VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FREDAGSSHOPPING

IMG_6506


Lite nytt till dagens väggprojekt. Börjar känna mig rätt så nöjd faktiskt!


Jag och barnen gick till EKO där vi hittade sakerna ovan. När vi kom hem var jag heelt slut. Orkar typ ingenting just nu och måste äta ofta för att inte må illa, men äter jag så hålls det liksom under kontroll. Det är skönt.


M slutade i samma veva och strax efter att han kom hem, kom rörmokaren också. Därefter åkte vi ut på en liten shoppingtur och avslutade med mataffären. Ikväll grillar vi på Elions begäran!


IMG_6510


IMG_6514


Hittade en otroligt fin drömfångare på iems och kände att jag verkligen behöver den i vårt sovrum. Sov ju hur bra som helst när vi flyttade hit som ni minns, men min nattsömn stördes av ohyran som gör att jag inte riktigt kan slappna av som förr tror jag. Kanske att vi kan få till en sanering när vi är i New York även om vi tänkte vänta tills fuktproblemen är utredda, men det kan ju i praktiken dröja hur länge som helst, och när jag nu även har hittat det i skafferiet känner jag lite att det får vara NOG. Som om inte sängen var det….


Elion fick förresten lite nya skolsaker idag också, en gummisnoddmapp, pennor och pennfack. På onsdag är det dags! Han har suttit här och tränat på att skriva A och jag tycker det är så kul att han vill även om jag inte tror att det är så jättemycket fokus på just alfabet och sånt redan i förskoleklass? Eller är det kanske så nuförtiden? Ska ju inte jämföra med när jag gick där för 23 år sen haha…


En fin kväll till DIG!



Kommentarer


  1. Marlene w 14 augusti, 2015 on 18:27 Svara

    Huvva… silverfiskar är vidriga! Och i skafferiet dessutom?! Tycker så synd om er!!! <3 Det är rätt mycket fokus på räkna och skriva faktiskt! Men det finns inga krav på att de ska kunna eller lära sig räkna och skriva i förskoleklass. Det kommer i första klass 🙂 Vår son lärde sig läsa första terminen i förskoleklass (han var då 5 1/2 år) så där han har gått är det rätt mycket fokus på att skapa intresse för lärandet osv 🙂 Känns skönt att han kan det nu när han börjar ettan!

  2. Rebecca 14 augusti, 2015 on 19:07 Svara

    Hej fina<3
    Så spännande med förskoleklass på G. Det är både skriva och räkna i förskoleklass. Inte på blodigt allvar men de övar det väldigt mycket och under förra terminen i förskoleklass lärde Savannah sig att skriva och även räkna väldigt mycket. Så de är väl förberedda till ettan.
    Skönt att illamåendet är "under kontroll" och hoppas du blir av med det helt snart!
    Njut kvällen med din fina familj
    Puss

  3. Sara 14 augusti, 2015 on 19:15 Svara

    Har han inte gjort sånt i förskolan?! Min dotter som är snart 4 kan hela alfabetet, hon kan såklart inte läsa och skriva men hon känner igen och kan skriva bokstäverna och ord om man hjälper henne ljuda igenom dem. Kan räkna till 20 med lite hjälp. Det verkar som om de tycker det är normal utveckling på hennes förskola… jag tror det är mycket fokus på sånt i f-klassen därför många förskolor kör 5-årsgrupper som är mer skolförberedande?

    • Evelina 14 augusti, 2015 on 19:23 Svara

      Jamen han kan hela alfabetet och räknar hur långt som helst, men jag tror inte att de har tränat på det aktivt. Hemma har han gjort det till och från, så han är redan jätteduktig 🙂

      • Sara 15 augusti, 2015 on 08:41 Svara

        Aha men då så, då är han säkert väl förberedd ju 🙂

  4. Helena 14 augusti, 2015 on 20:52 Svara

    När jag gick min utbildning (förskola/förskoleklass) och var ute på praktik märkte man hur olika förskoleklasserna är. Vissa är mer som förskolan, mycket lek och lite samlingar med lite lärande, vissa är som skolan där de sitter i skolbänkar med skolböcker och jobbar.
    Alexander börjar nu och vi var på föräldramöte igår. Där kommer de jobba mycket med ipaden. De skriver inget för hand förräns i tvåan. Ska bli intressant att följa. Tur han tycker om att skriva och gör det hemma, även om han inte kan läsa så härmar han olika ord han ser och skriver av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna