VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SISTA TENTAVECKAN

NY VECKA och tentavecka! Lite småångest inför söndag men det ska bli så skönt att få kursen avklarad, förhoppningsvis godkänd. Har ändå hela långa veckan på mig och fredag till lördag är jag helt ensam hemma också eftersom M åker iväg på ett jaktevent och Elion är extra hos F som vanligt på tentaveckor.

Jag har en jobbig känsla i magen idag precis som flera morgnar de senaste morgnarna. Alltså det tuffaste med den här graviditeten är inte månaderna med illamående eller foglossningen eller yrseln, inte heller är det foglossningen som gör nätterna jobbiga – det är drömmarna. Har aldrig nånsin drömt så mycket och så olika som jag gör nu. Mellan kisspauserna är det dessutom olika drömmar som tar upp olika ”teman” och som handlar om olika människor. Tror att jag har drömt konstiga drömmar om ungefär precis varenda människa jag någonsin har mött haha… Nu på sistone har det varit de mest påfrestande, det är inte bara en gång jag har drömt att M har lämnat mig. Kanske det hör till slutet av graviditeten och en liten rädsla över hur vårt förhållande kommer att bli när lilla I är utanför magen? Har ju aldrig någonsin tvivlat på hans kärlek och gör egentligen inte det nu heller, men såna verkliga hemska drömmar är ändå påfrestande. Drömmarna är det jag kommer sakna allra minst med graviditeten, for sure!

Var uppe tidigt idag inte bara på grund av ”mardrömmar” men även för att jag var så hungrig! Eller är fortfarande haha. Det märks att hon växer mycket i magen nu för jag måste äta ofta, ja nästan hela tiden känns det som ibland. Tänk att hon är en färdigbakad liten bebis när som helst!? Magiskt.


large

Nu dricker ju inte jag kaffe, men bring this tentavecka on!! 😉

MÅNDAGSKRAM!


Kommentarer


  1. DeMarkey 12 januari, 2015 on 08:41 Svara

    Åh du är så duktig som orkar vara gravid, plugga och allt annat du gör. Du är en sann kämpe, med allt i livet, heja dig finis.

    Stor kram och lycka till med allt.
    Och trevlig måndag. 🙂

  2. Rebecca 12 januari, 2015 on 08:44 Svara

    God morgon Fina du!
    Så skönt med sista veckan framför sig, snart ligger den bakom dig och du kan njuta av sista graviditetstiden.
    Usch ja, de där drömmarna. Jag hade vidriga drömmar när jag väntade Celine. Också då om att H lämnade mig på de mest udda och knepigaste vis. Känslan av dessa satt i halva dagarna och jag mådde dåligt av dem. Speciellt en dag då jag trodde att det var verkligt fram till kvällen, vägrade tilltala honom och svarade inte när han ringde mig på jobbet (galet) haha! Men det var mest med första barnet. Denna gång inget om honom utan massa annat.
    Nu i natt däremot drömde jag att jag jobbade för CTU och fritog jack Bauer i ”24”, såg sista avsnittet på den serien igår haha. Vaknade med en känsla av att vara oövervinnlig och stark och var lite smått kaxig mot maken i morse. Han tyckte det var grymt att jag legat hemma i Lund och ändå lyckat rädda Jack Bauer i Ryssland!

    Hoppas du får en fin dag trots nattens dröm!

    Massa kramar till dig <3

  3. Jennifer 12 januari, 2015 on 10:41 Svara

    Jag känner igen mig i ditt inlägg lite extra idag. Jag är inte gravid, men har däremot tenta på gång här med och jag drömmer ofta drömmar som väcker tankar och känslor. Jag har alltid varit en person som drömmer mycket och minns dem dessutom nästan alltid. Att då drömma på ett känslomässigt sätt påverkar mig men jag har under åren försökt lyssna lite mer på drömmarna, vilket på ett sätt blir att jag lyssnar på mig själv. På något sätt leder det mig närmare mig själv och när jag accepterar vad som väcks i mig, så minskar drömmarnas inverkan på mig. Kanske så du gör med?

    Hur som helst vill jag önska dig lycka till under tentaveckan, och tacka för en inspirerande blogg!

    Kram 🙂

  4. Malin 12 januari, 2015 on 12:00 Svara

    Kommer ihåg det där med mardrömmar om människor man har nära, jag hade likadant under slutet av mina graviditeter. Väldigt påfrestande, det beror nog på alla hormoner och omställningen som hjärnan försöker bearbeta kan jag tänka mig. Drömde ofta att min sambo skulle lämna mig, och att folk runt omkring mig skulle dö när bebisen föddes. Som tur är så upphörde drömmarna (iaf för mig) efter födseln. Hoppas dina också gör det.

    Kram, och lycka till med pluggandet i veckan! 🙂

  5. Mikaela 12 januari, 2015 on 12:03 Svara

    Usch, vet hur det är att drömma sånt där! Jag har drömt mardrömmar nästan varje natt sen snart 10 år (!!) tillbaka. Det där med att man blir lämnad känner jag väl igen.

    Kika in på min blogg vettja, har lagt upp en lista full med gratis gravid/baby boxar 🙂

  6. Johanna 12 januari, 2015 on 12:38 Svara

    Du är så duktig som kämpar på! Inte så långt kvar! 🙂
    Jag tror att det är väldigt vanligt med drömmar & särskilt om ens partners och tidigare partners.

    Jag har drömt att min man lämnar mig och en Annan gång att han var otrogen på en fest helt öppet, mitt framför mina ögon. Så förnedrande. Kan knappt tänka tillbaka på drömmen utan att bli förbannad! Jag var sur på honom hela dagen efter då. :O 🙂

    Drömmarna blir så verkliga. 🙁

    Hoppas att du får några lugna nätter snart. Kram

  7. Anne 12 januari, 2015 on 12:51 Svara

    Gud vad jag känner igen mig.. För det första så brukar jag vakna mitt i natten och vara dödligt sugen på typ korvstroganoff.. ^^ För det andra så drömmer jag också ofta mardrömmen att min kille är otrogen eller lämnar mig (drömmer ofta det både som gravid och icke gravid). Sen sitter känslan kvar hela dagen eller till och med i flera dagar. Usch!

  8. Tvåbarnsmamma ( med trean i magen) 12 januari, 2015 on 14:25 Svara

    Jag är i vecka 20 nu och drömmer också mycket nu. Och det är ofta otrevliga, jobbiga drömmar. Mina handlar mest om att jag är en dålig mamma. Jag blir så ledsen varje morgon då jag tänker på drömmarna för jag älskar mina två barn ( och tredje i magen) så mycket att det gör ont och skulle aldrig göra vilja göra dem ledsna eller inte finnas där för dem. Men jag försöker tänka att det handlar om nervositeten o rädslan över hur kommer det bli, att ta hand om tre barn. Tänker att det påminner om nervositeten man känner inför ny skola, nytt jobb. Du vet då man drömmer att man kommer naken första dagen till skolan osv. Men nu förbereder vi oss för det största uppdraget i livet -att vara förälder. Och det vill man lyckas så bra med som man bara kan. Dina drömmar kanske handlar om nervositeten hur ni ska klara det och få ihop allt som de bästa föräldrarna till I. Även om som sagt jag känner mig som en bra mamma och ni har ett bra förhållande, så är det nog något som ändå finns där, oron, just för att detta är sååå viktigt för en. Man ska nog försöka avdramatisera det hela och försöka tänka ( hur lätt är det dock) att kroppen förbereder sig mentalt och det är naturligt. Inget i drömmarna är ju sanning el något som kommer att hända. Men obehagliga är de verkligen!!! Kram

  9. Tvåbarnsmamma ( med trean i magen) 12 januari, 2015 on 14:28 Svara

    Och jag håller med om att det verkligen är jobbigare än de fysiska krämporna. Drömmarna följer liksom med en om dagarna och gör en verkligen illa berörd, kommer inte sakna dem sedan då vår efterlängtade bebis kommer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna