VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEJ NYA GRAVIDITETSVECKAN!

Igår gick vi in i vecka 33 och idag är det 54 dagar kvar till BF. Min kofta från Odd Molly är ju ny men jag ångrar lite att jag inte köpte Canna cardigan istället. Om någon är intresserad av att köpa denna (storlek 1/S) till ett bra pris får ni hojta till på mailen (happilyeve@gmail.com.

 

Jag mår fortsatt väldigt bra men är som sagt superdupermegatrött även om jag sover mycket och bra på nätterna. Det är väl ungefär det. Har verkligen fått må oförskämt bra den här graviditeten även om hjärnspökena har varit rätt jobbiga. Blir trött i bäckenet om jag går för mycket, eller sitter för mycket på golvet (svårt att undvika med en tiomånaders här hemma). Har en del sammandragningar emellanåt men det var faktiskt mer för några veckor sen. Han känns stor nu, igår när vi låg i soffan fick jag en fot under revbenen och hela jag hoppade till. Men han är rätt lugn och det är mest rörelser jag känner, inte kickar som med Idun. Lillebror är lik storebror i magen! Känner mig både mätt och hungrig hela tiden, en kombination av att han växer mycket nu och att han faktiskt tar upp stor del av magen kanske?

 

Nu börjar både jag och M känna att det närmar sig, och jag ska börja kolla över vad det är kvar vi behöver köpa. En säng förstås, och tillbehör till den. Lite kläder, hade visst inte alls mycket i 56 och 62. Storlek 50 kommer jag inte köpa nånting i med tanke på hur stora barn jag fått tidigare (Elion 4190g 54 cm vid BF+3 och Idun 4460g 52 cm vid BF+12). Vår vagn ska komma denna veckan, men än får den stå på jobbet (lagret) ett tag till. Kommer kännas coolt att se mitt namn på kartongerna nästa gång jag jobbar!

 

Tänker ofta på förlossningen och känner mig inte riktigt mentalt förberedd men vet hur mycket man blir det mot slutet när man är stor och tung till max. Förlossningen med Idun ligger nog lite för nära tror jag, även om den var helt perfekt på alla sätt och vis och jag kände att jag gärna ville ha en till bebis redan dagen efter så är den ändå färsk i minnet och ont gör det ju. Har fortfarande smårädsla över att spricka men tänker att om jag inte gjort det hittills med två så stora barn är det inte så stor risk att jag gör det denna gången heller. Det viktigaste är att lyssna på kroppen, det vet jag ju. Så länge man krystar vid rätt tillfällen så minskar risken för sprickningar, och jag är övertygad om att just det hjälpt mig tidigare.

 

Fler som är gravida i ungefär samma vecka? Hur mår ni?

 


Kommentarer


 1. Joysan 18 januari, 2016 on 12:57 Svara

  Nu börjar det närma sig, sista tyckte jag gick supersnabbt! Spännande ?. Koftan du har är jättesnygg men Canna är så fin med lilla ”volangen” eller vad man ska kalla det på ryggslutet. Jag fyller snart år så jag hoppas att det ligger en sån i något paket ?. Hoppas ni har en fin dag! Kram

 2. Joysan 18 januari, 2016 on 12:58 Svara

  ”Sista veckorna” ska det såklart stå ??

 3. Anne 18 januari, 2016 on 13:34 Svara

  Jag var också rädd för att spricka.. Och jag fick sy 4 stygn! (BM gav mig inga direktiv utan lät mig sköta krystningen ‘själv’ vilket gjorde att det gick lite för snabbt). Men vet du va, det var liksom ingen big deal alls! Varken syns eller känns skillnad, trots att jag fick sy både invändigt och utvändigt. (Fick deja vu nu, tror jag skrev exakt detta till dig inför FL med idun också). Men som du säger, varför skulle du spricka denna gång om det gått bra med två stora barn tidigare? :) Men du ska veta att du kommer troligen inte alls märka att du spricker om du gör det (stygnen känns inte ens och jag lovar dig att du läker lika bra med eller utan stygn)!

 4. Emelie 18 januari, 2016 on 13:51 Svara

  Det närmar sig ,spännande! Fick min dotter för 2 månader sen. Jag var livrädd att spricka innan förlossningen. Jag sprack lite på två ställen och jag måste säga att i efterhand var det inte så farligt. Jag var mest irriterad på att behöva sys när man bara ville krama på den lilla ifred. Lycka till med förlossningen!!

 5. sandra 18 januari, 2016 on 14:19 Svara

  Känner verkligen igen tröttheten! Går in i v 33 på onsdag o jag är ständigt trött oavsett hur mycket/lite sömn jag fått. Tyvärr sätter det sig ju på humöret o snart 3 åringen i huset får tyvärr mer skäll än hon förtjänar allt för ofta nu för tiden :( Det är det jag mår sämst över. Försöker också ladda för förlossning men jag har jättesvårt att förstå att vi snart har en liten bebis i huset igen. Hoppas att landa i det hela när jag är färdigjobbad om några veckor och får lite egen tid hemma att plocka med bebissaker.

 6. Emmelie 18 januari, 2016 on 18:00 Svara

  Jag har bf 17 mars så ligger ett par dagar efter dig. Mår bra i det stora hela men har de senaste veckorna sovit otroligt dåligt. Ligger vaken till 3- halv 4 varje natt vilket såklart gör mig trött på dagarna. Men längtar otroligt mycket till våren och mars nu då vi får möta vår lilla mini. Då kommer allt att vara värt det iaf.

 7. Tina 18 januari, 2016 on 18:04 Svara

  Det borde ju vara stärre risk att spricka ju äldre man blir? Huden blir mindre elastiskt.

  • Joysan 19 januari, 2016 on 13:07 Svara

   Samtidigt som det är mindre risk eftersom man redan fött barn innan. Jag läste någonstans att om man inte sprack (eller sprack väldigt lite) vid tidigare förlossning(ar) så är risken minimal..

 8. Paulina D 18 januari, 2016 on 18:15 Svara

  Jag går in i v.31 på torsdag så jag är en liten bit bakom dig. Detta är vårt första barn och just nu är längtan stor. Det börjar bli mer påtagligt att det faktiskt bor någon i magen nu. Jag har inte blivit så stor och kan gå promenader utan problem, dock i lugnt tempo. Lite träning funkar också.
  Det besväret jag har är lågt blodtryck med plötsliga blodtrycksfall och yrsel. Annars mår jag faktiskt helt okej :-)

 9. Hanna 18 januari, 2016 on 20:08 Svara

  Går in i v.30 på onsdag.
  Samma trötthet, ibland så man bara vill ligga ner och gråta. Och halsbrännan har blivit mer påtaglig senast vrå veckorna.
  Men Gud som jag längtar efter detta lilla väl efterlängtade barn..

  Kram

 10. Anne 18 januari, 2016 on 20:15 Svara

  Rättar mig själv: Min dotter är yngre än Idun så det var såklart inte inför FL med Idun jag skrev det.. Förvirrad tjej hej.

 11. luisa 18 januari, 2016 on 23:42 Svara

  Har bf 16 mars så några dagar efter dig 😉 ligger just nu i soffan å försöker att få min son på 9 mån å vilja somna om 😉 mår i övrigt toppen men börjar på å känna av foglossningar.

 12. Frida 19 januari, 2016 on 22:04 Svara

  Jag fick två bristningar när Elis kom, inget jag kände av (det räckte liksom att trycka ut en människa på4,5 kg, det tar liksom över lite ;)) och visst man blir lite sydd men det var inget jag märkte av alls efter och nu är allt som det ska down there. Det kommer gå fiiiint, om du nu ens får nån bristning :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna