VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BLANDADE SVAR

Har du och F lika bra kontakt fortfarande? Är han singel , om inte hur känns det att en annan tjej finns med och tar hand om Elion?

Alltså vi pratar ju i princip dagligen fortfarande, det känns som ett måste med Elion och dessutom kommer han alltid vara en väldigt speciell person för mig då han är pappa till mitt första barn och jag vill finnas här för honom med tanke på att han har sin familj och många vänner uppe i norra norrland. Är otroligt tacksam för att M förstår och det är han säkert för att han är säker på mig. F dejtar men jag vet inte mer än så. När han träffar någon som det blir seriöst med hoppas jag att det är med någon som Elion känner som han gör för M, att det är en bra person som räknar med Elion i deras familj alltid.

 

Hur många besökande har du på din blogg?

Det är ju så olika var man kollar, men Bloggportalen tror jag är den bästa sidan att kolla statistik, där ligger jag just nu på plats 12 över de mest besökta bloggarna i kategorin Föräldraskap och barn. Enligt Tailsweep har jag ca 30 000 besök i veckan.

 

Varför är inte din mamma närvarande (ny läsare)

Låång historia men hon har precis suttit i fängelse för hur hon har varit som mamma, så ja…

 

Hej fina du! Kan du inte göra en “Jönköpingsguide”? Dina smultronställen typ shopping, mat, utflykt med barn osv?

Oj jag känner inte att jag är den bästa att fråga det kanske… Men när det gäller utflykt med barn så är Stadsparken den största favoriten tror jag! Stor lekpark, djur att titta på, möjlighet att grilla med mera. Det är helmys att träffas där och hänga en dag medan barnen leker. En annan bra sån park är friaredalen, inte lika stor och inga djur men vi har hängt väldigt mycket där också. I matväg måste jag rekommendera piren på sommarhalvåret, så magiskt vackert en solig sommarkväll! Shopping finns både på stan och olika köpcenter runt om men östra centrum är klart mysigast med både kedjor och småbutiker på mysiga gränder.

 

Är husplanerna på is eller letar ni aktivt?

Vi kollar Hemnet hela tiden men det finns inte så många objekt ute för tillfället. Och de som finns springer iväg i pris helt tokigt mycket. Vi är ute efter ett litet radhus som passar vår budget men det bästa är nog om det dyker upp efter bröllopet i september ;).

 

Varför kan man inte se bilderna bakåt i arkivet?? Är roligt att kolla tillbaka men det går ju inte :(

Det ska fixas, håller tummarna för att det gör det snart!

 

Kan du inte göra ett sånt där klipp med rundtur i huset som du gjorde en gång fast i lght nu då :)

Haha jaa, kanske?!

Tror du att du börjat plugga även om du inte hade träffat Mange?

Ja någon gång men kanske inte nu? Om jag fortfarande varit singel och bott i min förra lägenhet tror jag inte det men man ska väl aldrig säga aldrig. Nu är det guldläge med typ lägsta hyran som finns så jag slipper ta lån men hade jag blivit uppsagd och jag hade bestämt mig för att plugga hade ju självklart studielån varit ett alternativ, även om det hade varit svårt som ensamstående mamma.

 

Om du var tvungen att plugga men inte fick välja socionom vad skulle du välja då och varför! :)

Studievägledare! Nu finns inte det här i stan men annars hade det lockat väldigt mycket.

 

Hur gammal kommer du vara när du läst klart din utbildning?

Ja vad blir det… Jag är 29 när jag hoppar på igen (inne på mitt trettionde år) så jag kommer vara 32. Går ut i januari och fyller 33 i maj. Haha gud vad konstigt att tänka ålder så långt fram!!?

 

Hur tror du att ditt liv ser ut om fem år?

Förhoppningsvis jobbar jag med det min socionomutbildning kommer göra mig behörig till… Längtar efter att ha ett vanligt jobb och en vanlig lön! Då bor vi även i det där lilla radhuset 🙂

 

Vad trivs du bäst som blondin eller brunett?

Hmm, brunett måste jag nog säga eftersom det är ”min” hårfärg, men det är roligt att vara blond emellanåt. Älskar att förändra mitt hår som ni ju märkt ;)…

 

Vill du göra någon tatuering under 2015 isåfall vad?

Jag har en tatuering jag vill göra tillsammans med mina småsyskon, och sen håller jag ju på att ta bort en tatuering på handleden som jag hoppas kunna återupta behandlingen av efter graviditeten. Gissar att jag kanske kommer behöva tatuera över det sista på den också men det blir längre fram när alla behandlingar är gjorda.

 

Hur funkar det för Elion, har han dubbla uppsättningar av allting, ett hos dig och ett hos F eller packar ni saker sinsemellan? Får han flytta saker fritt såsom leksaker och prylar eller bor varje sak på en plats?

Nej vi har inte dubbelt av så mycket alls tror jag. Ytterkläder och skor och sånt flyttas emellan, sen har vi såklart massa kläder på båda ställena men de flyttas runt i och med att han har dom på sig ;). Han flyttar rätt mycket leksaker också, men de flesta sakerna han får här stannar här och vice versa.

 

Tre saker som du skulle ta med till en öde ö?

M, Elion och lilla I? Fast de räknas kanske inte som saker haha… Men typ Robinsonish? Pincett, filt (kan verkligen inte sova utan någon form av täcke att dra upp) och bild på min fina familj.

 

Vad använder du dig av för parfym?

Escadas sommardofter är mina favoriter, har Born in paradise just nu men såg att det kommit en ny!!

 

Ditt favoritplagg?

Klänning 🙂

 

Hur skulle du beskriva din stil gällande smycken, väskor, kläder, hår osv?

Enkel men gärna med det lilla extra.

 

Vilken är den vanligaste missuppfattningen folk har om dig?

Att jag är väldigt lugn och snäll. Det är jag OCKSÅ, men de som lär känna mig märker att jag har en annan sida också ;). I skolan utsågs jag en gång till klassens småfräckis för att jag kan vara rätt… Ja småfräck och snuskig haha.

 

Har du något Evelina-gone-wild moment alltså gjort något som är olikt din karaktär?

Det skulle väl vara den kvällen jag åkte till min syster för att se Takida men blev för full och missade det helt. Det var väl kompensation för fjortisfyllan jag aldrig hade, bara det att jag var typ 25 haha…

 

Skulle du kunna tänka dig att göra en skönhetsoperation och isf vad?

Ja jag tycker att skönhetsoperationer är helt ok om det är helt genomtänkt och man gör det bara för sin egen skull. Bleka tänderna är något jag skulle vilja göra men det räknas kanske som en behandling och inte som skönhetsoperation.

 

Saknar du hästarna och ridningen? Tror du att du kommer försöka hitta en medryttarhäst igen i framtiden?

Ja verkligen! Men som det är nu tycker jag inte tiden finns alls. Men ja, medryttarhäst i framtiden hade absolut varit ett alternativ1

 

Är du förresten ofta sponsrad med kläder/prylar/resor som du skriver om? Får du erbjudanden om saker som du tackar nej till?

Jag får många erbjudanden och det är mycket jag tackar nej till på grund av att jag inte har möjlighet eller känner att det inte passar. Men jag får många bra rabatter och ibland får jag prylar eller kläder att visa upp i bloggen om jag vill. Då tycker jag att jag skriver att jag har fått det men kanske att jag borde bli tydligare med det. Däremot känner jag inte att jag måste skriva ut om jag fått rabatt på vissa grejer, känns inte som att någon berättar hur mycket rabatt man får på det man köper alltid. Resor hade jag gärna blivit sponsrad med väldigt ofta ;). Branäs är den enda resan jag har blivit sponsrad med och det är nog den roligaste familjetrippen vi gjort tillsammans, pratar ofta om att vi måste åka tillbaka dit. Sen hoppas jag att ni förstår att bara för att jag länkar betyder det inte att jag får något för det? Jag gillar själv att få tips och tänker att ni också gör det, om jag inte länkar får jag ändå frågor på var saker och ting kommer ifrån.


Tror du att du alltid kommer blogga?

Ja som det känns nu kommer jag nog göra det haha, love it! Men när jag är färdigutbildad och jobbar som socionom kanske det blir på en annan, lite mindre personlig nivå. Vi får se!

 

Hur tänker ni kring ekonomi,gemensamt,sparande ,pension alltid kul hur andra tänker o kanske få tips?

Vi sparar både gemensamt (till bröllopet just nu) och var för sig. Pensionsparar privat gör jag inte ännu, känner att ett boende kommer i första hand.

 

Vem gör vad i ert förhållande,vem städar, vem lagar mat osv.

I stora drag är det jag som tvättar, M som fixar med bygg och sånt där, matlagning är nog ganska jämn även om M nog lagar mest mat (men jag tror att vi båda gillar när vi lagar tillsammans), speciellt under min graviditet ;)…

 

Hur löser ni era olikheter,kommer ihåg att M var planeringsmänniska medans du var mer spontan

Haha jaa. Han är planeringsmänniska på vissa plan och på andra plan är det jag som är det och då får han liksom hjälpa mig att släppa taget lite. Jag har nog aldrig uppfattats som slarvig innan, men han tycker att jag är slarvig när det gäller saker, alltså hur jag hanterar saker (bilen t ex), medan jag är mer noggrann än honom när det kommer till att ha ordning och reda i hemmet. Jag är väldigt ivrig och kan få för mig saker som gärna ska ske igår, medan M är den förståndige och pratar med mig och många gånger lugnar mig. Våra olikheter tror jag vi fortfarande håller på att hitta rätt balans med, men de är nog samtidigt vår styrka för vi kompletterar varandra bra i våra olikheter. M är mycket duktigare på att prata om det är något som stör, jag kan ha väldigt svårt att göra det och är tacksam för att han får mig att träna på det! För jag vet ju att kommunikation är a och o, men tyvärr har jag genom min uppväxt blivit ”tränad” till att ofta hålla saker inom mig. Sen har jag lättare för att visa känslor på ett sätt, att känna mer, och det är något M tränar på. Vi har nog båda insett att man måste vara uppmärksam på och öppna för varandra, för vi vill ju verkligen att det ska vara VI för alltid.

 

Ditt bästa och godaste mattips? Jag har total idétorka och rullar på typ 4 maträtter

Våra favoriträtter är lasasgne, panerad torsk med spenat och potatis, köttsoppa, laxsoppa, kött med rotfrukter i ugn, kycklingwok, tacos, pizza, hamburgare, stuvade makaroner med köttbullar, korvstroganoff, köttgryta med ris… Ja helt vanliga rätter men hemlagade! Klart vi äter köpt pizza och hamburgare ibland men vi lagar helst maten hemma och gör så mycket som möjligt själva. Tar själv gärna emot maträtter för jag tycker samma som du, att vi mest äter samma om och om igen ;).

 

Är du är feminist? Hur ser du på hela jämställdhetsfrågan(typ blått för pojkar och rosa för flickor)? Eftersom du väntar en tjej är det ju extra aktuellt, kommer du göra någon skillnad på henne och Elion? 

Jag är feminist i den bemärkelsen att jag är för jämställdhet, absolut. Tycker det är helt befängt att män och kvinnor ska behandlas olika, ha olika löner etc. Men jag skulle inte sluta raka armhålorna bara för att kvinnor också kan typ, tycker det är något alla ska göra oavsett kön ;)… När det gäller blått och rosa tycker jag det är färger och enbart färger. Elion har alltid gillat rosa och klär väldigt bra i det så självklart ska han få ha rosa om han vill det. Jag tror inte på att skilja könen åt, men jag tror att det finns vissa skillnader i personligheter och att en del personlighetsdrag är mer synonymt med man eller kvinna. Så i slutändan tror jag mest att det handlar om att alla är olika för att vi ÄR olika, tycker olika och känner olika.

 

Det vore kul att få veta tre saker om dig som vi inte har en aning om, något som kanske t.o.m. förvånar oss? Det känns liksom som att man “känner” dig ganska bra men ändå inte, om du förstår. 

Hmm oj! Jag älskar dryck med bubblor! Det är typ ett måste för mig varje dag även om jag under graviditeten har blivit helt besatt av vanligt iskallt kranvatten. Jag har aldrig haft ett one night stand och det är inget jag någonsin kommer ångra att jag inte haft. Är nog rätt lugn i trafiken men något som stör halvt ihjäl mig är människor som inte kan köra i en rondell, alltså stannar och väntar in andra bilister som om det vore en vanlig korsning fast det är heelt lugnt att köra.

 


Kommentarer


  1. J. 6 februari, 2015 on 14:35 Svara

    Vilka bra svar! Kul att du svarade på mina frågor, tycker helt klart man fick en bättre uppfattning om hur du är och blev glad av att läsa hur du ser på feminism. Ofta är det ju något ”dåligt” i folkmun eftersom extremisterna är de som hörs mest, blir så tråkigt när man själv inte läser på och ser vad det i grund och botten står för och att det såklart alltid finns folk som tar det stegen längre, men det är ju också tack vare dem vi kvinnor är där vi är idag. 🙂

    • Evelina 7 februari, 2015 on 13:43 Svara

      Precis!! Kram

  2. J. 6 februari, 2015 on 14:35 Svara

    Vilka bra svar! Kul att du svarade på mina frågor, tycker helt klart man fick en bättre uppfattning om hur du är och blev glad av att läsa hur du ser på feminism. Ofta är det ju något ”dåligt” i folkmun eftersom extremisterna är de som hörs mest, blir så tråkigt när man själv inte läser på och ser vad det i grund och botten står för och att det såklart alltid finns folk som tar det stegen längre, men det är ju också tack vare dem vi kvinnor är där vi är idag. 🙂

    • Evelina 7 februari, 2015 on 13:43 Svara

      Precis!! Kram

  3. Tina 6 februari, 2015 on 15:22 Svara

    Vad jag blev glad över ditt yrkesval i andra hand! Det är ju världens roligaste yrke! Iallafall på högstadiet!! Jag vet!!
    Å andra sidan har du valt mitt andraval…!
    Kram och var rädd om dig från din gamla SYV!!

    • Evelina 7 februari, 2015 on 13:43 Svara

      Haha ja kanske blivit inspirerad av dig någonstans?! 😉
      Kram och detsamma

  4. Tina 6 februari, 2015 on 15:22 Svara

    Vad jag blev glad över ditt yrkesval i andra hand! Det är ju världens roligaste yrke! Iallafall på högstadiet!! Jag vet!!
    Å andra sidan har du valt mitt andraval…!
    Kram och var rädd om dig från din gamla SYV!!

    • Evelina 7 februari, 2015 on 13:43 Svara

      Haha ja kanske blivit inspirerad av dig någonstans?! 😉
      Kram och detsamma

  5. Linda 7 februari, 2015 on 17:00 Svara

    Hej, kul att läsa lite frågor och svar.

  6. Linda 7 februari, 2015 on 17:00 Svara

    Hej, kul att läsa lite frågor och svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna