VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ORKA LÄSA

Jag skulle vilja tipsa om en tävling som är viktig för alla barn!


Vi läser med Elion varje kväll och det märks hur snabbt han lär sig bokens innehåll. Jag läste själv väldigt mycket och tidigt i ålder och önskar verkligen att mina barn också ska få det intresset. Läsa böcker är bra hjärngympa i alla åldrar, men speciellt för barn som lär sig och utvecklas massor precis hela tiden.


OrkaLasa_orkalasa_1024px-300x300


För att engagera vuxna i barns läsning har Axiell dragit igång kampanjen #orkaläsa – en sommarlovsutmaning för alla vuxna. Kampanjen går ut på att läsa tillsammans med barn ca 30 minuter om dagen och sen dela med sig av boktips, tankar och funderingar kring böcker och läsning på Instagram, Facebook eller Twitter under #orkaläsa.


I samband med kampanjen har Axiell även dragit igång en Instagramtävling där du kan vinna ett presentkort på böcker/e-böcker. Ladda upp din somrigaste bild på Instagram med hashtaggen #orkaläsa och motivera varför just du ska vinna ett presentkort, så är du med och tävlar.  3 vinnare per vecka fram t o m  vecka 32 kommer vinna ett presentkort var till ett värde av 500 kr styck på Adlibris.


Axiell jobbar med innovativa tekniska lösningar för skolor, bibliotek, museer och arkiv. Dom vill ändra på att läsförståelsen bland barn och unga sjunker. Att läsa för barn och att vara en läsande förebild uppmuntrar både barns läskunnighet och läsförståelse. Haka på kampanjen du också och läs 30 minuter om dagen tillsammans med ett/flera barn!


Mer information om tävlingen samt tävlingsregler hittar du här! http://www.axielleducation.com/orka-lasa/

 


Lycka till!


(Inlägget är i samarbete med Axiell)


Kommentarer


  1. Milla 3 augusti, 2015 on 21:22 Svara

    Bra tips. Jag har älskat läsa hela mitt liv o hoppas såklart våra barn kommer göra detsamma

  2. Inne hos Ina 4 augusti, 2015 on 11:37 Svara

    Bra initiativ!
    //Lärare 🙂

    • Evelina 5 augusti, 2015 on 20:10 Svara

      🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna