VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BABY ON BOARD

Ni som rest långt (typ 8 timmar till USA) får väldigt gärna dela med er av tips om ni har sådana :). Även hur det gick med tidsskillnaden!? Vi har tänkt ta med vår Babybjörn bärsele och vagnen packas i en Stokke Prampack… Men sen kan jag inte kommer på mer än att liksom ta med det vanliga hon behöver under en dag. Lite extra ifall det dröjer eller blir förseningar. Hoppas hoppas att vår vanligtvis väldigt nöjda bebis är nöjd även 8 timmar på ett flygplan!

 

 

 

Lite underhållning till föräldrarna inhandlades tidigare idag. Jag ska även leta fram någon pocket som jag la undan när jag började plugga förra hösten. Hade precis köpt ett gäng men tiden fanns inte riktigt till ”vanliga” då längre ;).

 

Kram/E


Kommentarer


  1. Maria 31 augusti, 2015 on 16:34 Svara

    Snart snart snart är ni på väg. Spännande!!
    När vi flyger tar vi alltid med små mackor, snacks och vatten till barnen. Det är inte alltid som man kan få det ombord när barnen blir sugna. En gång när vi flög från Spanien var det sådant oväder att de inte kunde servera något alls på hela flygningen. Då var det bra att kunna plocka fram till barnen.
    Extra ombyte är också bra att ha med. Det spills lätt på flygplan.

  2. Anna 31 augusti, 2015 on 17:48 Svara

    Har ni bokat en vagga till henne på flyget? Om inte, ring och kolla! Vi fick en till vår son när vi flög till USA och det var guld värt, både för honom att kunna ligga ner och sova och för oss att få händerna fria en stund!

    • Evelina 31 augusti, 2015 on 19:19 Svara

      Nej det har vi inte gjort, vad jag vet ialla fall. Det är inget som kommer automatiskt bara för att man reser med en infant?

      • Maria 31 augusti, 2015 on 19:49 Svara

        Nej, tyvärr inte! Ni måste ha platserna längst fram, mot en vägg. Oftast i mitten. De flesta flyg tar ju betalt om man vill välja plats. De gånger vi har haft en cot så har vi bokat de platserna och betalat extra. Kanske kan man få det hos vissa reguljära bolag, men jag är tveksam till det. Se till att be om filtar och kuddar direkt när ni kommer på (om det inte redan ligger på alla platser, ibland finns de i bagagehyllorna) Då kan ni bädda” åt henne på golvet. Kan var svårt att läsa/skriva med en bebis så jag tar alltid med iPod eller liknande. Enklar att lyssna på bok, då har man händerna fria. Ha en härlig resa!

      • Anna 31 augusti, 2015 on 19:49 Svara

        När vi flög dit hade jag ringt och bokat en vagga, men när vi flög hem hade vi turen att få en ändå! Ring och kolla med dom! Den är hur skön som helst att ha! Perfekt för henne att sitta och leka i också!

  3. Annika 31 augusti, 2015 on 17:59 Svara

    Om hon inte har napp, ta med en flaska ni kan fylla med vatten vid start och landing som hon kan suga på så att trycket jämnas ut lite. Just det är nog det som har varit jobbigast alla gånger jag flugit med barnen, just trycket.

    • Evelina 31 augusti, 2015 on 19:19 Svara

      Nappar it is!!

  4. Hannah-Sofia 31 augusti, 2015 on 18:12 Svara

    Vi var i NY med vår 10-månaders. Flygresan var inga problem, han sov hela resan. Små bebisar kan inte heller få ont i öronen vid flygning.Tidsomställningen var inte heller något större problem (värre för oss vuxna).

    Kan vara en bra idé att ta med babyskyddet eftersom sådan säkerhet inte är så prioriterat hos taxichaufförerna…Vi packade med hörselkåpor eftersom vi skulle se hockeymatch men de kom till användning fler ggr eftersom det kunde bli rätt högljutt i stan. Vi hade svårt att hitta skötbord och få amerikaner ville värma barnmat/välling (de är livrädda för att bli stämda om något skulle hända barnet). Lite småtips!

    • Evelina 31 augusti, 2015 on 19:19 Svara

      Oj då! Får använda vagnen som skötbord i värsta fall då, tur man har skötbädden i skötväskan! 😉
      Kan tänka mig att det är lite mer ”försiktigt” där med tanke på alla som stämmer varandra hej vilt.
      Kram och tack!

      • Annika 1 september, 2015 on 06:51 Svara

        Vet inte hur det funkar att sma bebisar inte kan fa ont i öronen vid tryckförändringar, för jag har flygit med bada mina barn sen de var 6 veckor gamla. och de har ALLTID reagerat direkt pa trycket, framförallt vid nedstigningen.

  5. Maria 31 augusti, 2015 on 19:10 Svara

    ombyten till er! Vi flög med vår stora tjej till gran canaria när hon var 10 månader och hon blev kräksjuk på planet, vi hade gott om ombyten till henne men inte ett enda till oss och det hade verkligen behövts kan jag säga 🙂 har hört andra som haft olyckor med läckande blöjor och på långflyg och inte heller haft ombyte till sig själva, inte så kul haha!

    Ha det helt underbart i NY ❤️

    • Evelina 31 augusti, 2015 on 19:17 Svara

      Åh ja ne det tänker man ju inte på!! Men absolut något som kan hända med småbarn 😉
      Kram och TACK, det ska vi 🙂

  6. Ellianne 31 augusti, 2015 on 20:13 Svara
  7. Tilda 31 augusti, 2015 on 20:18 Svara

    Måste passa på och fråga hur ni gjort med vaccineringen för Idun inför resan. Jag pratade med min BVC sköterska och hon sa att det är bäst om barnet fått ”1-års vaccinet” innan man reser utomlands. Vi ska ut och resa i januari när dottern är 9 månader och fick därför reda på att 1års vaccinet kan ges redan vid 6-7 månader men att landstinget inte vill bekosta dubbelvaccin, vilket det blir om barnet får vaccinet så pass tidigt. Så min fråga är helt enkelt hur ni tänker med vaccination inför resan, vill inte på något sätt låta kritisk då vill också ska ut och resa med bebis, bara intressant att höra hur andra familjer resonerar 🙂 Hoppas ni får en underbar resa. New york är min absoluta favorit stad, min syster är faktiskt där nu och suktas med bilder dagligen.

    • Evelina 31 augusti, 2015 on 20:20 Svara

      Oj, det låter ju väldigt tidigt!! Vår BVC-sköterska sa bara att det var viktigt att de till så hon får femmånaders men det var ju inga problem att hinna med.
      Härligt att höra!! 🙂 längtar!!

    • Stella 1 september, 2015 on 19:10 Svara

      Vill bara inflika att jag flög till USA med min då 7-veckors och det var inga problem med inget vaccin, han har fått alla sprutor nu men kanske 2 mån senare än vanligt (för vi var borta tills han var 5 mån).

  8. Emma 31 augusti, 2015 on 20:55 Svara

    Ett tips är att ha adaptrar till vagnen så man lätt kan klicka på babyskyddet, antar att det blir mycket taxiresor när man är i en storstad och att åka med lillan utan bilbarnstol är ju inget man gör. Vi har packat vagnen och babyskyddet i samma prampack och det har funkat fint! Lycka till 🙂

  9. Therese Hagman 1 september, 2015 on 06:24 Svara

    Hej.. reste solo med Svante när han var 6 månader, vi åkte och hälsade på kompisar i Thailand – lämnade mannen och storebror hemma i Sverige.. 🙂 Jag fick rådet innan att ta med mig en mjuklift (eller liknande) för då kan barnet sova i den på golvet.. Det blåser ju ganska mycket och är hårt där annars men detta fungerade perfekt, på nerresan sov han ca 7 timmar från och till i den och jag fick lite mer ”space” att tex äta och vila.. Nu var det ju lite annorlunda eftersom jag reste själv men ändå ett bra tips som jag gärna för vidare.. 🙂 Ha nu en härlig resa.. Kramar från Therese (småstadslivet)

    • Cilla 1 september, 2015 on 19:33 Svara

      Vi flög från NY i vintras med SAS och man får inte längre lägga barnen på golven. Vi har tidigare på långresor bäddat för barnen på golven men det gick ju inte längre.

  10. Fanny 1 september, 2015 on 06:43 Svara

    Hej!
    Först, jag tycker så otroligt mycket om din blogg, den är verkligen inspirerande på många vis.
    En fundering jag hade rörande bröllopet (stort grattis till det, tänk att det redan är bröllopsvecka!), ska inte Elion följa med? Hur känner han kring att ni ska resa (och gifta er), att lillasyster får följa med men inte han?
    Ber tusen gånger om ursäkt över om du skrivit om detta redan någonstans och att jag missat det. hoppas inte du tar illa upp, du behöver givetvis inte svara då det egentligen är er ensak.
    Önskar er världens bästa vecka! Lycka till med allt!
    Kram Fanny

  11. Milla 1 september, 2015 on 07:22 Svara

    Önskar er en underbar resa och all lycka till med bröllopsförberedelser

  12. Nathalia 1 september, 2015 on 14:24 Svara

    Min pappa och mamma tog med mig till farmor och farfar när jag var tre veckor till USA!
    Dom hade med extra kläder till mig och sig. Alvedon napp nappflaska fil till mig
    Böcker tiningar Tamborste underkläder till sig. Mamma sa det var så skänt innan man ladade att bytta till rena underkläder borsta tänder. Ha med en extra väska med på flygget med kläder till lilla bläjer osv. Det ni behöver första dagern om era väskor kommer på avvägar VIKTIGT.
    Ring och orna vaga till lilla på ditt resan och hem.
    Ha en underbar bröllopsresa och bröllop.
    TREVLIG RESA och stor kram till dig från mig.

  13. Nathalia 1 september, 2015 on 14:25 Svara

    Just det glömde. Filtar till er. Man får inte det längre på flygget.

  14. Martina 1 september, 2015 on 16:53 Svara

    Hej. Nyss börjat följa dej,trivsam & varm blogg !
    Den här tjejen vet mycket om flygningar till USA http://www.lofsan.se/category/resor/
    / Martina

  15. Stella 1 september, 2015 on 19:14 Svara

    Kanske sent nu, men boka cot! Ombyte till dig som nån skrivit samt det viktigaste för 1 dygn ifall att väskorna fastnar. Flyga två med en sån liten kommer gå fint! Bästa åldern när de blir nöjda av typ en flaska 🙂 tom vattenflaska att fylla efter säkerhetskontrollen kan va skönt, SAS ger en flaska + i glas men kan ju va skönt med mer. Drick mycket och upp och rör på dig några gånger så slipper du förhoppningsvis bollar till fötter! Stödstrumpor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna