar med det ☺️

    Stort grattis till lillebror förresten! ❤️

    • Evelina 15 mars, 2016 on 10:54 Svara

      Nej inte eftersom det är mindre än ett år mellan barnen och Idun är långt ifrån att gå själv. Hade det varit 2-3 år mellan barnen så absolut! Men nu är de mer som tvillingar nästan och det kommer behövas vagn ungefär lika länge för dom, samt ska de vara hemma lika länge innan de börjar på förskola. Så att kunna göra om till enkelvagn väger inte upp att de i sf inte kan sitta lika ”bra”.
      Tack snälla och kram!

  4. Carro 15 mars, 2016 on 18:36 Svara

    Hej,
    Jag undrar såklart också över vagnar och är inne på en superviking. Det jag undrar dock är över hjulen. För mig känns det så självklart med lufthjul men jag har ingen aning om varför så jag undrar om du har tips på hur man ska tänka och varför ni valde de hjul ni gjorde?
    kramar

    • Evelina 15 mars, 2016 on 20:41 Svara

      Jag skulle välja lufthjul alla gånger (rullar mjukare) men denna smalare syskonvagnen finns inte med det. Så därför valde vi inte det ;). Fördelarna med ecohjulen enligt mig är man inte kan få punktering och vagnen blir lite lättare. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna