VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur känns det att börja jobba?

Vad regnigt och trist väder det blev på eftermiddagen! Det började småregna när vi var på väg hem men hann hem innan det började på riktigt. Elion sov skönt i vagnet till ljudet av regn, väldigt mysigt ljud det. Åh så mysigt det är att ligga och sova när regnet smattrar utanför! När han vaknade var klockan mycket så vi bakade en digestivekaka innan det var dags för middagen. Stuvade makaroner och köttbullar åt vi idag, Fredrik kom hem efter vi hade ätit upp eller ja… Elion äter oftast väääldigt länge så han höll på och äta tills Fredrik också ätit upp. Det enda jag inte kommer sakna när jag börjar jobba är måltiderna, det ska bli så skönt att slippa lunch+middag när jag jobbar för det är som sagt något som testar mitt tålamod en hel del. Perfekt att lämna över till F 2-3 gånger i veckan och sen ha mer energi de andra dagarna!

Fick frågan innan hur det känns att jag ska börja jobba, om det kommer vara svårt att vara ifrån Elion. Svaret är utan eftertanke NEJ. Självklart kommer jag sakna honom hur mycket som helst men det är just för att det är Fredrik som är med honom istället som gör att det inte alls känns jobbigt. Hade det varit dagis vet jag att det hade känts jobbigt även om det självklart också hade blivit bra. Men jag är så GLAD för att vi kunde lösa det på vårt vis och vänta med dagis till hösten som vi hela tiden har tänkt oss.

Det ska bli så himla kul att få komma tillbaka till arbetslivet och tjäna pengar (även om jag inte kommer få mer pengar än nu så ska det bli härligt att få lön!). Jag har ändå varit hemma länge nu och har verkligen börjat längta efter att få jobba igen! MEN, jag tror att den här långa jobbpausen är något jag verkligen behövde, innan jobbade jag gärna 150 % och tyckte det var hur viktigt som helst att jobba minst heltid. Det kostade väldigt mycket men hade kunnat kosta ännu mer om jag blivit helt utbränd. Jag pausade när det behövdes som mest och under den pausen har jag kommit till insikt om vad som är viktigt i livet för mig, vad JAG vill ha ut av livet. Även om jag fortfarande inte riktigt vet vad jag vill bli när jag blir stor haha… Jag har lärt mig att stressa ner och njuta mer av livet som är här och nu, jag har inte ett lika stort behov av att planera och vet numer att det är ganska onödigt att tro att man kan ha kontroll över det mesta. Det kan man inte! Ja mammaledigheten har varit precis allt det jag drömt om och samtidigt har den lärt mig otroligt mycket. Nu är jag redo för nästa fas i livet med jobb och sen även dagis! Mer än bara redo, jag är riktigt peppad dessutom :-).

Elion fick nya överdragsbyxor idag! Det står att det är regnbyxor men jag vet inte hur bra de är.. Köpte dom på Family house och de sa att de mest är just överdragsbyxor. Får göra vattentest men tanken är väl ändå att de ska vara mest skydd när de fodrade blir för varma ;-).

Kommentarer


  1. Denise - personlig modeblogg! 31 mars, 2011 on 19:38 Svara

    Att känna att man får sin egna lön måste vara sjukt härligt! Jag är också så otroligt tacksam att få min egna lön. Men sen så tjänar ju sambon väldigt mycket mer än mig o är äldre. så det blir automatiskt att han betalar mer men så tror jag det är i dom flesta familjer 🙂

  2. therese och oliwer 31 mars, 2011 on 19:38 Svara

    ja måltiderna kan verkligen testa ens humör 🙂 Oliwer har varken ätit lunch eller middag på en vecka.. men inget att hetsa upp sig för eller lägga energi på känner jag, de är så stora nu så äter ju när de är hungriga..

    äter ni inte middag alla tre tillsammans på vardagarna?

  3. Evelina 31 mars, 2011 on 19:42 Svara

    Therese – visst är det så! ska bli så himla skönt att inte ens behöva tänka på måltiderna en del dagar dock och överlåta det helt åt F ;-).
    Nej när Fredrik kommer hem vid 18 vilket han oftast gör måste vi såklart äta middag först! Kramis

  4. Evelina 31 mars, 2011 on 19:45 Svara

    Denise – Ja visst har jag fått egna pengar under tiden jag varit hemma också, men nu kommer jag ju verkligen jobba för det och då känns det mycket roligare :-D. Kram!

  5. Mammas Dagbok ♥ GRAVID 31 mars, 2011 on 20:20 Svara

    Hej!
    Nu har jag fått i ordning på min nya blogg. 🙂
    Meddelar alla jag har på bloglovin lista nu. Så detta blir ett massutskick.

    Hoppas allt är väl med dig!

    Kram

  6. Cicci - Mamma till lilla J 31 mars, 2011 on 20:33 Svara

    Visst underbar känsla dethär?? :o) Vi har inte bara precis lika "gamla" barn utan är även i precis samm fas nu, inför jobb! Fst jag hann inte ens förbereda mig.. haha jag lämnade intresseanmälan i förrgår, direktmailade idag för jag var otålig.. å då ringer dom upp.. ber mig komma kl 13.. å nu har jag jobb å börjar på måndag :o) sjukt härlig känsla att vara tillbaka till jobb :o) KRAM

  7. Evelina 31 mars, 2011 on 21:00 Svara

    Cicci – åh vad skoj, GRATTIS!! För mig var det också helt oförberett, hade ju lämnat cv lite sporadiskt för ett tag sen men inte sökt någon tjänst… Det blir inte alltid som man tänkt sig, ofta blir det bättre! 🙂

    KRAM

  8. therese och oliwer 31 mars, 2011 on 21:17 Svara

    Okey, oscar är också alltid hemma klockan 6 och då äter vi middag direkt alla tillsammans och sen välling vid 7… äter han lunch så tdigt att han inte klarar sig på ett mellanmål mellan måltiderna?

    det är ju en trevlig stund att sitta vid middagsbordet alla tillsammans 🙂

    familjedaghem har jag inte hört om innan med två vuxna.. är dom hemma hos en utav dom då?

  9. Fia 31 mars, 2011 on 21:18 Svara

    Vad roligt för dig! Grattis och all lycka till =) Kram

  10. Evelina 1 april, 2011 on 09:42 Svara

    Cicci – åh vad skoj, GRATTIS!! För mig var det också helt oförberett, hade ju lämnat cv lite sporadiskt för ett tag sen men inte sökt någon tjänst… Det blir inte alltid som man tänkt sig, ofta blir det bättre! 🙂

    KRAM

  11. Skönhet By Emma Fenty 6 april, 2011 on 10:05 Svara

    Grattis till jobbet fina du! 🙂

    Kramar
    Emma Fenty

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna