VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

IMORGON ÄR DET ÄNTLIGEN DAGS!

Dan före dan! Ja jag pratar såklart om ultraljudet som är imorgon. Jag har nämnt oron den här graviditeten. Den tär på mig. Beror säkert på mitt allmänmående för tillfället men alltså hjälp vad påfrestande det är att vara orolig för något som man egentligen inte kan påverka. Har aldrig varit orolig med varken Elion eller Idun i magen. Har liksom bara tänkt att klart det går bra ungefär, även om jag såklart vetat om alla risker och vad som kan hända, men inte alls speciellt orolig överlag sådär. Början med Idun blev det i och för sig så lite, när M kom hem och berättade vad alla hans jobbarkompisar sa om alla deras missfall innan det gick vägen för dom. DÅ började jag tänka lite extra, men bara till första ultraljudet och när jag började känna buffarna. Men denna gången. Jag vågar inte riktigt tro på att allt är bra, trots att vi har gjort många ultraljud redan, och trots att jag känner buffar och rörelser. Men nu jämför jag så mycket med Idun, hon kickade mycket mer och tidigare. Nu är det väldigt lugnt i jämförelse. Och jag förstår ju att det är dumt att jämföra så, jag gör verkligen det. Jag vet ju att Idun har riktiga karatekickar och denna bebisen kanske inte har det. Storebror hade det ju inte heller, men det var för längesen för att kunna jämföra. I går kväll kände jag ganska många minibuffar i alla fall, och även tidigt i dag på morgonen och det lugnade mig jättemycket. Hade en bebis brevid mig som kickade på mig och en i magen. Jag vet inte om det är att det känns för bra för att vara sant? Så det är ultraljudet imorgon är otroligt efterlängtat och jag hoppas så att allt är bra med lillbebisen.


Morgonen är som vanligt här – frukost avklarad och vi sitter på lekmattan med Nyhetsmorgon på. Idun brukar sällan titta på TV:n men nu är det katter med och hennes ögon är stooora och hon säger oooo oooo och tttaaa vilket betyder titta eller nåt antar jag. IVRIG är hon i alla fall! 😉


domore-61


Har precis bokat klipptid! Ännu en feel-good-sak som jag behöver. Har en jättefin vän som brukar klippa mig och hon är verkligen världens bästa frisör, men nu behöver jag den där lyxen som det innebär att sitta i en frisörstol. Tror nog ni förstår hur jag menar hihi. Skämmas bort lite extra sådär. Ja man kan köpa min glädje haha. Skämt åsido, det blir en bra egentidsstund nästa vecka så får M vara själv med båda barnen.


Dagens feel-good-sakER är att träffa Karin för en fika och därefter ska jag träna medan svärmor lånar Idun på en promenad under tiden. Jag försöker ha en sån rolig sak varje dag nu, boosta mig själv lite extra och ha roliga saker att se fram emot!

Vad hittar du på idag?


KRAM



Kommentarer


  1. Astrid 15 oktober, 2015 on 08:56 Svara

    Min oro med tredje barnet gick inte att jämföra med de andra två. Som du skriver- det kändes nästan lite för bra för att vara sant. ”Jag har två till synes friska barn, två bra förlossningar bakom mig. Ska jag ha sån tur att det går så bra igen?!” Jag kände inte alls igen min oro eftersom jag inte är speciellt orolig av mig, så därför blev det extra jobbigt. Kändes också som att mer stod på spel på nåt sätt eftersom fler skulle bli drabbade om ett syskon var sjukt eller handikappat. Försökte bara ”vila” i min oro och tänka att ja jag är orolig, men det går över. Typ. Orolig är jag såklart fortfarande, men absolut inte som när jag var gravid.

    • Evelina 15 oktober, 2015 on 09:43 Svara

      Är det så? Lustigt men som du skriver så är det som att man ändå förstår TUREN man haft med två friska barn redan… Dessa hormoner! 😉
      Kram

  2. Malin - mamma till Sam Tim och Liam 15 oktober, 2015 on 09:20 Svara

    Vilken bra dag! Med saker som gör dig glad. Då blir man en bra mamma också! ?
    Jag vabbar idag igen! Men sen ska jag till jobbet och fixa. Och kanske också få till en klipptid eller massage till ikväll. Behövs när man knappt sovit inatt! Men även om det är vabb så är det extra tid med barnen! Så det är mysigt ändå ?

    Kram

    • Evelina 15 oktober, 2015 on 09:42 Svara

      Massage låter ljuuuvligt!! 🙂
      Kramar

  3. Elina 15 oktober, 2015 on 09:20 Svara

    Vill bara önska en bra dag och hoppas att du mår bättre snart! 🙂 <3

    • Evelina 15 oktober, 2015 on 09:42 Svara

      Tack söta snälla du!! Kram och ha en fin dag du med! <3

  4. Mp 15 oktober, 2015 on 09:56 Svara

    När jag väntade dottern var hon jätte vild i magen medan lillebror var betydligt lugnare ! Så kanske är det en lillebror ? Lycka till imorgon

  5. My 15 oktober, 2015 on 10:04 Svara

    Hoppas det går bra på ultraljudet och har själv ultraljud i början av november, så går och väntar. Många styrkekramar till dig! Fin blogg 🙂

  6. Agneta 15 oktober, 2015 on 10:32 Svara

    Åh! Jag var rätt nojjig när jag fick trean (han är dessutom en sladdis). Kände ofta att HUR ska jag ha turen att få ett till friskt å perfekt barn?! Många galna tankar hade jag. Minns första ul, hade tänkt gör fv-prov, i v 11 tror jag. Redan där blev jag ju galet kär, vågade inte göra provet för jag var så galet rädd att då det skulle ge mig mf. Å sen kände jag sån galen kärlek till den lilla going han redan var så jag tänkte det blir vad det blir!
    Nåväl, jag har nu två stora (18 å 20) å så allas lilla älskling som är sex!
    Det går bra i mrg, helt säker! Ha en fin dag fina du!

  7. Anna 15 oktober, 2015 on 10:48 Svara

    Så spännande med ultraljud :). Min andra graviditet var jag jätteorolig i början (första slutade i missfall). När jag dessutom började blöda några dagar innan jul var paniken ett faktum. Men på lillejul fick vi se ett litet pyre och 8 månader senare föddes en liten gosse (16dagar över tiden).

    Idag står det jobb på schemat och ikväll föräldramöte på jobbet. Mannen är iväg i Sthlm över dagen så världens bästa svärmor rycker ut och hämtar barnen.
    Visst är det skönt med underbara svärmödrar som ställer upp i vått och torrt? ?

  8. Joysan 15 oktober, 2015 on 11:10 Svara

    Förstår dig till fullo även fast jag ”bara” har ett barn ännu…Tänk vad härligt det kommer vara imorgon efter ultraljudet :)…Jag läste ditt inlägg häromdagen också om att du såg dig i spegeln för första gången på väldigt länge…Det är stort att du ”vågar” dela med dig och jag tror att det är så oerhört viktigt att man gör det. I dag så lever många stora delar av sitt liv på nätet, det är så lätt att bygga upp rosa och fluffiga världar då…så stor eloge till dig <3 (och jag föstår/vet hur du känner där också…att man borde vara lyckligast men bara inte riktigt når den känslan :(…) Skönt är det då att man har sin familj och sina vänner! Klokt av dig att göra bara roliga saker ett tag :)…STORT TACK för din underbara och ärliga blogg! Kram

  9. Monika 15 oktober, 2015 on 11:30 Svara

    Försöka överleva känns det som. Är så trött och har så ont i kroppen. Inte varit hos frisören på 9 månader och vill använda hårtoningen jag har hemma. Men när? Nätterna är bedrövliga och nu är det morgon här 05. När utvecklas djupsömnen hos barn? Ja idag är sonen 7 månader och snart kryper han. Hoppas också han lär sig sova bättre snart för jag är helt slut.

  10. Linnéa 15 oktober, 2015 on 11:50 Svara

    Nu har jag ‘bara’ två än så länge men jag känner igen oron av att det känns lugnare i magen. Första gjorde precis som du säger karatekickar, nästan precis hela tiden och henne kände jag tidigt tidigt. Andra dottern började jag känna diffust mycket senare, och i vecka 18 var jag så orolig när jag knappt känt något att jag ringde bm och bad att få lyssna efter hjärtljuden. De fanns där och lät jättefint tack och lov, och på rutinultraljudet någon vecka senare visade det sig att moderkakan låg i framvägg denna gång. Det i kombon med överlag lugnare bebis gjorde att det knappt kändes alls, förrän längre fram i graviditeten. Håller tummarna för imorgon, spännande att få se den lilla igen! 🙂

  11. sandra 15 oktober, 2015 on 12:15 Svara

    Vi ska också på RUL imorgon 🙂 Ska bli så härligt att få se pyret igen. Barn nr 2 och jag är mycket nojigare denna gång! Antar att det kanske är för att man är så väl medvetenom vad man skulle gå miste om ifall nnågot hände. Det känns också som att bebis för sig så lite så att fås se bebis på en tvskärm igen känns lite lugnande. Sen är. Jag ju så galet nyfiken på om det är en liten tjej eller kille sombor där inne 😉

  12. Malin 15 oktober, 2015 on 13:15 Svara

    Med tredje barnet i magen så tänkte jag hela tiden att det är omöjligt att få tre friska barn och var helt inställd på att det inte alls skulle gå vägen. Nu har jag en fyramånaders go och glad liten kille som är fullt frisk! Så visst förstår jag oron!
    Vad jag gör idag? Ligger i en solstol i Malaga medan de två stora badar i poolen och den lille vilar inne.

  13. Joanna 15 oktober, 2015 on 14:37 Svara

    Vad intressant att läsa fler som var mer oroliga med tredje barnet i magen. Så var det för mig med… 🙂 Men allt gick bara bra och nu är vi lyckligt lottade med vår fina trio.

  14. Anna 15 oktober, 2015 on 18:27 Svara

    Å, jag kan tänka mig in i din situation. Jag har två barn idag och vill så gärna ha tre men min man känner precis som du. Han är orolig att ”utmana ödet” en gång till. Men jag vill så gärna ha en liten trea och jag hoppas så att vi i framtiden blir eniga i familjen?
    Hoppas du mår bättre och att du njuter av dina egna stunder. Kran

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna