VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN BEBIS ELLER TVÅ?

Vill börja med att säga TUSEN TACK för alla grattis och fina ord!

 

Lillbebisen (vill skriva lillebror för det är vad jag tror) är beräknad den 13 mars, alltså en dag efter Iduns ettårsdag.

 

Hon var alltså tre månader när jag blev gravid och enligt beräkningar flyttade bebisen in första natten som vi flyttade in i huset. Lite oplanerat sådär men det känns speciellt att vi köpte huset samma dag som Idun föddes och samma dag som vi flyttade in blev jag gravid.

 

 

Det är en väldokumenterad bebis, tre ultraljud har vi hunnit med. Det första för att få en datering som det kallas eftersom jag inte visste hur långt gången jag var, dock var det lite för tidigt för hjärtat hade inte börjat slå ännu. På det andra 1,5 vecka senare såg vi äntligen hjärtat slå och det beräknades att jag var i vecka 7+1. Läkaren gav oss dessutom en chock genom att säga ”fast… Det skulle kunna vara… Två!” Men hon var nästan säker på att det bara var en haha.

 

Detta var tanken att vi skulle få svar på den 1 sep, på nup-ultraljudet. Men så i förgår kväll hände något som gjorde att vi trodde att vår minsting var förlorad. Jag började blöda. Gick på toaletten för att det liksom sved över livmodern, trodde att det var för att jag var så kissenödig. Men när jag drog ner trosorna var de blöta av rött blod, och det fortsatte rinna i toaletten. Jag ville checka ut från mardrömmen och gå och lägga mig under täcket men ropade istället på M som fick ge mig en binda. Men inga klumpar. Och senare på kvällen avtog blödningen och mensvärken. Ringde KK precis i början och fick rådet att avvakta. Hon menade typ länge, alltså jättelänge och kolla med gravtest efter 10 dagar om jag fortfarande är gravid?! Men det sket jag i, ringde till vanliga avdelningen på morgonen och fick en jourtid för en kontroll. Var såklart tvungen att veta och hon jag pratade med då tyckte detsamma. Detta var alltså igår och bilden ovan är från detta ultraljudet. Vi fick se det där lilla hjärta slå, vi fick se de små armarna vifta omkring. Och vi fick se att det ”bara” är en. Den sista pusselbiten i vårt familjepussel, för sen blir det inga fler ;). Tre barn är precis det jag önskar mig och jag är så tacksam för att min dröm verkar bli sann.

 

Det är tydligen rätt vanligt med såna här blödningar men alltså… Det är hemskt! Nu hoppas vi att allt går bra och att vi får se de där små händerna vifta på utanför magen kring mars nästa år. Jag är i vecka 10 nu och är precis som med Idun hur trött som helst (har börjat powernapa i soffan sen eftermiddag när M kommit hem från jobbet) och mår illa till och från. Oftast på kvällen och igår när vi lagt oss fick jag gå upp för att spy första gången. Illamåendet är överkomligt dock och inte alls så jobbigt som med Elion eller Idun (inte än i alla fall), vet inte om det har något att göra med att jag blev gravid så tätt? Att alla gravidhormoner liksom inte hunnit ur min kropp? Oavsett, jag är så tacksam för dessa små tecken på att bebis mår bra, och betyder det illamående och trötthet ett tag så tar jag gärna det! Jag mår illa kan jag säga och M svarar vad bra för han vet att det är så jag känner och det blir en oeppande effekt, en påminnelse om varför jag mår så ;)…

Kram & TACK igen!


Kommentarer


 1. Tina Gustafsson 12 augusti, 2015 on 08:15 Svara

  Stort JÄTTEGRATTIS till er!! Du ska veta att jag blir glad i hjärtat av att gå in och läsa din blogg, att som du säger pusselbitarna kommer på plats! Önskar dig och din familj allt gott!
  Kram från din gamla syv!
  //Tina

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:58 Svara

   Tack snälla du!!
   Kramar

 2. Johanna 12 augusti, 2015 on 08:43 Svara

  Grattis!
  Önskar er all lycka !
  Fick också blödning runt v.10 när jag väntade min andra pojk ( som är lika gammal som Elion) visst blev man livrädd. Gjorde också ultraljud och fick se ett hjärta slå . Helt underbar känsla ! Det är så roligt att läsa din blogg, man blir glad för din skull även om man inte känner dig.
  Kram

 3. Liselotte 12 augusti, 2015 on 08:50 Svara

  Grattis! Hoppas du slipper må mer illa 😀

 4. Emelie 12 augusti, 2015 on 09:05 Svara

  Åh va mysigt med en bebis till! Grattis! ??

 5. Jenny Nordin 12 augusti, 2015 on 09:29 Svara

  Åh Evelina! Trots att jag inte känner dig så blir jag så glad så att jag får gåshud när jag läser om din graviditet. Stort grattis! Jag är säker på att du kommer klara det här galant! Du är en riktig supermum! Jag har också haft blödningar under alla mina tre graviditeter runt v 9-10 och visst blir man orolig. Men allt har gått bra och nu har jag tre barn, den minsta 8 mån. Och tre barn är superhäftigt! Stor kram till dig!

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:58 Svara

   Vad härligt att höra! Det är verkligen oroväckande att se blod i en graviditet, men skönt att det inte behöver betyda något dåligt.
   Kram!

 6. Diana (La Madre) 12 augusti, 2015 on 09:36 Svara

  Men alltså va?! Jag hade helt missat att du är gravid igen! Vilken grej, vad snabbt det gick och vad kul att ni ska ha en till, hoppas det är en lillebror då som du säger, men jag vet att du välkomnar oavsett vad det är. Lycka till med allt finaste, blir det bröllop ialla fall eller? Det blir det va?

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:57 Svara

   Haha tack :) Jadå! Klart det blir bröllop ändå :)
   Kram

 7. Amelie 12 augusti, 2015 on 09:49 Svara

  Jag blödde vid 7 tillfällen när jag var mellan vecka 8-14 och gjorde ett ultraljud varje gång det blödde. Så tacksam att kvinnokliniken i min stad tog emot mig med öppna armar varje gång. De kunde inte säga varför jag blödde men bebisen mådde i allafall bra.

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:56 Svara

   Ja det lugnar ju enormt när de förstår ens oro! Vad skönt att det gick bra för er <3

 8. inne hos Ina 12 augusti, 2015 on 10:01 Svara

  Det bästa med det här är att jag hoppas på klädtips som passar oss som inte är trådsmala, hehe. Fick flera bra tips när du var gravid med Idun 😉

  Grattis igen, vad roligt för er :) Kram

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:56 Svara

   Haha hoppas kunna bidra till det :)
   Kram och tack!

 9. Martina 12 augusti, 2015 on 10:05 Svara

  Hej! Vad glad jag blir av att läsa att du är gravid! Vi fick våran dotter en månad efter Idun och vi försöker bli gravida igen. Så nu håller vi tummarna för att liten flyttar in snart! Allt blir ju inte som man planerar så man vet ju inte… Vi har pratat länge om att vi vill ha barn tätt! Ska bli kul att följa eran resa.

  Vad skönt att allt är bra med lilla skrutten i din mage och att den bara verkade vilja skrämma upp sin mamma och pappa. Hur reagerar Elion på ännu ett småsyskon? Han verkar ju älska att vara storebror. ?

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:56 Svara

   Håller tummarna för er! Det är ju så, bebis blir när det blir, det är ju inget man direkt kan planera till punkt och pricka ;).
   Elion blev jätteglad! :)

 10. Camilla 12 augusti, 2015 on 10:08 Svara

  Stort grattis, och hjärtliga lyckönskningar! Jag tror inte att du har skrivit om det, men jag får känslan av att du valt bort amning helt (ovanligt att bli gravid så snabbt igen isf!) Amning kan vara jättejobbigt och krångligt, och man ska inte skuldbeläggas för sitt beslut, men utan att vara dömande är jag genuint nyfiken på vilka grunder som ligger bakom beslutet att inte amma alls, då det ändå är rekommenderat att amma första tiden.

  • Evelina 12 augusti, 2015 on 10:55 Svara

   Jag har aldrig kommenterat hur jag har gjort eller gör med amning, tycker inte att det spelar någon roll och vill flytta fokus från det. Som du säger är inget man varken ska skuldbeläggas för om man inte ammar men eller inte hyllas för att man gör. Det handlar om att ge sin bebis mat med kärlek.
   Och jag hoppas verkligen inte att någon använder amning som preventivmedel, det är inte säkert ens om man helammar! 😉

   • Camilla 12 augusti, 2015 on 14:31 Svara

    Tack för ditt svar! Du har ingen skyldighet att redovisa det, var bara nyfiken men det är såklart er ensak.

    • Theres 13 augusti, 2015 on 06:31 Svara

     Jag har helammat båda mina barn. Fick tillb min mens på dagen prick 3 mån efter förlossningen. Båda gångerna. Trots att jag de första 3 mån ammade som en galning.

 11. Milla 12 augusti, 2015 on 10:34 Svara

  Så jättekul och glad för eran skull. En kompis har sina söner så närainpå exakt 1 år och födda samma dag. Amazing

 12. Anne 12 augusti, 2015 on 11:12 Svara

  Häftigt att dom kommer födas ungefär samtidigt med ett år emellan! Nästan som tvillingar! 😉 Jag blödde flera gånger under min graviditet. Och precis som du så fick jag rådet att avvakta och testa efter 10 dagar.. Hemskt! Men allt gick ju bra och nu är min dotter snart 4 månader. :)

 13. Magda 12 augusti, 2015 on 11:26 Svara

  Återigen grattis! Vilken oro att blöda sådär men jag hoppas du slipper mer blödningar. ??

 14. Anna-Carin 12 augusti, 2015 on 11:28 Svara

  Stort Grattis! Härligt med liten bebis igen. Måste bara säga att du verkar vara en sån harmonisk å gullig mamma å (blivande fru förstås). Du har ju inte haft så lätt i din barndom som jag förstått. Så söt hon är lilla Idun, man riktigt smälter av att se henne, ja Elion oxå naturligtvis. Härligt att ni verkar ha bra kontakt du å Fredrik, är ju viktigt för barnen. Är själv skild å mina barn är stora men vi har bra kontakt mitt ex och jag. Njut nu fina du av dina barn och din blivande man. Grattis å lycka till med allt. Kram till er alla?

 15. Joline 12 augusti, 2015 on 11:35 Svara

  Grattis till bebisen! :) jag hade en likadan blödning i vecka 9-10. Minns hur rädd jag blev och tyvärr pratade jag med helt fel sköterska som bara skrämde upp mig mer. Men efter en vecka av tjat och blödningar fick jag kolla ul och den lille i magen mådde bra. Det var en liten lillebror i magen som kom ut i juni :) tydligen är de ganska vanligt med blödningar just i de veckorna, och särskilt med pojkar i magen. Stort grattis till hela familjen och lycka till med allt! :)

 16. Sandra 12 augusti, 2015 on 11:47 Svara

  Vad skönt du fick kolla upp blödningen, att inte veta är hemskt och stressar otroligt. Man ska tas på allvar, vem vill vänta tio dagar?
  Skönt det gick bra iallafall.
  Spännande. Och tack för berättelsen om hur det inte var planerat och så, så himla roligt att läsa om :)

  Jag ser barnvagnar och gravidmagar överallt, tänker mer och mer på syskon till min dotter. Jag tänker, min sambo vill inte ens prata om syskon så det går väl sådär.
  Kramar

 17. Hanna Smörvik 12 augusti, 2015 on 12:20 Svara

  Gissar på en pojke ?

 18. sandra 12 augusti, 2015 on 13:00 Svara

  Grattis! Jag är gravid med andra barnet och är beräknad till den 14 mars :)
  Ska bli så underbart att se vår då nästan treåriga tjej ta sig än rollen som storasyster <3

 19. Anna 12 augusti, 2015 on 13:26 Svara

  Grattis! Vad härligt med en bebis till! Är själv gravid i v.7 och är så glad!! Men också orolig.. hur släpper man det? Det finns ju tusen tankar på allt som kan gå fel osv.. Har inte så mycket symtom heller, är det dåligt? När börja du få symtom? Usch, ska bli så skönt när det gått lite längre så jag kan slappna av lite mer..

  Kram!

  • Sandra 12 augusti, 2015 on 18:13 Svara

   Jag var också LIVRÄDD för allt när jag väntade mitt första barn. Kommer ihåg att jag ringde BM och grinade i telefonen för jag hade så ont I ljumskarna, det visade sig vara växtvärk och att allt var jättebra :) Låter klyschigt, men försök att slappna av. Tänk att du väntar ett barn, inte ett missfall. Och blir det missfall så är det inte ditt fel, inget du kan göra något åt – bara naturens (grymma) gång.
   Jag var i vecka 8 när jag ”upptäckte” att jag var gravid andra gången (också tätt inpå första barnet), jag hade noll symtom och mådde jättebra. Bebis växte bra i magen och ut kom en kärnfrisk pojke. Nu väntar jag nr 3 och mår som satan själv. Förstod att jag var gravid innan testet plussade om jag säger så…!
   Lycka till och hoppas du kan börja slappna av snart!

 20. Carolin 12 augusti, 2015 on 13:40 Svara

  Stort grattis till nya bebisen!! Så kul med täta syskon. Vår första är född dec-14 och är nu gravid med nummer två. Vet inte alls hur långt gången jag är, men gissar på ungefär något liknande :) Ska bli kul att följa er!

 21. Helena 12 augusti, 2015 on 14:09 Svara

  Stooooort grattis till graviditeten! Blev så glad när jag läste ?. Vila när du kan Evelina, viktigt det.
  Kram från mig ?

 22. maria 12 augusti, 2015 on 14:30 Svara

  Återigen ett stort grattis! Jag blir så glad för er skull även om jag inte känner er. Passa på att njuta och rå om det finaste som finns, familjen. ❤

 23. JENN!E 12 augusti, 2015 on 15:15 Svara

  Stort GRATTIS till er alla! ✨

 24. Mamma till två pojkar 12 augusti, 2015 on 15:22 Svara

  Grattis till er :)) vi har har 15mån mellan våra pojkar. 4 & 5år gamla bästa vänner säger de att de är. ☺️

 25. Tessan 12 augusti, 2015 on 15:37 Svara

  Stort grattis ? mycket roligt framöver för, bröllop och bebis igen ? försöker själv övertala min man om nr 3 men han är inte riktigt med på mina noter men ska tjata lite till ? lycka till nu. Kram ❤

 26. Emma 12 augusti, 2015 on 16:03 Svara

  Vad himla ROLIGT!! STOOOORT MEGA-GRATTIS till er 😀 Bli minst lika spännande att följa denna graviditet som med Idun (har själv precis genomgått en graviditet och då är det ju EXTRA roligt att följa andra som gått igenom – och genomgår en). 😉 Massa kramar till er!!

 27. Louise 12 augusti, 2015 on 17:34 Svara

  Grattis igen! Vilken rolig historia bakom också;) ska bli kul att få följa med på denna resan också! :) kram fina du!!

 28. Nina 12 augusti, 2015 on 17:57 Svara

  Grattis. Hade det på känn när du bloggade om att skjuta upp studierna ?. Kram

 29. J. 12 augusti, 2015 on 18:48 Svara

  Så mysigt! Hoppas lillen kommer efter(eller före) Idun, så de får varsin födelsedag. Min lillebror kom exakt två år och två veckor efter mig, så det har alltid varit supersmidigt att kunna slå ihop släktkalas men skönt när vi var små att inte behöva dela dagen med någon. Att fylla år är ju så stort som liten haha. 😉

 30. mimmi 12 augusti, 2015 on 22:20 Svara

  Stort grattis! :)

 31. Elin 22 augusti, 2015 on 07:48 Svara

  Grattis!!

 32. Kim - Nygift 23 augusti, 2015 on 22:47 Svara

  Grattis!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna