VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BAMSES MATKASSE V.46

//


IMG_7645

Vilken lyx det var att få några av veckans middagar levererade ända till dörren! Det är första veckan vi testar Bamses matkasse (eller kartong blev det ju haha) från City gross.

Här kan du också beställa den och just nu får alla nya prenumeranter även en fruktlåda. Om du inte vill beställa det till er själva kan jag lova att alla barnfamiljer skulle uppskatta att få detta i julklapp, vilket är möjligt eftersom man även kan köpa matkasse som presentkort (men då självklart välja mellan alla olika matkassarna).

 

IMG_7656

 

Elion var med och öppnade och blev genast intresserad av pysslet som medföljde. Alltså det är bara köksön som fattas känner jag, för att få hela den här vi-hänger-tillsammans-allihop-och-pysslar-eller-lagar men å andra sidan har vi öppet mellan matdel och kök och att Elion sitter och pysslar vid matbordet medan vi lagar mat är ju nästan samma sak. Han hjälper till en del, men intresset finns sällan där en ”hel matlagning” så att alla måltider i Bamses matkasse bygger på att de ska gå snabbt för att fånga barnens intresse är ju kanon. Även eftersom tiden mellan skola/fritids/aktiviteter och middag ofta är rätt kort, och man har helt enkelt inte tid till middagar som ska tillagas långa stunder. Det kan man ta på helgerna.

 

IMG_7662

 

Bamses matlåda innehåller mestadels ekologiskt och svenska råvaror vilket GILLAS!

 

IMG_7669

 

Allt i lådan är förberett så gott det går – tunna kycklingskivor, tärnat bacon, skivad potatis, rivna morötter och så vidare. Allt för att underlätta matlagningen och det är verkligen såå skönt att få varierade maträtter utan att behöva tänka ut recept själv haha, ofta gör man ju bara samma lika känner jag så lite nytt i veckomatsedlarna är alltid välkommet.

 

IMG_7674

Veckans meny!

 

IMG_7677

Och igår testade vi laxbiffar med morotstzatsiki och rostad potatis!

 

IMG_7835

 

Vi har ju en väldigt aktiv kille så jag tycker det är så fint och harmoniskt när han sitter långa stunder och pysslar 😉 Tack för den stunden igår Bamses Matkasse!

 

IMG_7857

R E S U L T A T E T

 

Denna maträtt var såå god! Helt klart en maträtt vi alla vill äta igen och vi tappade nästan hakorna när Elion sa att han gillade såsen jättemycket. Han är i vanliga fall ingen såsmänniska, och denna morotstzatsikin var ju dessutom vitlök i vilket vi inte brukar äta eftersom M (tyvärr!) inte gillar det. Otroligt mumsigt hur som och som sagt lite extra kul att upplägget med en speciell ”Bamselåda” fick Elion att uppskatta maten lite extra.

 

 

(Inlägget är i samarbete med City Gross)


Kommentarer


  1. Malin - mamma till Sam Tim och Liam 11 november, 2015 on 18:51 Svara

    Men vilken bra matkasse! Skulle beställa den direkt om det fanns glutenfri! Kul med pyssel under tiden!

    Kram

    • Evelina 12 november, 2015 on 08:34 Svara

      Det finns glutenfria matkassar att välja på också!!
      Kram

  2. Diana 11 november, 2015 on 19:08 Svara

    wow vilken bra matkasse, det skulle jag behöva här hemma!! Mina barn är kräsna, en av dom i alla fall, ganska påfrestande, så jag vet inte om jag vågar testa men bra idé faktiskt.

    • Evelina 12 november, 2015 on 08:33 Svara

      Testa bara en vecka! Helt fantastiskt lyxigt att inte behöva tänka på middagarna en vecka 😉 Kanske dina barn också tycker det blir roligare med bamsetemat?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna