VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TVÅ BARN PÅ ETT ÅR

Ja att få två barn såhär tätt var inte riktigt planen. Men barn är svårt att planera och ju mer vi tänker på det, desto bättre blir det så här. Det är klart att det var just såhär det skulle bli!

 

Jag slipper till exempel ta två studieuppehåll. Jag tänkte mig plugga färdigt först och sen försöka få en liten trea. M tyckte att det var alldeles för långt bort och att han skulle vara för gammal då. Så nu blir det ett längre uppehåll och sen kör jag tre år i sträck.

 

Det blir bara en ”blöjperiod”. Detta hade jag inte alls tänkt på, men min kära M tyckte att det skulle vara lite jobbigt att börja om med bebisåren efter 5 år när Idun blivit stor. Jag har aldrig tänkt så, men det är ju rätt smidigt ändå att ha alla blöjbyten i ett sträck också.

 

De kommer alltid ha en kompis att leka med. Med Elion har jag många gånger saknat ett mer jämngammalt syskon. Han och Idun är världens finaste tillsammans, men de blir säkert inte samma lekkompisar lite längre fram som Idun och minstingen kommer bli. Med bara ett år mellan kommer de förhoppningsvis vilja leka tillsammans under hela uppväxten.

 

Ju tidigare en familjemedlem kommer, desto mer tid tillsammans får vi. Oavsett hur länge man lever får man mer tid tillsammans ju tidigare tiden startas. Så att ha familjen komplett om sju månader från nu och sen få samla minnen ihop för resten av våra liv känns toppen. Även om jag älskar bebistiden och kanske alltid kommer sakna den även när jag är färdig med den, så längtar jag tex efter att få resa tillsammans med större barn. Det blir ju en annan grej och jag hoppas att jag för alltid kommer få ha mina barn med i alla sommarminnen etc, och att jag får vara en del av deras minnen. Att få uppleva saker tillsammans.

 

IMG_6294

Förra helgen med en mage som redan syns ♥

 

När vi sen fick höra att det kanske var två bebisar i min mage, fick vi en ännu större chock än själva pluset. Speciellt eftersom vi redan har en bebis och nästan då skulle få trillingkänsla med tre barn på ett år. M började kolla på minibussar (hans värsta mardröm ungefär) och jag på trillingvagnar (omöjligt att hitta en bra lösning). Idun hade ju såklart inte kunnat vara utan vagn vid endast ett års ålder, speciellt inte med tanke på vår livsstil som innebär många och långa promenader. Huset blev såklart också en stor fråga. Vi hade tänkt vänta en fem år med att eventuellt bygga ut, och tanken var att Idun och minstingen skulle få dela rum tills dess. Två barn till hade gjort det lite svårare, tre barn i det rummet hade varit för mycket och Elions rum är för litet för att ens dela med någon. Mitt kontor finns såklart också, men det är ett genomgångsrum till garage och hobbyrum och känns därför inte heller som ett bra alternativ. Ännu mindre än Elins rum är det också. Vi hade planen att bygga ut ett sovrum till, från kontoret men som sagt inte nu.

 

De här veckorna när vi har levt med tankarna att det kanske är två bebisar i min mage har verkligen gjort att våra tankar har snurrat, så att äntligen ha fått veta känns jätteskönt. Bara för allt praktiskt. Hade det varit två hade det såklart varit helt fantastiskt det med, speciellt eftersom detta är min sista graviditet, och hade den inneburit två barn hade det ändå varit väldigt välkommet ;).


Kram/E


Kommentarer


 1. ElIn 14 augusti, 2015 on 09:27 Svara

  Låter som det kommer bli alldeles perfekt! På vårt universitet får man bara ta 6 månaders studieuppehåll, sen måste man söka in igen. Inte optimalt direkt.

  • Evelina 14 augusti, 2015 on 09:37 Svara

   Här får man ta 12 månader som längst om man inte har särkild anledning står det… Så jag ska ta kontakt med högskolan i höst och be om ett års uppehåll till och hoppas på att det inte är några problem. Graviditet är ju verkligen en speciell anledning och känns konstigt om de skulle neka det? Rätt diskriminerande i så fall…

   • Elin 17 augusti, 2015 on 09:31 Svara

    Verkligen! Är säkert inga problem alls. Dom förlorar ju inget på det.

 2. ElIn 14 augusti, 2015 on 09:28 Svara

  Insåg att det där lät lite förvirrande. Vårt som i Umeå, inte vårt som att vi gick på samma, haha.

 3. Monika 14 augusti, 2015 on 09:28 Svara

  Jättegrattis! Igår var det femmånaders vaccination för sonen och fy vad dålig han blev och är. Feber, ont, trött, ledsen och i denna värmen. Håller oss inne idag och samlar kraft. Han sover ju innan dåligt och jag trodde att i natt skulle tröttheten och febern ta över så det inte blev många uppvak, men så fel jag hade. Hela natten har han vaknat och varit orolig, älskade gubben. Fy för dessa sprutor.

  Kram
  Monika

  • Evelina 14 augusti, 2015 on 09:36 Svara

   Åh stackars liten! Vi ska genomlida det på måndag och det är ju med stor ångest man går dit…. Hoppas att det blir lättare för lilleman under helgen nu!!
   Kram

   • Monika 15 augusti, 2015 on 07:43 Svara

    Igår vid 6 började han gråta så hjärtskärande och igen hög feber. Gav alvedon, vaggade och bäddade ner mig och honom i sängen. Vid 19.30 somnade han. Vågade inte röra mig utan låg i fel sovställning med kläderna på. Natten blev så tuff. Vid 03 började febern avta, men sömnen var och är så orolig. Jag skulle vilja sova ut en hel helg och vakna upp som en ny mamma för nu efter 5 månader är energin slut.
    Vad duktig Idun är som ligger kvar på rygg vid sitt gym! Min lille vägrar, utan ska snabbt rulla till mage. Han har ingen ro alls i kroppen utan går på högvarv hela tiden.

    Kram
    Monika

    • Evelina 15 augusti, 2015 on 08:27 Svara

     Åh som jag önskar att du får sova snart!!! Jag förstår ju att du inte vill lämna bort honom även om han sover oroligt hos alla, även dig. Man vill ju försöka trösta när bebisen är ledsen! Men helt ärligt förstår jag inte hur du orkar, du borde få årets mammapris! Det är häftigt ändå hur man orkar oavsett, och belöningen är att se när som utvecklas. Idun är inte alla speciellt nyfiken på att rulla runt, hon gör det ibland liksom bara för att ungefär ;). Stor styrkekram!

 4. Denise - Nybliven 2barnsmamma! 14 augusti, 2015 on 10:01 Svara

  Grattis fina!

 5. Fru Katt 14 augusti, 2015 on 11:25 Svara

  Spännande med ett barn till! Grattis. Ett tips, för att slippa så jobbig blöjperiod är ju att börja sätta I på pottan. Vår trea är några veckor yngre än lilla I. Han fixar bra att sitta på pottan (även om vi får våta blöjor, dock aldrig några kladdiga, när vi är ute). Jag förmodar att det skulle vara skönt att bara behöva byta blöjor på ett barn till våren, och det är definitivt möjligt att ha dem mer eller mindre blöjfria (åtminstone dagtid) i ettårsåldern.

 6. Therese Hagman 14 augusti, 2015 on 11:31 Svara

  Hej.. Älskar din syn på det hela, för visst kommer det bli lite tufft med två små ibland, men vilken gåva att det alltid har varandra.. ❤ Vi har ju Svante 2 år och har sagt att OM vi ska ha en till blir det nästa år.. Blir då 3 år mellan barnen, är både positivt och negativt.. Men mest är det för min kropp som inte mår bra av en graviditet, illamående, kräkningar och sängliggandes.. Sen foglossning, ont överallt plus att jag blir så himla stor (inte tjock utan stor om magen) vilket är jobbigt.. Man kan säga att jag INTE gillar att vara på tjocke. . Haha Ha en fin helg och hoppas ni har massor med sol som vi har här i Enköping.. ? Kram

 7. Carolina 14 augusti, 2015 on 12:10 Svara

  Stort grattis! Hoppas M kan vara hemma en del då, jag har ju 20 mån mellan mina och jag var helt dränerad på energi innan T började fsk ;(

 8. Hanna 14 augusti, 2015 on 13:22 Svara

  Misstänkte att du är gravid. Stort grattis, så underbart. 😀

 9. Sabina 14 augusti, 2015 on 13:29 Svara

  Stort grattis till trean =) Vi har 21 månader mellan våra små som nu är 9 och 11 år gamla (tiden går foooooooort). Jag valde att vara hemma med båda länge så Ida, vår äldsta började på förskolan när hon var 3,5 år gammal för att hon själv ville och var redo då =) Kasper stannade jag hemma med ett tag till efter det så han började på förskolan när han var 2 år och 4 månader gammal. Helt underbart och något av det bästa jag gjort =) Man klarar av två små, kanske lite kaotiskt i början men sen kommer man in i det. När man byter blöja på den ena byter man på den andra. Jag tajmade även sovtiderna, så andra luren Kasper tog sov även Ida på. Under tiden jag ammade den lilla så läste jag för den stora osv. Det blir en vana och det går snabbt att komma in i det. Jag kan inte minnas att jag tycker att det var så himla jobbigt och då är min man hemma 19.15 två dagar i veckan, din kommer ju hem ganska tidigt på dagen och kan hjälpa till + att du har storebror som säkerligen vill hjälpa till en hel del och det underlättar ju enormt. Du har en underbar tid framför dig =D
  Kram Sabina

 10. Milla 14 augusti, 2015 on 14:30 Svara

  Så himla spännande för er. Du är inte orolig tappa suget på o plugga? Man har ju sina perioder

 11. Emma 14 augusti, 2015 on 14:37 Svara

  Ni har en sådan himla fin inställning till allt! Speciellt sista punkten – mer tid tillsammans. För precis så är det ju! :)

 12. Linda 14 augusti, 2015 on 16:07 Svara

  Kom och tänka på en gammal kollega som skulle bli pappa. Han hade drömt att det blev tvillingar och att de då skulle ha 4 barn. Han hade fått byta till en gammal folkvagn i drömmen och han sa helt matt att det var en sån mardröm så det var underbart att det inte var verklighet när han vaknade, haha! :) hur som helst, stort grattis Evelina! :)

 13. Helena 14 augusti, 2015 on 17:42 Svara

  Jag var 37 och 39 när jag fick mina barn. Ofta slår det mig att mina barn kommer ha en gammal mamma… jag kanske inte ens får uppleva mina barnbarn. Barnen är 6 och 4 nu. Det var dock vid äldre dar jag kände mig redo för barn så inget är egentligen rätt eller fel.

 14. Jeanette 14 augusti, 2015 on 18:13 Svara

  Grattis till bebisen i magen! Jag har 11 månader mellan mina :)

 15. Ida 14 augusti, 2015 on 19:47 Svara

  Stort grattis till ett till mirakel, underbart!
  Själv är jag mamma till tre små, det är 3 år och 4 månader mellan min äldsta och yngsta. Så blev mamma till 3 barn på drygt 3 år. I dag är barnen 4,5 år, en snart 3 år och minstingen är snart 16 månader. Älskar vårat konstanta kaos ❤️

 16. sarah 14 augusti, 2015 on 20:35 Svara

  Jag har tvillingar som nu passerat 2 år. Och barn i samma ålder ær extra jobb men extra glædje. och man blir klar med bløjperioden ”snabbare” om du førstår. Tror du kommer liksom jag gjorde kænna frustration många gånger i børjan men det ær mer æn vært det! Idag leker de ihop hela tiden och man behøver inte underhålla 😉 Och så kul det ær før barnen nær de ær så næra i ålder 😀
  Man ær ju olika men jag tænker som M gør-bættre att ta det på en gång æn starta på nytt igen. Ær ju lite skønt att kunna gå vidare från bløjbyten och inte bara børja på nytt hela tiden :) Jag tror detta kommer gå bra :) och oj så kul det kommer bli med tiden :) :) :)

 17. Joanna 15 augusti, 2015 on 07:32 Svara

  Det kommer att gå hur bra som helst, första veckorna som trebarnsmamma var minst sagt hektiska och stressiga ( såklart underbara med, minnen för livet). Men sedan som alltid kommer man in i det. Kanske gör avkall på en del saker man lagt tid på annars. Men vad gör det, för mig och för dig ( är jag övertygad om efter att ha läst din blogg några år) går familjen först och allt det där andra kan vänta några år! Man vet ju vid det här laget hur snabbt första åren går! ? ibland får jag dåligt samvete gentemot ”mellanbarnet” som lite får ”bara hänga på” och här är bebisen väldigt närhetssökande och vill bli buren mkt, inte mig emot, hur mysigt som helst ? men en 1,5 åring behöver ju närhet av mamma rätt mkt med! Men jag försöker se till att vi har en stund bara vi med då pappan är hemma. Och försöker tänka, bara de vet hur mycket vi älskar dem varje dag… ? blir spännande att följa er!

 18. JUNITJEJ 16 augusti, 2015 on 13:31 Svara

  Ett stort GRATTIS TILL ER!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna