VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

INTE NU IGEN…

 
Idag när M kom hem från jobbet tänkte jag åka iväg utan barn och uträtta några ärenden. Hämta ett paket och köpa en lekfilt till Idun men så hamnade jag visst på H&M också.
  

Provade en del plagg och skulle precis gå mot kassan för att köpa linnet och koftan jag prövade här. Men så känner jag att det börjar rinna mellan benen, tänker inte nu igen, böjer mig framåt och ser att det redan börjat läcka genom jeansen. Blod igen. Lägger upp en krisplan på en nanosekund att jag ska gå till närmsta toalett ungefär 50 meter bort. Känner att det väl snart börjar rinna längs benen och tänker konstigt nog på vad alla runtomkring skulle tänka då. Spelar självklart ingen roll, viktigaste är att komma till en toalett asap. Ringer M på vägen och jag har kvar honom i luren när jag drar ner trosor och jeans som är helt nerblodade, känns skönt att han liksom ”är med” mig. Det fortsätter rinna och jag inser ju att jag varken kommer från toalettstolen eller kan sätta mig i bilen och köra hem. M får ringa svärföräldrarna som är med barnen så han kan komma med ombyte och blöja (har inga bindor hemma). Karro rings också och hon kan hämta upp M och skjutsa honom till mig. Väntar och väntar och försöker komma fram till sjukhuset. Gör det till slut och jag förklarar att jag sitter på en toalettstol på ett köpcenter och störtblöder, precis som för två veckor sen. Ja då var jag ju hemma men ni förstår. Hon tycker jag ska åka till akuten men då kan det bli flera timmars väntan och det vill jag inte med barnen hemma, speciellt inte med Idun som är så mammig vid nattning. Alternativt lägga mig och vila och se om det avtar som sist och ringa in för en tid på kk imorgon. Men åka till akuten eller ringa tillbaka om blödningen ökar. Så får det bli. Inga klumpar denna gång heller men mensvärk precis som sist. Har nog aldrig blivit så glad över att se Karro som när jag låste upp från toastolen och hon räckte mig påsen med nya kläder. Och att få en puss av M när jag kom ut från toalettrummet, han väntade såklart utanför när det var ladies only och Karro ändå var med. Andra gången i mitt liv som jag använder en bebisblöja men denna gången är inte lika rolig som när vattnet gick med Elion…

Så hem kom jag tack vare bästa teamworket och sen har jag legat i soffan resten av kvällen. Upp för middag och toabesök. Det blöder fortfarande och gör nog lite ondare än sist, men det blöder åtminstone inte kraftigare än innan så jag stannar hemma. 

Håll tummarna för att det bara är falskt alarm som sist och att vår lilla kämpe har det bra där inne <3 Nu ska vi försöka sova lite!


Kommentarer


 1. Sarah 24 augusti, 2015 on 21:17 Svara

  Jag håller tummarna!

 2. Eva 24 augusti, 2015 on 21:19 Svara

  Håller alla tummar jag har o hoppas av hela mitt hjärta att allt går bra! Kram!/EvaH

 3. IMikaela 24 augusti, 2015 on 21:19 Svara

  Åh Evelina! Håller mina tummar för att det bara är falskt alarm..vilken mardröm 🙁
  Stor kram

 4. Amelie 24 augusti, 2015 on 21:23 Svara

  Stackars dig, men jag fattar inte varför du inte får komma direkt till kvinnokliniken och bli undersökt med ultraljud? Jag blödde vid en hel massa tillfällen under min sista graviditet och fick komma in direkt vid varje tillfälle. Jag gjorde sju ultraljud som varje gång gjorde mig lugn eftersom jag fick se att bebisen levde just då i allafall. Det måste vara jättejobbigt att vara hemma och inget veta. Många kramar och jag hoppas att allt går vägen.

 5. Cissi 24 augusti, 2015 on 21:24 Svara

  Fingers crossed för er <3

 6. Sara 24 augusti, 2015 on 21:25 Svara

  Hoppas verkligen allt är bra därinne med den lille! Stort grattis förresten!
  Tänkte på det du sa att doktorn sett två, det kan inte vara ett missfall trots allt? Min mamma väntade tvillingar men fick missfall, den andre tvillingen klarade sig och är 23 år gammal idag och lever loppan? Mamma hade iaf också väldigt konstiga blödningar från och till i början har hon berättat.
  Håller tummarna att allt går vägen❤️

 7. Elin 24 augusti, 2015 on 21:28 Svara

  Usch, vad jobbigt för dig/er! Håller alla tummar jag har för att allt är som det ska! Många blöder under graviditeten utan att det är någon fara, som du ju säkert vet, men det gör ju inte att man blir mindre rädd när det händer en själv! Ta hand om dig! Kramar

 8. anna 24 augusti, 2015 on 21:28 Svara

  Håller tummarna för att allt är fint med babyn där inne. Ta hand om dig och magen! Kram

 9. Cissi 24 augusti, 2015 on 21:30 Svara

  Å håller tummar och tår att det bara är falskt alarm och att blödningen avtar snart! Massa kramar till er

 10. Anne 24 augusti, 2015 on 21:33 Svara

  Nu fick jag ont i magen. Tänker på er! Det är säkert bara falskt alarm, men jag kan ändå knappt tänka mig hur jobbigt det måste kännas. Kram

 11. Marie 24 augusti, 2015 on 21:33 Svara

  Kram gumman! Håller tummarna hårt nu under natten att blödningen avstannar snabbt <3

 12. Mi 24 augusti, 2015 on 21:39 Svara

  Styrkekramar

 13. Magda 24 augusti, 2015 on 21:41 Svara

  Dumma blödning. Hoppas innerligt att det var ännu en blödning som kan ske. Hoppas så att er lilla bebis mår bra i magen. Kram till er ❤️

 14. Anna-Karin 24 augusti, 2015 on 21:46 Svara

  Jag håller alla tummar och tår för att er lilla kämpe ska få vara kvar!

 15. Linda 24 augusti, 2015 on 21:49 Svara

  Kram kram kram! Håller alla tummar att allt är bra! ❤

 16. Elina 24 augusti, 2015 on 21:49 Svara

  Håller tummarna hårt för att allt går bra!!!

 17. Lina 24 augusti, 2015 on 21:49 Svara

  Ååh jag hoppas så att allt går bra . Vet precis känslan med blödningar under graviditeten och det är såå hemskt att man faktiskt inget kan göra utan bara vänta och se 🙁
  Håller tummarna! Stor kram ❤️

 18. Jessica 24 augusti, 2015 on 21:50 Svara

  Men nej ? Håller alla fingrar och tår för att allt är bra med mini där inne ❤️ Kram!

 19. milla 24 augusti, 2015 on 21:57 Svara

  Vad fruktansvärt det måste vara, kan inte ens föreställa mig rädslan! Men bra att det inte blöder mer och att det verkar avta. Håller tummarna stenhårt för att allt ser bra ut därinne med bebis! ❤

 20. Elina 24 augusti, 2015 on 22:00 Svara

  Kom också på att det kan ju vara en tvilling som ”blöder” ut. Hade något liknande med mitt andra barn. Tänkte eftersom de var osäkra på om det var två eller en så kanske en av dem slutade utvecklas och är orsaken till att det nu blöder. Jag hoppas på det!

 21. Emma 24 augusti, 2015 on 22:04 Svara

  Håller tummarna att allt är okej! Jag har haft blödningar med båda barnen och då har det gått bra, men jag vet också hur galet orolig man är när det händer. Kram till dig

 22. Sofie 24 augusti, 2015 on 22:05 Svara

  Lilla vän. Man kan nog inte ens förstå hur omtumlande det är för dig.

  Jag kan berätta en sak.
  När jag var 3 år fick jag en lillasyster 🙂 Mina föräldrar fick sitt andra barn. När min syster var 7-8 månader gammal hade mamma fått blödningar som aldrig avtog. Det var liksom ingen vanlig mens utan det höll i sig. Men, min mor är precis som jag och tänkte ”Det går väl över!”. Tiden gick och det avtog inte. En sommarkväll skulle mamma iväg på ett Tupperware-party och tre veckor innan hade hon köpt en kjol som hon skulle ha till just den kvällen. En fin pennkjol, tight var den också. Då. Nu satt den helt plötsligt ännu tightare och hon kunde inte få igen kjolen ens, eller knapparna i sidan. Hon ringer sin väninna och berättar att det är så tokigt att hon inte får på sig kjolen och väninnan utbrister ”Du är gravid!”. Det avfärdade mamma med ett ”Pff!”
  Någon vecka senare lyssnade hon på sin mor i sin tur om att gå till läkaren för att kolla upp sina blödningar som inte verkade ge med sig. Väl hos läkaren fick hon göra ett graviditetstest som visade positivt 🙂 Hon var 3 månader gången och hade aldrig ens tänkt tanken på att en bebis flyttat in i magen. Men så var det 🙂 Det skulle komma att bli min lillebror, en liten fripassagerare och en total överraskning. Men så välkommen 😀

  Så, min kära mor hade haft blödningar hela den tiden, sen avtog de såklart. Men just så tätt inpå en förlossning (och än tidigare för dig) så är det nog inte så konstigt. Min bror är idag 24 år gammal och är frisk och kry.

  Heja dig! Du ska se att det blir bra. Vila på du. Tur du har en fin man, snälla barn och fantastiska vänner med dig 🙂

 23. Hanna 24 augusti, 2015 on 22:05 Svara

  Håller tummarna!
  Hoppas både du &bebis mår bra! ?

 24. emelie 24 augusti, 2015 on 22:06 Svara

  Åh håller tummarna att allt går bra. Och vill säga att även om det skulle komma klumpar så innebär det inte missfall! Jag fick missfall i april och då blldde jag bara som en mens, utan klumpar. Nu är jag gravid i vecka 15 och i början av graviditeten började jag störtblöda några gånger, massa molvärk, kramper och klumpar. Alla tre gånger var jag helt säker på att det var missfall. Men bebisen mår bra än. Hoppas ni kan sova och det är bättre med både molvärk och blödning imorgon. Kram

 25. Emelie 24 augusti, 2015 on 22:15 Svara

  Hoppas allt är bra med mini i magen! Massor av kramar till er

 26. Marit 24 augusti, 2015 on 22:28 Svara

  Usch, vilken pärs för dig/er 🙁 jag håller alla tummar jag kan för att allt ska gå bra! <3

 27. Linn 24 augusti, 2015 on 22:30 Svara

  Usch och fy, håller alla tummar och tänker på er!!

 28. linnm 24 augusti, 2015 on 22:33 Svara

  Håller tummarna!

 29. Joysan 24 augusti, 2015 on 22:44 Svara

  Håller mina och hela familjens tummar för att det är falskt alarm.. Stor kram! ?

 30. Alexandra 24 augusti, 2015 on 23:20 Svara

  Håller tummarna för att det är falskt alarm.Håll hoppet uppe❤❤Det ordnar sig ska du se❤

 31. Milla 24 augusti, 2015 on 23:54 Svara

  Herregud vilken dag. Håller båda tummarna för er

 32. J. 25 augusti, 2015 on 00:12 Svara

  Jag håller tummarna för er, att lillen i magen mår bra. Hoppas du kan sova inatt. <3

 33. Anne 25 augusti, 2015 on 00:47 Svara

  Det är sjukt (jag känner ju inte dig), men jag kan inte sova för jag ligger och undrar hur ni har det. Hoppas att det har avtagit och att ni sover gott! Kram

 34. Anna 25 augusti, 2015 on 04:59 Svara

  Håller tummarna!!

 35. JENN!E 25 augusti, 2015 on 05:32 Svara

  Håller tummar! ✊? ?

 36. Lina 25 augusti, 2015 on 05:47 Svara

  Hej Evelina! När jag väntade mitt tredje barn hade jag massor av blödningar fram till vecka 18 ungefär. Jättejobbigt och tärande. Påverkade hela min graviditet och kände aldrig att jag riktigt kunde njuta. Ut kom en frisk pojke iaf. Var in på akuten flera gånger och blev omhändetagen direkt där. Förstår verkligen din oro, men en blödning behöver inte betyda något hemskt. Enligt en av barnmorskorns jag var till kan det vara så att kroppen inte riktigt fattar att den är gravid så ist för mens får man en mensliknande blödning vid samma tidpunkt som mensen skulle ha kommit. Kram/ Lina

 37. Emelie 25 augusti, 2015 on 06:10 Svara

  Får tårar i ögonen när jag läser detta! Hoppas att bebis mår bra där inne. Håller tummarna! Kram kram ?

 38. Helena 25 augusti, 2015 on 06:31 Svara

  Usch vilken mardröm. Jag hoppas innerligt att allt är bra med bebis i magen ❤️

 39. JohannaIsabella - Nybliven mamma 25 augusti, 2015 on 06:53 Svara

  Fy så hemskt! Hoppas verkligen att allt är bra! Jag blödde också ofta under min graviditet så jag vet hur himla jobbigt och läskigt det är =( (det kom från moderkakan tydligen)

 40. Lisa 25 augusti, 2015 on 07:50 Svara

  Hej
  Hoppas det inte är något allvarligt. Jag hade precis samma i v 14 innan kub testet. Blodet forsade å ville inte sluta…. Trodde jag skulle förblöda och hade sammandragningar så var helt säker på att det var ett missfall men dagen efter på ultraljudet så slog hjärtat så fint. Fy va jag grät av lättnad. Dom sa till mej att det inte är så ovanligt att blöda och så fick jag blodstoppande tabletter utskrivna. Sen har jag blött till å från hela graviditeten å nu är jag i v 27 å blöder fortfarande ibland . Hoppas ja kunde lugna dej lite. Kram

 41. Caroline 25 augusti, 2015 on 07:50 Svara

  Usch vilken mardröm! Sånt där vill man ju bara inte vara med om. Håller alla tummar och tår för att det ska lugna ner sig och att ni får åka in och titta på pigga och sprattliga lilla bebben idag. <3 Vilken tur du har i eländet som har så många runtomkring som kan ställa upp sådär mitt i paniken. Så himla fint. 🙂

 42. Sophie 25 augusti, 2015 on 08:06 Svara

  Fina fina Evelina, tänker på dig/er och hoppas bebis i magen mår bra och allt kommer bli bra??? massa kramar till er?

 43. Elin 25 augusti, 2015 on 08:22 Svara

  Håller tummarna här med såklart <3
  Förhoppningvis är det falskt alarm men förstår hur jobbigt det måste vara varje gång det händer 🙁
  Massa kramar!

 44. Rebecca 25 augusti, 2015 on 08:43 Svara

  Åh fina!
  Hoppas det slutat blöda nu och ni båda mår bra.
  Massa massa kramar till dig<3

 45. sarah 25 augusti, 2015 on 08:44 Svara

  Fy det ær jobbigt. Med barnen fick jag en størtblødning i vecka 8 och fick åka till akuten. sen fortsatte jag bløda dagligen till v 16. De sa att blødningen kom inte från barnen utan från ett annat stælle. Men var jobbigt ændå. Man vill inte se blod som gravid! Jag kryssar fingrarna før dig <3

 46. AnsoAnna 25 augusti, 2015 on 08:46 Svara

  Fy vad jobbigt med dessa blödningar!
  Håller tummar o tår för er ♡.
  Stora kramar

 47. Linnea i Lonodn 25 augusti, 2015 on 09:21 Svara

  Stora kramar till dig fran London! Jag haller tummarna <3

 48. Evelina H 25 augusti, 2015 on 10:05 Svara

  Men hörrö nu måste vi få höra hur det är med dig! Är orolig ?❤ kram och hoppas allt är bra

 49. Alexandra 25 augusti, 2015 on 11:07 Svara

  Tänker så på er! Hoppas allt har gått bra!

 50. Elin 25 augusti, 2015 on 11:09 Svara

  Håller tummar och tår att allt är ok med dig och bebis ♡

 51. Alexandra 25 augusti, 2015 on 11:11 Svara

  Hoppas allt är bra med er! Börjar bli orolig=(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna