VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Lunchtime

Nu tror jag att jag har kommit underfund med magens konstiga beteende. Det är nog bara sammandragningar som inte känns som vanligt för magen blir stenhård utan att jag känner nåt alls… Annars brukar det ändå kännas på ett speciellt sätt men nu inatt och idag har det bara blivit hårt. Men nu har det blivit mjukare på ena sidan emellanåt och då kan jag urskilja lilla rumpan och små ben och fötter… Så han ligger som han ska skulle jag tro :-)! Kanske är det hallonbladsteet som ger annorlunda sammandragningar, Fredrik tyckte jag skulle sluta dricka det för han blev lite orolig men jag sa att det är bara livmodern som förbereder sig och så ska det ju vara nu på slutet!

Dags för lunch nu, har inte lyckats somna om nånting. Som vanligt, det tar verkligen emot att sova mitt på dan tycker jag! Har pratat med min pappas fru en lång stund i stället och det var roligare än sömn :-D. Vi längtar alla efter dig nu lillprinsen men du kommer ju när du själv är redo ♥!


Annons

Kommentarer


 1. Josefine, Blåeld 16 oktober, 2009 on 12:53 Svara

  jag hade också sådana sammandragningar då magen blev stenhård, utan att det gjorde ont.

 2. Josefine, Blåeld 16 oktober, 2009 on 12:53 Svara

  jag hade också sådana sammandragningar då magen blev stenhård, utan att det gjorde ont.

 3. Denise - en blogg om allt o lite till 16 oktober, 2009 on 12:54 Svara

  Åh så härligt :) jag längtar tills den dagen då jag får läsa ett plus på gravtestet! Det skulle inte kännas mer än rätt just nu :)

 4. Denise - en blogg om allt o lite till 16 oktober, 2009 on 12:54 Svara

  Åh så härligt :) jag längtar tills den dagen då jag får läsa ett plus på gravtestet! Det skulle inte kännas mer än rätt just nu :)

 5. C 16 oktober, 2009 on 13:00 Svara

  Förstår precis ditt resonemang. Hade jag varit så nära slutet och inte utsatts för en massa folk dagligen hade jag också skippat att ta det och sen tagit det när bebis kommit ut, för att inte smitta bebis eller andra som kan bli sjuka…

  Ångest är det. En avvägning. Man hoppas man gör det rätta för barnet. Min sambo kommer vaccineras bland dom första eftersom han jobbar inom brandförsvaret och kommer i kontakt med sjuka personer ofta vid sjukvårdslarm och bilolyckor med mera. Så det känns ju bra.

  Jag är ju hemma just nu med snuva, huvudvärk och allmän sjukdomskänsla i kroppen. men dom säger att influensaviruset ger hög feber och det har jag inte som tur är.. så jag ska nog ta sprutan i nästa vecka när jag känner mig bättre..

  Det som känns bäst är att diskutera frågan med andra gravida som är i samma sits som en själv. Har en vän som är gravid i samma vecka som mig och hon tog vaccinet idag efter mkt ångest.. Jag tycker hon gör rätt… hon har också astma och kommer vara höggravid under den värsta smittperioden under vintern..

 6. C 16 oktober, 2009 on 13:00 Svara

  Förstår precis ditt resonemang. Hade jag varit så nära slutet och inte utsatts för en massa folk dagligen hade jag också skippat att ta det och sen tagit det när bebis kommit ut, för att inte smitta bebis eller andra som kan bli sjuka…

  Ångest är det. En avvägning. Man hoppas man gör det rätta för barnet. Min sambo kommer vaccineras bland dom första eftersom han jobbar inom brandförsvaret och kommer i kontakt med sjuka personer ofta vid sjukvårdslarm och bilolyckor med mera. Så det känns ju bra.

  Jag är ju hemma just nu med snuva, huvudvärk och allmän sjukdomskänsla i kroppen. men dom säger att influensaviruset ger hög feber och det har jag inte som tur är.. så jag ska nog ta sprutan i nästa vecka när jag känner mig bättre..

  Det som känns bäst är att diskutera frågan med andra gravida som är i samma sits som en själv. Har en vän som är gravid i samma vecka som mig och hon tog vaccinet idag efter mkt ångest.. Jag tycker hon gör rätt… hon har också astma och kommer vara höggravid under den värsta smittperioden under vintern..

 7. Johanna 16 oktober, 2009 on 13:49 Svara

  Ja det är säkert sammandragningar ,fast du inte känner dem jag hade bara sådanna när jag väntade mitt första barn och har dem nu med .Hoppas du blir frisk snart! jag hade en infektion i kroppen när jag födde min första barn och det var inget vidare..
  skulle det bli kejsarsnitt så bli inte ledsen för det tänk att det är för barnets skull =) jag fick göra det efter 14 timmars värkarbete först blev jag helt nervös när de sa att det skulle bli det , jag skulle ju föda men huvudsaken är ju att min lille prins kom ut välmående..lycka till

 8. Johanna 16 oktober, 2009 on 13:49 Svara

  Ja det är säkert sammandragningar ,fast du inte känner dem jag hade bara sådanna när jag väntade mitt första barn och har dem nu med .Hoppas du blir frisk snart! jag hade en infektion i kroppen när jag födde min första barn och det var inget vidare..
  skulle det bli kejsarsnitt så bli inte ledsen för det tänk att det är för barnets skull =) jag fick göra det efter 14 timmars värkarbete först blev jag helt nervös när de sa att det skulle bli det , jag skulle ju föda men huvudsaken är ju att min lille prins kom ut välmående..lycka till

 9. Amanda 16 oktober, 2009 on 14:24 Svara

  Jasså? Det vore ju tråkigt, får hoppas det inte stämmer! Eller iaf att svininluensan lugnat sig när bebbens skydd tar slut! usch ja, det är jättejobbigt med svullna fingrar. Är lite sugen på att testa hallonbladste haha, är jag desperat nu kanske? ^^

 10. Amanda 16 oktober, 2009 on 14:24 Svara

  Jasså? Det vore ju tråkigt, får hoppas det inte stämmer! Eller iaf att svininluensan lugnat sig när bebbens skydd tar slut! usch ja, det är jättejobbigt med svullna fingrar. Är lite sugen på att testa hallonbladste haha, är jag desperat nu kanske? ^^

 11. Therese 16 oktober, 2009 on 14:24 Svara

  Tacktack :) aha, då är det svårt för dig att ge mig tips. jag får helt enkelt ta ut den snart när magen blir lite större :)
  jag önskar dig och din lilla son all lycka i världen, när han väl kommer :)

 12. Therese 16 oktober, 2009 on 14:24 Svara

  Tacktack :) aha, då är det svårt för dig att ge mig tips. jag får helt enkelt ta ut den snart när magen blir lite större :)
  jag önskar dig och din lilla son all lycka i världen, när han väl kommer :)

 13. Frida 16 oktober, 2009 on 14:38 Svara

  Gud vad spännande, det är ju så kul att det börjar närma sig! Ett stort lycka till inför det stora ni har framför er! :) kram

 14. Frida 16 oktober, 2009 on 14:38 Svara

  Gud vad spännande, det är ju så kul att det börjar närma sig! Ett stort lycka till inför det stora ni har framför er! :) kram

 15. stine - pokerfruga & mamma till Wiggo 16 oktober, 2009 on 15:04 Svara

  sånna sammandragningar hade jag såfort ajg ansträngde mig lite.. reste mig, stod upp för länge, helt enkelt så fort ja rörde mig :) magen blir stenhård men de gör inte ont :)

  helt normalt!

 16. stine - pokerfruga & mamma till Wiggo 16 oktober, 2009 on 15:04 Svara

  sånna sammandragningar hade jag såfort ajg ansträngde mig lite.. reste mig, stod upp för länge, helt enkelt så fort ja rörde mig :) magen blir stenhård men de gör inte ont :)

  helt normalt!

 17. Jessica 16 oktober, 2009 on 15:23 Svara

  Tycker du gör helt rätt i att strunta i helgplanerna. Med en förkylning i kroppen är det ju extra viktigt att du vilar, och speciellt om du har svårt att sova. Jag vet hur det är att inte kunna sova på dagen, har själv legat i 1 1/2 timme idag utan att somna, trots att jag var supertrött och hade världens huvudvärk p g a detta. Som tur var hjälpte det i alla fall med vilan.

  Jag säger som Johanna här ovanför, att om det skulle bli kejsarsnitt så är det också OK. Allt för din och bebisens hälsa! Jag fick en infektion under min första förlossning, och de vet inte om jag smittade Oscar eller om han smittade mig, men båda blev sjuka i alla fall, och när navelsträngen kom i kläm under värkarna så orkade han inte med det. Så det hela slutade med ett katastrofsnitt där jag sövdes och han hamnade i kuvös första dygnet… En stor sorg för mig, men vi repade oss och idag är jag naturligtvis SÅ tacksam för att han klarade sig!

  Ta hand om dig nu, och spara på dina krafter! Hoppas du får en härlig fredagskväll!

 18. Jessica 16 oktober, 2009 on 15:23 Svara

  Tycker du gör helt rätt i att strunta i helgplanerna. Med en förkylning i kroppen är det ju extra viktigt att du vilar, och speciellt om du har svårt att sova. Jag vet hur det är att inte kunna sova på dagen, har själv legat i 1 1/2 timme idag utan att somna, trots att jag var supertrött och hade världens huvudvärk p g a detta. Som tur var hjälpte det i alla fall med vilan.

  Jag säger som Johanna här ovanför, att om det skulle bli kejsarsnitt så är det också OK. Allt för din och bebisens hälsa! Jag fick en infektion under min första förlossning, och de vet inte om jag smittade Oscar eller om han smittade mig, men båda blev sjuka i alla fall, och när navelsträngen kom i kläm under värkarna så orkade han inte med det. Så det hela slutade med ett katastrofsnitt där jag sövdes och han hamnade i kuvös första dygnet… En stor sorg för mig, men vi repade oss och idag är jag naturligtvis SÅ tacksam för att han klarade sig!

  Ta hand om dig nu, och spara på dina krafter! Hoppas du får en härlig fredagskväll!

 19. Jessica 16 oktober, 2009 on 15:48 Svara

  Ja, det är tur att vi har vår sjukvård… Mitt största "problem" i detta var att jag läst en massa förlossningsböcker men slutat när jag kom till sidorna om kejsarsnitt. Jag som är sprut- och operationsrädd ville liksom bara blunda för det alternativet… Jag visste ju att det kunde hända men räknade liksom med att de skulle ta hand om det hela utan min inblandning… Fel av mig! Det blev ett stort trauma för mig i stället… Så ett litet råd från mig: blunda inte för risken, läs även om snitt… 😉

  Men nu nåt positivt: efter det har jag fött två barn till, utan komplikationer. :-)

 20. Jessica 16 oktober, 2009 on 15:48 Svara

  Ja, det är tur att vi har vår sjukvård… Mitt största "problem" i detta var att jag läst en massa förlossningsböcker men slutat när jag kom till sidorna om kejsarsnitt. Jag som är sprut- och operationsrädd ville liksom bara blunda för det alternativet… Jag visste ju att det kunde hända men räknade liksom med att de skulle ta hand om det hela utan min inblandning… Fel av mig! Det blev ett stort trauma för mig i stället… Så ett litet råd från mig: blunda inte för risken, läs även om snitt… 😉

  Men nu nåt positivt: efter det har jag fött två barn till, utan komplikationer. :-)

 21. Anna-Maria 16 oktober, 2009 on 16:00 Svara

  Men det är ju inte långt kvar nu, så det är väl klart att livmorden börjar förbereda sig.. =)

  Vad härligt att du kan känna ben och rumpan.. Låter väldigt häfigt tycker jag..
  Längtas.. =)

  Sovtime är inget för mig heller om dagarna..
  Som sagt, finns ju mycket roligare att göra.. =)

  Hoppas ni får en underbar fredag!
  Kramar

 22. Anna-Maria 16 oktober, 2009 on 16:00 Svara

  Men det är ju inte långt kvar nu, så det är väl klart att livmorden börjar förbereda sig.. =)

  Vad härligt att du kan känna ben och rumpan.. Låter väldigt häfigt tycker jag..
  Längtas.. =)

  Sovtime är inget för mig heller om dagarna..
  Som sagt, finns ju mycket roligare att göra.. =)

  Hoppas ni får en underbar fredag!
  Kramar

 23. Malin S 16 oktober, 2009 on 20:18 Svara

  Det som du beskriver, alltså att magen blev stenhård utan smärta, var de enda sammandragningar jag kände. Jag hade aldrig ont så jag gissar också att livmodern tränar (och är schysst och skippar det smärtsamma =) Va ju bra att bebis ligger rätt. Jag tror faktiskt att han inte vänder sig så lätt nu såhär på slutet. Det är alldeles för trångt för att snurra runt.
  Kram kram.

 24. Malin S 16 oktober, 2009 on 20:18 Svara

  Det som du beskriver, alltså att magen blev stenhård utan smärta, var de enda sammandragningar jag kände. Jag hade aldrig ont så jag gissar också att livmodern tränar (och är schysst och skippar det smärtsamma =) Va ju bra att bebis ligger rätt. Jag tror faktiskt att han inte vänder sig så lätt nu såhär på slutet. Det är alldeles för trångt för att snurra runt.
  Kram kram.

 25. Kim 17 oktober, 2009 on 09:09 Svara

  Vilket bb är det som gäller för er del?

 26. Kim 17 oktober, 2009 on 09:09 Svara

  Vilket bb är det som gäller för er del?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna