VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Årets overall?

Det är verkligen en hel djungel det här med barnoveraller. Vattenpelare hit och andningsförmåga dit… La ner idén om en h&m-overall ganska fort och vi kör helt enkelt på samma spår som förra året eftersom det blev så bra, när E hade en grön Molo Pyxis (som nu finns för halva priset!). Molo it is alltså men vilken storlek? Hjälp mig gärna, miss beslutsångest är ju jag :-). Elion är 90 cm lång och när man kollar på storleksguiden har han för långa armar och för långa ben för 92 men hans kropp är inte tillräckligt lång för 98 egentligen.. Så visst borde 98 vara bäst, eller skulle ni köra på 92?

 

 

 

 

 

 

 

Snyggaste overallen EVER, Molo Frost Junior Cover. Fast känns lite too much för Elion detta året, visst att han är aktiv men denna känns mer passande för äldre barn!

 

 

 

 

 

Så det får nog bli en Molo polaris istället! Vi valde mellan pyxis och polaris förra året men valde pyxis eftersom den har två dragkedjor och kändes mer passande för en ettåring… Men jag saknade snöstopp nertill och funderade hela tiden på att sy dit själv. På årets modell har just snöstopp tillkommit så nu rekommenderar jag den ännu mer! Men som sagt, förra årets finns på rea för den som vill ha en BRA overall till ett väldigt BRA pris :-).


Kommentarer


  1. S 15 augusti, 2011 on 19:11 Svara

    Du har inte tänkt ha någon form av bloppis på Elions gamla kläder/ytterkläder/leksaker?
    Mvh

  2. Sarah 15 augusti, 2011 on 19:12 Svara

    skulle kört på 98, så passar den kanske även nästa vinter, vi köpte en större förra året o den passar toppen nu i år.

  3. Johanna 15 augusti, 2011 on 19:14 Svara

    Man ska kunna ta ett rejält tag i grenen när han har den på sig, det ska finns ca 10 cm över från hans blöja och till overallens gren. Eller så testa att han sitter på huk när han har den på sig. Då ska slutet på overallen fortfarande vara på samma plats som de var när han står upp och det ska inte se tajt ut runt knän å rumpa. Förstår du?
    Jag skulle nog ta 98, den ska ju räcka till mars/april (man vet aldrig). Tänk på att det är bra om man får på galonisar över (till våren).
    Annars tipsar jag gärna om Kappahls overaller, Kaxs. Över förväntan, verkligen! Jag har alltid haft Pop och Reima till mina barn, men aldrig har de hållt så bra som Kaxs gjorde förra året. Billigare med.
    Annars tycker jag du ska ha jacka och byxa med till vintern, bra att kunna varva om man måste tvätta av olika anledningar (kiss tex).
    Ett tips till är att ”ta det lilla lugna” med alla saker till dagis, man köper på sig så mkt, men allt behövs inte alltid… 😉 Men man vill ju sina barn det bästa, det vet jag.
    Lycka till!

  4. therese 15 augusti, 2011 on 19:35 Svara

    det va mycket pengar för en overall som dom bara kan ha någon månad. coops har fått bäst i test flera år i rad och ligger på en 699

  5. Molos overaller är bäst!!

  6. Karoliina 15 augusti, 2011 on 20:09 Svara

    Har också funderat på H&Ms overall, varför valde du bort den? Det är ju en djungel med overaller alltså..

    • Evelina 15 augusti, 2011 on 20:20 Svara

      Har bara hört dåligt om deras tyvärr (att de inte håller tätt till exempel) men övervägde det en sekund eller två för att det fanns en fin modell haha. Molo VET jag är både snygg och bra 🙂

  7. Michelle 15 augusti, 2011 on 20:16 Svara

    Gud vilka snygga overaller, har inte ens tittat åt Molo-hållet! Men det ska jag göra nu! =)

    Har inte haft internet på flera veckor annat än fb i mobilen korta minutrar så nu har jag läst ikapp flera veckor!
    Är ledsen över allt tråkigt som hänt omkring er både med syster, farfar och vännernas flytt <3 Men efter regn kommer solsken, det är du expert på att övertyga mig om =)

    Massa Massa Kramar till er

  8. karolin 15 augusti, 2011 on 20:52 Svara

    Shit, den översta var assnygg!! Din E och min E är lika långa ser jag! Hon fick inte ens plats på måttståcken på senaste bvc-besöket haha!

    Tydligen är Elin väldigt mycket längre fram i utvecklingen, storlek, (allt) än ”alla andra” 1½-åringar. De säger att hon är mer som en 2½-3-åring, brukar du också få höra det om Elion? jag tycker att din E är lite mer före än Elin så därför jag undrar. Jag vet inte vad som är ”normalt” för en 1½-åring och det spelar kanske ingen roll heller men klart att man blir liiiite stolt 😀

    Kram

  9. kristina 15 augusti, 2011 on 21:11 Svara

    Hade valt 98 då det ska vara bra utrymme för en tjock tröja under och att de ska vara skönt att röra sig. Hade valt en svart nu när han är äldre och nog gärna leker i gegga . Jobbar på förskola så jag ser ju många overaller didriksson men även everest brukar hålla väta och kyla borta. Fodrade regnkläder är toppen på hösten.

    Kram Kristina

  10. Malin - mamma till Sam och Tim 15 augusti, 2011 on 21:45 Svara

    Jättefin overall, jag diggar färgen. Jag kör på didriksson i år med, även lillebror får didriksson.

  11. Emma 15 augusti, 2011 on 22:02 Svara

    Jättefin overall. Molo gör verkligen snygga ytterkläder :0) har aldrig provat dem, men de verkar väldigt bra. Som sagt; det är en hel djungel med ytterkläder :0)
    Tack för din trevliga blogg!

  12. Jenny 15 augusti, 2011 on 22:16 Svara

    Hej hej!
    Hade kört på en 98. Det finns ju dragsko i midjan på overallen som du kan dra åt så sitter den uppe lite. Tänk på att det ska ju få plats blöja och kläder också. Lycka till med inskolning och allt=)
    Didriksson är också grymt bra när det gäller ytterkläder till barn=)
    // Jenny

  13. caroline 15 augusti, 2011 on 22:31 Svara

    Jag är med virrig vad gäller storlek på årets overall :S Våra kids är ju lika gamla, lika ”stora” 😉 men… jag vet inte…

  14. Monica - Mamma till Oscar 16 augusti, 2011 on 19:15 Svara

    Hej Evelina!

    Ett bra tips när du ska köpa overall är att när barnet har overallen på sig ska du kunna ta ett rejält tag uppe på axlarna på overallen (med barnet i alltså;) och dra overallen upp MINST 1 decimeter och då ska barnet fortfarande stå på backen. Minst 1 dm overall ska du kunna få med dig alltså, hoppas du förstår vad jag menar. Då har barnet den rörelsemån det behöver och plats för blöjor och tjockare kläder mm.

    Jag har fått tips om Intersports märke Altitude 8848 som visst slår både Reima Tech och Didrikson med hästlängder, den tänker vi köra på! Kostar runt tusenlappen.

    Ha det gott!

    • Evelina 16 augusti, 2011 on 21:29 Svara

      Tack för tips, ska tänka på detta när han provar den sen!
      Kramar

  15. Gee 17 augusti, 2011 on 02:36 Svara

    Kör på 98, det är ju några månader kvar tills det är dags för overall så han lär ju växa lite till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna