VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Namntoppen 2010

På t.ex DN kan man idag läsa vilka som var de populäraste namnen 2010. Jag tycker alltid det är lika kul att se statistiken! Hur tänker ni, påverkas ni av såna här listor när vi väljer namn till era barn? Jag vet några som valt bort namn just för att de finns med på topplistorna, så långt skulle jag inte gå om jag verkligen gillade ett namn. Och även om jag helst vill ha lite ovanligare namn på mina barn så har jag faktiskt tre favorittjejnamn som finns med på listan! Har visst lättare för att fastna för ovanliga killnamn :-).


Kommentarer


  1. Ina 20 januari, 2011 on 20:25 Svara

    Om namnet är med topp 10 går det bort 😉 Nu har jag inte varit med om att jag gillar de namn som legat så högt upp, det skulle vara Liam då. Annars satsar jag på "vanliga" namn som inte är så vanliga just nu 😉 Typ som Ina, det är ju inget som mamma har hittat på men det är ju inte så vanligt.
    Kram!

  2. anna 20 januari, 2011 on 20:29 Svara

    mitt favvo flicknamn finns inte med;-) men det behåller jag för mig själv hehe

  3. Hanna 20 januari, 2011 on 20:36 Svara

    Jag gissar på att Ellen är ett av dem, Elion och Ellen…. hihi… 😉

  4. Madde 20 januari, 2011 on 21:13 Svara

    Se där har vi våran Filip:)

  5. Anna 20 januari, 2011 on 21:22 Svara

    Näe, namn som finns med på topplistan går bort 😉 Satt och studerade namnlistor när jag väntade barnen och valde namn som INTE var med.

  6. Camilla 20 januari, 2011 on 21:24 Svara

    Man måste komma ihåg att de populäraste namnen varje år inte bärs av så många som de gjorde förr! Då var det väldigt stor sannolikhet att det fanns minst två Johan, Mikael, Anna, Jenny osv. i klassen, men nuförtiden heter är spridningen så mycket större och det finns en massa namn att välja på (eller så kan man hitta på ett själv). Av den anledningen tycker jag inte man ska välja bort nåt på topplistan, men själv vill jag nog inte ta ett topp-5 namn åt mitt barn…

  7. Helena - mamma till Alexander 20 januari, 2011 on 21:27 Svara

    Nä jag (vi) väljer de namnen vi tycker är fina helt enkelt. Men sen är det ju kul att titta på listor också, men skulle aldrig välja bort ett namn bara för att det är med där. Ja Alexander låg ju på plats 5 hehe. Men de flesta tjejnamnen som jag hade valt är inte med på listan (bara Linnéa), te.x. Inez, Lisen… Men man får ju tips av listor och ser namn som man kanske inte tänkt på som är väldigt fina!
    Kram

  8. caroline 20 januari, 2011 on 21:28 Svara

    Jag skulle inte döpa mitt barn till något utav de namnen som fanns med.. gillar faktiskt inte nåt så där mkt att jag skulle välja det.

    Jag gillar ovanliga namn, dock har ju Loke blivit mer o mer "vanligt"…

  9. Elin 20 januari, 2011 on 21:28 Svara

    viktor finns med på listan ser jag, men det var absolut inget som var avgörande i vårat val. vi hade ett annat förslag också, och det finns inte med på listan…

  10. Hanna 20 januari, 2011 on 21:30 Svara

    När vi väntade vår flicka, visste vi inte att de va en tjej.. Men vi kollade på namnlistorna som fanns för att ha lite mer att jämföra med.. Men vi hade ändå våra favoriter..

    Det blev en Tove och hon finns inte med på listan 😛 Vi ville inte ha ett allt för vanligt namn men ändå ett som va relativt vanligt 😛 Hehe

    Namnet ska ju "passa" på barnet också, så listorna är ju inte allt.. Tycker vi 🙂

  11. Emelinda 20 januari, 2011 on 22:01 Svara

    Haha, samma här. Tre favoritflicknamn är med, men inga pojknamn 🙂

  12. jag skulle inte bry mig om listan, för där finns mitt andra favorit flicknamn om nästa barn blir en tös 🙂

  13. ♥ Anna S 20 januari, 2011 on 22:46 Svara

    Vi har inte valt bort namn för att de funnits med i statistiken men vi har heller inte haft några av de namnen som favoriter när vi valt namn till våra barn.
    Liiite bryr jag mig om listorna.
    Tycker att det är kul att ha namn som inte "fjurtton" andra barn har.
    Själv hade jag tre stycken Anna i fotbollslaget tex ;).

    Kram

  14. Malin S 20 januari, 2011 on 23:03 Svara

    Jag är nog en sådan som sorterar bort alltför vanliga & populära namn. De blir lite tråkiga när var och varannan unge heter samma. Men dock inte sagt att det finns massor av vackra, tuffa och söta namn på topplistan.

    Vi kommer få problem när Amy ev. får ett syskon någon gång i framtiden. Jag är så galet nöjd med Amy att det blir svårt att matcha det. Men vi kommer nog på något annat ovanligt och, för förvånansvärt många, svåruttalat =)

    Kram kram

  15. Malin 20 januari, 2011 on 23:10 Svara

    Jag struntar i namnlistor och popularitet bland namnen… Det ska vara ett som barnet (förhoppningsvis) kommer trivas med, kunna stå för och leva med. En viktig uppgift som förälder, att namnge sitt barn! Ser att vårt kommande barns namn inte är med på denna lista dock, har inte gjort några efterforskningar om det.

    Kram!

  16. Matilda 20 januari, 2011 on 23:13 Svara

    Tur att sambon inte fick sin vilja igenom med Linnea!! 🙂

  17. Charlotte 20 januari, 2011 on 23:50 Svara

    Det var inte vi som valde utan namnet poppade upp i mitt huvud strax efter han fötts. 🙂 Dvs redan på bb. Och det blev Oliver som du vet.

    Jag bryr mig inte ett dugg om listor! Jag går helt på egen smak och tycke. Och vad barnet ser ut att heta. 😉 nu har vi dock namnen klara för framtida syskon. Det hade vi inte med Oliver.

    Det är ändå nästan helt omöjligt att välja ett unikt namn som fortfarande är fint och inte bara udda. Elion måste vara undantaget, för det tycker jag verkligen är fint OCH ovanligt. 🙂

  18. Annelie 21 januari, 2011 on 08:34 Svara

    Tack för tipset 🙂 vi väntar en liten i mars och pojknamn har vi inte kommit på ännu så jag ska ta mig en titt på listan.

    Kram Annelie

  19. Sandra 21 januari, 2011 on 09:31 Svara

    Jag vill inte att mina barn ska ha topplistenamn!
    Alvin blev ganska poppis där när jag fick mitt första barn, jag hade dock aldrig hört namnet innan. Men så kan det vara, man kan ju inte styra vad som blir poppis i senare.

  20. Marie 21 januari, 2011 on 09:43 Svara

    Wow! Vincent har tagit sig upp på top 20, och fortfarande stöter jag på folk som inte ens kan uttala det och aldrig verkar ha hört talas om det. Ellie kommer nog stiga rätt bra det också, har för mig att det var det mest ökande flicknamnet förra året. Och jag som trodde jag var unik. ;P

  21. Cecilia 21 januari, 2011 on 09:45 Svara

    Jag bryr mej lite om listan – men när det kommer till kritan så blev det Emma och det hade blivit Elias om det blitt en pojke.. 😉 Har svårt att hitta bra pojknamn, eftersom det BARA är killar på mannens sida och alla bra namn är tagna! 😉

  22. Sanna [Gravid & Lycklig lottad] 21 januari, 2011 on 10:57 Svara

    Vi tänkte Maja om det skulle bli en tjej. Så himla söttnamn men eftersom våran Katt heter Maja så fick vi problem 🙂 haha!

    Nä, men det ger oss lite tips på namn. Kan man solla. Så himla svårt med namn, tycker jag de ena o han de andra nää usch 🙂

    Men bestämt oss för tjej Tove och pojke Leo 🙂 sen får vi se om det blir en Tove eller Leo 🙂

  23. Annica - mamma till Elias 21 januari, 2011 on 11:03 Svara

    Jag valde Elias just för att jag tycker det är fint, bryr mig inte så mycket om topp 10 listorna.

  24. helen 21 januari, 2011 on 11:27 Svara

    Jag är super förtjust i William och Wilhelm. Men väljer nog bort dem om de fortfarande ligger kvar på listan när jag får barn 😉

  25. Sophy - Mamma till Ozzy. 21 januari, 2011 on 11:42 Svara

    va glad jag är att min sons namn inte är med 😀

    jag påverkas verkligen inte av sådana listor, tycker dom namnen är uttjatade.

  26. Sandra 21 januari, 2011 on 11:43 Svara

    Jag tycker det är roligt med listor men det påverkar mig inte så mycket namnet är på Topp eller ej. Men nu såg jag att Edvin fanns med på topplistan för killar och några flicknamn tycker jag är fina på Topplistan!

    Kram, hoppas ni får hålla er friska nu!

  27. Maria 21 januari, 2011 on 17:53 Svara

    jag gissar att dina tre favvos är Elsa, Ella, Ellen! Men kanske för att jag tänker på Ella o Elian 😉
    Men känns som "din" smak! =)

  28. Evelina 21 januari, 2011 on 18:46 Svara

    Så KUL att höra era tankar!
    Och roligt att höra vilka namn ni tror jag gillar ;-)… Men det är inte Elsa, Ella, Ellen!

    KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna