VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Checklista!

Tänk vad bra om man kunde sätta ihop sitt hus med delar från olika hus? Så bra det skulle bli ;-). Vi har gett upp tanken om att bygga nytt och siktar på att hitta ett redan befintligt hus som uppfyller de flesta av våra krav! Vi vill ha två våningar, ingen källare, öppen planlösning med köket och vardagsrummet på nederplan, alla sovrum där uppe, fin trappa (en besatthet jag har av nån anledning och med fin trappa menar jag en inte sådär helt vanlig trappa som är precis innanför dörren. Den får gärna vara VIT och inbyggd), gärna vit takpanel och väggpanel… Skulle huset dessutom ha öppen spis och kanske en vit tegelvägg nånstan kan man nog säga att det är mitt drömhus!

 

 

 

 

 

Många plus i det här huset!

 

 

 

(Bilder från Svensk fastighetsförmedling)


Kommentarer


 1. Sara 5 oktober, 2011 on 16:01 Svara

  Hej! Ett tips bara… om ni köper hus med en sån där svängd trappa så fundera över hur ni gör med sängen. Vårt hus har svängd trappa och det var med nöd och näppe vi fick upp resårbotten till vår säng och den är bara 140 cm. Vi kommer aldrig kunna ha en större säng i detta hus :)

 2. Sara 5 oktober, 2011 on 16:01 Svara

  Hej! Ett tips bara… om ni köper hus med en sån där svängd trappa så fundera över hur ni gör med sängen. Vårt hus har svängd trappa och det var med nöd och näppe vi fick upp resårbotten till vår säng och den är bara 140 cm. Vi kommer aldrig kunna ha en större säng i detta hus :)

 3. Sandras Värld 5 oktober, 2011 on 16:15 Svara

  Guuuud så fint!!! Hoppas ni hittar ERT drömhus snart, hihi :)KRAM

 4. Sandras Värld 5 oktober, 2011 on 16:15 Svara

  Guuuud så fint!!! Hoppas ni hittar ERT drömhus snart, hihi :)KRAM

 5. Lamitta 5 oktober, 2011 on 16:24 Svara

  Hur mycket är maxbeloppet som ni tänker er att ert hus får kosta? och hur mycket i kontaktinsats har ni tänkt lägga. Vi ska nämligen också kolla på hus och sparar varje månad. Kram Lamitta

 6. Lamitta 5 oktober, 2011 on 16:24 Svara

  Hur mycket är maxbeloppet som ni tänker er att ert hus får kosta? och hur mycket i kontaktinsats har ni tänkt lägga. Vi ska nämligen också kolla på hus och sparar varje månad. Kram Lamitta

 7. Myh 5 oktober, 2011 on 17:45 Svara

  Varför har ni gett upp tanken på att bygga nytt? Det verkade ju som om ni var rätt inne på det för ett tag sedan. Jag själv har alltid drömt om att få välja allt och göra huset till MITT liksom. Fast hittar man sitt drömhus färdigt så kanske det är billigare :) Är inte så jätte insatt då jag och sambon är långt ifrån ett husköp just nu…

  • Evelina 5 oktober, 2011 on 17:52 Svara

   Det knasiga är ju att det oftast inte blir så mycket billigare bara för att man köper ett gammalt hus. Beror ju såklart på VAD för hus man köper men många finare hus är ju ganska dyra de också. Kram!

 8. Myh 5 oktober, 2011 on 17:45 Svara

  Varför har ni gett upp tanken på att bygga nytt? Det verkade ju som om ni var rätt inne på det för ett tag sedan. Jag själv har alltid drömt om att få välja allt och göra huset till MITT liksom. Fast hittar man sitt drömhus färdigt så kanske det är billigare :) Är inte så jätte insatt då jag och sambon är långt ifrån ett husköp just nu…

  • Evelina 5 oktober, 2011 on 17:52 Svara

   Det knasiga är ju att det oftast inte blir så mycket billigare bara för att man köper ett gammalt hus. Beror ju såklart på VAD för hus man köper men många finare hus är ju ganska dyra de också. Kram!

 9. Emma - mamma till Maya 5 oktober, 2011 on 20:29 Svara

  Sv:
  Ja det där med regler för garderoben är bra. Jag shoppas visserligen ganska lite med är något av en samlare och får för mig att allting kan vara bra att ha någon gång i framtiden men sen ligger det ju bara där och tar plats 😉

  Håller med om att den där trappan var superfin! Jag vill också ha alla sovrum på övervåningen i vårt framtrida hus, känns smidigast så.

 10. Emma - mamma till Maya 5 oktober, 2011 on 20:29 Svara

  Sv:
  Ja det där med regler för garderoben är bra. Jag shoppas visserligen ganska lite med är något av en samlare och får för mig att allting kan vara bra att ha någon gång i framtiden men sen ligger det ju bara där och tar plats 😉

  Håller med om att den där trappan var superfin! Jag vill också ha alla sovrum på övervåningen i vårt framtrida hus, känns smidigast så.

 11. Carolin 5 oktober, 2011 on 21:47 Svara

  Hihi det huset har vi också kollat på :-) de va fint men kanske att det saknas något mer rum. Är det hit in mot stan ni söker er? Kram

  • Evelina 5 oktober, 2011 on 22:04 Svara

   Ja det är det! Fast gärna på västra sidan :-). Kikar ni på nåt speciellt område? Kramis

 12. Carolin 5 oktober, 2011 on 21:47 Svara

  Hihi det huset har vi också kollat på :-) de va fint men kanske att det saknas något mer rum. Är det hit in mot stan ni söker er? Kram

  • Evelina 5 oktober, 2011 on 22:04 Svara

   Ja det är det! Fast gärna på västra sidan :-). Kikar ni på nåt speciellt område? Kramis

 13. Carolin 5 oktober, 2011 on 22:49 Svara

  Vi söker runt Rosenlund (=dyyyyrt men fint område och centralt men ändå nära till skog) och uppe på huskvarna berget, stensholm, jöransberg och området runt omkring där. Vi bor i stan idag i lägenhet och kollar då och då men håller precis som ni på att spara ihop till kontantinsats. Vi får väl se om det blir något hus en dag :)
  Har du sett att det finns lite radhus på gräshagen och på mariebo? Kram

  • Evelina 6 oktober, 2011 on 08:21 Svara

   Ja de finare områdena kostar men det är det ju värt i längden :-). Menar du i grästorp? Vi kollade där men det verkar inte vara nåt kul område. Det andra ska vi kolla på nu på söndag och det enda negativa med det skulle vara att vardagsrumsfönstret är så nära gångvägen utanför Men jag vet inte… Har du någon erfarenhet om det området? Kram!

 14. Carolin 5 oktober, 2011 on 22:49 Svara

  Vi söker runt Rosenlund (=dyyyyrt men fint område och centralt men ändå nära till skog) och uppe på huskvarna berget, stensholm, jöransberg och området runt omkring där. Vi bor i stan idag i lägenhet och kollar då och då men håller precis som ni på att spara ihop till kontantinsats. Vi får väl se om det blir något hus en dag :)
  Har du sett att det finns lite radhus på gräshagen och på mariebo? Kram

  • Evelina 6 oktober, 2011 on 08:21 Svara

   Ja de finare områdena kostar men det är det ju värt i längden :-). Menar du i grästorp? Vi kollade där men det verkar inte vara nåt kul område. Det andra ska vi kolla på nu på söndag och det enda negativa med det skulle vara att vardagsrumsfönstret är så nära gångvägen utanför Men jag vet inte… Har du någon erfarenhet om det området? Kram!

 15. Carolin 6 oktober, 2011 on 09:59 Svara

  Ja Grästorp menade jag. Nej jag som är härifrån hade aldrig bosatt mig där. Det känns fel men det får man känna efter själv. Om du menar Mariebo som visning på söndag så är det och Bymarken ”gräddhyllan” här i stan så det är fina och bra områden :-)
  Centralt och bra men nära till skogen. I Stadsparken finns det en stor bra lekplats :) flyttar ni hit får ni kolla in kålgårdens lekpark också. Superfin och ganska ny. Maila om du har fler frågor om du inte vill ta det här. Jag ska försöka svara så gott jag kan :) kram

 16. Carolin 6 oktober, 2011 on 09:59 Svara

  Ja Grästorp menade jag. Nej jag som är härifrån hade aldrig bosatt mig där. Det känns fel men det får man känna efter själv. Om du menar Mariebo som visning på söndag så är det och Bymarken ”gräddhyllan” här i stan så det är fina och bra områden :-)
  Centralt och bra men nära till skogen. I Stadsparken finns det en stor bra lekplats :) flyttar ni hit får ni kolla in kålgårdens lekpark också. Superfin och ganska ny. Maila om du har fler frågor om du inte vill ta det här. Jag ska försöka svara så gott jag kan :) kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna