VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TRISTA MÖTEN

Vilken dag! Vi har haft besök efter besök efter besök. Inte så roliga alls egentligen, till och med rätt jobbiga två av dom. Det första var en byggfirma och en rörmokare som kom hem till oss för att prata fukt. Mätning kommer ske och sen får vi se hur stor skadan är… Värsta scenario är att vi inte kommer kunna bo här på ett par månader och det var den renoveringen vi hoppades kunna skjuta på en fem år eller så. Bästa scenario är att lokala läckor kan åtgärdas och eventuellt några element bytas ut… Nästa möte var från en saneringsfirma som konstaterade att vi har silverfiskar i HELA huset, vilket såklart tyder på fukt, annars ska de inte finnas i tex sovrum. Så de ville sanera i alla rum och på alla ställen de finns, vilket alltså är hela huset, vilket betyder att vi måste tömma skåp och garderober vilket ju känns som att flytta igen ungefär. Och jag och Idun (gravid och barn under 3 år) får inte bo i huset på minst ett dygn. Så tills vidare satte de ut några klisterfällor, för fuktskador känns som prio ett innan sanering, eftersom det första leder till skadedjur… Det tredje mötet var från vaktbolaget som informerade oss om vad vi skulle få i vårt paket. Har ni larm hemma?

 

Idag har jag letat efter smycken till bröllopet men fastnade i en trevlig rea hos Furia istället 😉 Alltså som jag hade sett fram emot att shoppa ”vanliga” kläder och komma i form, men det skjuts alltså upp ett år till. Ja klart det finns fina kläder för min kommande kroppsform också, men ni som varit gravida vet vad jag menar. Bli ”sig själv” i kroppen igen. Men men. Allt har sin tid!

 

DSC_1036

Blus

 

miacandy1

Topp

 

mathilda_power_hav-329x459

Klänning

 

firasanneaqua

Topp

 

IMG_5370

Blus

 

IMG_5367

Topp

 

IMG_9312

Jeans

 

Pleasejeans har ju varit populära länge nu men fortfarande har det inte blivit att jag har köpt några. Hoppas att de finns kvar ett tag till, alternativt kanske passar med en växande mage? Om man tar nån storlek större?

 

Nu ska jag inte horisontellt läge. Kanske äta kvällsfika också. Hungrig som tusan är jag, tror jag varit det i båda graviditeterna innan alltså sådär jobbigt hungrig? Kanske mest med Elion i magen, sån här extrem hunger. Hungrig och illamående mest kvällstid, så hade jag med honom också. Ska bli så himla kul att få jämföra med en tredje graviditet!


Kommentarer


  1. J. 12 augusti, 2015 on 20:23 Svara

    Usch vad jobbigt ni verkar ha det med ert radhus! Hoppas det löser sig på bästa sätt. Vore det dock inte lite skönt att ha all renovering färdig så ni sen verkligen bara kan njuta och bo in er till max? Eller det kanske handlar om praktiska eller ekonomiska saker, och då är det klart att man tänker och gör det som passar för stunden och ett tag framöver. 🙂 Stor kram till dig i alla fall, tycker du är stark(och tålmodig haha) som orkar stå i allt med två barn och gravid.

  2. Annika 12 augusti, 2015 on 20:26 Svara

    Vi har skaffat larm hemma, känns tryggt då det även är ett brandlarm kopplat till larmcentral. Och sen har vi en liten tjej som ibland får för sig att lämna huset utan att vi är vakna och då kan man ha skalskyddet på under natten och det känns bra.
    De flesta inbrott sker i larmade hus och även om man inte har något av värde så är det en enorm kränkning när någon vänt upp och ned på allt man äger….

    Grattis igen till er kommande bebis! Du är ju så snygg som gravid så även om det dröjer lite att komma tillbaka ”till sig själv” så strålar du 🙂

  3. Annika 12 augusti, 2015 on 20:28 Svara

    Nej nej nej- de flesta inbrott sker i OLARMADE hus ska det såklart stå

  4. Marie 12 augusti, 2015 on 20:48 Svara

    Men usch vad trist med huset och att ni hunnit så långt i renoveringen. Kanske skönast ändå att göra om allt nu och inte vänta. Det kan ju inte vara bra att bo med barn i fukt, eller?! Hoppas det går på försäkringen alt ”dolda fel” för säljarna. Om det blir någon nästa gång för er så skulle jag rekommendera att ni själva gör en besiktning innan köp, jag skulle aldrig våga lita på säljarens.
    Vi har också larm, känns som en självklarhet! Vi har Verisure och kan styra och se allt via en app i telefonen. Vi har även brandlarmet kopplat till larmcentral. I systemet har vi även lampsläckare (eller vad det heter) som styr efter skymningen eller via appen. Skönt att tända och släcka på olika tider varje dag när man inte är hemma.

    • Evelina 12 augusti, 2015 on 20:53 Svara

      Göra om renovering är det ju inte, det handlar om det som är under golv och där har vi inte renoverat nåt 😉 förutom klickgolvet i köket men det är inte ens färdiglagt eftersom vi inte riktigt vet vad som händer.

      • Marie 13 augusti, 2015 on 04:48 Svara

        Men om det är fukt antar jag att även stora delar av väggarna måste bort. Nåja, ta en dag i taget och hoppas på det bästa!

  5. Nathalia 12 augusti, 2015 on 20:49 Svara

    Vi har larm hemma, känns tryggt då det även är ett brandlarm kopplat till larmcentral. Har alltid mitt larm på under natten då sätter vi det på skalskyddet under natten
    Känner mig så trygg med mitt larm.
    Grattis till kommande bebisen gumman.

    • Evelina 12 augusti, 2015 on 20:53 Svara

      Tack snälla! Ja brandlarmet som finns med i paketet är ju hur bra som helst :). Kram

  6. Joysan 12 augusti, 2015 on 22:29 Svara

    Men fy fasen vad trist med huset! Vet hur det känns, även om det i vårt fall inte handlat om fukt utan avlopp och el…dyrt och såååå tråkigt! ?. Hoppas ni inte har fukt i hela huset. Inte halva heller. Inte alls hoppas jag såklart på. Kram

  7. Marie 13 augusti, 2015 on 05:40 Svara

    Massa grattis till trean! Hoppas allt trist husproblem ordnas sig nu så du ni bara kan mysa o njuta!

  8. hanna 13 augusti, 2015 on 06:06 Svara

    Vi har också larm via Verisure. Väldigt nöjda!
    Som flera ovan skriver känner man iallafall en lite större trygghet. Just med att brandlarmet kopplar direkt till larmcentralen om olyckan skulle vara framme när man inte är hemma.
    Sen ”skalskyddar” även vi på natten, känns också tryggare då det i allafall låter nått så fruktansvärt högt OM någon skulle bryta upp en dörr eller fönster. Super nöjda med servicen också!
    kram

  9. Helena 13 augusti, 2015 on 07:04 Svara

    Usch vilken soppa. Hoppas det inte är det värsta scenariot. Fuktskadade hus är verkligen ingen hit. Är det mögel i huset?

    Vi har larm. En av våra bättre investeringar ☺️ jag är så galet mörkrädd så känslan av att veta att någon verkligen inte varit inne i huset när man kommer hem är skönt. Likaså skallarmar vi alltid på natten.
    Larmet är kopplat till brandlarmet vilket är väldigt bra. Sen har vi sensorer på alla dörrar och kameror i huset.

  10. Marie 13 augusti, 2015 on 08:20 Svara

    Gud va trist med huset… Gjordes ingen typ av besiktning/fuktmätning i samband med köpet? Det känns ju närstan som ett dolt fel som ju givetvis fanns där när de tidigare ägarna bodde där. Kolla upp vilka rättigheter ni har för jag tycker det känns som ni köpt huset med ett dolt fel…

  11. Alexandra 13 augusti, 2015 on 08:46 Svara

    Var det inte besiktat innan? Så tråkigt med sådana besked. De gamla ägarna borde väl vetat om detta? =(

    • Evelina 13 augusti, 2015 on 09:12 Svara

      Jo det var besiktigat men vi visste ju om att allt är gammalt (element, avlopp etc). Frågan är såklart vad försäkringsbolaget anser om eventuella fuktskador!

      • Alexandra 13 augusti, 2015 on 11:06 Svara

        Håller tummarna!

  12. Inne hos Ina 13 augusti, 2015 on 09:44 Svara

    Men så tråkigt med huset! Det är ju inte direkt kul att lägga pengar på att byta element eller åtgärda fuktskador :/ Då tapetserar man hellre om 😉 Hoppas det går bra för er!

    Btw, angående silverfiskarna. Saneringsfirman (som har sett huset) vet nog bättre än jag, men vi hade lite silverfisk i t.ex. hallen som helt är borta nu och det berodde nog snarare på att de kröp vidare från badrummet. Antar att det blev för fullt där. Huga. Men där hade vi inga fuktskador alls.. Tänkte bara att det kanske inte alls behöver vara stora fuktskador i alla rum (men det där vet ju ni och övriga fackmän som sett huset bättre än jag ;))
    Kram!

  13. emelie 13 augusti, 2015 on 11:01 Svara

    Himla tråkigt med huset! Vet hur det är med fuktskada.
    Men jag ville kommentera om please jeansen du skrev om. Funkade kanon pp mig fram till jag var i vecka 25-26 eftersom det är knappar hela vägen och baggya i modellen . Och grymt sköna för en växande mage 😉 lycka till och grattis till bebis 🙂

  14. Annika 13 augusti, 2015 on 22:09 Svara

    Så tråkigt med huset.. Hoppas det reder sej!

    Angående please jeans och graviditet så funkade det (iaf för mej) klockrent under i stort sett hela tiden då byxorna är låga och hamnade under magen.

    Grattis till bebis i magen och lycka till med allt! ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna