VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

I ett kuvert på väg till kommunen…

Nu har vi ansökt om dagisplats! Vi gjorde fyra önskemål i rangordning. På första plats är ett familjedaghem och på andra plats dagbarnvårdare. Sen två förskolor.

Hur jag tänker när vi väljer bort förskolor är för att han kommer gå oftast 2 dagar, ibland 3 och ganska korta dagar. Att han då får vara på familjedaghem (2 vuxna på ca 8 barn) eller hos dagbarnvårdare känns mer som om han skulle vara hos mormor eller farmor. Hemmiljö och färre barn vilket gör att det kanske är lättare för Elion att komma in i gruppen än om han skulle gå på förskola med massa barn och gå få dagar. Det är så jag känner och tänker i alla fall och vårt val känns kanon tycker vi båda. Hoppas att även Elion tycker det, det är ju trots allt han som ska trivas ;-).


Kommentarer


  1. Anonym 31 mars, 2011 on 21:13 Svara

    Vilken fin och intressant blogg du har! Blir rolig att följa.

  2. Maja 31 mars, 2011 on 21:14 Svara

    Vilken fin och intressant blogg du har! Blir rolig att följa.

  3. Anonym 31 mars, 2011 on 21:17 Svara

    Hej 🙂 Har en liten fråga bara, varför ska Elion gå så få timmar? Ska du bara jobba halvtid eller hur ska ni lösa det? 🙂

  4. Annica - mamma till Elias 31 mars, 2011 on 21:18 Svara

    Det blir säkert bra och Elion kommer nog tycka att det är kul med daghem/förskola =)

  5. Sofie 31 mars, 2011 on 21:46 Svara

    Härligt att det finns sådan alternativ. Kommer bli toppen för Elion 🙂

    Grattis till jobbet förresten, vet inte om jag har skrivit det innan. Så himla kul för dig! 🙂

    Stor kram!

  6. Peter 31 mars, 2011 on 22:02 Svara

    Hej,
    Låter som ett klokt val tycker jag men samtidigt är det ju svårt att veta 🙂 Men jag hade nog tänkt likadant.

    Såg att Elion fortfarande sover i spjälsängen (eller den kanske bara var med på kort för några inlägg sen)? När har ni tänkt att byta?
    Vi funderar på att byta säng ganska snart. Alva är snart 17 månader. Men största anledningen till att vi ska byta är för att hon ska vänja sig med sin säng innan nästa kommer (BF 26 juni) 🙂

  7. Helena - mamma till Alexander 31 mars, 2011 on 22:23 Svara

    Ser att ni sökt från 8 aug. samma datum som vi har sökt för Alexander =)
    Förstår dina tankar när du valde familjedaghem först. Kan bli en bra mjukstart för Elion. Men blir det ändå förskola kommer det också bli kanon. Vi har 8 st 15h barn på min förskola och de är med i gruppen precis som de andra barnen.

    Håller med dig i inlägget ovan om hur det käns att börja jobba. När man vet att lillen får vara hemma med pappan så är det helt okej att gå till jobbet. Hade A inte varit hemma med sin pappa hade jag aldrig börjat jobba så tidigt som jag gjorde. Men han har det ju faktiskt lika bra med honom som med mig =)
    KRAMAR!

  8. EMELIECATRINE 31 mars, 2011 on 23:24 Svara

    Förskola som är så bra =) men ni väljer ju själv såklart!

  9. Alexandra 31 mars, 2011 on 23:40 Svara

    Hej hej!

    Vi har våra tjejer hos dagbarnvårdare & vi är super nöjda! Liten grupp & mysig hemmiljö. Hittar på massor av roliga pyssel, utflykter m,m Så håller tummarna att ni får eran önskan =)

    Kramar

  10. Erica 1 april, 2011 on 08:25 Svara

    Jag är gravid!!! =D

  11. Ida 1 april, 2011 on 08:25 Svara

    Alla vill vi annorlunda för våra barn och klart att ni valt rätt! Jag valde ett dagis med mkt barn eftersom Neo ska vara där ofta! Får han många kompisar att leka med! 🙂

    Kram

  12. Anonym 1 april, 2011 on 08:31 Svara

    Vi valde förskola till dottern pga. jag tänkte att här är det 15 barn på 3 personal och då "håller dom koll på varandra" (personalen alltså) man har hört så mycket konstigt så jag vågar inte lämna henne hos 1 dagbarnvårdare pga. allt man hört så är man rädd att det inte alls är snäll mot barnen när denne är ensam så därför valde vi förskola. Vågar inte lämna min gulleplutt till 1 ensam personal för barn berättar ju inget:(

  13. Ina 1 april, 2011 on 09:23 Svara

    Det blir säkert kanon för Elion! Själv gick jag bara hos dagmamma och var hemma med min pappa (!) (det var inte alldeles jättevanligt i början på 90-talet) och jag blev helt normal i slutändan 😛 Haha, nej men jag tycker ni ska göra som ni själva känner för och det finns väl inget som är bättre eller sämre, i så fall skulle ju ingen ha sina barn på det som är sämre.

    Kram!

  14. Hanna 1 april, 2011 on 09:38 Svara

    Exakt så tänker jag med. Även om jag tror att det kommer gå bra vilket som, men jag vill ha det så lika hemma som möjligt 🙂 Och här är dom två vuxna på max tio barn, som det ser ut nu så kommer dom vara 9 barn från hösten..
    Nu börjar dom på ny kula då det flyttar över tre 5 åringar till skolan och in kommer det min 1åring, en till 1 åring och en två åring 😉 Mycket att göra med andra ord 🙂
    Hoppas dock att vår start fördröjs lite men det återstår att se hur det blir med det.. Hon kommer få det bra där i vilket fall det är jag säker på.. Vi kommer gå på ÖF här hemma och där håller dom med till så vi kan lära känna dom innan inskrivningen, vilket känns skönt 🙂

    Hoppas ni får det ni valt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna