VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HUR MYCKET BEBISKLÄDER BEHÖVS?

När jag kom hem från jobbet igår hade M och Elion byggt ihop barstolarna och det blev jättebra! Tänk att det fortfarande händer saker här hemma hela tiden, fast vi har bott här i över sju månader. Småsaker i och för sig, men det förnyas och förändras varje vecka fortfarande. Men det är väl som man säger, det är bra att bo in sig innan man vet hur man vill ha saker och ting.


T. ex så har jag ju ångrat mig över den där hyllan som är över vår säng och där vill jag istället ha en tavelvägg med familjebilder. Sånt gillar inte M, att borra stora hål och sen ha en fru som ångrar sig ”direkt”. (Direkt i hans värld = allt inom 5 år, direkt i min värld = kanske efter 1 månad men nu har den ju faktiskt suttit där i säkert 5 månader)


 

 



Tänkte visa Lillebrors kläder i minsta storleken men en liten storasyster älskar allt som har med kläder att göra så hon var där direkt med sina små händer ;).


Denna bodyn och byxorna köpte jag på Kappahl förra veckan. Det är bara 56 som gäller efter att ha fått två stora barn som förvisso kunde ha 50 i en vecka eller så, men känns rimligare att börja med 56 direkt. Skulle det behövas mindre får vi köpa då helt enkelt.






Insåg efter en rensning att det inte alls finns speciellt många plagg till honom i minsta storleken dock. Förutom de blå på bilden ovan har han tre par byxor – de två randiga är från när Elion var nyfödd (H&M) och de vita från när Idun var nyfödd (Kappahl).

 




Att visa bodysarna gick sådär hehe… Han har i alla fall en vit body som ärvs från storebror och en vitgråmönstrad som ärvs från Idun. Sen har jag även köpt två bodysar med farfarsknäppning.


Det är det han har. Några pyjamasar (ärvda från storasyskonen), en mössa, två overaller (en i 50 och en i 56 som Idun hade) men annars är det detta. Min erfarenhet är att just byxor inte går åt speciellt många men bodysar behövs fler av, så det får nog inhandlas någon mer. Köpte de blå byxorna mest för att Lillebror ska få några helt egna byxor 😉


En annan gemensam nämnare för Elion och Idun har nämligen varit att vi aldrig haft någon kiss- eller bajsolycka, så det har liksom inte behövts så värst många plagg i nyföddperioden. Eller jo, en gång hade Iduns blöja satts på lite fel så när jag kom hem var det kiss under hela babysittern där hon satt haha… Men fler bodysar för spyor. Lillebror kanske är helt annorlunda såklart, men jag tänker att det är bättre att köpa mer då, ifall det behövs. Tiden från 56 till 62 går annars rätt snabbt när de väger över 4 kg vid födseln! På tal om det så börjar jag bli lite orolig för att Lillebror kommer vara jääättestor, säger man inte att för varje barn brukar födelsevikten öka?




Kommentarer


  1. Kristina 27 januari, 2016 on 09:35 Svara

    Först och främst måste jag säga att jag älskar din blogg! Har följt den sen Elion var bebis! Jag har tre barn, nr 1 vägde 3260g (idag 6år gammal), nr 2 3412g (1år gammal) och nr 3 som föddes nu i december vägde 3180g. Trodde trean skulle väga mer än de första men för oss blev det iaf inte så! ? lycka till med din tredje! Kram / Kristina

  2. Therese 27 januari, 2016 on 09:40 Svara

    Mina barn har blivit mindre och mindre och kommit tidigare för varje gång. Trean kom redan 37+5 och vägde 2980. Fantastisk förlossning, gick så enkelt!
    Lycka till!!

  3. Marie 27 januari, 2016 on 10:00 Svara

    Jag vet inte… Vår första vägde 3075 g och vår andra vägde 2376 g…. Vågar knappt tänka på vad en 3:à skulle väga om vi skulle haft fler… 😉

    Men, samtidigt, om barnen blir större för varje gång så är kroppen mer ”förberedd” för varje barn sägs det.. Så det kanske går ut ”på ett” ändå?
    Vi håller tummarna för det 🙂

    KRAM

  4. Susanna 27 januari, 2016 on 10:40 Svara

    Här vägde ettan 3750g (8 dagar sen) och tvåan 2725g (11 dagar tidig)

  5. Sofie Bex 27 januari, 2016 on 13:11 Svara

    Jag har också tänkt att barnen blir större & större, men nu efter mina barn och att ha pratat med ännu fler mammor känns det som att de snarare blir mindre… Det är bara min uppfattning och ytterst ovetenskaplig, men ändå! 🙂 Min första vägde 3,1kg, tvåan 2,8kg och trean 2,6kg.. Små bebisar som fötts tidigare och tidigare.. Undrar så hur en fyra skulle bli, men det kimmer jag nog tyvärr inte få reda på, haha!

    Så härligt att följa din blogg förresten! Vi har också tätt mellan alla barnen, förvisso 1,5år och det halvåret gör ju stor skillnad vad gäller utveckling så inte lika tätt som er… Men det är underbart, intensivt och härligt! Tänker att ett år emellan också för med sin många fördelar, att Idun och bebisen kommer ligga så nära ändå i utveckling & faser och att blivande storasyster fortfarande tar två tupplurar om dagen då man hinner gosa med bebis! Och bebisar sover ju förhoppningsvis mycket i början så man hinner med syskonen medan bebis sover! Kommer gå galant! Lycka till, kramar

  6. Emma 27 januari, 2016 on 17:53 Svara

    Här var det 1:a 3150, 2:an 2600 & 3:an 1625 g. Så tvärtom : )

    • Evelina 27 januari, 2016 on 18:30 Svara

      Oj! Men då måste du fått tidigare och tidigare? Nu tänker jag mer fullgångna bebisar 🙂

  7. Trebarnsmamma 27 januari, 2016 on 19:17 Svara

    Här vägde ettan 3,8 kg (41+1), tvåan 2,7 kg (37+1) och trean 3,8 kg (41+4). 3,8 kg verkar alltså vara familjens ideal-vikt för fullgångna barn.

    Angående kläder tycker jag inte att vi har behövt så mycket i de minsta storlekarna. Har ni redan hunnit rensa ut efter lilla I (tänker att ni väl visste om att det var en till på gång, nästan innan hon vuxit ur några kläder ;))? Det tyckte jag annars var det sköna med trean, att allt redan fanns hemma.

  8. Jessica 27 januari, 2016 on 19:17 Svara

    Vår första vägde 3650gr när hon föddes på bf+7 (jag gick upp 4kg)
    Vår andra vägde 4215gr när han föddes på bf+15 (jag gick upp 8kg, stor mage!)
    Och vår tredje vägde 3930gr när han föddes på bf+2 (jag gick upp 10kg).
    Så tvåan var ju störst, men så låg han längst i magen också. Gissar att trean skulle blivit en bjässe om han legat lika länge som brorsan ? Stora barn från en liten och nätt mamma ? Mina förlossningar har gått fort och smidigt, men jag upplevde den sista som värst.

    Min minsta är förresten en liten A. Jag väntar spänt på att se om er lille A får samma namn, vilket jag tror ?

  9. Cecilia 27 januari, 2016 on 21:43 Svara

    Första barnet (flicka) vägde 4600 g och andra (pojke) vägde 4225 g. De säger ju dessutom att pojkar väger mer, så var lite orolig. Men de stämde inte heller för oss 🙂

  10. Morinskan 28 januari, 2016 on 20:55 Svara

    Inte behöver dem bli tyngre och tyngre. Jag har tre systrar, min storasyster vägde ca 2800 g, jag vägde ca 3000 g, och lillsyrran vägde ca 2600 g, och alla föddes runt bf +-1. Så nog kan lilla A bli mindre än sina storasyskon?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna