VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HUR PACKAS EN BRÖLLOPSKLÄNNING?

Om exakt en vecka sitter vi på Arlanda och har förmodligen precis checkat in vårt bagage. SÅ nära är vår New York-resa nu! Det känns verkligen helt galet och igår började jag känna lite fjärilar i magen för det. Dels för att jag aldrig har flygit så långt men såklart mest för att det är en så speciell resa på så många vis. Äntligen ska jag få se New York och det är även platsen där vi ska börja vårt nya liv. Det kommer helt klart bli den bästa resan i mitt liv!

 

 

Ett litet problem bara. M pratade med vårt resebolag igår som även ringde till SAS för att kolla vad som gäller handbagage. Min klänning får inte tas som handbagage i resegarderob så frågan är hur man gör då? Snurrar ner den i handbagaget och sen ”luftar” den under resans gång? För packa ner i den incheckade väskan känns ju inte som ett alternativ, ifall det skulle komma bort. Vet att det var någon som tipsade om att ha klänningen som just handbagage, är det fler som har erfarenhet?

 

Idag är jag rätt matt men ändå piggare igår. Då var jag yr, säkert för att ha förlorat så mycket blod på så kort tid (den senaste blödningen var nästan lika intensiv och bara för två veckor sen, inte konstigt att mina järnreserver inte var bra) och all ORO. Alltså, jag skulle inte klara fler graviditeter rent mentalt tror jag. Fysiskt inga problem för jag är ju en sån som gillar att vara gravid och allt vad det innebär (trots illamåendet, smärtan och allt det där mindre roliga), men detta är det värsta jag har varit med om under mina graviditeter!

 

Nu verkar det som att blödningarna inte innebär någon fara, men att se så mycket blod när man är gravid är mardröm gånger tusen. Oavsett blodmängd såklart, men detta blev nog en chock för mig. Det värsta är att jag ska vara inställd på att det kan hända igen, och det gör nog att jag inte kommer kunna slappna av eller njuta som jag har gjort tidigare graviditeter.

 

Med Elion i magen var jag bara 22 år, hann fylla 23 innan han kom. Kanske berodde det på åldern, då var jag inte det minsta orolig! Med Idun i magen var jag mer medveten om allt hemskt som kan hända och när sen M kom hem och berättade allt hans kollegor och vänner sa om att de fått två och tre missfall innan det gick vägen osv blev nojig ända tills jag fick mage och började känna sparkar. Men denna gången är oron enorm. Dels för blödningarna såklart, men också för att jag vet vilket mirakel det är att bli gravid och nu ska jag ha turen att göra det igen? Det är ju jättedumt att inte njuta till fullo, men det är väl rädslan att förlora det jag har som samtidigt får mig att inse hur mycket jag vill det här. Hur mycket jag redan älskar vår lilla bebis i magen.

 

Stora kramar/E


Kommentarer


 1. sarah 26 augusti, 2015 on 08:50 Svara

  Tror det ær upp till personalen på flyget om man kan ta den med. Så det går sækert bra :)

 2. liza 26 augusti, 2015 on 10:21 Svara

  Hej!
  Jag gifte mig utomlands, var precis som du nojig över att checka in klänningen. Jag hade den i handbagaget, det vill säga en sådan ”dragväska ”. Där låg den själv och behövde liksom inte trängas med något. Så hängde jag den direkt när jag kom fram. Gick hur bra som helst! :)

 3. Anna 26 augusti, 2015 on 11:24 Svara

  Nu jobbar jag inte på SAS iofs men på mina bolag (jobbar på Landvetter) så låter vi givetvis ngn som säger de har med sig sin bröllopsklänning ta med sig en extra ‘påse’/väska på planet – det är mkt upp till den som checkar in alt så ber ni att få prata med den som är ‘Lead’ dvs ansvarig för flighten så går det absolut att lösa, flygvärdinnorna få plats med förvånansvärt mkt i businessklassgarderoberna =)

 4. Hanna 26 augusti, 2015 on 11:25 Svara

  Hej. Min kompis var hemma från Usa och gifte sig här i Sverige i sommras. Hon hade klänningen i handen i ett skydd. Plus handbagage. Det var inga problem alls.

 5. Elliane 26 augusti, 2015 on 11:25 Svara

  Ta den i en kabinväska, kolla bara måtten på väskan så den är godkänd. Rulla som du skriver är jättebra för att undvika skrynklor. Ett litet tips kolla så att er reseförsäkring gäller om du skulle behöva vård over there eller bara kollas upp vid oro kan bli en dyr historia annars tyvärr. Ha nu ett underbart bröllop.

 6. maria 26 augusti, 2015 on 11:45 Svara

  Skönt att du mår bättre! Förstår att det blir mycket grunnande med otäcka blödningar, men jag hejar på er :)
  Vi var i NY i vintras på lite bröllopsresa och då hade vi med vår lille fripassagerare som nog var ungefär lika många veckor som er kommer vara. Vår var ännu ganska hemlig och bara den allra närmaste familjen visste om det, men det är ju ganska mysigt att tänka tillbaka att han som nu ligger här och ler mot oss var med oss även då :) Kram!

 7. Cissi 26 augusti, 2015 on 13:04 Svara

  Tycker att oron har blivit större för varje gång, man blir liksom mer medveten om riskerna och allt som kan gå fel… Men försök ändå att slappna av och njuta av det lilla livet där inne ?

  • Evelina 27 augusti, 2015 on 18:33 Svara

   Eller hur!! Jag ska göra mitt bästa :)

 8. Sabina 26 augusti, 2015 on 13:21 Svara

  Hejsan!
  Jag undrar om du kan råda mig i en sak =) Jag pluggar heltid på högskolan och har nu fått chansen att ev. få ett extrajobb varannan helg på en babybutik, kanske lite vardagar också om jag vill. Jag har liksom du två barn, mina är lite större dock 9 och 11 år. Jag undrar fixar man heltidsstudier + extrajobb med barn? Eller är det om man har möjlighet bättre att inte jobba extra? Vi klarar oss ju ekonomiskt med sen är det ju inte fel med extrapengar =D Du som pluggat + jobbat extra+ har barn vad säger du?
  Kram Sabina

  • Evelina 27 augusti, 2015 on 18:33 Svara

   Jag tycker det funkade bra att plugga heltid, vara mamma, gravid och jobba varannan helg. Men som gravid var jag såklart väldigt trött av det! Du som har äldre barn slipper ju det iaf ;). Å andra sidan år helgerna lite ”heliga” om man planerar sina studier bra under veckorna, det är då man får riktig familjetid! Jag jobbar bara 10-16/17 så det är inte så långa dagar som tur är, men hade allra helst varit ledig såklart ;). Fast jag slipper ännu hellre csn haha…

 9. Hanna 26 augusti, 2015 on 13:34 Svara

  Ingen aning hur det funkar eller om det är möjligt, men funderade, kanske det fungerar med en egen resväska till klänningen att checka in?
  Som bara är till för klänningen?
  Kanske är värt att betala det extra för att få den till NY.

  Lycka till! ?

 10. Milla 26 augusti, 2015 on 14:18 Svara

  Hoppas ni får löst det.

 11. Elina 26 augusti, 2015 on 17:37 Svara

  Känner igen det där med oron! Första barnet fick jag när jag var 20 och var minst orolig då! Andra barnet blev det blödningar och jag blev mer ödmjuk inför att det kan gå fel (fick tydligen missfall på en tvilling). Tredje barnet trodde jag att jag skulle slippa en massa oro, men nej, blödningar igen pga lättblödande livmodertapp. Kunde slappna av typ efter vecka 26, då började jag njuta på riktigt! :) Nu vet jag att om det blir fler barn så kommer jag att få tampas med oro minst lika länge igen. Men samtidigt försöker jag tänka att så länge allt går bra så ska man njuta, man blir ju faktiskt varken mer eller mindre ledsen sen om det går fel. Njut när du kan och var ledsen när det är ett faktum, det ska jag försöka leva efter om jag får vara med om en graviditet igen <3

 12. Helena 26 augusti, 2015 on 18:05 Svara

  Jag hade min brudklänning som handbagage, bara i en sån klädpåse. Kabinpersonalen tog hand om den när vi gick ombord! Beror ju klart på vilka man träffar på ☺
  På hemvägen packade jag ner den i väskan och den var lika fin som innan när jag tog upp den!

 13. Maddi 26 augusti, 2015 on 18:21 Svara

  Tänkte också på reseförsäkring, på försäkringskassan kan du beställa kort gratis och få dem hemskickade på bara några dagar. Skönt att ha om det skulle behövas.

  Lycka till med bröllopet och bebisen!

  • Sofia 27 augusti, 2015 on 07:28 Svara

   Om det är sjukförsäkringskortet maddi tänker på så gäller det bara i EU-länder och europeiska länder ej med i EU.
   Reseförsäkring i övrigt brukar ju finnas i hemförsäkringen, men eftersom det har varit några läskiga ögonblick det senaste så kanske du ska kolla upp vad som gäller med sjukvård när ni åker och är där.

 14. Erika 27 augusti, 2015 on 11:36 Svara

  Jag slog in min brudklänning i mönsterpapper, sen rullade/vek jag det försiktigt, hade det i handbagaget i en kabinväska. Inga fläckar, inga skrynklor, perfekt!

 15. Julia 27 augusti, 2015 on 18:49 Svara

  2009 gifte jag mig i Paris o åkte RyanAir dit o hem o det var inga som helst problem att ta med klänningen i sin resegarderob! Jag ringde inte ens o kollade innan utan tänkte att det ordnar sig.. 😉 Personalen tog hand om den åt mig under resans gång o hängde den nånstans så den inte blev förstörd. Men numera har ju de flesta flygbolag tuffare handbagageregler… Men tråkigt att de inte kan vara tillmötesgående när det är för något så speciellt!

 16. Nathalia 27 augusti, 2015 on 21:20 Svara

  Hej fina!
  Lite tips inför den långa resan.
  1 alveton till lillan,
  2 städstruper till dig
  3 en filt blir kallt när man blir trätt,får inget på flygget. Kanse en liten kude med
  4 Lappbalsam,man blir lätt tor om läpperna
  5 föräk få plats närmast toaletten bra med bebis ochbättre benutryme.
  6 bok tining musik lurar till er vuxna.
  Trevlig resa,kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna