VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Natti

Nu blir det sängen för mig, F har sovit precis hela kvällen så han kommer nog vara hur pigg som helst imorgon. Bra back up ifall Elion vill upp vid 5 alltså hehe… Jag hoppas jag kan somna trots detta ständiga tryck från bihålorna. Kanske måste söka för det imorgon, det kommer och går och värktabletter hjälper inte. Hemska förkylningar, vad har ni gjort? Jag har nog aldrig varit så mycket sjuk som de senaste månaderna, minns inte när jag inte var förkyld sist! Nån med bra tips som hjälper mot irriterade bihålor, jag har hemsk värk i pannan, över näsan och kinderna?

GodNattKram till dig


Kommentarer


  1. bihåletips! 12 januari, 2011 on 22:45 Svara

    sinova och kortisonnäspray (den sistnämnda allra mest) båda finns på apoteket! obs man måste använda nässprayen typ 2-3 ggr / dag i några dagar innan det släpper, det är inte som med vanlig nässpray. men det funkar!

  2. Charlotte 12 januari, 2011 on 22:50 Svara

    Sinova på Apoteket. Eller kortison nässpray. Eller bägge delarna. Men kortisonen tror jag är på recept. Iaf effektivt. Eller ång bad? Stå över varm ånga så det släpper och rinner ut? Nässpray antar jag att du redan använder. Krya på dig!! Mkt c vitamin också! Och mivi total på hälsokosten e grym. En flytande blandning med både mineraler o vitaminer. Bra sätt att stärka immunförsvaret på!

  3. Malin S 12 januari, 2011 on 22:50 Svara

    Sinova Forte!!! Köpes på närmsta apotek =)
    Jag är också krasslig och ska börja med Sinova redan nu. Är helt grymt på att lösa upp det som fastnat i bihålorna. Flera av mina kollegor lovordar Sinova också. Grymt bra!

    Krya på dig!

  4. Charlotte 12 januari, 2011 on 22:51 Svara

    Sinova på Apoteket. Eller kortison nässpray. Eller bägge delarna. Men kortisonen tror jag är på recept. Iaf effektivt. Eller ång bad? Stå över varm ånga så det släpper och rinner ut? Nässpray antar jag att du redan använder. Krya på dig!! Mkt c vitamin också! Och mivi total på hälsokosten e grym. En flytande blandning med både mineraler o vitaminer. Bra sätt att stärka immunförsvaret på!

  5. Cassandra 12 januari, 2011 on 22:52 Svara

    EXAKT samma hade jag när jag var förkyld runt nyår i över en vecka! Hade värk typ i tandköttet, upp mot öronen, i/över näsan o sen feber och snoret rann som satan..:) Sen blev de huvudvärk på det med och även halsbränna/halsont hit o dit. Det suger verkligen!

  6. Malin S 12 januari, 2011 on 22:54 Svara

    Jo, kortisonnässpray rekommenderas ofta av vården vid bihålebesvär. Inget som jag i min yrkesroll "får" rekommendera dig men om jag skulle fått superjobbigt med bihålorna skulle jag definitivt kört en kur med kortisonnässpray.

  7. Caroline - Mamma till Noah 12 januari, 2011 on 23:04 Svara

    Läkaren, låter helt klart som bihålorna! Har själv haft jätte problem me de, är inget roligt att alls.

    Krya på dig!

  8. Aggie 12 januari, 2011 on 23:19 Svara

    Massor, massor med nässpray! det enda som hjälper! Då kommer det gå över. Lovar!

    Har haft bihåleinflammation själv och nu känner jag om det e på g och så massor, massor med nässpray så går det över på nån dag. Det e svårt att få antibiotika mot det. De vill ju inte skriva ut för mycket och när man kan få bort det med nässpray så.

    Kramar!

  9. sani 12 januari, 2011 on 23:19 Svara

    SINOVA heter det bästa för irriterade bihålor!

  10. Elgen 12 januari, 2011 on 23:22 Svara

    Jag blev jätteförkyld i Augusti 2009, och var från och till förkyld hela hösten. I december bekräftade de att jag hade bihåleinflammation. Alltså hade jag gått med det ett tag…. Kanske det du har? Vissa har lätt att få det, speciellt om man varit mycket förkyld och snuvig, och således inte fått in tillräckligt med syre för att "torka ut" bihålorna typ (om jag minns läkarens beskrivning rätt). Försvinner snabbt med antibiotika om det är det du har:)

  11. jenny 12 januari, 2011 on 23:28 Svara

    jag blev rekommenderad en nässpray på apoteket sist jag hade det så över bihålorna men jag fick söka läkare för den var på recept. tydligen kan det lätt gå över i bihålsinflammation sa hon så gå till doktorn för att vara på den säkra sidan!
    krya på dig!

  12. Nathalie 13 januari, 2011 on 00:00 Svara

    Testa att ta sinova, det brukar hjälp vid bihåleinflammation. Hoppas du blir bättre snart!

  13. Anna 13 januari, 2011 on 00:12 Svara

    Mkt nässpray, koksaltlösning emellan, sov med huvudet högt! Men om du har sådär ont och alvedon eller ipren inte ger ngn vidare verkan, ring vårdcentralen!

  14. Maja 13 januari, 2011 on 01:36 Svara

    Den värken du beskriver låter exakt som bihåleinflammation och då är det penicillin som gäller. Så ge doktorn ett samtal imorgon bitti.

    Krya på dig!

  15. Petra 13 januari, 2011 on 04:28 Svara

    Jag gick som dig i flera veckor, det var bihåleinflamation. Fick då pencillin utskrivet som hjälpte nästan direkt. Om det dunkar i tinningarna när du böjer dig fram är det säkert det du fått! Ta ett besök hos husläkaren. Lycka till och krya på dig! Kram

  16. Anonym 13 januari, 2011 on 05:22 Svara

    Hej! Tråkigt att du inte mår bra ännu. Något som jag skulle kunna tipsa om är honungste, kyla över panna och nästa och lätt massage över panna näsa och tinningar, Men som sjuksköterska tycker jag nog att du bör söka för det för att se om du kan få något som lättar upp för dig. Lycka till och Krya på dej! Kram Jo

  17. karolin 13 januari, 2011 on 07:40 Svara

    Åhh bihålorna gör så ONT när de blir inflammerade! När jag hade det för några år sen fick jag bara rådet att köpa rhinocort (som den hette då, vet inte om det är samma nu). Det är en nässpray med kortison i och det fungerade faktiskt. På mig iallafall, men väntar för länge så kan man behöva antibiotika för att det ska ge med sig.

    Hoppas du blir bättre snart!
    kram!

    ps, fick du mitt lösenord? Jag tror jag lämnade det i något inlägg här under..eller jag skulle gjort det iallafall men jag brukar ju glömma saker så det är därför jag frågar haha

  18. martina 13 januari, 2011 on 08:14 Svara

    Finns något naturläkermedel…någon grön tablett kommer dock inte ihåg vad de heter. Finns på apoteket. Frågan är om de hjälper när det redan börjat…Ska nog ta dem redan när man börjar bli förklyd. Främst för sånna som det alltid sätter sig på bihålorna hos, men det kan ju vara värt ett försök.
    Hoppas du blir piggare snart
    Kram

  19. marie 13 januari, 2011 on 08:15 Svara

    Hoppas du är piggare idag. Jag brukar direkt börja med nässpray när jag känner att det börja trycka och det lättar oftast på trycket… om det inte gått förlångt för då är det bara läkare som gäller. Inge huvudvärk?? Det kan också höra till bihålorna. Krya på dig! kram

  20. Helena 13 januari, 2011 on 08:32 Svara

    Sinova, fungerar jättebra vid problem med bihålorna. 🙂

  21. Evelina 13 januari, 2011 on 10:08 Svara

    Lägg märke till vilken tid du publicerade det här: 20110112222111.. lite coolt 😉

  22. Angie 13 januari, 2011 on 12:08 Svara

    Den kortison -nässpray som många här talar om är jättebra och finns receptfritt, den heter Rhinocort aqua och är starkare än vanlig nässpray. Dubbla doseringen i en till två veckor så ska du se att det löser sig. Hade samma problem som du och fick tipset av min kusin som är sjuksköterska (och även mamma till två barn som ofta får bihåleinflammationer).

    Kram på dig och hoppas det går över!

  23. Evelina 13 januari, 2011 on 13:58 Svara

    Haha ja titta så fint datumet + klockslaget blev 😀

    TACK snälla för alla tips!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna