VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Den där listan

Dagen till ära (lönedag) har vi äntligen tagit tag i våra bankkonton och startat ett gemensamt sparkonto, eller reskonto som jag hellre vill kalla det ;)… Som ni vet drömmer jag om USA. I framtiden road trip genom hela USA, från väst till öst. Men innan dess New York. Eller San Fransisco och Las Vegas. Eller båda ;)… Letade upp min bucket list och jag ser verkligen fram emot att förverkliga den och förutom familjedrömmar så är det just USA jag längtar mest efter att få bocka av. Har ni också något sådant drömresmål som ni verkligen, verkligen vill till men aldrig varit? Undrar varför man fastnar sådär för just olika länder, kulturer och världsdelar? Jag har till exempel inget sug efter att åka till exempelvis thailand och den sidan av världen även om det ser magiskt ut på bilder och det ju är så populärt resmål speciellt under vinterhalvåret.

Finns det någon här som har gjort en road trip genom USA rentav kanske? Dela gärna med er i så fall om vad man ska tänka på och lite sådär! I min värld flyger vi till min drömstad för att hyra bil, i New York och sen köra en del sträckor men kanske även flyga nån längre sträcka så vi inte behöva åka bil alltför mycket och länge. Kan bli rätt jobbigt att bila från östkusten till västkusten annars va? Eller någon som gjort det och kan rekommendera det? Man lär ju se mycket men förmodligen är det inte det skönaste för rumpan att sitta ner så mycket? Även om man övernattar och pausar är det kanske inte kul att liksom ”bara” se USA by the road utan att man vill turista också såklart. Se städer och stater på riktigt och inte bara passera. Fast detta är ju en resa som måste få ta några veckor och då lär det såklart inte bli förrän vi har större barn (som uppskattar en sån resa) eller kanske rentav åker själva. Vilket vi inte lär göra så länge det finns barn i hushållet, vill inte tänka på att resa så långt ifrån Elion ännu under så lång tid. Men det gör inget om det är en bit bort, drömmar är viktigt att ha! Både långsiktiga och kortsiktiga, lättfångade och såna som skräms sådär pirrande skönt ;)…

 

largenn

 


Kommentarer


  1. Cassandra 25 juni, 2014 on 22:02 Svara

    Min sambos syster har åkt till san fran som au pair så i vår hoppas vi kunna åka dit och hälsa på! Min lilla dröm är att åka till LA är en vän studerar och för att se LA då jag aldrig varit i USA men min sambo har varit i både LA, NY och miami. Sen bila till San fran. Det vore helt fantastiskt!

  2. Magdalena 25 juni, 2014 on 22:17 Svara

    Min dröm just nu är faktiskt att åka till Italien 🙂 Inte så långt bort som USA…Men tror jag älskar Italien innan jag ens varit där. Vill helst till Venedig och Florens. Äta massa god pasta, pizza, glass och kaffe. Däremot ska min bästa vän gifta sig på Hawaii nästa år så då ska jag dit. Faktiskt inget drömresemål…Men man vill ju gärna åka på
    sin bästa väns bröllop 🙂 Och så blir det LA och Las Vegas efteråt. Aldrig rest så långt så kan bli en upplevelse. Så nu är det spara som gäller.

  3. Maria 25 juni, 2014 on 22:18 Svara

    Vi var i san fransisco och los angeles på bröllopsresa och jag kan verkligen rekommendera det! SF är fantastiskt mysig, LA gigantiskt och så häftigt! Gillade nog SF bättre ändå men tycker absolut ni ska se bägge. Jag har också alltid haft USA som drömresemål och är så glad att vi valde att åka dit så gör det!! Nu vill jag med till New York…

  4. Anna 26 juni, 2014 on 06:20 Svara

    Vi åkte med familjen när jag var 15 (syrran 13, lillebror 6). Rent praktiskt har jag inte jättekoll men om du undrar något specifikt kan jag alltid fråga mina föräldrar. Vi flög i alla fall till San Fransisco, bilade ner till Los Angeles och sedan vidare genom Las Vegas, Colorado, Kansas, Chicago och till New York. Väl där åkte vi runt lite på östkusten (Boston, Niagarafallen etc). Det vi dock gjorde var att ta jättegott om tid på oss. Vi var där i fem veckor och själva bilandet från kust till kust tog 3 av de veckorna så vi ledsnade aldrig på bilåkandet när vi stannade ofta och på vissa ställen lite längre. Hur som helst var det en jättehäftig resa så jag hoppas ni kan komma iväg också 😀

  5. Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 26 juni, 2014 on 08:02 Svara

    Vad härligt det låter att få skapa ett reskonto och få se det växa och sen resa runt tillsammans med det man slitigt fram. =) Himla mysigt och himla fint. Kanske ska prata med gubben om det och fixa jag med. 🙂

  6. Rebecca 26 juni, 2014 on 08:34 Svara

    Hej.

    Ska till USA nu för 5e gången. Bokade nyss biljetter till LA. 10dagar så vi ska hyra bil och köra längs highway 1. Inte så långt. Jag är såld i USA och min favorit är nog Chicago, NY kändes lite överskattat även om det är en fantastisk stad. Hade nog för stora förväntningar första gången. De andra gångerna växte staden till det bättre.
    Ni kan ju bila på andra hållet norr-söder vice versa. Kan man ju klara av på kortare tid. Börja i Boston och ta sig ner till Miami eller san fransisco till san Diego.

    Jag Drömmer om Asien men då Sykorea och Japan men även upptäcka mer av Europa. Vi försöker resa minst en gång per år. Det behöver inte vara långt bara vi kommer iväg! Sån har jag varit sedan min studietid. Snålade för att komma iväg på en resa och hyste in mig hos någon utbyteskompis.

  7. Gabriella 26 juni, 2014 on 09:04 Svara

    Hej! Sitter i skrivande stund på ett hotell mitt i Manhattan/NYC. Att hyra en bil här är omöjligt, för mkt trafik. Satsa istället på ett hotell mitt i Manhattan så är det gångavstånd till mycket. Att bila från öst till väst är också omöjligt.
    Kan förklara hur jah och min vän spenderat vår resa.
    Vi började med att boka enkelbiljett till LA. Spenderade ett par dagar i santa Monica. I LA måste man hyra bil, för stora sträckor att ta sig på andra vis. Därifrån tog vi bilen, 2 timmars resa, till san Diego (supersmidigt). Därefter bilade vi till Las Vegas (ca 4 timmar om det inte är trafik). VILKEN DRÖM! det är något man absolut inte får missa! Därefter rekommenderar jag er att ta ett flyg vidare dit ni ska. Så hyr bilen så ni kan lämna kvar den i vegas. Vi flög vidare till MIAMI där vi stannade en vecka. Bor man på MIAMI beach har man gångavstånd till det mesta. När man är i MIAMI kan man boka en en-dagstripp till vackra Bahamas (150 dollar per person). Det var ett rent paradis och så värt att se. efter en vecka i MIAMI tog vi flyget till new york. Så nu ligger jag här på hotellet och ser fram emot att spendera mina 5 sista dagar på denna resan på bästa möjliga sätt!

    Ps. – shoppingen i outlets är helt otroligt bra och billig!
    Om du undrar något, förslag på hotell, områden osv så fråga bara 🙂

  8. Frida 26 juni, 2014 on 09:06 Svara

    Jag och J har ääääntligen bokat biljetter över till NYC, jag har vart i LA, inget jag vill tillbaka till men jag ser verkligen verkligen fram emot NYC! Vi landar i NYC på eftermiddagen på Christmas day (25 dec), då har vi bestämt att vi ska till Rockefeller center och åka skridskor, det pirrar redan i magen! Efter ett par juliga dagar i NYC åker vi neråt Karibien för nyårsfirande och sol och bad, ska bli helt fantastiskt skönt, och kul för ingen av oss har varit varken i New York eller Västindien 🙂

  9. sofia 26 juni, 2014 on 14:17 Svara

    Jag och min sambo kom alldeles nyss hem från vår livs resa! Nio dagar i New York och roadtrip på västkusten.
    Vi spenderade först nio dagar i New York som var helt fantastiskt! Men det är ingen stad att köra bil i tyvärr, alldeles för mycket trafik och dyra parkeringsavgifter skulle jag tro. Vi bodde på ett centralt hotell på Manhattan och tog därför bara taxi tre gånger totalt: till och från flygplatsen och på min sambos födelsedag som vi firade där ;P. Annars promenerade och promenerade vi, eller så hyrde vi citybikes som står parkerade vid de flesta gatuhörn. Ett perfekt sätt att få se staden tycker jag! 🙂
    När vi hade spenderat klart tiden i New York flög vi till LA där vi hade en hyrbil som väntade på oss i närheten av flygplatsen. 13 dagar skulle vi spendera på västkusten och vi gav oss ut på vägarna direkt och vårt första mål var San Francisco dit vi skulle ta oss via Pacific coast Highway 1, som går alldeles vid kusten. Alltså den vägen! Måste vara den vackraste som finns! Den biten av resan, som tog oss två dagar på vägen, var en av höjdpunkterna!
    I San Francisco var vi två nätter. Väldigt mysig stad! Men lite blåsigt, så en varm tröja var välbehövlig! ;P
    Från San Francisco åkte vi vidare till Napa Valley där vi åkte runt bland vinodlingarna och provade lite vin. Sedan var målet Lake Tahoe, en vacker turkosfärgad sjö med snötäckta bergstoppar i bakgrunden och Yosemite National park, som har oslagbar natur, höga berg och jätteträd.
    Las Vegas var sedan vårt mål och vägen dit var lång genom öknen, men häftig! Där spenderades två nätter. Väldigt häftig stad men för oss räckte den tiden. Vi var även till Grand Canyon en dag under vistelsen där, då det ligger nära LV. Det var verkligen helt magiskt och ett måste att se!
    Från Las Vegas styrde vi sedan kosan åter mot Los Angeles där vi skulle spendera våra sista fyra dagar. Vägen dit var genom Mojave desert där vi fick känna på 46 gradig värme!
    Väl i LA spenderade vi de sista dagarna på Venice Beach, i Hollywood, Santa Monica Pier, Farmers market och shoppade det sista på en stor outlet.

    Vi åkte totalt 400 mil på roadtripen men det var inte en enda bit som var jobbig i bilen. Det är så himla mycket att se och uppleva längs den rutt vi gjorde!
    Vi var i totalt tre olika stater på västkusten: Kalifornien största delen och var och nosade i Nevada och Arizona (Nevada- Las Vegas och Arizona- Grand Canyon).

    Det här var min första gång i USA men jag skulle verkligen rekommendera den rutt vi gjorde! Sen såhär efteråt så skulle jag gärna haft en dag till i Grand Canyon där man kunde stanna över på en ranch i närheten och rida längs med canyonen. Sen hade fler dagar i Los Angeles inte skadat då mycket av tiden där går åt på vägarna med hård trafik. Hade gärna besökt San Diego också, men det får bli nästa gång ;).

    Bilen vi hyrde var en stor SUV vilket vi inte ångrade en sekund! Den var bekväm och hade bra med plats för all vår packning. Hade även en liten tv-skärm som man kunde fälla fram till baksätet, bra om man har barn med sig ;P.
    Så man ska inte lockas av någon häftig cab när man hyr bil.

    Nu blev det mycket text här! Men skulle kunna spä på mer om det här ämnet! ;P
    Som sagt, skit i Thailand och gör en sån här resa! Det kommer aldrig ångras!

    Kram kram!

  10. Anne 26 juni, 2014 on 19:47 Svara

    Håller verkligen med dig om Thailand. Förstår inte hypen..

    Jag är också precis som du väldigt sugen på San Francisco. En roadtrip genom USA vore inte fel!! Gärna i en cheesy amerikansk bil eller på motorcykel :p

  11. Maria 26 juni, 2014 on 21:36 Svara

    USA är helt underbart!
    Vi var där över julen. Vi startade i San Francisco och bilade sedan via highway 1 till LA, vidare till Las Vegas där vi firade nyår.
    Sedan tog vi flyget därifrån till Florida & Orlando. Bilade ner till Key West och sedan tillbaka till Orlando.
    Flög från Orlando till New York och sedan hem till Sverige.
    Det var en helt magisk resa 🙂

  12. Evelina 26 juni, 2014 on 21:46 Svara

    Spara spara spara!!!
    Klart du ska åka till New York Och Las Vegas, två helt fantastiska ställen att uppleva!!
    Var i NY förra hösten med sambon, shoppeli shop shop =) Hyrde även bil och åkte lite (bla till Woodbury outlet)
    Finns att läsa lite om denna trip på min blogg (kanske kan få någon ide eller lite tips där) Las Vegas är också helt galet!! Galet på ett härligt sätt!! Hoppas på att komma dit snart igen, för det byggs och ändras om där hela tiden, så det finns alltid något nytt att se =) Om du är där så ta en tur ut till Grand Canyon, Halleluja moment!!

    Själv ser jag just nu framemot hösten för då ska vi hela familjen åka till Florida igen och träffa Mimmi och gänget =)

  13. Josefin 26 juni, 2014 on 22:49 Svara

    Jag har kört road trip från San Fransisco till New York, bilade hela vägen och det kan jag verkligen rekommendera! Med bra planering så hinner man turista också. Vi var där i 5 veckor och då hann vi med allt vi vimme.. SF, Los Angeles, Las Vegas, Chicago etc samt den inte så turistiga landsbygden. Inte ett dugg jobbigt att sitta i bil, tvärtom – bästa sättet att resa! På morgonen starta i öknen i Utah och på eftermiddagen åka blandfloder och berg i Colorado = magiskt!! Kontrasterna i USA är enligt mig det bästa med det landet och måste upplevas 🙂

  14. ANNA 27 juni, 2014 on 10:09 Svara

    Vi var i USA i 5 veckor på våran smekmånad. 2 veckor på östkusten, 2 veckor på västkusten och 1 vecka på Hawaii. Man blir absolut inte trött på att bila där, som ngn sa – på morgonen är det ett slags landskap och på kvällen ett annat, urhäftigt! Det finns alltid roliga, spännande saker att stanna och se på vägen. Vi bilade lite kringelikrok på östsidan från NYC till Orlando sen flög till Las Vegas och bilade kringelikrok via La till San Francisco och flög därifrån till Hawaii. Jag älskar NY, kommer alltid göra men San Francisco är stark tvåa. Las vegas var för oss överskattat men vi varken dricker, festar eller spelar vilket är typ vad stan går ut på. LA är mest bilar och smuts, SF däremot är charmigt, varmt, mysigt och glatt. Vi åkte helikopter över Grand Canyon vilket absolut är ett tips om man gillar sånt. För budget tips så rekommenderar jag alla outlets som finns överallt och att sova på motel – absolut lika fint som hotell och mkt billigare, finns massvis att välja på längst vägarna men vi gick in på motels.com och rekade i förväg.

    Jag bloggade varje dag på resan och la upp massa bilder som finns att läsa i mitt arkiv juni/juli 2011 om intresse finns =)

    • Evelina 27 juni, 2014 on 16:35 Svara

      Miljoner tack för alla era tips och för att ni delar med er! Så himla kul att läsa och vi kommer ta till oss det ni skrivit när det är dags för oss att planera 🙂

      Kramar till er alla <3

  15. katharina 28 juni, 2014 on 15:02 Svara

    Vår bröllopsresa gick till USA i drygt 2 veckor. Först NY i några dagar sen flög vi till San Francisco, efter några dagar där körde vi längs Highway 1 till LA. Sista stoppet var Las Vegas och öven en hellicoptertur till och ner i Grand Canyon. Kan verkligen rekommendera helikopter för man spar mycket tid och det är så häftigt! Vi landade där nere och åt lunch och det är så mäktigt!
    Jag ångrar inte en sekund av våra resa, vi fick se mycket av USA. Men nästa resa är under planering och då blir det några veckor i Florida 🙂

  16. E 29 juni, 2014 on 10:47 Svara

    http://www.svd.se/resor/USA/roadtrip-genom-usa_6125979.svd

    Det var en artikel vi läste innan jag och mina föräldrar gav oss iväg. De skriver om en resa som inte tog alltför lång tid (drygt 14 dagar), och ändå hann de med massor. Och man blir väldans ressugen när man läser den 🙂

    När vi var där åkte vi mest genom västra Och centrala USA, och får jag ge ett tips så skulle jag lägga mer krut på de delarna, snarare än östkusten. Naturen är mer än fantastisk, många kända städer som är underbara att besöka… Ärligt talat skulle jag ta NY i en egen resa, för det är som ett land i sig, haha.

    Stor kram <3

  17. Jennie - mamma till W&A 30 juni, 2014 on 06:45 Svara

    Åh, NY är helt underbart! Vi var där 2008 och vill bara dit igen! Förra gången såg vi de stora sevärdheterna och allt sånt. Men det finns ju så mycket annat att se och uppleva. Vi lade en hel dag på att gå runt i Central park, äta, fika, bara ta in hela atmosfären. Vi bodde på ett centralt hotell, mycket för att det kändes bekvämt och tryggt :). Vi känner dock många som har bokat hotell liiite utanför och även hyrt lägenhet i bl.a Brooklyn…. Så åket vi med barnen är det definitivt ett alternativ vi ska kolla upp :).
    Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna