VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

24 FEBRUARI?

Tisdag och 4 dagar kvar till BF, enligt första UL, 3 dagar enligt UL 2 och 3. Men det är ju bara dagar hit och dit, SNART är hon ute hos oss! Igår fick jag en ännu starkare ”mensvärkskänsla” i ryggslutet, alltså stark molvärk och en trötthet som heter duga. Funderade ju på prommis eller vilostund men fick faktiskt båda tack vare M! Han och Elion var ute och kickade/sprang medan jag gick till affären (haha ja på den nivån är mina promenader nuförtiden) och när vi kom hem fick jag en stunds vila i sängen och jag slumrade till och från. Och vaknade av den där ryggvärken. Sen var det lugnt igen! Idag är den tillbaka (tillsammans med sammandragningar var tionde minut en stund på morgonen). Undrar hur långt bort en förlossning är egentligen…. Graviditeter är ingenting för kontrollmänniskor som Karro skrev igår haha och lite så är det ju. Jag veet såklart att det kan vara dags idag eller om två veckor, men jag hade såå gärna velat veta exakt vilken dag ;). På tal om Karro, hennes gästinlägg dyker upp senare idag!

Ska till barnmorskan efter jag lämnat Elion på förskolan idag, det är dagens stora plan ;).

 

geggamoja campadre

Geggamoja finns på Campadre nu igen (139 kr för dessa byxor t ex jämfört med 279 kr ord) och deras mjukisbyxor (tillsammans med Nova Star) tycker jag är de överlägset bästa! Muddar både upptill och nertill vilket gör att de håller läänge. De liksom växer med barnet.Kommentarer


 1. Hanna 24 februari, 2015 on 08:57 Svara

  De sista dagarna/veckorna i graviditeten är både väldigt påfrestande och otroligt spännande då det kan komma igång precis när som! Håller tummarna för att hon kommer snart. Kanske kan kolla om barnmorska kan göra en hinnsvepning? Jag fick det på bf+5 och dagen efter föddes lillebror! Intalar mig att det var det som triggade igång det hela

  • Evelina 24 februari, 2015 on 09:20 Svara

   Ja! De sista dagarna har känts lika långa som resten av graviditeten haha…. Som har gått så snabbt!! Men men. Det ÄR ju nära oavsett när det blir :).
   Ska faktiskt fråga om det men känns inte så troligt om man är innan BF? Vet flera som det startat för efter hinnsvepning så berodde säkert på det för dig med!
   Kram!

 2. Hanna 24 februari, 2015 on 08:57 Svara

  De sista dagarna/veckorna i graviditeten är både väldigt påfrestande och otroligt spännande då det kan komma igång precis när som! Håller tummarna för att hon kommer snart. Kanske kan kolla om barnmorska kan göra en hinnsvepning? Jag fick det på bf+5 och dagen efter föddes lillebror! Intalar mig att det var det som triggade igång det hela

  • Evelina 24 februari, 2015 on 09:20 Svara

   Ja! De sista dagarna har känts lika långa som resten av graviditeten haha…. Som har gått så snabbt!! Men men. Det ÄR ju nära oavsett när det blir :).
   Ska faktiskt fråga om det men känns inte så troligt om man är innan BF? Vet flera som det startat för efter hinnsvepning så berodde säkert på det för dig med!
   Kram!

 3. Sandra 24 februari, 2015 on 09:46 Svara

  Den 1:a januari (för fyra år sen) fick jag ryggont, inga sammandragningar i magen eller andra tecken på att det var dags. Den 2:a januari hade vi en kontroll bokad på förlossningen. När läkaren kopplar på ctg så frågar hon hur länge jag haft värkar. ”Jag började få lite ont i ryggen igår, men inget mer än det. Var det värkarna då eller?” frågade jag. Och japp det var det. ”Det blir garanterat en bebis idag, kanske inte innan lunch, men idag blir du mamma igen” tjoade hon glatt. Och på kvällen, tre dagar innan BF, kom en liten lillebror till världen.

  Jag blev igångsatt med första barnet 2,5 vecka innan BF så jag hade ju liksom ingenting att jämföra med. Och var ju helt inställd på att bli igångsatt senast på BF så jag kände inte efter några tecken heller.

 4. Sandra 24 februari, 2015 on 09:46 Svara

  Den 1:a januari (för fyra år sen) fick jag ryggont, inga sammandragningar i magen eller andra tecken på att det var dags. Den 2:a januari hade vi en kontroll bokad på förlossningen. När läkaren kopplar på ctg så frågar hon hur länge jag haft värkar. ”Jag började få lite ont i ryggen igår, men inget mer än det. Var det värkarna då eller?” frågade jag. Och japp det var det. ”Det blir garanterat en bebis idag, kanske inte innan lunch, men idag blir du mamma igen” tjoade hon glatt. Och på kvällen, tre dagar innan BF, kom en liten lillebror till världen.

  Jag blev igångsatt med första barnet 2,5 vecka innan BF så jag hade ju liksom ingenting att jämföra med. Och var ju helt inställd på att bli igångsatt senast på BF så jag kände inte efter några tecken heller.

 5. Malin 24 februari, 2015 on 10:26 Svara

  Be om en hinnsvepning, det har kickat igång min två senaste förlossningar :) här gör barnmorskorna hinnsvepning när man gått in i vecka 38 så du borde helt klart få en :)

 6. Malin 24 februari, 2015 on 10:26 Svara

  Be om en hinnsvepning, det har kickat igång min två senaste förlossningar :) här gör barnmorskorna hinnsvepning när man gått in i vecka 38 så du borde helt klart få en :)

 7. Annika 24 februari, 2015 on 10:40 Svara

  Jag kan inte rekommendera hinnsvepning, för pa mig gjorde det SA JAKLA ONT. Och nej, inget hände heller. Visst är det värt ett försök om man är ”desperat” men personligen hade jag ALDRIG gjort det igen.

 8. Annika 24 februari, 2015 on 10:40 Svara

  Jag kan inte rekommendera hinnsvepning, för pa mig gjorde det SA JAKLA ONT. Och nej, inget hände heller. Visst är det värt ett försök om man är ”desperat” men personligen hade jag ALDRIG gjort det igen.

 9. Hanna 24 februari, 2015 on 11:38 Svara

  Åh så spännande. Hoppas verkligen att det sätter igång på riktigt snart.

 10. Hanna 24 februari, 2015 on 11:38 Svara

  Åh så spännande. Hoppas verkligen att det sätter igång på riktigt snart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna