VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bebis och magen

Nu är du 35 veckor gången (eller gravid i 36:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu har din bebis inte mycket rörelseutrymme. Det är så trångt därinne, att den kanske inte rör sig lika mycket längre. Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver vätskan.

(fakta från babycenter)

Ja nu är det svårt att andas, svårt att vända på sig i sängen, svårt att resa sig upp… Det ÄR tungt helt enkelt! Men nåt som inte är det minsta svårt är att älska vår lille kille därinne och för honom gör jag såklart allt och lite till :-). Imorgon är det dags för barnmorskebesök och då ska jag fråga om klådan jag har fått på händer och fötter framför allt. Det kan ju ha att göra med att jag är ganska vätskefylld just i de områdena. Jag tänker ganska mycket på förlossningen och är lite rädd för att behöva göra kejsarsnitt – det vill jag verkligen inte! Jag funderar också på HUR allt kommer starta – på natten? på dagen? med värkar? med vattenavgång? 34 dagar kvar till beräknad förlossning idag och jag HOPPAS att det inte blir fler än så  (även om jag drömt att det blir den åttonde) ;-)…


Annons

Kommentarer


 1. Jennie och Exxa 30 september, 2009 on 10:59 Svara

  Åååååh vad fina ni är!!

 2. Jennie och Exxa 30 september, 2009 on 10:59 Svara

  Åååååh vad fina ni är!!

 3. Mia ☆ 30 september, 2009 on 11:01 Svara

  Oj oj oj, inte långt kvar nu! Fantastiskt spännande :) Att följa er gravidresa har nästan gjort mig lite sugen med… 😉

  Ha en mysig onsdag, kram! <3

 4. Mia ☆ 30 september, 2009 on 11:01 Svara

  Oj oj oj, inte långt kvar nu! Fantastiskt spännande :) Att följa er gravidresa har nästan gjort mig lite sugen med… 😉

  Ha en mysig onsdag, kram! <3

 5. Nina 30 september, 2009 on 11:02 Svara

  mys mage! 😀 så mkt med förlossningen. ja tänkte konstigt nog inte lika mkt på det då det väl hände. mitt börja på natten. ja trodde ja behövde gå på toa. kändes som magknip.. men sen försvann det. två timmar senare samma sak. å sen två timmar senare samma sak. Tredje gången började det slå mej att det kanske va värkar. hahah! Lite roligt..

  asså menar du att dem fortfarande ligger på bilden. alltså där ja skriver inlägg?

  å va trist att du inte kan göra sådant med mac! så kanon bra ju! å ännu roligare då man får det gratis! 😛

 6. Nina 30 september, 2009 on 11:02 Svara

  mys mage! 😀 så mkt med förlossningen. ja tänkte konstigt nog inte lika mkt på det då det väl hände. mitt börja på natten. ja trodde ja behövde gå på toa. kändes som magknip.. men sen försvann det. två timmar senare samma sak. å sen två timmar senare samma sak. Tredje gången började det slå mej att det kanske va värkar. hahah! Lite roligt..

  asså menar du att dem fortfarande ligger på bilden. alltså där ja skriver inlägg?

  å va trist att du inte kan göra sådant med mac! så kanon bra ju! å ännu roligare då man får det gratis! 😛

 7. niina 30 september, 2009 on 11:27 Svara

  Ja nu är det inte länge kvar =) Ha en bra dag!

 8. niina 30 september, 2009 on 11:27 Svara

  Ja nu är det inte länge kvar =) Ha en bra dag!

 9. Angel 30 september, 2009 on 11:27 Svara

  Va fin magen är

 10. Angel 30 september, 2009 on 11:27 Svara

  Va fin magen är

 11. Stina 30 september, 2009 on 11:30 Svara

  Har inte klåda på händer och fötter att göra med att levern inte kan göra sig av med avfallsprodukter som den ska? Hoppas inte! Kram

  Fin mage du har förresten. Den är ju verkligen ursöt!!!

 12. Stina 30 september, 2009 on 11:30 Svara

  Har inte klåda på händer och fötter att göra med att levern inte kan göra sig av med avfallsprodukter som den ska? Hoppas inte! Kram

  Fin mage du har förresten. Den är ju verkligen ursöt!!!

 13. madde 30 september, 2009 on 11:41 Svara

  Hej. nu kikar jag in här igen=) nu har du inte långt kvar av graviditeten, mysigt!sista veckorna kan kännas långsamma, men nu när jag sitter här med min lilla skrutta på 3 veckor så undrar man var tiden har tagit vägen=)
  Läser om din klåda….sök på google ang den, typ på graviditetsklåda eller nått. Man kan få så om man har förhöjda värden i levern(hoppas jag fattat rätt nu) och bör kollas av barnmorskan. Vet att jag läste om det när jag själv var gravid. Vill inte skrämma dig, utan bara tipsa om att du kan läsa om det=)
  Jättefin mage har du, hoppas du kan njuta ordentligt av den nu så här på slutet även om det kan kännas tungt ibland.
  Ang. ditt inlägg om amningsbh så kan jag rekomendera den från lindex. Jag har själv 2 sånna + en annan från lindex(en ljusrosa). Jag är jättenöjd med dom.
  Ha en fortsatt bra dag. Kram från en läsare

 14. madde 30 september, 2009 on 11:41 Svara

  Hej. nu kikar jag in här igen=) nu har du inte långt kvar av graviditeten, mysigt!sista veckorna kan kännas långsamma, men nu när jag sitter här med min lilla skrutta på 3 veckor så undrar man var tiden har tagit vägen=)
  Läser om din klåda….sök på google ang den, typ på graviditetsklåda eller nått. Man kan få så om man har förhöjda värden i levern(hoppas jag fattat rätt nu) och bör kollas av barnmorskan. Vet att jag läste om det när jag själv var gravid. Vill inte skrämma dig, utan bara tipsa om att du kan läsa om det=)
  Jättefin mage har du, hoppas du kan njuta ordentligt av den nu så här på slutet även om det kan kännas tungt ibland.
  Ang. ditt inlägg om amningsbh så kan jag rekomendera den från lindex. Jag har själv 2 sånna + en annan från lindex(en ljusrosa). Jag är jättenöjd med dom.
  Ha en fortsatt bra dag. Kram från en läsare

 15. Renée 30 september, 2009 on 11:43 Svara

  Vet inte så mycket om kejsarsnitt mer än att vätskan inte trycks ut ur bebis, som vid en "vanlig" födsel. Dock har jag alltid varit rädd för en normal födsel o nästan önskat att det en dag ska bli kejsarsnitt, men så är jag ju som sagt inte så insatt 😉

 16. Renée 30 september, 2009 on 11:43 Svara

  Vet inte så mycket om kejsarsnitt mer än att vätskan inte trycks ut ur bebis, som vid en "vanlig" födsel. Dock har jag alltid varit rädd för en normal födsel o nästan önskat att det en dag ska bli kejsarsnitt, men så är jag ju som sagt inte så insatt 😉

 17. Anette 30 september, 2009 on 11:58 Svara

  Fiiina magen :)

 18. Anette 30 september, 2009 on 11:58 Svara

  Fiiina magen :)

 19. agnez 30 september, 2009 on 12:09 Svara

  åh vilken söt liten mage du har.. även fast den nu är enormt mkt större än den brukar.. gulligt! förstår att de börjar bli tungt så här mot slutet av graviditeten, men snart har ni er prins hos er.. underbart! kämpar på på jobbet. tung vecka denna vecka. saknar min älskling oerhört mkt :S åker hem på fredag så det blir skönt. har inte varit hem på tre veckor. Tomas har varit här nere ist och de är härligt, men det blir underbart att få komma hem. ska försöka hinna med ett besök hos föräldrarna oxå. var så längesen :S ha en underbar vecka! kram kram

 20. agnez 30 september, 2009 on 12:09 Svara

  åh vilken söt liten mage du har.. även fast den nu är enormt mkt större än den brukar.. gulligt! förstår att de börjar bli tungt så här mot slutet av graviditeten, men snart har ni er prins hos er.. underbart! kämpar på på jobbet. tung vecka denna vecka. saknar min älskling oerhört mkt :S åker hem på fredag så det blir skönt. har inte varit hem på tre veckor. Tomas har varit här nere ist och de är härligt, men det blir underbart att få komma hem. ska försöka hinna med ett besök hos föräldrarna oxå. var så längesen :S ha en underbar vecka! kram kram

 21. Tess 30 september, 2009 on 12:11 Svara

  Så fin du är Evelina, tänk om jag kan se ut så när jag är gravid. =) Kan ju hålla tummarna för det…
  Det börjar närma sig…spännande. =)
  Kram

 22. Tess 30 september, 2009 on 12:11 Svara

  Så fin du är Evelina, tänk om jag kan se ut så när jag är gravid. =) Kan ju hålla tummarna för det…
  Det börjar närma sig…spännande. =)
  Kram

 23. Sofia 30 september, 2009 on 12:16 Svara

  Så fin mage du har fått!

 24. Sofia 30 september, 2009 on 12:16 Svara

  Så fin mage du har fått!

 25. cecce 30 september, 2009 on 12:28 Svara

  Vilken fin liten mage du har!!
  Jag har varit grvid fyra gånger och det är såå mysigt. För det mesta ialla fall.
  Förlossningen kan starta när som helst.
  Mina har oftast börjat på kvällen och tre av mina barn är födda på morgonen.
  Men det är så individuellt.
  Du vet när det är dax.
  Ha en fin dag!/C

 26. cecce 30 september, 2009 on 12:28 Svara

  Vilken fin liten mage du har!!
  Jag har varit grvid fyra gånger och det är såå mysigt. För det mesta ialla fall.
  Förlossningen kan starta när som helst.
  Mina har oftast börjat på kvällen och tre av mina barn är födda på morgonen.
  Men det är så individuellt.
  Du vet när det är dax.
  Ha en fin dag!/C

 27. Anna-Lena 30 september, 2009 on 12:38 Svara

  Åh mysigt med bebismage… kommer ihåg det där att allt blir plötsligt så tungt! 😉 När jag fick Oscar fick de sätta igång mig för han hade lite lite vatten och jag hade preeklampsi (nästan-gravidförgiftning eller vad det heter på svenska;) SÅ då kändes det lite okontrollerat och jag tyckte det var riktigt jobbigt men med Nora vaknade jag 00.06 ;D och bara kände att detta var en värk!?.. Hur man vet?.. Jag vet inte iaf… jag bara visste det då? Så jag förstår helt och fullt att du tänker på det men man kan aldrig VETA innan? Jag var lite besviken efter Oscars förlossning för jag hade uppfattat det som så hysteriskt och otäckt, plötsligt hade jag blodtrycksfall och hela rummet fylldes av läkare och jag tyckte DET var jätteotäckt men efter var det ingen som kommenterade det eller tyckte det var onormalt, vilket det inte heller var! Men JAG visste inte… (eh… vad jag pladdrar på nu då? 😉 Menar iaf bara att läs och sug åt dig info och FRÅGA massor! men förbered dig på att inget kan planeras!?.. nej, ska sluta nu 😉 hi hi… ha iaf en superskön dag!Mysigt att se magen 😉 kram

 28. Anna-Lena 30 september, 2009 on 12:38 Svara

  Åh mysigt med bebismage… kommer ihåg det där att allt blir plötsligt så tungt! 😉 När jag fick Oscar fick de sätta igång mig för han hade lite lite vatten och jag hade preeklampsi (nästan-gravidförgiftning eller vad det heter på svenska;) SÅ då kändes det lite okontrollerat och jag tyckte det var riktigt jobbigt men med Nora vaknade jag 00.06 ;D och bara kände att detta var en värk!?.. Hur man vet?.. Jag vet inte iaf… jag bara visste det då? Så jag förstår helt och fullt att du tänker på det men man kan aldrig VETA innan? Jag var lite besviken efter Oscars förlossning för jag hade uppfattat det som så hysteriskt och otäckt, plötsligt hade jag blodtrycksfall och hela rummet fylldes av läkare och jag tyckte DET var jätteotäckt men efter var det ingen som kommenterade det eller tyckte det var onormalt, vilket det inte heller var! Men JAG visste inte… (eh… vad jag pladdrar på nu då? 😉 Menar iaf bara att läs och sug åt dig info och FRÅGA massor! men förbered dig på att inget kan planeras!?.. nej, ska sluta nu 😉 hi hi… ha iaf en superskön dag!Mysigt att se magen 😉 kram

 29. Marih 30 september, 2009 on 12:41 Svara

  Jo visst..men nu har inte hon en pappa som är hemma om kvällarna så kan inte få hans hjälp. Är snart ensamstående också så det gör de ännu svårare..men jag har en idé som jag smider på :)

  Shit vad tiden går fort…snart kommer eran lilla kille till världen! ♥

 30. Marih 30 september, 2009 on 12:41 Svara

  Jo visst..men nu har inte hon en pappa som är hemma om kvällarna så kan inte få hans hjälp. Är snart ensamstående också så det gör de ännu svårare..men jag har en idé som jag smider på :)

  Shit vad tiden går fort…snart kommer eran lilla kille till världen! ♥

 31. Miia - There´s no place like home 30 september, 2009 on 12:49 Svara

  Jag förstår att det känns tungt nu… Men snart är du & bebis i mål =)

  Hoppas du har en bra onsdag! Kraaam

 32. Miia - There´s no place like home 30 september, 2009 on 12:49 Svara

  Jag förstår att det känns tungt nu… Men snart är du & bebis i mål =)

  Hoppas du har en bra onsdag! Kraaam

 33. Maria 30 september, 2009 on 15:12 Svara

  Åh vad stor lillkillen har blivit! :) Det är ju helt galet att tänka på hur fort tiden har gått för dig. Jag minns när du visade magen första gången, vilken skillnad mot för nu 😉

 34. Maria 30 september, 2009 on 15:12 Svara

  Åh vad stor lillkillen har blivit! :) Det är ju helt galet att tänka på hur fort tiden har gått för dig. Jag minns när du visade magen första gången, vilken skillnad mot för nu 😉

 35. Jacqueline 30 september, 2009 on 16:07 Svara

  Vilken fin mage du har, nästan så man blir lite avundsjuk. Det är ju så mysigt och stort att få bära ett litet liv. Var inte rädd för kejsarsnitt, jag var jätte nervös och rädd innan jag skulle göra mitt. Men jag är jätte nöjd över hur det blev för mig och man får ju sin efterlängtade lilla bebis :)

 36. Jacqueline 30 september, 2009 on 16:07 Svara

  Vilken fin mage du har, nästan så man blir lite avundsjuk. Det är ju så mysigt och stort att få bära ett litet liv. Var inte rädd för kejsarsnitt, jag var jätte nervös och rädd innan jag skulle göra mitt. Men jag är jätte nöjd över hur det blev för mig och man får ju sin efterlängtade lilla bebis :)

 37. Linda- I väntan på en liten 30 september, 2009 on 17:02 Svara

  Alltså, du är sådär jättevackert gravid! Fina du!
  Jag känner mig bara allmänt fläskig =(. Blähö!

 38. Linda- I väntan på en liten 30 september, 2009 on 17:02 Svara

  Alltså, du är sådär jättevackert gravid! Fina du!
  Jag känner mig bara allmänt fläskig =(. Blähö!

 39. Denise - en blogg om allt o lite till 30 september, 2009 on 19:09 Svara

  Oj vilken stor mage du fått 😀

 40. Denise - en blogg om allt o lite till 30 september, 2009 on 19:09 Svara

  Oj vilken stor mage du fått 😀

 41. Anonym 30 september, 2009 on 19:15 Svara

  Vecka 37+6, i 38:e veckan gick mitt vatten på kvällen. Morgonen efter var sonen född 08:07. Så snart kan det vara dags för dig! 😉 Spännande, spännande.
  Var inte nervös över snitt. Blir det snitt så blir det. Huvudsaken är ju att allt går bra för bebisen. Jobbig att repa sig för mamman efter snitt kan jag tänka mig. Fast det kan ju vara lite trixigt att komma i form efter en vaginal förlossning också.

  Sedan kanske det blir så att du kommer att i ren frustration under förlossningen att BE om snitt i stundens hetta, men det är en annan femma. När det var som jobbigast för mig nästan önskade jag att de skulle ta till akut snitt. De gjorde de ju lyckligtvis inte. :o)

  Hoppas allt går bra och lycka till. Kramar.

 42. Anonym 30 september, 2009 on 19:15 Svara

  Vecka 37+6, i 38:e veckan gick mitt vatten på kvällen. Morgonen efter var sonen född 08:07. Så snart kan det vara dags för dig! 😉 Spännande, spännande.
  Var inte nervös över snitt. Blir det snitt så blir det. Huvudsaken är ju att allt går bra för bebisen. Jobbig att repa sig för mamman efter snitt kan jag tänka mig. Fast det kan ju vara lite trixigt att komma i form efter en vaginal förlossning också.

  Sedan kanske det blir så att du kommer att i ren frustration under förlossningen att BE om snitt i stundens hetta, men det är en annan femma. När det var som jobbigast för mig nästan önskade jag att de skulle ta till akut snitt. De gjorde de ju lyckligtvis inte. :o)

  Hoppas allt går bra och lycka till. Kramar.

 43. Magdalena 30 september, 2009 on 19:16 Svara

  Vecka 37+6, i 38:e veckan gick mitt vatten på kvällen. Morgonen efter var sonen född 08:07. Så snart kan det vara dags för dig! 😉 Spännande, spännande.

  Var inte nervös över snitt. Blir det snitt så blir det. Huvudsaken är ju att allt går bra för bebisen. Jobbig att repa sig för mamman efter snitt kan jag tänka mig. Fast det kan ju vara lite trixigt att komma i form efter en vaginal förlossning också.

  Sedan kanske det blir så att du kommer att i ren frustration under förlossningen att BE om snitt i stundens hetta, men det är en annan femma. När det var som jobbigast för mig nästan önskade jag att de skulle ta till akutsnitt. De gjorde de ju lyckligtvis inte. :o)

  Hoppas allt går bra och lycka till. Kramar.

 44. Magdalena 30 september, 2009 on 19:16 Svara

  Vecka 37+6, i 38:e veckan gick mitt vatten på kvällen. Morgonen efter var sonen född 08:07. Så snart kan det vara dags för dig! 😉 Spännande, spännande.

  Var inte nervös över snitt. Blir det snitt så blir det. Huvudsaken är ju att allt går bra för bebisen. Jobbig att repa sig för mamman efter snitt kan jag tänka mig. Fast det kan ju vara lite trixigt att komma i form efter en vaginal förlossning också.

  Sedan kanske det blir så att du kommer att i ren frustration under förlossningen att BE om snitt i stundens hetta, men det är en annan femma. När det var som jobbigast för mig nästan önskade jag att de skulle ta till akutsnitt. De gjorde de ju lyckligtvis inte. :o)

  Hoppas allt går bra och lycka till. Kramar.

 45. anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥ 30 september, 2009 on 19:29 Svara

  Du har en sån fantastiskt fin gravidmage!

 46. anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥ 30 september, 2009 on 19:29 Svara

  Du har en sån fantastiskt fin gravidmage!

 47. Annelie 30 september, 2009 on 19:48 Svara

  Så fin magen är! Även om det är jobbigt så njut av din fina mage, snart är den borta och ni har en lilla kille hos er istället. Då går tiden ännu fortare… jag lovar! :) kram

 48. Annelie 30 september, 2009 on 19:48 Svara

  Så fin magen är! Även om det är jobbigt så njut av din fina mage, snart är den borta och ni har en lilla kille hos er istället. Då går tiden ännu fortare… jag lovar! :) kram

 49. Johanna 30 september, 2009 on 20:17 Svara

  Otroligt att det ren gått så långt :-) Började läsa din blogg lååångt före du var gravid och det känns som du alldeles nyligen avslöjade de spännande nyheterna om tillökning i familjen. Spännande tider!
  Jag önskar er all lycka. Hoppas på en så sen bebis som möjligt så kanske vi delar födelsedag 😉

 50. Johanna 30 september, 2009 on 20:17 Svara

  Otroligt att det ren gått så långt :-) Började läsa din blogg lååångt före du var gravid och det känns som du alldeles nyligen avslöjade de spännande nyheterna om tillökning i familjen. Spännande tider!
  Jag önskar er all lycka. Hoppas på en så sen bebis som möjligt så kanske vi delar födelsedag 😉

 51. Annelie 30 september, 2009 on 21:12 Svara

  hej Evelina,
  Vad fort det går, tänk att det inte är många veckor kvar tills det är dags för er :)! jag lagar ofta mat men har ADLRIG lagat köttfärslimpa, du får allt lägga ut receptet eftersom du verkar ha lyckats bra :)
  Kram Annelie

 52. Annelie 30 september, 2009 on 21:12 Svara

  hej Evelina,
  Vad fort det går, tänk att det inte är många veckor kvar tills det är dags för er :)! jag lagar ofta mat men har ADLRIG lagat köttfärslimpa, du får allt lägga ut receptet eftersom du verkar ha lyckats bra :)
  Kram Annelie

 53. emma 30 september, 2009 on 21:55 Svara

  vilken fin mage :) ser så himla mysigt ut. När är bebisen beräknad att anlända?

 54. emma 30 september, 2009 on 21:55 Svara

  vilken fin mage :) ser så himla mysigt ut. När är bebisen beräknad att anlända?

 55. Zanna 30 september, 2009 on 22:47 Svara

  Alltså vilken SJUKT fin mage !! Verkligen helt perfekt !! en sån vill jag ha.. och jag längtar så tills den börjar växa.. Verkligen, sjukt fin och mysig ! HA det så bra :)

  KRAM

 56. Zanna 30 september, 2009 on 22:47 Svara

  Alltså vilken SJUKT fin mage !! Verkligen helt perfekt !! en sån vill jag ha.. och jag längtar så tills den börjar växa.. Verkligen, sjukt fin och mysig ! HA det så bra :)

  KRAM

 57. freja 1 oktober, 2009 on 01:22 Svara

  fina magen! vega kom i v36+0 .. :) nu kan ju din bebis egentligen komma när dom helst! 😀

 58. freja 1 oktober, 2009 on 01:22 Svara

  fina magen! vega kom i v36+0 .. :) nu kan ju din bebis egentligen komma när dom helst! 😀

 59. jessica 1 oktober, 2009 on 17:29 Svara

  Åh bebismagar e nog det vackraste som finns! Man saknar det lite sen när skatten är ute, fast det finns ju inget bättre än att ha sitt barn hos en såklart :)

 60. jessica 1 oktober, 2009 on 17:29 Svara

  Åh bebismagar e nog det vackraste som finns! Man saknar det lite sen när skatten är ute, fast det finns ju inget bättre än att ha sitt barn hos en såklart :)

 61. Sandra 1 oktober, 2009 on 19:25 Svara

  Nu är det inte långt kvar :) Jag tror nog allt kommer gå bra och du slipper kejsarsnitt! Jag gjorde det med Alvin, ett planerat och min upplevelse är jättebra! Hoppas det höga blodtrycket sjunker.. Kram!

 62. Sandra 1 oktober, 2009 on 19:25 Svara

  Nu är det inte långt kvar :) Jag tror nog allt kommer gå bra och du slipper kejsarsnitt! Jag gjorde det med Alvin, ett planerat och min upplevelse är jättebra! Hoppas det höga blodtrycket sjunker.. Kram!

 63. johanna 2 oktober, 2009 on 11:50 Svara

  Åhhhh…. vilken sötis mage:D Så mysigt:D

 64. johanna 2 oktober, 2009 on 11:50 Svara

  Åhhhh…. vilken sötis mage:D Så mysigt:D

 65. JUNITJEJ 3 oktober, 2009 on 14:48 Svara

  Åh, vilken fin mage!!

 66. JUNITJEJ 3 oktober, 2009 on 14:48 Svara

  Åh, vilken fin mage!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna