VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GE MIG NEW YORK-TID

Jag har kommit på att det passar mig mycket bättre att vara gravid amerikansk tid! Alltså när vi var i New York mådde jag hur bra som helst, innan vi åkte hemma var det lite jobbigt på morgnarna, det tog liksom väldigt lång tid innan jag kunde komma igång. Blev yr/illamående även om jag åt och tog det lugnt, men det gick över efter ett par timmar. Framåt lunch. Men i USA blev det aldrig så! Nu när vi kom hem var det tillbaka direkt. Så idag slog det mig att i USA sov vi ju på de timmarna haha, klockan 08 där är ju 14 här, och det var ungefär då vi vaknade.

 

Både igår och idag har jag fått lägga mig och sova med Idun hennes första nap, efter vi lämnat storebror på skolan. Mår inte alls speciellt illa, men det är sådär störande, och jag vet ju att det går över om jag bara får sova lite till. Så det är ju perfekt att tajma det med hennes sovtider!

 

När vi hämtade hem storebror igen åkte vi till IKEA där vi shoppade handdukar, förvaringslådor och en hylla till sovrummet. M håller på att skruva upp den i skrivande stund! Ska bli skönt att få det hemtrevligare hemma. Behövs mitt i den här silverfiskepidemin. Vi ska ge det två veckor till sa saneringsfirman. Ni är nog en del som sett mitt lilla filmklipp på instagram idag? Alltså de är så äckliga så jag själv klarar inte av att kolla på videon haha.

 

 

Därefter tittade solen fram så vi var bara tvugna att ta en promenad/cykeltur till lekplatsen mot Ms jobb, för att få solsken, frisk luft och möta vår älskade pappa i huset.

 

 

 

Tänk att det ligger en ungefär 14 cm lång liten minibebis därinne? Nu är vi i graviditetsvecka 15 och jag har känt fladder. Tidigt precis som med de andra två. Vi har både ett killnamn och ett tjejnamn men jag tror ju som sagt på en liten kille. Mest för att jag mår som jag gjorde med Elion. Och för att det såg ut som en miniM på förra ultraljudet. Om en månad är det dags för nästa ultraljud så då får vi veta!

 

Den här graviditeten har gett mig blandade känslor nu det sista. Missförstå mig rätt, jag längtar hur mycket som helst efter vår lillbebis men samtidigt kanske det känns annorlunda när det liksom bara blir? De andra gångerna var jag SÅ redo, jag hann längta efter ett plus och en bebis (även om det gick snabbt även med Idun så var vi ju ändå förberedda på ett annat sätt). Nu längtar jag samtidigt efter att få börja studera igen men samtidigt är ju detta pusselbiten som får vår familj komplett och jag är oändligt tacksam för detta lilla liv i min mage! Det andra hinns med sen det med :).

 

img_3689

 

Min stora kille som alltid ser ut som om han varit utomlands! Ända sen han föddes har han haft den här ljuvliga olivfärgade hudtonen och blir alltid brunast av alla, utan att knappt behöva vistas i solen.

 

Hoppas solen kikade fram på dig med idag!

 

♥ 


Kommentarer


 1. Elina 15 september, 2015 on 16:35 Svara

  Förstår hur du känner! Intellektet måste ju få sitt också :-) en idé kan ju vara att börja plugga om ett år då lillbebisen är ett halvår. Att plugga när man har barn är ju väldigt flexibelt och om den andra föräldern är föräldraledig så finns det många sätt att lösa familjelivet på som gör att den som pluggar kan vara hemma och ”jobba” och därmed fortfarande vara delaktig :-)

  • Evelina 15 september, 2015 on 17:13 Svara

   Det går ju tyvärr inte göra så här, måste ta hela år i uppehåll eftersom programstart är endast höstterminer, så jag måste liksom hoppa på samma tid där jag hoppade av. Annars hade det varit perfekt!!

   • Elina 15 september, 2015 on 19:47 Svara

    Vad synd! Men tids nog blir det tid för studier ändå. Det är ju bara positivt att du längtar annat hade varit värre :-)

    • Evelina 15 september, 2015 on 21:29 Svara

     Ja absolut, så är det ju. Har börjat längta tillbaka lite de senaste dagarna bara så kanske det vänder igen haha 😉 kram!

 2. Linn 15 september, 2015 on 17:36 Svara

  Åh vad härligt med ett långt inlägg! Bara älskar att läsa din blogg <3

  • Evelina 15 september, 2015 on 21:28 Svara

   Men vad söt du är, tack!! Kramar

 3. Caroline 15 september, 2015 on 20:22 Svara

  Tycker det är skönt att läsa hur du upplever en sån här oops-graviditet. Jag är nämligen så sjuuukt bebissugen och även om vi bestämt att vi ska vänta ett tag till (förhoppningsvis känner vi oss redo runt årsskiftet, för jag har längtat länge nu, och med vetskapen om att det tog 3 år innan vår lilla dotter blev till så vet man ju att det kan ta lång tid igen/kanske inte hända alls, ) så hoppas jag varje månad att kanske, kanske det kan bli en oopsie, trots att vi skyddar oss. Samtidigt känns det som att det ändå skulle va lite konstigt på nåt vis, att just inte hinna förbereda sig och få va med och ”bestämma” att det är dags… Har precis fixat abonnemang på Natural Cycles och det kändes SÅ konstigt att checka att jag vill ”förhindra graviditet” medan känslan är att jag vill uppleva det igen. Är lite skräckslagen inför tanken att ha två barn att ta hand om bara, så därför skjuter vi på det… Haha, väldigt tudelat. Är tacksam för hur ärlig du är iaf, det uppskattas massor. :) Kram

  • Evelina 16 september, 2015 on 06:26 Svara

   Haha ja alltså jag är ju en sån som älskar att vara gravid, föda barn, ha bebis etc. Men att vara gravid två gånger på raken kommer nog göra mig ganska ”mätt” på det. Eller så är det bara så just nu mitt i det ;). Men fördelen för en själv med att ha längre mellan barnen är väl just att få tillbaka sin kropp emellan, och återhämta sig både psykiskt och fysiskt. MEN, det finns så många andra fördelar av att det blir såhär och graviditeten är ju faktiskt inte speciellt lång i det stora hela ;). Kommer säkert att sakna att vara gravid direkt efter sen igen hehe…
   Ni kommer lösa det på bästa sätt ni med! Kramar

 4. Tilda 15 september, 2015 on 21:15 Svara

  Min dotter är född dagen efter Idun och jag kan helt och fullt förstå att det måste vara speciellt att bli gravid så tätt inpå. Misstror absolut inte din glädje över att vänta syskon till Elion och Idun men förstå också att det finns en längtan till studier och annat. Skulle vara roligt med en frågestund snart. Dels undrar jag om ni tänkt döpa eller ha namngivelse för Idun, och hur ni tänkt kring de valet? Sen undrar jag också när ni tänkt skola in Idun på förskola, ska du vara hemma med båda två eller har ni tänkt ha henne korta dagar på föris? Kommer M ta ut någon föräldraledighet? Är tanken att du går tillbaka till studierna hösten 2017? Ja som du ser har massor av frågor 😀
  Önskar dig allt det bästa till dig och din fina familj.
  Kram

  • Evelina 16 september, 2015 on 06:21 Svara

   Ska försöka ordna en frågestund snart! 😉
   Kram och detsamma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna