VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stan t/r

Visst tycker ni också att den här killen ser trött ut?? Detta var halv två när vi gick ut för att han skulle sova haha… Vanligtvis brukar han somna mellan halv 1-1 men vaknar man 7 istället för 5-6 känns det ju jättesnart ;-). Börjar fundera på om han kanske inte behöver sova på dagen mer? Har ju inte testat gränsen men han är myycket sällan trött utan ser ut så här tills han somnar. Sen kan han ju iofs sova 2 timmar utan problem så det är väl det som talar för att han behöver sova. Hur länge sov era små middag?

Påskmys – tullisar, jordgubbar och vindruvor. Tro inte att jag struntar i godiset denna stora godishelg, nej nej. Men jag tycker att det godaste lösgodiset finns på willys och jag orkade inte gå dit bort haha. Var trött efter att ha provat massa shorts på lindex och orkade inte med några omvägar. Hittade faktiskt ett par jeansshorts, svarta! 🙂

När vi kom hem mötte vi Sessan och grannarna. De frågade om hon är gammal och syftade på hennes hängmage. Jag svarade att hon bara är tjock ;-). Snälla, goa Sessi ♥

Kommentarer


  1. Ida 21 april, 2011 on 16:15 Svara

    Viggo sover fortfarande 1-2 timmar på dagen, och han behöver det! Jag tycker man ska vara försiktiga med att snuva barnen på deras vila för tidigt, även 5 åringar är i stort behov av att vila, men de klarar av att göra det utan att sova vilket mindre barn har svårt för, isyället blir de speedade fast de egentligen är supertrötta. Att låta barnen vara vakna på dagen för att de lättare ska komma i säng (menar inte att de är därför du funderar på att plocka bort vilan) på kvällen tycker jag kan liknas med att man svälter dem till lunch förm att de skall äta bra till middag = orimligt. Speciellt viktigt med vila tycker jag det är för barn som vistas i förskola eller daghem, där de vistas i en pedagogisk miljö med 20 andra barn flera timmar om dagen…

    Men men, i slutändan är ju det viktigaste att mn gör det som funkar bäst för en själv, eller för sitt barn menar ja gnnaturligtvis!:) Alla är juolika och det som funkar för mig kanske inte funkar för dig, detta är bara hur jag resonerar och mina åsikter, jag säger inte att något är rätt eller fel:)

    KRAMAR till er alla!

  2. Evelina 21 april, 2011 on 16:17 Svara

    Ja Elion har alltid sovit bra på natten fast han sovit mycket på dagen så det tror jag inte skulle bli bättre… Funderar mest på när det är vanligt att man tar bort vilan på dagen för jag har inte så stor koll :-). Tack för svar! Kramar!

  3. Lina 21 april, 2011 on 16:47 Svara

    Min 3 åring har precis slutat sova på dagen – om han inte är supertrött efter dagis. Men då somnar han ju förens runt 21-22 när vi lägger oss ..

  4. Lyckliga Barn 21 april, 2011 on 17:14 Svara

    Hej!

    Jag har varit inne på din fina blogg och ville lämna ett livstecken. Välkommen in på min blogg om du vill – där kan du läsa och ställa frågor om barn.

    Hälsar barnläkare Hans

    http://www.lyckligabarn.wordpress.com

    Glad Påsk!

  5. idan 21 april, 2011 on 17:34 Svara

    Hej fina du! Jag antar att många av dina läsare är småbarnsföräldrar och kan inte du bara be alla om massa barnvagns-tips. Jag är mitt uppe i jakten efter den perfekta vagnen nämligen och har fruktansvärd beslutsamhetsångest..

    Hur visste DU vad du ville ha för vagn?

  6. Ida 21 april, 2011 on 17:50 Svara

    Alvin sover runt en timme, möjligen 1 tim och 15 minuter, på dagen. Han somnar för natten runt 20.30 och vaknar runt 7, så han är ingen långsovare, har aldrig varit. Men tror inte vi skulle kunna hoppa över middagsovet än, han är en månad äldre än Elion. Tycker det märks på humöret om han så bara sover en kvart för lite på dagen. Hoppas ni får en fin kväll, vi har påbörjat projekt sandlåda redan så efter mat beger vi oss ut igen. Härliga vår! Kramar

  7. Jenny 21 april, 2011 on 18:15 Svara

    Min stora tjej sov middag tills hon var 3 år, men behöver än i dag vila mitt på dagen om dagen är hektisk.

  8. Camilla 21 april, 2011 on 18:18 Svara

    De flesta barn behöver sova fram till ca. 3 år 🙂

  9. Liz 21 april, 2011 on 18:33 Svara

    jag jobbar på en förskola och där sover de flesta barn fram tills de är 3.5 år ungefär, fast olika länge då. Vissa tvååringar är dock vakna men det är bara för att de annars inte kan sova på natten. Du märker nog själv när han inte beöver sova på dagen längre men så länge det funkar med nattningen så gör det nog inte något om han tar en liten vila mitt på dagen 🙂

  10. Milis - Mamma till Devin o Levis 21 april, 2011 on 18:40 Svara

    Devin är nyss fyllda 2 år, o han sover fortfarande middag. Gärna 2 timmar. Men när han ska sova på dagis brukar de bara bli 30-60 minuter. Antar att han inte har tid att sova när han är där, haha!

  11. Malin 21 april, 2011 on 19:25 Svara

    Alfons är 4 år och sover ibland fortfarande på dagen. Sova 1-2 timmar slutade han med för ca ett halvår sedan.

  12. Eva - Kakkakaffe 21 april, 2011 on 20:01 Svara

    Här sovs det fortfarande uppemot två timmar dagligen. M fyller tre om en månad.

  13. Maria 21 april, 2011 on 21:02 Svara

    Jeff sover max 1½ timme dagtid (han är någon slags inre klockan så han slår upp ögonen som på beställning efter oftast en timme), men nu när han är sjuk får han sova exakt hur mycket han vill eftersom hans nattsömn är lite si och så. Annars sover han från 8 till 8 nattetid.

    Du vet vad som är bäst för E så prova en dag att dra ner vilan eller "vänta ut honom" och se om han blir trött. 🙂

  14. ♥anna♥ 21 april, 2011 on 21:26 Svara

    Thea sover fortfarande 1,5-2 timmar på dagen. Hon fyller 3 i sommar! Nu sover hon extralänge när vi är utomhus mycket i vårvädret och då sover hon gärna ute sin kärra!

  15. Annica - mamma till Elias 22 april, 2011 on 11:07 Svara

    Det är så olika från barn till barn. Elias som fyller 2 till hösten sover ca 1-2 timmar på dagen och 12 timmar till natten medans hans kusiner har slutat sova middag redan vis 1 års ålder. Märker du att han inte behöver sova middag så kan du ta bort vilan. Elias behöver då absolut vila annars blir han så grinig och omöjlig att ha att göra med.

  16. Malin S 22 april, 2011 on 14:36 Svara

    Amy sover ca 1 1/2 timma varje dag. På dagis somnar hon bra men hemma är hon mera "besvärlig". Vill inte sova och verkar inte supertrött. Men efter en stunds "nattningsrutin" somnar hon sött. Så min slutsats är att Amy behöver sova en stund även ifall hon inte verkar så trött. Jag har också funderat som du men när jag ser hur gott hon sover så tänker jag att hon nog behöver nappa ett tag till. Glad påsk!! kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna