VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

PAPPAPUSSAR & FARMORMYS

Vilket ruskväder vi har haft idag! Fram till klockan 14 höll vi oss inne ungefär, sen kände jag att nånting måste vi hitta på. Pappa har stugdag så han åkte dit direkt efter jobbet och jobbar på ett par timmar och storebror är inte heller hemma.

 

 

Så vi överraskade pappa utanför jobbet för att få lite pussar och kramar! Det uppskattade han nog minst lika mycket som vi, eftersom han annars inte hade fått träffa Idun idag.

 

 

Sen gick vi hem till farmor och när farfar slutade jobbet joinade han oss. Men han är förkyld så han fick inte mysa som farmor. Det bjöds på fika och Idun hann äta middag innan vi traskade hemåt igen, i nästan stormväder kändes det som.

 

La fram tankarna om att jag kan börja plugga till nästa höst men att vi då kommer behöva farmors hjälp vissa vardagar på vårterminen. Vår tanke är att M är hemma på heltid hela hösten, och sen börjar jobba halvtid under vårterminen. Då är Idun 2 år och Lillebror 1 år men jag vill gärna vänta ett halvår till innan de börjar på förskola. Så de dagar jag har föreläsning eller liknande behöver vi helt enkelt hjälp från när jag måste åka tills när M slutar. Han börjar kring 06 vilket innebär att om han jobbar halvdag handlar det om att farmor behöver hoppa in 2-3 timmar de dagarna. Vilket hon sa att hon mer än gärna gör! Vet jag ju egentligen, men samtidigt innebär det paus från huset i spanien under den tiden så jag var ändå inte helt säker på vad hon skulle säga 😉

 

Fick även svar från skolan tidigare i veckan. Så länge jag känner att jag är redo att börja plugga igen när A är ett halvår kommer vi köra på det här upplägget. Men det är ju liksom hans pappa jag ”lämnar” över till, jag kommer förmodligen känna mig galet redo efter 1,5 år hemma och med de flexibla tider man har som student ska det nog ändå kännas ok. Vi kommer nog prata om det här många gånger till jag och M, behöver inte bestämma mig förrän i början av april.


Nu ska jag och världens bästa tjej ha kvällsmys bara vi två!

Kram/E


Kommentarer


 1. Victoriaochlionel 19 november, 2015 on 19:27 Svara

  Låter jätte spännande! Det är ju suveränt om man kan få lite hjälp av föräldrarna när man har små, guldvärt!
  Ha en mysig kväll nu du och prinsessan ♥

 2. Alexandra 19 november, 2015 on 19:36 Svara

  Klart du kan lämna vidare till hans pappa? antar att du inte avser amma eftersom du verkar så säker på din planering? Jag bryr mig inte om du ammar eller inte. Är inte min ensak. Men iaf, så kul för pappan att vara föäldraledig❤️ Jag lämnar över efter 8 månader till pappa . Känns såklart bra, men hade varit skönt och mycket trevligare att vara hemma istället med den lille. Men å andra sidan delar vi jämt på föräldraledigheten. Det känns kanon! Jag kommer ju antagligen vara hemma igen om några år…

 3. MIlla 19 november, 2015 on 20:19 Svara

  Låter som en plan.

 4. Hjärtebarnsmamman ♥ 19 november, 2015 on 20:22 Svara

  Vad kul att planera, hoppas det funkar :) <3

 5. Madeleine i USA 19 november, 2015 on 22:48 Svara

  Låter jättekul och jag tror att det kommer bli toppenbra.

 6. Elina 20 november, 2015 on 10:47 Svara

  Det där blir nog en bra planering! Vi gjorde något liknande med vårt första barn, jag pluggade och han jobbade deltid. Och nu med minstingen har jag under de senaste tre månaderna varit den som jobbat (dock 80 procent och flexibla tider) och det har funkat bra. Det enda är väl att jag inte nödvändigtvis är första-handsvalet längre för lilltjejen, men å andra sidan är det ju bara bra annars skulle det ju kännas jobbigt att inte finnas tillhands hela tiden. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna