VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT NYTT LIV OCH EN NY VARDAG

 Idag startade en ny vardag för oss! Första morgonen som vi skulle lämna Elion på skolan och för oss är det en lite dum tid egentligen, eftersom Idun brukar sova till ca 08 och skolan börjar 08.10. Men idag testade vi att jag gick upp för alla morgonbestyr, som frukost. Sen vaknade Idun precis innan vi skulle gå och då bytte jag blöja och kläder och så fick hon äta när vi var hemma sen igen. Hon är liksom aldrig hungrig direkt när hon vaknar ändå så denna morgonrutin ska nog funka!

 

 

SKÖNT med morgonpromenad men jag måste nog ha en frukost nummer två snart för att bekämpa illamåendet ;). Det blir värre de dagar jag måste igång ”tidigt”.

 

En annan morgon för nästan två månader sen var morgonen den 6 juli då jag tog ett graviditetstest i smyg, M visste inte att jag hade köpt det kvällen innan. Jag trodde faktiskt inte alls att jag var gravid för jag hade mina vanliga pmssymptom som irritation och jag hade haft sådär ont i ryggen som jag alltid får innan mens. Bara det att mensen brukar komma två dagar efter den värken, men nu hade den inte kommit ens efter en vecka. Så jag köpte ett test mest för att göra det och ”locka” fram mensen. Ungefär som med Elion, då gjorde och kände jag exakt samma sak. Med Idun visste jag att jag var gravid för jag hade så många symptom (toabesök på natten och ömma bröst direkt). Kvällen när jag köpte gravtestet gick jag och Idun till affären för att handla och jag minns att jag fick ett riktigt illamåendeanfall bara sådär och det var väl i och för sig lite märkligt.

 

Gjorde testat direkt på morgonen och när jag tittade på det nästa gång visade det ett PLUS!? Jag trodde inte det var sant. Lycka och förvåning på en och samma gång och jag var tvungen att stanna kvar i badrummet ett tag för att liksom sansa mig. Elion var hemma och jag ville inte att han skulle märka att det var något på gång.

 

Gick ut till resten av familjen, satt tyst i soffan en stund och undrade hur jag skulle berätta för M. Han frågade om vi skulle äta frukost men jag tog honom i handen och sa kom… Gick in till sovrummet där jag hade lagt testet och tog fram det. Hans ögon visade samma sak som jag själv känt och han skrattade, pussade mig och frågade om det var sant (eller nåt sånt, minns inte riktigt). Sen gick vi ut till köket och nästa sak han sa var att nu blir det inga fler för det blir ingen minibuss! Med glimten i ögat såklart, men det var lite komiskt under några veckor sen när vi fick veta att det kanske var två och han började bevaka större bilar på blocket ;).

 

Den förmiddagen var det några timmar när jag gick runt och smälte chocken det ändå blev, men efter en långpromenad själv för att rensa tankarna kändes det sen så självklart. Det är klart att det skulle bli just precis såhär!

 


Kommentarer


 1. Monika 24 augusti, 2015 on 08:30 Svara

  Är det en Inovi dyna ni har i vagnen?

  • Evelina 24 augusti, 2015 on 09:47 Svara

   Ja det är det! Köpte den i helgen 🙂

   • Monika 24 augusti, 2015 on 12:36 Svara

    Har precis köpt mellanstorleken till min son. Hört mycket gott om dem.

    • Evelina 24 augusti, 2015 on 13:23 Svara

     Ja de är bra! Inovi är ju systerbolag till crescent barnvagn eller vad man ska säga. Samma ägare, samma lager, kontor etc, så jag har jobbat med dom i flera år nu och kan väl säga att dynornas är deras bästa produkt 😉

     • Linn 24 augusti, 2015 on 16:57

      Jag letar precis dyna till vår brio smile, vad kostar den där?
      Kram!

     • Evelina 24 augusti, 2015 on 17:50

      499kr för denna, den mindre 349kr om jag inte minns fel.
      Kram!

 2. Milla 24 augusti, 2015 on 09:15 Svara

  Gullig historia

 3. Erika 24 augusti, 2015 on 09:35 Svara

  Undrar också om dynan i vagnen, har en kronan vagn också men än sålänge är det liggdel för oss, men nyfiken på vilken dyna som passar till vagnen? 🙂

 4. TantoMamma-Svensk smyckesdesigner 24 augusti, 2015 on 10:12 Svara

  Visst är det magiskt när det visar plus? Och just det där med att få berätta för partnern.

 5. Linnéa 24 augusti, 2015 on 11:03 Svara

  Vad fint, tack för att du delar med dig! ☺️

 6. Sabina 24 augusti, 2015 on 11:07 Svara

  Bor ni så att Elion kan cykla till skolan? Samtidigt som ni har så nära till en sjö… underbart =)

  • Evelina 24 augusti, 2015 on 13:21 Svara

   Jaa! Verkligen underbart läge ? men Jkpg ligger ju längs med Vättern så sjön är nära överallt. Fast vi är väldigt glada som hittat ett hus så vi får BO nära barnvänliga stränder! .)

 7. Hanna 24 augusti, 2015 on 18:12 Svara

  Kul att läsa!

 8. Lisa 24 augusti, 2015 on 18:35 Svara

  Hej

  Jag ville tipsa om en jättebra online store som jag hittade http://www.rrebellion.com

  Tack för en jättebra blogg.

 9. Marie 24 augusti, 2015 on 19:53 Svara

  Hur tvättar du inovidynan? Har en sån utan ”kanter” men varesig jag kör den i maskin eller förhand återstår problemet att få ur den vattnet. Min suger åt sig vattnet som en svamp och tar flera dagar att torka. Kan ju inte va meningen?

 10. Anna 26 augusti, 2015 on 08:17 Svara

  Jag tycker om att läsa din blogg för allt du delar med dig. Jag längtar så mycket efter en egen liten familj och att en dag också få berätta för min sambo om att det väntar ett litet liv i magen.. Vi har kämpat i flera år nu men jag tänker aldrig ge upp. Vet att du skrev någon gång att det är meningen att du ska vara mamma. Min mening är densamma, jag vet det! Tack för att du delar med dig, du håller mig peppad i min kamp. Kram!

  • Evelina 27 augusti, 2015 on 18:35 Svara

   Söta du, SOM jag hoppas att det snart är er tur!! En liten tröst i allt det här, är att när du sen har din lilla bebis i famnen kommer tänka att det var just den bebisen du väntade på! Och då är väntan väl värd. Men jag förstår verkligen att det gör ont… Att inte veta när är ju det allra värsta! Hade nån sagt DÅ kommer det bli, ja då har man ju liksom ändå målet i sikte oavsett hur långt bort det är. Jag hejar på dig och er!! Stora kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna