VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Godmorgon vecka 15!

IMG_4918-600x539

Jag och lilla magen och sea banden som nog hjälper mot illamående men inte mot yrseln som kommit…

Graviditetsvecka 15  

Bebis:

Fostret växer snabbt och väger knappt 100 gram. Den här veckan blir det ungefär 14 centimeter långt, mätt från topp till tå. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att fostret får mer riktiga proportioner. Från denna vecka börjar hörseln utvecklas även om öronen inte är färdigbildade. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen.

Mamma:

Det börjar synas mer och de flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Vissa som har fött barn tidigare tycker sig känna redan nu att barnet rör sig, men det är fortfarande ganska ovanligt. Många drömmer mycket nattetid och minns ofta drömmarna bättre än annars.

Egna tankar:

Det syns och jag känner då och då små små rörelser därinne. Jag hade några få veckor innan den enorma tröttheten slog till igen och nu är det så pass jobbigt tillsammans med väldig yrsel och illamående (som jag tror är mest yrsel) så jag kommer ringa barnmorskan imorgon för att kanske kolla upp järnvärdet eller nåt? Jag är glad, lycklig och TACKSAM men samtidigt är jag rätt ofta på dåligt humör eftersom mitt mående stressar mig, jag är rädd att jag inte kommer klara av skolan för jag är liksom för trött för att läsa och lära på bästa sätt. Eftersom jag har en graviditet att jämföra med gör jag såklart det en del ;). Och de är HELT olika! Men Elion i magen mådde jag tiptop vid den här tiden och hade gjort ett par veckor, nu känns det som en evig zombiedimma eller nåt haha. Med Elion dröjde det dessutom ett par veckor innan jag liksom märkte av graviditeten, nu var det påtagligt från dag 1 ungefär i och med tröttheten, onda, onda bröst och nattkisseri från start. Men jag vet ju att det är övergående (även om det nu håller i precis hela graviditeten) och det går ändå inte en enda sekund utan att jag tänker på hur lyckligt lottad jag är som får vara med om det här igen.


Kommentarer


 1. Så fin liten mage 🙂
  Ja, visst är man tacksam för att man kan och får vara med om en graviditet men det kan vara jobbigt ändå. Vilken tur att man får det absolut bästa som finns efteråt 😉

 2. Cissi 31 augusti, 2014 on 10:50 Svara

  Åh så mys och få se bebismagen. Längtar så efter en tredje liten bebis. Men bebisplanerna ligger lite på is just nu. Mina två andra graviditeter var med helt annorlunda trots två pojkar. Men tror lite överlag att man känner mer osv med andra barnet, då vet man ju lixom lite hur det känts innan osv jämfört med första gången då allt var nytt. Hoppas ditt illamående går över snart. Kramar

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:29 Svara

   Ja så kan det ju vara 🙂 Kram!

 3. Agneta 31 augusti, 2014 on 11:56 Svara

  Hoppas du snart mår bättre! Känner sååå igen mig. Var ju galet illamående plus yrsel utan dess like. Inte alls kul, men det blec bättre och jag kunde jobba och må fint! Iaf, du är så jättefin, Elion var så jättefin i inlägget tdigare!
  Ha en fin dag, hoppas och tror du fixar skolan!

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:28 Svara

   Tack snälla!! Hoppas att du har rätt 🙂
   Kram

 4. Lu 31 augusti, 2014 on 12:32 Svara

  Fin du är! Var kommer din fina tröja ifrån?

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:28 Svara

   Den är från SVEA 🙂

 5. Caroline 31 augusti, 2014 on 12:55 Svara

  Åh, längtar efter att få uppleva en graviditet igen. Men fokus just nu ligger förstås på min lilla 6 veckor gamla dotter som just nu slumrar i bärselen. Men det är ju bara så otroligt magiskt få bära ett barn. Så himla fin gullemage du har! 🙂

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:28 Svara

   Myyys!!

 6. D. DeMarkey 31 augusti, 2014 on 12:56 Svara

  vad du är fiiiin, söta och lilla fina magen!!!!

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:28 Svara

   🙂

 7. Anna 31 augusti, 2014 on 13:45 Svara

  Va fin du är!! Det hade varit roligt att se någon jämförelse mellan magen denna graviditeten v15 och den med Elion 🙂

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:27 Svara

   Ska se vad jag kan hitta! 🙂

 8. Pyttianna 31 augusti, 2014 on 19:22 Svara

  Jag hade det precis som du. Första graviditeten (pojk) mådde jag bra och tyckte bara allt flöt på. Andra (flicka) mådde jag fruktansvärt illa och kände typ av alla krämpor man kan i perioder. Helt tvärtemot alltså. Illamåendet stillade sig dock efter v.17 men vissa lukter jag mådde otroligt illa av fick jag undvika hela graviditeten.

  Kämpa på, håller tummarna för att du ska få må bättre snart och få njuta ordentligt!!

  Kram

 9. Emma 31 augusti, 2014 on 19:22 Svara

  Mysigt. Kommer inte magen fortare denna gång än med Elion?

  • Evelina 1 september, 2014 on 09:27 Svara

   Jag vet inte men ska försöka hitta nån bild! Är lite smalare från start denna gång så kanske därför det putar mer redan nu 🙂

 10. Isabelle, Mamma till Elysia & Adrian 31 augusti, 2014 on 19:24 Svara

  Ohn gud vilken fin mage!! Vad kul att du är gravid igen och hittat kärleken igen <3

 11. Så söt liten bebismage! Hoppas att du snart mår bättre.

 12. Marlene 1 september, 2014 on 11:10 Svara

  Fin du är 🙂
  Tipsade dig om seaband och nu kommer nästa tips mot yrseln 🙂 Testa att ät magnesiumtillskott, finns en tablett med både kalcium och magnesium. Magnesiumbrist kan ge yrsel. Annars kanske du har lågt blodtryck eller så är det som du själv misstänker järnbrist.
  Hoppas du snart får må bättre, det är tungt att må dåligt så länge.

 13. Sara 1 september, 2014 on 14:46 Svara

  Det är väl hittepå men jag har hört att om man mår illa mycket så väntar man en flicka, hade något med att göra att man har mycket mer hormoner i omlopp eller något sånt. Så jag gissar på att du väntar en flicka 🙂

 14. Elin 1 september, 2014 on 15:03 Svara

  Jag hade också problem med yrsel när jag var gravid, fick en liten Sixten i maj! Min BM tipsade mig om att dricka 2L vatten om dagen mot yrseln och det hjälpt faktiskt 🙂 så hinka i dig vatten!!!

  • Evelina 1 september, 2014 on 21:51 Svara

   Dricker vatten som bara den men tror jag kanske slarvat de senaste dagarna? Får fortsätta hinka då och se om det hjäper 😉 kram!

 15. Malin -Gravid, mamma och Änglamamma 1 september, 2014 on 18:50 Svara

  Fina magen! 🙂
  Googlade bloggar med bf 2015 och hittade hit 🙂
  Jag är gravid i v 12+6 idag 🙂 spännande! Men tycker iaf att än så länge känns det lite snabbare än förra gången, nu har man ju en liten buse här hemma att fokusera på 😉

  • Evelina 1 september, 2014 on 21:51 Svara

   Åh välkommen hit och vad mys med en till bebis 2015! 🙂

 16. amanda 2 september, 2014 on 19:20 Svara

  Väntade flicka sist och mådde pyttelite illa och vad vi får nu vet vi inte än men mår inte illa alls så det där är nog en slump hur det blir… ligger precis en vecka efter dig 🙂

 17. Denise -ensamstående mama till Noah! 2 september, 2014 on 20:10 Svara

  Så fin du är med magen! 🙂
  Man blir ju liiite bebissugen! 🙂

 18. Marika 3 september, 2014 on 19:26 Svara

  Så fin mage 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna