VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tack för feedback!

 

Tusen tack för er feedback, jag har läst och tagit till mig. Uppskattar att ni säger vad ni tycker så att jag kan forma blogginnehåll lite efter vad ni önskar läsa om :-). Jag vill även passa på att tacka er som skriver så himla FINA ord till mig, ni anar nog inte hur mycket det värmer, ända in i hjärtat. Är så glad för att ni finns och jag är glad för att ni trivs här inne ♥ Jag ska erkänna att jag på sista tiden har haft problem med bloggmotivationen och faktiskt funderat till och från på varför jag ska fortsätta blogga men det är just kontakten med er som gör det så roligt! Fast lite konstigt känns det, jag har bloggat sen början av 2007 men aldrig haft någon större bloggkris. Jag har å andra sidan inte haft så många privata problem samtidigt heller så lite hänger det där nog ihop ;-). Ni får försöka ha tålamod med mig ett tag framåt helt enkelt haha…

 

Här kommer svaren på era frågor i samma inlägg!

 

 

 

 

 

 

 

Undrar om ordet ”home” på väggen är något ni har satt dit?

Det är jag som satt dit, det är det här som jag har justerat lite!

 

 

 

Åh jag är så himla nyfiken på Fredriks lejontatuering! Skulle så gärna vilja se hur den ser ut!

Den är jättefin och ganska stooor! Ska se om han vill ställa upp som modell :-).

 

 

 

Jag vill se mer av ert hus! Otippat va ;) Och så undrar jag varifrån du får all inspiration till inredningen hemma hos er, ni har så mysigt tycker jag!

Inspiration får jag överallt, oftast ser jag nånting som jag vill ha och tänker liksom in var i hemmet den/det passar. Eller så ser jag att något fattas och vet ungefär vad jag vill ha och så letar jag tills jag hittar det :-). Jag gillar att ha öppna ytor och ljust i grunden för att kunna ändra allt mindre när lusten faller på. Videorundtur i huset kommer!

 

 

 

Undrar om ni funderar nåt på ett syskon till E sen när allt börjar landa och det klaffat med nya staden och allt?

Syskonplaner ligger faktiskt lite på is just nu.

 

 

 

Vad ni fick ge för ert radhus?

Vill nog inte berätta exakt men det är i prisintervallet 2-2,5 miljoner.

 

 

 

Ni som har rest med barnvagn, hur förpackade ni den under flygturen? och blev den skadad på något sätt?

Vi använde Prampack som skyddar vagnen jättebra! Den var egentligen lite onödigt stor till vår lilla vagn (lämnade buggan hemma) men har man en större vagn är den nog super! Vi har lämnat ut den till vänner med en trehjuling och då funkade den toppen. Bra att gömma blöjor i vagnen, i den. Lånar gärna ut den om ni bor i närheten :-).

 

 

 

 

Vad är det för systemkamera du har? är den bra, Kostar?

Jag har en Canon EOS500D, den är en jättebra nybörjarkamera som du kan växa en del med om intresset finns. Vet inte vad den kostar nu men då kostade den 6000 kr.

 

 

 

Tjänar du mycket på bloggen? Och hur gör man för att tjäna pengar på en blogg?

Nej det gör jag inte men det är en trevlig extrainkomst. Jag tror att det lättaste sättet att tjäna pengar via bloggen är att gå med i Tailsweep.

 

 

 

När du och Fredrik gifte er, tog du hans efternamn då eller behöll du ditt flicknamn, eller både och?

Hehe lång historia men den slutar med att vi heter olika ;-)…

 

 

 

Favoritmusik?

Just nu har jag en spellista med mycket låtar av Rihanna, Takida, Coldplay, James Morrison, Savage Garden, Melissa Horn med flera.

 

 

 

Hur orkar du hantera alla så privata frågor du får om relationen, kroppen och syskonplaner?

Det är svårt det där, jag har blivit allt mer privat i mina tankar här på bloggen just för att det är mitt privata. Bloggen var från början ganska privat, nu är den delvis ett jobb och jag försöker fortfarande lära mig hur jag ska skilja på allt. Jag förstår att ni som läser är nyfikna och vill veta men jag vet att de flesta också respekterar att jag inte vill skriva om allt. Att man ska tåla vad som helst och liksom skylla sig själv lite just för att man har en öppen blogg köper jag inte, men jag tar heller inte illa upp och ni frågar om mitt privatliv. Sen är det ju upp till mig om jag vill svara :-).

 

 

 

 

Varför väljer du att skriva mindre om lilla Elion?

Jag vill att han ska få bestämma själv om han vill vara med mer. När han var bebis var det en annan sak, nu är han en liten kille med egna tankar och funderingar som själv inte har valt att ha en bloggmamma. Men som gärna vill att han ska finnas med på ett hörn ändå, jag tänker att han kommer tycka det är kul att kunna läsa om hans första år när han blir större. Det skulle i alla fall jag gjort :-).

 

 

Den första bilden ni fick se på Elion

 

 

Också en av de första ♥

 

 

 

 

Undrar lite vad du tycker är viktigt att tänka på när det gäller husköp? Vad är bra att ta reda på och så vidare.

Det viktigaste är nog att bestämma sig för vad för sorts hus man vill ha – renoveringsobjekt, sprillans nytt eller mittimellan. Vi valde det sistnämnda just för att vi verkligen inte är några direkta fixarmänniskor. Det har räckt med enkla medel för att sätta vår egen touch på det. Likadant med trädgården, vi skulle aldrig klara en stor trädgård och köpte heller inte hus med stor trädgård ;-). Uppvärmning och övriga driftkostnader (onödigt att ha större hus än vad man behöver) är såklart viktiga att tänka på, precis som månadskostnad med ränta och eventuella ränteökningar. Läget på huset är såklart viktigt eftersom det inte går att ändra alls på (till skillnad mot planlösning som ju går att ändra mer eller mindre om man önskar).

 

 

 

 

Jag undrar var katterna är? Om dom flyttade med er? Skulle gärna se fler bilder på dom/mer om dom!

Dom bor här i huset de också! Flytten gick jättebra, jag körde bil med släp och Elion och katterna åkte med mig. De åkte i samma bur i passagerarsätet och Sessan jamade preciiiiiis hela bilresan, Lancelot var väldigt lugn. Trodde det skulle vara tvärtom eftersom Lancelot annars är den oroliga och känsliga av dom. Men vet ni, när Sessan pep la han sin tass över Sessan emellanåt, det såg verkligen ut som att han försökte lugna henne. Nu när vi bor här har Sessan (den lugna, coola) nog anpassat sig bäst, Lancelot är fortfarande väldigt försiktig.

 

 

 

 

 

 

 

Vad har ni för planer till sommaren? Ska ni till Norrland? Måste varit längesen ni träffade Fredriks familj nu va?

Vi har faktiskt inte planerat nånting för sommaren ännu! Det var längesen jag träffade Fredriks familj men han och Elion har träffat dom vid ett par tillfällen.

 

 

 

Hur ställer du dig i frågan om plastikoperationer?

Jag är varken för eller emot. Eller, mer för än emot men jag förstår som sagt båda sidorna. Ska man göra en plastikoperation måste man göra det för sig själv och inte för att ändra på sig själv för någon annan. Tycker att det är upp till var och en att bestämma. Och ja det är lite extremt att jämföra det med till exempel slinga håret, raka benen eller sola solarium men allt är ju förändring av sitt yttre men i olika grader.

 

 

 

Jag skulle vilja veta mer om ert hus! Radhus har jag förstått, men vad har det för fasad? Trädgård? Altan? Hur stort är det? Gärna bilder och filmklipp!

Det är ett äldre radhus i träfasad som ligger i ett villaområde i utkanten av stan. Det är ett tvåvåningshus på 113 kvm. Hus och trädgård är friköpta men vi är med i en samfällighetsförening som gör att det är billigt att bo här (ja om man bortser från lån och räntan hehe). Vi äger alltså allt men har lite av fördelarna som man har i bostadrätt. Ett bra förstahus! Tomten är 158 kvm och så är ju huset på så kvar blir det bara en liten trädgård på baksidan men den räcker :-). Dessutom har vi naturen precis runt hörnet.

 

 

 

 

Vår ytterdörr! Har suddat ut siffrorna på väggen så det är därför det ser lite knas ut ;-)…


Kommentarer


  1. Emilia 9 januari, 2012 on 19:20 Svara

    Vad härligt att du fortsätter att blogga.Tänk vad tråkigt det hade varit om du slutade nu när jag väl kommit igång med bloggandet igen, haha! 🙂 Men fortsätt bara så länge du tycker att det är kul gumman. Kram!

  2. dagny 9 januari, 2012 on 19:51 Svara

    Oj herregud vad prisskillnaden är stor jämfört med anderstorp ;). Vi bo som er men vårt kostade 100 tusen, helt nyrenoverat!

  3. spiderchick 9 januari, 2012 on 20:21 Svara

    Inga fixarmänniskor??? Haha jag är gravt imponerad av er tapetsering och era flitiga ikeabesök 😉

    Ni verkar ha det hur fint som helst i huset!

    kram

    • Evelina 9 januari, 2012 on 20:44 Svara

      Haha ja småfixarmänniskor i så fall, renovera badrum och såna grejer skulle vi inte våga oss på 😉
      Kram sötis!

  4. Sandra 9 januari, 2012 on 20:28 Svara

    En sak jag kom att tänka på när husfrågan kom upp, ni som funderar på att köpa hus, besikta huset. Annars finns det risk att ni står där med ett hus som kostar massor att fixa. Om man har pengarna till ett hus är det värt att lägga 7-9 tusen på att kolla så att huset är i bra skick. Många som struntat i det har fått ångra sig bittert sedan, för allt syns inte även om många tror att de är duktiga på att se och känna saker. Och allt upptäcks inte med en gång heller. Så det är nåt som ni husletare bör tänka på.

  5. Kul att läsa alla fina svar, måste ha missat frågestunden helt! Känner nu att jag måste gå tillbaka i ditt arkiv och kolla bebisbilder igen, nu när man är gravid igen och man vet att det ska bli en litenkille hihi=)

    Stor kram!

  6. Frida 9 januari, 2012 on 21:46 Svara

    Vill bara uttrycka min glädje över att du tar dig tiden att blogga. Jag tittar in här flera gånger varje dag. Och jag tänker på hur tråkigt det skulle vara om du slutade blogga. Hur konstigt det än låter, eftersom jag inte känner dig , på något annat sätt än genom dina ord. Så tycker jag att du är en så fin människa. Jag blir glad av bloggen och jag tror vi är många som blir det. Så jag hoppas att du tar till dig orden. Naturligtvis ska du göra det som är rätt för dig, men om jag får vara så egoistisk så hoppas jag att du ska fortsätta blogga .

  7. Elin 9 januari, 2012 on 21:55 Svara

    Kan inte göra annat än hålla med Frida här ovan.. Din blogg förgyller dagen helt klart, man blir glad och får massa inspiration. Tack för det Evelina! 🙂

  8. Petra - mamma,sambo,syster,dotter,vän 10 januari, 2012 on 00:09 Svara

    Håller med tjejerna ovan! Din blogg ligger på hemskärmen i en mapp med bloggar jag läser flera gånger om dagen. 🙂
    Kul att läsa alla svaren. 🙂
    God natt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna