VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BARNMORSKEBESÖK OCH STUGKOLL

   

Jag hade sällskap med till barnmorskan idag. Brukar såklart ha Idun med, men idag blev det för ovanlighetens skull storebror istället medan Idun och pappa var ute med vagnen. Allt är bra med mig och Lillebror – hjärtljud 140-146 slag/minut, sf-mått 27 cm, blodtryck 115/65, järnvärde 115. Det sistnämnda har ökat bra efter att jag börjat med nya järntabletter som funkar bättre, niferex funkade inte speciellt bra.
  

  

Sen åkte vi ut till stugan för att kolla läget. Såg bra ut! Toalettstol blir till vänster innanför dörren, därefter handfat, sen hörnbadkar, i andra hörnet tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och där Elion står är den inbyggda duschen.

Idag testar vi att Idun bara sover en gång mitt på dan istället för två fördelat på förmiddag och eftermiddag. Hon har nämligen börjat vakna till tidigt på morgonen de sista morgnarna och jag har ju känt ett par veckor att hon är mittemellan av behöva sova två och en gång. Så nu hjälper vi henne till det och jag tror det är just det som behövs för längre nätter igen. Å andra sidan vet jag att Elion ändrade morgnarna från sju till fem när han var ungefär lika gammal så vi får se… Men från åtta till halv sju känns ju helt ok ändå om det nu skulle vara så 😉


Kommentarer


  1. Elin 29 december, 2015 on 19:46 Svara

    Vilket järn äter du nu? Jag äter niferex nämligen men blir så förstoppad 🙁

    • Evelina 29 december, 2015 on 20:23 Svara

      Ja det var samma för mig men jag var tvungen att äta pga så låg järnreserv (vet inte om mina stora blödningar bidrog till det med)… Så fick tips från bm att testa duroferon och det är natt och dag jämfört med niferex!

      • Tilda 29 december, 2015 on 22:41 Svara

        Finns även blutsaft på hälsokosten, smakar pekka men funkade kanon för mig ☺️

  2. Tilda 29 december, 2015 on 22:40 Svara

    Vi är precis där med sovrutiner nu också. Lyra är jämngammal med Idun och upplever också att vi måste styra åt att sova 1 gång dagtid istället. Problemet är att hon oftast vaknar efter 45 minuter och det är ju på tok för lite men idag sov hon 2,5 timme i sträck på sin första vila och fortsätter hon så är det ju inga problem att ta bort eftermiddags vilan.
    Kram kram

    • Evelina 30 december, 2015 on 10:30 Svara

      Ja det kan ju vara lite trixigt att ändra det på bästa sätt! 🙂 Vi håller henne vaken till efter lunch istället och så sover hon 1-2 timmar då istället för utspritt på två gånger. Verkar funka men hon blir ju rätt trött framåt lunch och framåt kvällen sen 😉
      Kram!

  3. Ni som har problem med järntabletterna testa ferrol, finns att köpa på apotea bland annat. Dem som använder det får tillbaka järndepåerna snabbt och slipper järntabletter sen. Eftersom det är ofarligt för bebis och bra för mammans mage är det ju bättre än järntabletter :). Många barnmorskor på MVC vet inte om detta ännu men dem som gör rekommenderar detta framför järntabletter :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna