VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EN PADDA I GÖTEBORG

IMG_5562

IMG_5563

Tillbaka på hotellet efter dag ett på Göteborgs gator. Alltså vilket U N D E R B A R T väder! Äntligen sol och värme. Nu håller vi tummarna för många fler sommardagar!

 

IMG_5505

IMG_5513

Vi kom fram till Göteborg mitt på eftermiddagen och hade först tänkt oss Liseberg men ändrade planerna och kände mest för att strosa och njuta av avenyn. Men samtidigt ville vi göra något och vi föreslog Paddan för Elion som nappade direkt. Paddan får ni inte missa om ni besöker staden. Kanske inget man måste göra varje gång direkt, men för Elion och Mange (och Idun förstås) var det första gången och jag har inte åkt den sen jag gick i nian. Så vi tyckte alla att det var tummarna upp!

 

IMG_5520

IMG_5521

Vi bor i ett familjerum på Hotell Bellora som är nyrenoverat och det bästa med allt om ni frågar Elion är helt klart badkaret haha. Som han har pratat om att få komma tillbaka till rummet och bada, och inviga sina simglasögon som han fick i morse. Han bjöd på en del fina kort i badkaret om man säger så haha, så jäkla söt med de där glasögonen och största smilet ;)…

 

IMG_5532

De här två är på riktigt kopior av varandra vissa stunder, med skillnaden ögonfärg. Elion har ”mina” ögon och gröna, och Idun har ”Manges” och de blir mer och mer bruna för varje dag.

 

IMG_5543

Supertipset till Göteborgsresenären! Ett kort ger gratis inträden, fri parkering, fria resor med spårvagn, etc. Vi använde det alltså till parkering för helgen samt paddanåkturen idag. Imorgon blir det desto mer :).

 

IMG_5546

IMG_5547

IMG_5548

Efter ett kort stopp för incheckning och spaning på rummet tog vi på oss solbrillsen igen för att njuta av sommarsolen i en av Sveriges vackraste sommarstäder.

 

IMG_5569

Om man som vi har barnvagn får man låna ett lås att låsa fast den under båtturen. Vi packade såklart med vår bärsele från Babybjörn för såna här tillfällen och det kändes smidigast att ha Idun i den under båtturen. Kanske man skulle haft flytväst på henne också? Det andra paret med litet barn hade det inte och detta kändes bäst och blev nog också bäst eftersom Idun blev lite rädd av guidens mikrofon och förmodligen inte hade blivit lugn av att vara nära mig. Så ni som åker Paddan med mindre barn – ha hörselskydd med i väskan. Vi hade även med en filt och det var jag glad för eftersom det vid ett tillfälle stänkte in lite vatten på oss men då skyddades hon från det ;).


IMG_5586

IMG_5589

IMG_5593

IMG_5602

Efter en stund somnade hon ♥

 

IMG_5612

IMG_5613

Maffigt!

 

IMG_5620   IMG_5631

IMG_5637

Vi åt en snabb middag på hotellets restaurang och det var riktigt fin mat. Inte vår stil egentligen, men charmig stämning, härlig personal och mätta blev vi allihop av sallad och pizza. Skönt att sen bara kunna ta hissen upp till rummet sen och Idun låg skönt på soffan mellan mig och Elion när vi åt.

 

IMG_5641

Vi bad om att få bort hotellets resesäng eftersom vi tagit med vår egna från inovi. Den tar gaanska mycket mindre plats och det är bättre höjd som bebisen ligger på, det blir lite som hemma där hon ligger smidigt inom räckhåll från mig. Det enda dåliga med den är att den bara går att använda till cirka 6 månader/när hon sätter sig upp själv, men den dagen den sorgen ;).

 

IMG_5670

Elion är mitt uppe i att vilja-lära-sig-läsa och han packade med en bok i sin väska för att träna på att läsa själv sa han (Super Charlie-boken köpte vi när vi strosade på stan idag och den tredje boken fick Elion av säljaren på Akademiebokhandeln!). Det är riktigt häftigt tycker jag, jag minns själv när jag lärde mig läsa, och hur kul det var. Hoppas att han också kommer fortsätta tycka det är roligt med böcker även i vuxen ålder.

Nu ska jag umgås med min älskade blivande man en stund innan vi också ska krypa ner under täcket. Vi längtar redan till imorgon, jag känner på mig att det kommer bli ännu en toppendag!


Kommentarer


  1. Helena 5 juni, 2015 on 21:21 Svara

    Vilken fin blus du har… den vita. Var är den köpt?

    • Evelina 5 juni, 2015 on 21:31 Svara

      Tack 🙂 Det är en gammal favorit från VILA. Kram!

  2. Milla 5 juni, 2015 on 21:22 Svara

    Underbart. Aldrig åkt paddan trots över 10 år i gbg haha

    • Evelina 5 juni, 2015 on 21:32 Svara

      Haha oj! Då tycker jag det är dags. Så mysigt att turista även i städer man känner väl 🙂
      Kram!

  3. Elin 6 juni, 2015 on 07:21 Svara

    Kul att följa vad ni gör i gbg, vi kommer åka ner i sommar så det är kul med lite tips och idéer. Liseberg och universeum är ju givna saker, paddan har vi också tänkt, bra att du tipsar om skydd för dom små öronen då 🙂
    Hoppas ni får en fortsatt bra helg. Kram.

  4. Frida 6 juni, 2015 on 08:58 Svara

    Härligt ni verkar ha d. 🙂
    Om ni gillar hamburgare får ni inte missa Burgersson. Ligger mellan Linne och Vasastan. Supergoda burgare både köttiga och vegetariska samt västerbottenslungade pommes i örter.
    Om ni vill fika godaste pajen gå till Fröken Ohlsson. Eller vill ni hellre äta bästa morotskakan och dricka Göteborgs bästa kaffe samtidigt bege till Da Matteo.
    Hoppas ni får en fin dag trots detta regn.
    Här trotsar vi regnet och renoverar i min killes hus.

  5. Ida 7 juni, 2015 on 10:10 Svara

    Ett tips om han vill börja läsa själv är ”Axel och Omar” i serien extra lätt att läsa. Stora bokstäver, en-två meningar per sida och bra bilder!
    /lärare i år 1

    • Evelina 8 juni, 2015 on 09:04 Svara

      Ahh ska spana efter den, tack! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna