VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOM STAMMISAR PÅ KVINNOKLINIKEN & INNEBANDY

 Idag startade dagen med det som nästan känns som standard under den här graviditeten – en liten blödning. Med betoning på liten, inte alls i närheten av det forsande det var de två första gångerna. Men blod är blod och M tyckte ändå jag skulle ringa in till KK och de ville i sin tur att jag skulle komma in för undersökning. Vi fick tid vid 11.15 redan.

 

 

Bulan växer ju och jag känner mer och mer rörelser om kvällarna när jag ligger i soffan, så vi blev inte speciellt oroliga den här gången även om blod + graviditet = mer eller mindre oro såklart.

 

Så det blev ett… sjätte? ultraljud, alltså hjälp vilken väldokumenterad bebis. Det var nästan så jag önskade att de hade kunnat ta RUL på samma gång eftersom vi har tid för det nästa vecka men det är ju på olika ställen till att börja med ;). I alla fall. Bebis mår jättebra och min livmodertapp såg också bra ut. Jag nämnde att jag börjat få ganska mycket sammandragningar så i samband med den här blödningen ville hon kolla så att livmodertappen fortfarande är sluten och inte börjar göra sig redo för förlossning. Det är väl mest det jag också oroar mig för.

 

Och vet ni? Jag frågade om hon såg om det är en kille eller tjej, men hon sa att hon inte kan säga det för att hon är för orutinerad, men så zoomade hon in på lårbenet underifrån och höll kvar där väldigt länge (hallå liksom) så jag var ju bara tvungen att fråga om det som stack ut där brevid lårbenet möjligtvis kunde visa att det är en pojke? Det skulle det kunna göra men hon kunde som sagt inte säga något haha. Jag har ju ingen direkt utbildning inom ämnet, men nu är jag ändå 99% säker på att det är en kille! Nästa fredag får vi veta.

Glad pappa som tyckte att vi skulle passa på att äta lunch ute när vi ändå hade chansen. BRA IDÈ! Vi stannade på Scandic borta vid oss för deras lunchbuffé som fick väl godkänd. Har bara testat frukostbuffén där innan och den är också kanon!

 

 

 

Var tvungen att fota hur Idun roade sig själv under tiden vi åt efterrätt… Hon höll dom såhär och flyttade dom lite åt sidorna så att det blev skuggor under som tydligen var väldigt intressanta. Lättroad bebis minst sagt! Hon åt direkt när vi kom dit och bara hon är mätt och pigg sitter hon gärna såhär och bara ”är”.


Nu ska mamma och dotter vila i soffan fram tills M slutar jobbet och det är dags att hämta storebror! Idag är det judo på schemat för hans del. Igår hade han premiär för innebandy som verkade vara hans grej mer än fotboll som han tidigare har gått på. Så roligt att han vågar testa på olika tills han hittar ”sin” grej!

 

 


Kommentarer


  1. Malin 8 oktober, 2015 on 12:26 Svara

    Fy vad jobbigt med alla dessa blödningar 🙁 har dem kollat hur moderkakan ligger? Jag blödde vid flertal tillfällen med min lille pojk, sista blödningen var i v 34 och det va nära ett akut snitt men blödningen avtog och vi fick ett planerat snitt två veckor efter. Men åter till moderkakan, min moderkaka låg för livmodermunnen (placenta Previa) vilket gjorde att det började blöda allt eftersom magen växte.
    Kram

    • Evelina 8 oktober, 2015 on 12:30 Svara

      Ja det kollade hon noga nu och den ligger baktill långt upp så det beror inte på det. De vet verkligen inte varför jag blöder men gissar på känslig livmodertapp verkar det som.
      Kram!

  2. Linda 8 oktober, 2015 on 13:05 Svara

    Blödde också under andra grav. och hade mkt sammandragningar. De visste inte heller varför och såg inget. Kändes ibland som att de trodde jag var hönsmamma nr 1. Alla sa ”hon kommer komma innan bf” ”hon verkar ha bråttom ut” (hon låg nedåt och ”redo” tidigt.) 9 dagar efter bf kom hon ?

    • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:36 Svara

      Haha ja ne det behöver ju verkligen inte ha något samband! Idun och min kropp var också ”redo” ett tag innan BF men inte kom hon tidigt för det!

  3. Alexandra 8 oktober, 2015 on 15:32 Svara

    Man har ju känsliga slemhinnor under grav. Inte ovanligt att blöda efter samlag.

    • Evelina 8 oktober, 2015 on 16:09 Svara

      Fast det beror det inte heller på i mitt fall, och alla blöder inte under graviditeten. 20-30% blöder någon gång så den statistiken stämmer ju rätt bra på mig som aldrig har blödit under graviditeterna innan 😉

  4. Milla 8 oktober, 2015 on 16:59 Svara

    Så söt lilla Idun

  5. Denise - Nybliven 2barnsmamma! 8 oktober, 2015 on 17:22 Svara

    Jobbigt med blödningar men tur de såg bra ut!=)

  6. J. 8 oktober, 2015 on 18:20 Svara

    Idun låter som mig när jag var liten! Glad typ hela tiden och väldigt lättroad. Hoppas mina barn ärver det, för sov länge gjorde jag tydligen också. 😉 Är exakt likadan idag haha.

  7. Hanna 8 oktober, 2015 on 19:44 Svara

    Men kan blödningarna ha något att göra med att du nyss fött barn? Att kroppen inte hunnit typ läka emellan? Huvudsaken är att det inte är farligt och att bebis mår bra!! Jag tyckte också mig se en liten snopp på ultraljudet för att i nästa sekund se en krabba 😛 Innan RUL var jag bombsäker på att det skulle vara en flicka eftersom jag mådde dåligt på samma sätt som när jag var gravid med dottern. Men det blev en pojk. Då jag såg nog rätt på ultraljudet. Förutom det där med krabban. Det fanns ingen krabba 😉

    • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:34 Svara

      Nej tydligen inte! Har också frågat det, likaså med tidiga sammandragningar. Men det är visst 20-30% som blöder någon gång under sin graviditet och det är ju ändå relativt vanligt! Haha tur att det inte var en krabba 😉

  8. Ewe 8 oktober, 2015 on 20:00 Svara

    Kanske redan har skrivit det men en kompis blödde varje gång hon skulle ha haft mens under sin andra graviditet. Ingen verkade veta varför och dom ville att hon skulle komma in på koll varje gång. Men dom hhittade aldrig nåt konstigt och bebisen föddes pigg och frisk 🙂

    • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:33 Svara

      Ja så har jag med hört! Men för mig stämmer inte det heller, de två första gångerna var med två veckors mellanrum och galet mycket större blödningar än vad en mens är. TUR att det ofta kan gå bra trots blod!

  9. Anne 8 oktober, 2015 on 21:38 Svara

    Vad jobbigt! Jag hade också blödningar under min grav. men inte lika kraftiga som du har. Blev nästan stammisar på kk/förlossningen.. Troligen lättblödande modertapp som du skriver. I början var det i samband med samlag men sedan kom blödningarna slumpmässigt. Då blev man orolig! Men allt var ju bra och min unge är snart 6 månader nu. <3

    • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:32 Svara

      Ja det känns ju verkligen som att man är stammis där! Nu hade jag inte alls någon stor blödning till skillnad mot de två första som var helt crazy, mens gånger 100 ungefär… Hoppas på att slippa fler såna iaf! Kram och härligt att allt gick bra för er

  10. Helena 9 oktober, 2015 on 06:12 Svara

    Jobbigt med alla blödningar. Jag har haft precis samma och gjort typ 6 ultraljud. Nu är jag inne på 3:dje dagen över tiden och vill bara att min lilla son ska komma!

    Ha en trevlig helg!

    • Evelina 9 oktober, 2015 on 09:31 Svara

      Usch då! Vad skönt att ni är så nära mål nu!! Hoppas att förlossningen går fint för er <3 Kram och detsamma! (hoppas du får föda barn i helgen hihi)

  11. Magda 9 oktober, 2015 on 09:53 Svara

    Usch så jobbet med blödningarna. Har själv inte varit med om det. Jättebra att bebisen blir undersökt och att ni blir tagna på allvar. Kämpa på fina ni! ?❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna