VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bebisstatus

Lillprinsen mår bara fint, och ligger med huvudet långt ner precis som jag trodde. Fick till och med känna själv runt hans lilla huvud, ganska coolt det! Hjärtslagen låg på 128 slag i minuten (lägsta hittills, har varit mellan 143 och 147 tidigare) och SF-måttet hade kommit ifatt sig och låg nu mitt på kurvan igen (31 cm). Toppen!

Jag blev beordrad att ta det lugnt och äta alvedon när jag har ont, får se om det går lättare att knapra piller när barnmorskan godkänt det, vet att det inte är nåt farligt men jag äter väldigt sällan värktabletter och annat.

Just det, 13 stadiga kilon har jag gått upp sedan inskrivningen haha! Och då hade jag redan gått upp ett par kilon, så  16 kilon har jag nog gått upp allt som allt. Så jag lovar att jag talar sanning när jag säger att jag gått upp en hel del ;-)…


Kommentarer


 1. Fia 10 september, 2009 on 12:56 Svara

  Så skönt att allt är bra! Vi har gått upp ungefär lika mycket då, jag 17 kg. Men det får man ta sen, ut och promenera med vagnen =) Ha en bra torsdag, kram!

 2. Fia 10 september, 2009 on 12:56 Svara

  Så skönt att allt är bra! Vi har gått upp ungefär lika mycket då, jag 17 kg. Men det får man ta sen, ut och promenera med vagnen =) Ha en bra torsdag, kram!

 3. Skönt att allt var bra! Så prinsen sov kanske när ni kollade hjärtljuden? :)

 4. Skönt att allt var bra! Så prinsen sov kanske när ni kollade hjärtljuden? :)

 5. Amanda 10 september, 2009 on 13:08 Svara

  Gud vad skönt att du ligger bra i kurvan igen! Härligt! Min bebis ligger också med huvudet långt ner, fick dock inte känna själv. De säger ju att om det är en pojk så är hjärtslagen under 140, så nu stämmer det ju på dig:)
  Är som dig när det gäller värktabletter, undviker helst det om det går. Men men, på barnmorskans ordinationer kan det ju inte vara så farligt?
  ta hand om er! Kram

 6. Amanda 10 september, 2009 on 13:08 Svara

  Gud vad skönt att du ligger bra i kurvan igen! Härligt! Min bebis ligger också med huvudet långt ner, fick dock inte känna själv. De säger ju att om det är en pojk så är hjärtslagen under 140, så nu stämmer det ju på dig:)
  Är som dig när det gäller värktabletter, undviker helst det om det går. Men men, på barnmorskans ordinationer kan det ju inte vara så farligt?
  ta hand om er! Kram

 7. Angel 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Låter som ett härligt besök,kul att allt är bra med er

 8. Angel 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Låter som ett härligt besök,kul att allt är bra med er

 9. Josse 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Tacktack! :) Jag skulle faktiskt rekommendera att köpa en sjal, på tradera finns billiga mysak sjalar och de är verkligen SUPER! Inte alls så krångligt som det kan verka, man bär barnet nära kroppen och barnet sitter mycket bättre än i en bärsele. Mitt tips till dig iaf 😀 Vi har en babybjörn active sele också men används inte alls flitigt.

  Härligt att allt står bra till med dig och bebisen! Snart är han ute hos er, det går så himla fort. Kramar

 10. Josse 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Tacktack! :) Jag skulle faktiskt rekommendera att köpa en sjal, på tradera finns billiga mysak sjalar och de är verkligen SUPER! Inte alls så krångligt som det kan verka, man bär barnet nära kroppen och barnet sitter mycket bättre än i en bärsele. Mitt tips till dig iaf 😀 Vi har en babybjörn active sele också men används inte alls flitigt.

  Härligt att allt står bra till med dig och bebisen! Snart är han ute hos er, det går så himla fort. Kramar

 11. ique 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Hej du.

  Då kan du inte varit allt för stor innan du blev gravid. Du e ju liten nu för tusan =)

  De säger att om pulsen ligger lågt är det en pojk. Så nu stämmer det.

  Gå och knapra lite piller nu så du får må lite bättre.

  Ta hand om er

  Kram

 12. ique 10 september, 2009 on 13:09 Svara

  Hej du.

  Då kan du inte varit allt för stor innan du blev gravid. Du e ju liten nu för tusan =)

  De säger att om pulsen ligger lågt är det en pojk. Så nu stämmer det.

  Gå och knapra lite piller nu så du får må lite bättre.

  Ta hand om er

  Kram

 13. Sofie 10 september, 2009 on 13:12 Svara

  Så han har redan lagt sig neråt.. vad bra 😀 ! Spännande att du har känt runt huvudet, det vill jag också göra 😉 ja nu har vi inte långt kvar.. Men man lär ju lägga på sig några kilon till..

  Ha en superbra dag !
  KRAM SOFIE

 14. Sofie 10 september, 2009 on 13:12 Svara

  Så han har redan lagt sig neråt.. vad bra 😀 ! Spännande att du har känt runt huvudet, det vill jag också göra 😉 ja nu har vi inte långt kvar.. Men man lär ju lägga på sig några kilon till..

  Ha en superbra dag !
  KRAM SOFIE

 15. Therese - Lurans blogg 10 september, 2009 on 13:14 Svara

  Vad skönt att allt är bra! Men tycker du att du är stor kan jag meddela att jag gick upp det dubbla, dvs 30 + med luran, men det tänkerr jag INTE göra denna gång, huga så tungt och jobbigt det var. Då gjorde jag misstaget att verkligen äta för två… Kram

 16. Therese - Lurans blogg 10 september, 2009 on 13:14 Svara

  Vad skönt att allt är bra! Men tycker du att du är stor kan jag meddela att jag gick upp det dubbla, dvs 30 + med luran, men det tänkerr jag INTE göra denna gång, huga så tungt och jobbigt det var. Då gjorde jag misstaget att verkligen äta för två… Kram

 17. Wifie 10 september, 2009 on 13:24 Svara

  Äsch det är ju ingenting! :)

 18. Wifie 10 september, 2009 on 13:24 Svara

  Äsch det är ju ingenting! :)

 19. Miia - There´s no place like home 10 september, 2009 on 13:33 Svara

  Vad skönt att allt såg bra ut & att bebben mår bra!

 20. Miia - There´s no place like home 10 september, 2009 on 13:33 Svara

  Vad skönt att allt såg bra ut & att bebben mår bra!

 21. JohannaMariaMs 10 september, 2009 on 13:37 Svara

  Men är inte det en normal siffra att gå upp under en graviditet? Så fort lillkillen är ute så kommer kilona försvinna lika snabbt som dom kom =)Många och långa promenader och annat mys!

  KRAM

 22. JohannaMariaMs 10 september, 2009 on 13:37 Svara

  Men är inte det en normal siffra att gå upp under en graviditet? Så fort lillkillen är ute så kommer kilona försvinna lika snabbt som dom kom =)Många och långa promenader och annat mys!

  KRAM

 23. Sandra 10 september, 2009 on 13:57 Svara

  Skönt att allt såg bra ut! Min mage med Alvin låg alltid under kurvan nästan.. I vecka 35 hade jag 32 i sf-mått så det är nog ingen fara, han vägde 2945 när han föddes så han var ingen jätte men sen var han två veckor tidig eftersom jag fick planerat snitt! Jag gick upp 13kg med Alvin allt som allt och denna gång tror jag på mer då jag hade gått upp 4kg innan v 12 😉 Ska väga mig innan förlossningen iaf!

 24. Sandra 10 september, 2009 on 13:57 Svara

  Skönt att allt såg bra ut! Min mage med Alvin låg alltid under kurvan nästan.. I vecka 35 hade jag 32 i sf-mått så det är nog ingen fara, han vägde 2945 när han föddes så han var ingen jätte men sen var han två veckor tidig eftersom jag fick planerat snitt! Jag gick upp 13kg med Alvin allt som allt och denna gång tror jag på mer då jag hade gått upp 4kg innan v 12 😉 Ska väga mig innan förlossningen iaf!

 25. Liw 10 september, 2009 on 14:06 Svara

  Härligt att allt ser bra ut :)
  Häftigt att lillen redan lagt sig rätt, ni kanske får ut er present tidigare än väntat :)

  kram

 26. Liw 10 september, 2009 on 14:06 Svara

  Härligt att allt ser bra ut :)
  Häftigt att lillen redan lagt sig rätt, ni kanske får ut er present tidigare än väntat :)

  kram

 27. Annika 10 september, 2009 on 14:14 Svara

  16 kilo?
  Det kan man verkligen inte tro!
  Dom kilona har lagt sig fint på din kropp då måste jag säga =)
  Skönt att allt var bra med bebis =)
  kram

 28. Annika 10 september, 2009 on 14:14 Svara

  16 kilo?
  Det kan man verkligen inte tro!
  Dom kilona har lagt sig fint på din kropp då måste jag säga =)
  Skönt att allt var bra med bebis =)
  kram

 29. Carro 10 september, 2009 on 14:25 Svara

  Det är ett säljarjobb, eller rättare sagt jag kommer jobba som försäkringsförmedlare = säljaförsäkringar till privatpersoner. Det är ett jättekul jobb men som sagt jag blir lite osäker på tiderna. Jobbar varannan söndag så då får vi mysa massa varannan helg :)

  Har följt din blogg ett bra tag och blev så glad när du berättade om din graviditet…

  Och vet du vad, nu har jag själv ett litet pyre i magen så nu sitter jag och läser tillbaka i din bogg om hur du upplevde den första tiden. Åh det är så mysigt :) Allt är fortfarande så tidigt och vi har inte berättat för alla nära än men kände att jag ville berätta för dig, kanske kan jag få bolla lite funderingar med dig framöver? :)

  Hade varit jättebra om du inte publicerar detta inlägget så ingen får veta änsålänge 😉

  Och så kul att allt är bra med lillen i din mage. På tisdag är det dags för vårt första besök och ett VUL – som vi längtar!

  Ta hand om dig gumman, kramar

 30. Carro 10 september, 2009 on 14:25 Svara

  Det är ett säljarjobb, eller rättare sagt jag kommer jobba som försäkringsförmedlare = säljaförsäkringar till privatpersoner. Det är ett jättekul jobb men som sagt jag blir lite osäker på tiderna. Jobbar varannan söndag så då får vi mysa massa varannan helg :)

  Har följt din blogg ett bra tag och blev så glad när du berättade om din graviditet…

  Och vet du vad, nu har jag själv ett litet pyre i magen så nu sitter jag och läser tillbaka i din bogg om hur du upplevde den första tiden. Åh det är så mysigt :) Allt är fortfarande så tidigt och vi har inte berättat för alla nära än men kände att jag ville berätta för dig, kanske kan jag få bolla lite funderingar med dig framöver? :)

  Hade varit jättebra om du inte publicerar detta inlägget så ingen får veta änsålänge 😉

  Och så kul att allt är bra med lillen i din mage. På tisdag är det dags för vårt första besök och ett VUL – som vi längtar!

  Ta hand om dig gumman, kramar

 31. Cintya 10 september, 2009 on 14:30 Svara

  Underbart att höra att allt går så fint. Synd bara med smärtan men det går ju över! =) Nu närmar det sig jätte mycket för både dig och min syster. =) Underbart med så mycket bebisar i år.
  Fortsätt må bra nu! Själv planerar man för fullt inför namngivelsen. Har gjort egna ibjudningskort (finns på bloggen)som jag är ganska nöjd med faktiskt. Ha det bra. Kramar

 32. Cintya 10 september, 2009 on 14:30 Svara

  Underbart att höra att allt går så fint. Synd bara med smärtan men det går ju över! =) Nu närmar det sig jätte mycket för både dig och min syster. =) Underbart med så mycket bebisar i år.
  Fortsätt må bra nu! Själv planerar man för fullt inför namngivelsen. Har gjort egna ibjudningskort (finns på bloggen)som jag är ganska nöjd med faktiskt. Ha det bra. Kramar

 33. THERESE 10 september, 2009 on 14:33 Svara

  Va bra att allt såg så fint ut 😀 Min lille prins hade visst inte lagt sig med huvudet neråt än, han rörde på sig fortfarande fram och tillbaka.
  16 kg är ju inte så farligt, det syns iallafall inte på dig!
  Hoppas att dina smärtor går över.

  // Therese

 34. THERESE 10 september, 2009 on 14:33 Svara

  Va bra att allt såg så fint ut 😀 Min lille prins hade visst inte lagt sig med huvudet neråt än, han rörde på sig fortfarande fram och tillbaka.
  16 kg är ju inte så farligt, det syns iallafall inte på dig!
  Hoppas att dina smärtor går över.

  // Therese

 35. M A L I N 10 september, 2009 on 14:35 Svara

  märks inte direkt att du har gått upp så mycket :) skönt att lillen mår bra i alla fall!

  sv: tycker du de? har aldrig testat utan bara spelat det på gamecube och wii :)

 36. M A L I N 10 september, 2009 on 14:35 Svara

  märks inte direkt att du har gått upp så mycket :) skönt att lillen mår bra i alla fall!

  sv: tycker du de? har aldrig testat utan bara spelat det på gamecube och wii :)

 37. Nadja 10 september, 2009 on 14:38 Svara

  Men det syns inte alls att du har gått upp! =)) Jag såg ut som en svullen gris i ansiktet haha. Du har en riktig pojkmage ler

 38. Nadja 10 september, 2009 on 14:38 Svara

  Men det syns inte alls att du har gått upp! =)) Jag såg ut som en svullen gris i ansiktet haha. Du har en riktig pojkmage ler

 39. Caroline 10 september, 2009 on 14:41 Svara

  Tack =)

  Ja jag började ett nytt jobb i måndags som jag inte alls trivs med. (Säljare på hitta.se) och vill gärna ha ettbra jobb så fort som möjligt just med tanke på min "mammapeng" längre. Därför tänkte jag att vi kanske kan stå ut med dessa knäppa arbetstiderna ett tag, jag tjänar betydligt bättre på det nya plus där blir bra OB varje dag :)

  Är i vecka 8 nu men tiden bara rusar förbi känns det som, tyckte nyss vi plussade och det är redan 3 veckor sen :)

  Hur går det med ditt jobbsökande? Eller du kanske ligger lågt nu med tanke på allt annat som händer?

  Kram

 40. Caroline 10 september, 2009 on 14:41 Svara

  Tack =)

  Ja jag började ett nytt jobb i måndags som jag inte alls trivs med. (Säljare på hitta.se) och vill gärna ha ettbra jobb så fort som möjligt just med tanke på min "mammapeng" längre. Därför tänkte jag att vi kanske kan stå ut med dessa knäppa arbetstiderna ett tag, jag tjänar betydligt bättre på det nya plus där blir bra OB varje dag :)

  Är i vecka 8 nu men tiden bara rusar förbi känns det som, tyckte nyss vi plussade och det är redan 3 veckor sen :)

  Hur går det med ditt jobbsökande? Eller du kanske ligger lågt nu med tanke på allt annat som händer?

  Kram

 41. Emma 10 september, 2009 on 14:41 Svara

  Hej jag har en fråga! När kände du att du hade en bebis i magen allt från en liten buff till vad det nu kan vara? :))

  Kram Emma

 42. Emma 10 september, 2009 on 14:41 Svara

  Hej jag har en fråga! När kände du att du hade en bebis i magen allt från en liten buff till vad det nu kan vara? :))

  Kram Emma

 43. Angel 10 september, 2009 on 14:49 Svara

  Tack för tipset gumman har nog rättat till det nu =) kram

 44. Angel 10 september, 2009 on 14:49 Svara

  Tack för tipset gumman har nog rättat till det nu =) kram

 45. Renée 10 september, 2009 on 14:50 Svara

  Vad härligt att allt såg bra ut 😀

  Att du har gått upp en del spelar nog inte så stor roll, du ser ju sund ut och hittar nog snabbt tillbaka till din idealvikt igen =)

 46. Renée 10 september, 2009 on 14:50 Svara

  Vad härligt att allt såg bra ut 😀

  Att du har gått upp en del spelar nog inte så stor roll, du ser ju sund ut och hittar nog snabbt tillbaka till din idealvikt igen =)

 47. Emma Sofie 10 september, 2009 on 14:51 Svara

  Först nu har jag börjat gå upp i vikt: två kilo på två dagar. Men så har jag ju börjat äta ordentligt idag. Får väl se vad det slutar på.
  Hoppas det är bra med dig annars.
  kram

 48. Emma Sofie 10 september, 2009 on 14:51 Svara

  Först nu har jag börjat gå upp i vikt: två kilo på två dagar. Men så har jag ju börjat äta ordentligt idag. Får väl se vad det slutar på.
  Hoppas det är bra med dig annars.
  kram

 49. JohannaMariaMs 10 september, 2009 on 14:53 Svara

  Ja, visst är datorn snygg =) Tyvärr tycker jag inte att den är en så bra bloggdator..

  Det är ett bra typsnitt som är lättläst, vilket några faktiskt påpekade ibland, haha!

 50. JohannaMariaMs 10 september, 2009 on 14:53 Svara

  Ja, visst är datorn snygg =) Tyvärr tycker jag inte att den är en så bra bloggdator..

  Det är ett bra typsnitt som är lättläst, vilket några faktiskt påpekade ibland, haha!

 51. Anna Söderberg 10 september, 2009 on 15:31 Svara

  Härligt att allt såg bra ut!!
  Häftigt att känna lillens huvud också!

  Våra katter älskar också spjälsängen :)
  Jag är dock inte lika förtjust i att dom lägger sig där och "hårar" ner.

  Kram

 52. Anna Söderberg 10 september, 2009 on 15:31 Svara

  Härligt att allt såg bra ut!!
  Häftigt att känna lillens huvud också!

  Våra katter älskar också spjälsängen :)
  Jag är dock inte lika förtjust i att dom lägger sig där och "hårar" ner.

  Kram

 53. sanna 10 september, 2009 on 16:05 Svara

  precis, känns inte så kul att bara vara sur och gnällig mot honom, så det skulle ju underlätta om dom tog lite mer ansvar :)

  aha, men då ska jag surfa in och kolla där, tacl för tipset, namnsmycken är sååååå himla fina!

  och vilket fint spjälskydd! jag ÄLSKAR moln!

 54. sanna 10 september, 2009 on 16:05 Svara

  precis, känns inte så kul att bara vara sur och gnällig mot honom, så det skulle ju underlätta om dom tog lite mer ansvar :)

  aha, men då ska jag surfa in och kolla där, tacl för tipset, namnsmycken är sååååå himla fina!

  och vilket fint spjälskydd! jag ÄLSKAR moln!

 55. Anna-Maria 10 september, 2009 on 16:17 Svara

  Du, dom där 16 kg. Har du lagt dem på lilltån eller?
  Du har ju "bara" bebis mage ju..

  Vad härligt att höra att lillisen mår bra och passar in på kurvan.. Bebisen gör sig redo att komma ut om ett tag så därför är han lite cool nu..

  Kram på er

 56. Anna-Maria 10 september, 2009 on 16:17 Svara

  Du, dom där 16 kg. Har du lagt dem på lilltån eller?
  Du har ju "bara" bebis mage ju..

  Vad härligt att höra att lillisen mår bra och passar in på kurvan.. Bebisen gör sig redo att komma ut om ett tag så därför är han lite cool nu..

  Kram på er

 57. caroline 10 september, 2009 on 16:51 Svara

  Jag är i vecka 36 och har gått upp 20 redan :S haha vissa dagar mår jag skit på bara tanken men andra dagar skiter jag i det och är lycklig för vad som ligger i magen och skiter i den där vågen :)

 58. caroline 10 september, 2009 on 16:51 Svara

  Jag är i vecka 36 och har gått upp 20 redan :S haha vissa dagar mår jag skit på bara tanken men andra dagar skiter jag i det och är lycklig för vad som ligger i magen och skiter i den där vågen :)

 59. Emma 10 september, 2009 on 17:17 Svara

  + 16 kg, det syns verkligen inte!

 60. Emma 10 september, 2009 on 17:17 Svara

  + 16 kg, det syns verkligen inte!

 61. alexandra 10 september, 2009 on 18:08 Svara

  ja så ont som du verkar ha rätt så ofta så skulle jag också sagt till dig att ta det lugnt=) Man måste inte träna in i det sista (?). Låt kroppen få vila mycket fram till förlossning. Några extra kilon här och var ska en gravid kvinna ha!=)

 62. alexandra 10 september, 2009 on 18:08 Svara

  ja så ont som du verkar ha rätt så ofta så skulle jag också sagt till dig att ta det lugnt=) Man måste inte träna in i det sista (?). Låt kroppen få vila mycket fram till förlossning. Några extra kilon här och var ska en gravid kvinna ha!=)

 63. Catti 10 september, 2009 on 19:25 Svara

  Lyd nu bms råd och ta det lugnt och ta en alvedon om du har ont.
  Han verka må bra där inne den lille prinsesn
  kramrkam

 64. Catti 10 september, 2009 on 19:25 Svara

  Lyd nu bms råd och ta det lugnt och ta en alvedon om du har ont.
  Han verka må bra där inne den lille prinsesn
  kramrkam

 65. Malin Lj - Mamma till Walter! 10 september, 2009 on 22:16 Svara

  Skönt att bebis mår bra där inne:)

  Jag gick totalt upp 18 kg, men det försvinner snabbt:) Har några kilon kvar men det är inget jag bryr mig om, de försvinner så småningom:)
  Kram

 66. Malin Lj - Mamma till Walter! 10 september, 2009 on 22:16 Svara

  Skönt att bebis mår bra där inne:)

  Jag gick totalt upp 18 kg, men det försvinner snabbt:) Har några kilon kvar men det är inget jag bryr mig om, de försvinner så småningom:)
  Kram

 67. Anette 10 september, 2009 on 22:23 Svara

  Skönt att allt ser bra ut! Och försök att inte tänka så mkt på vikten, det kommer du säkerligen amma/promenera bort efteråt 😉

 68. Anette 10 september, 2009 on 22:23 Svara

  Skönt att allt ser bra ut! Och försök att inte tänka så mkt på vikten, det kommer du säkerligen amma/promenera bort efteråt 😉

 69. Anna 11 september, 2009 on 08:01 Svara

  Skönt att han mår bra :) Tänk inte så mkt på vikten. Jag hade gått upp 15 kg sen inskrivningen i vecka 33. Sen gick jag nog minst upp 1 kilo i veckan tills vecka 38+1 när han föddes. Alla kilon är borta idag 9 månader senare och tyvärr plus ett antal till som inte känns helt kul. Förmodligen behöver du de där extrakilona. Jag rasade i vikt och hade jag inte gått upp så mkt hade alldeles för många fler försvunnit förmodligen. Jag känner mig som ett streck just nu. Tilläggas ska att jag åt normalt, när jag var hungrig och ändå gick jag upp så mkt.

  kramar

 70. Anna 11 september, 2009 on 08:01 Svara

  Skönt att han mår bra :) Tänk inte så mkt på vikten. Jag hade gått upp 15 kg sen inskrivningen i vecka 33. Sen gick jag nog minst upp 1 kilo i veckan tills vecka 38+1 när han föddes. Alla kilon är borta idag 9 månader senare och tyvärr plus ett antal till som inte känns helt kul. Förmodligen behöver du de där extrakilona. Jag rasade i vikt och hade jag inte gått upp så mkt hade alldeles för många fler försvunnit förmodligen. Jag känner mig som ett streck just nu. Tilläggas ska att jag åt normalt, när jag var hungrig och ändå gick jag upp så mkt.

  kramar

 71. N. 12 september, 2009 on 13:09 Svara

  Skönt att bebisen lagt sig nedåt. Min ligger på tvären i magen och det känns galet obehagligt ibland! Hoppas den lägger sig "rätt" snart.
  Spjälskyddet med moln på var superfint!
  Fortsatt trevlig helg!

 72. N. 12 september, 2009 on 13:09 Svara

  Skönt att bebisen lagt sig nedåt. Min ligger på tvären i magen och det känns galet obehagligt ibland! Hoppas den lägger sig "rätt" snart.
  Spjälskyddet med moln på var superfint!
  Fortsatt trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna