VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Flicka eller pojke?

Har pratat med en privatklinik som gör 3D/4D-ultraljud och jag ska bara prata med Fredrik innan jag bokar en tid. Tänkte att eftersom det är i linköping kan vi ju ta det på vägen när vi åker upp mot piteå i juli. Slå två flugor i en smäll liksom :-). Det kan ju vara lagom att ta första pausen i linkan dessutom, kanske hälsa på nån gammal vän också ifall nån är hemma… Ja det blir nog bra! Är så otroligt nyfiken på om det är en tjej eller kille som bor i min mage! Det spelar INGEN roll, men jag vill veta så mycket som möjligt om den lilla krabaten som buffar mig i magen och som får mig att må dåligt emellanåt men framför allt som får mig att vara så LYCKLIG. Jag vill lära känna hon eller han redan nu, så gott det går! Många i min familj (och Fredriks också) tycker att man inte ska ta reda på könet i förväg, att det förstör överraskningen. Jag respekterar alla som känner så, men jag tycker att det blir en lika stor överraskning när man än får veta det! Dessutom blir det en överraskning ändå vid födseln – hur ser vårt mirakel ut, vilken personlighet har han eller hon? Vi längtar efter dig älskade bebis och är så GLADA över att allt har gått bra hittills!

Nu ska jag äta efterrätt – kiwi – och söka lite jobb :-).


Kommentarer


  1. Mindy 3 juni, 2009 on 13:17 Svara

    Jag känner på mig att det är en tös som du bär på 🙂 om man tittat på din form på magen..man ska inte göra för många ul kontroller om man inte behöver för det är inte bra för barnet..men det känner man bäst själva…Så länge man vet att den mår bra så är det som spelar stor roll..Ska bli skoj till julen att se vad du & jag får i julklapp 🙂 kram kram

  2. Sofie 3 juni, 2009 on 13:24 Svara

    Jag hade inte heller kunnat hålla mig från att ta reda på vad det är för kön, spännande ju! 🙂

    Sen behöver man ju inte berätta för andra att man tagit reda på det, så blir det en överraskning för dem.. så gjorde en bekant till mig.

    Kram

  3. majda 3 juni, 2009 on 13:28 Svara

    va mysigt att vara gravid! <3

  4. Mindy 3 juni, 2009 on 13:29 Svara

    Det ska bli intressant att se om vi har rätt om det är en tös eller en pojk..Tippar mer & mer på att det är en pojk jag bär på men börjar bli osäker igen..men det visar sig längre fram för tidigt för att hinna se det 🙂 den är en livling där inne det kan jag dela med mig 🙂 Ha en skön dag.kram

  5. Isabelle 3 juni, 2009 on 13:48 Svara

    Jag håller med DIG…

    i min familj har det samma åsikter i princip…

    "bara barnet är friskt" säger dem, när man sa att man ville veta könet. "det spelar ingen roll"

    nej självklart ska det vara friskt, och det spelar ingen roll vilket kön…

    men ingen verkar förstå att som bärare till barnet känns det extra speciellt när man går runt o bär på det och inte vet vad det är..

    så kände jag..

    jag ville ju främst veta för att förbereda hennes kläder o gå efter färger o sånt =)

    Och du har veeeerkligen rätt…

    det blir en överaskning hursomhelst…för man vet ju inte hur barnet ser ut/personlighet osv =) bra skrivet ! 🙂

    sen fattar jag inte hur man kan hålla sig! 😀

  6. sicka 3 juni, 2009 on 13:57 Svara

    Vi kunde heller inte hålla oss!Att vi öht var väntande var överraskning nog 😉 Klart man är nyfiken! Det går verkligen inte att föreställa sig hur ens barn kommer att se ut och det går ändå inte att titta sig mätt <3 Att människor har olika och annorlunda uppfattningar om saker och ting som rör ens graviditet och föräldraskap är nog bara å vänja sig vid…både på gott och ont.

    Så spännande att följa er, tänk att jag var i din sits för ett år sen!? Helt galet 🙂

    Kram

  7. Lena 3 juni, 2009 on 14:13 Svara

    Det är verkligen skönt att städningen är avklarad nu! Det är tråkigt, men så härligt när det är klart…

    Kram

  8. Amanda 3 juni, 2009 on 14:23 Svara

    Gud vad skönt att allt var bra! Grattis! =) Hur mycket får ni ge för ultraljudet i Linköping? =)Nu längtar jag också efter RUL! Myspys! =)

  9. Wojtan 3 juni, 2009 on 14:32 Svara

    Hej

    Jag tog reda på könet när jag väntade minsta tjejen. Tycker som precis som du i den frågan. Man är nog lycklig den dagen de föds så man behöver inte fler överraskningar. Kändes så mysigt att få sätta namn på magen redan innan.

    Kunde dessutom planera inköpen bättre. Eller rättare sagt, minska inköpen eftersom jag redan hade massor av tjejbebiskläder!

    Kram från mig

  10. Emelie Edwinsson 3 juni, 2009 on 14:42 Svara

    Gott med kiwi. Jag tycker att det är helt upp till föräldrarna att bestämma om man vill veta om bebisen är en han eller hon.

    Bara en fråga som inte har med det här att göra:

    Har du sett Twilight eller läst böckerna?

  11. Anonym 3 juni, 2009 on 15:01 Svara

    Du får ta det lugnt med ultraljud, speciellt 3d! Det skadar fostret att utsätta det för UL-strålar mer än nödvändigt. Det är därför man bara har 2 kontroller under en graviditet. Det är särskilt farligt innan hjärnan är helt färdigutvecklad (alltså innan sista 2 månaderna). Ni har redan gjort 2 UL dessutom!

  12. Isabelle 3 juni, 2009 on 15:15 Svara

    Åhh..ja gud så jag längtar…det kommer bli magiskt!

    Det känns så overkligt fortfarande att jag snart ska ha en liten bebis att ta hand om..om 1-2-3 veckor…så kort tid kvar…

    hihi

  13. Via 3 juni, 2009 on 15:31 Svara

    undrbar header du har 🙂

  14. Anna 3 juni, 2009 on 15:33 Svara

    jajamän det är vår altan 🙂

    ha en bra dag söta du

    Kramar

  15. Lina 3 juni, 2009 on 16:01 Svara

    Jag kommer never ever kunna hålla mig den dagen jag är gravid! Är för nyfiken hehe 😉

  16. alexandra 3 juni, 2009 on 16:02 Svara

    jag tillhör nog också dem som inte tycker man ska ta reda på könet innan…Men alla gör ju som dem vill såklart!

  17. Camilla 3 juni, 2009 on 16:10 Svara

    Från början ville inte jag heller ta reda på könet på vårt barn, ville det skulle bli en överraskning. Men allt eftersom tiden gick och nästan alla var stensäkra på att det skulle bli en flicka så blev jag rekommenderad att göra ett extra ul för att kolla tillväxten och då passade jag på att ta reda på könet. Fick då veta att det var en liten pojke som gömde sig där inne. Låter kanske tokigt men jag är glad att vi tog reda på könet då, vi såg verkligen en flicka framför oss och självklart skulle man väl inte tycka illa om barnet när det kom ut och var en pojke, men jag tror nog jag skulle blivit lite ställd för att vara helt ärlig. Jag vet redan nu att jag och min sambo kommer vilja ta reda på könet direkt när det är dags för nästa barn. Spännande med 3D-4D ul, var jag också sugen på. Men du, ser du ingen "sköldpadda" eller "hamburgare/mussla" på korten. 😉

    Tusen kramar

  18. Amanda 3 juni, 2009 on 16:24 Svara

    Ja, det går himla smidigt att kolla i Linköping. Kom ihåg att vinka när ni åker förbi här bara. :O)

  19. Nadja 3 juni, 2009 on 16:26 Svara

    För mig var de fortfarande en överraskning trots att två stycken UL sagt att de var en flicka, man vet ju aldrig lixom =)) Den största spänningen är ändå att se hur ens bebis ser ut! Vi gjorde 3D UL i vecka 30.

    Kram kram

  20. Fru Therese ♥ 3 juni, 2009 on 16:31 Svara

    Jag blir så irriterad på folk som ska ha åsikter om andras graviditeter. Nästan alla jag känner tycker att jag är dum i huvudet som vill veta kön i förväg, och jag förstår inte alls varför. Det blir ju mycket lättare då, man kan komma på ett namn i förväg, man vet vilka kläder man ska köpa (och vilka man inte ska köpa) o.s.v. När jag blir gravid tänker jag också ta reda på könet i förväg. Det är ju samma överraskningsmoment – fast lite tidigare. 🙂

    Kram

  21. Gabriella 3 juni, 2009 on 17:00 Svara

    Såg att du vunnit hos Engla! Grattis! Hoppas ditt bebisrum blir sagolikt!

  22. teddy 3 juni, 2009 on 17:04 Svara

    Hihih jag kan verkligen hålla med dig. Har faktiskt själv varit emot att kolla in könet eftersom det verkar som att allt ska vara så planerat nu för tiden men jag själv kommer att vara nyfiken som bara den, den dagen vi väntar smått.

    Och som du beskriver så har ju detta barn en personlighet och ett utseende och inte bara ett kön 🙂

    kramis

  23. Sofia* 3 juni, 2009 on 18:57 Svara

    Åh vad roligt med ett sådant ul! Önskar vi hade tänkt på att gå till en privatklinik också! Håller helt med i ditt resonemang. När man väl föder så får man ju sin belöning så det räcker och blir över, kan vara kul att ha något halvvägs också! 🙂

  24. annika 3 juni, 2009 on 19:58 Svara

    Vi kommer också ta reda på kön när det nu blir dags för oss att tänka i dom banorna hihi.

    Inte för att vi byr oss om vad det blir utan för att vi är så löjligt nyfikna haha

    Jag skulle aldrig klara att vänta i hela 9 månade liksom hehe.

  25. Sandra 3 juni, 2009 on 19:59 Svara

    Vi fick inte heller reda på könet på rutin-ul så vi bokade in ett privat könsultraljud men sa ingenting till någon=) Så bara jag och min sambo visste att det var en tjej vi väntade och vi sa till alla att vi valt att inte ta reda på det. Så förblev det en rolig ´överraskning för alla andra men vi själva tyckte om att veta vem som fanns i magen=) Jag tror att ni får en flicka=)

  26. Marlene 3 juni, 2009 on 20:15 Svara

    Jag tycker att det är upp till var och en ifall man vill ta reda på det. För mig spelade det inte så stor roll men sambon var så nyfiken.. Det är lättare att veta vad det blir innan, sen blir det mer personligt kan jag tycka. Att man man säga hans namn när man busar med han i magen 🙂 hihi.

    Kram

  27. Cicci 3 juni, 2009 on 22:36 Svara

    Imorn stiger även jag in i vecka 19.. bara en dag efter dig!! och jag ska oxå boka 3D i linköping inom en vecka, hos selbig! ska bli så kul i juli sen att få se bebis.. :o)

  28. Anna 4 juni, 2009 on 10:09 Svara

    Jag skulle absolut inte ta reda på kön under ul sa jag innan. Min man ville veta. På vägen in så ändrade jag mig och frågade min man om han fortfarande ville veta 🙂

    När jag sen, efter förlossningen, hade fått upp honom på bröstet så kollade jag inte efter om det var rätt. Är det en kille så är det ju säkrare att fastställa på rul men tänk om det inte hade varit det? Chock jag hade fått vid första blöjbytet, haha.

    Om jag har turen att få bära fler barn så kommer jag nog försöka hålla mig på att ta reda. Dock tycker jag som du att man ju får en överraskning när man får reda på det istället för senare. Det jag var mest nyfiken på när han kom var ändå hur han såg ut. Minikopia av sin pappa 🙂

  29. Rebecca 4 juni, 2009 on 20:59 Svara

    Jag tycker att det är upp till var och en att ta reda på könet. Och det är så tråkigt när folk säger att man "föstör överraskningen". På den vanliga UL här i Lund kan man be om att få veta könet och det valde vi att göra med båda barnen. Helt rätt beslut för oss!

    Ta hand om dig och magen.

    Kramar

  30. Nina 4 juni, 2009 on 22:36 Svara

    När vi var på ultraljudet så var det enda viktiga om barnet var friskt. verkligen enda. ja mådde sååå dåligt hela morgonen för att jag var orolig. men sen då vi kom dit å fick se honom på bild så släppte allt.

    jag ville veta könet och min man visste inte riktigt om han ville det. Men när hon körde runt med dosan på magen så lyckades man se pungen – ordentligt Asg (inte med flit) Vi hade många roliga skämt om det sen efteråt. Gick inte att ta miste att det var en kille.

    Tycker absolut inte det förstör överraskningen. För oavsett om man vet att det kommer att bli en han eller hon, så vet du absolut inte hur din bebis kommer att se ut, hur den är – alls.

    Tycker som Rebecca här ovan. Alla tycker vi olika. Men att säga att man "förstör" något är kanske att ta i. Tycker att det är synd att folk tycker så.

    Theo är det allra bästa som finns i vårat liv. Å att man fick planera lite i förväg hjälpte oss så himlans mkt, mitt i allt vårt kaos. Det sabbade ingen överraskning alls. Var så spänd på att se det lilla knytet när han kom ut. DET var det stora! Att ha honom i mina armar och känna "äntligen är vår son här och han mår hur bra som helst – han är underbar".

    GRYMT =)

  31. Nina 4 juni, 2009 on 22:37 Svara

    ja just det. glömde säga. min mamma kommenterade då jag sa att ja ville veta vad det blev. att hon tyckte att ja skulle vänta. men lyssna på vad du å F vill.. (såklart)..

    å ja ringde mamma direkt efter ul å sa att det blev en pojke. å då råtjöt hon! Hon har aldrig sagt något mer om att ja kolla. Hon skröt redan om Theo innan han kom ut S

  32. Jag ville också veta så mycket som möjligt om bebisen när plutten var i min mage så vi gjorde 3d/4d-ultraljud och det var sååå roligt!

    Och det roliga är att man kan se likaheterna från ultraljudet mot hur han ser ut nu! Kika här så får du se:

    http://bambi.blogg.se/2009/january/zack-aka-plutten-aka-fruppe.html

  33. Madde 17 juni, 2009 on 18:30 Svara

    Heeej!! Jag hamnade här på din blogg.. Jag tycker du/ni gör helt rätt i att ta reda på kön. Man ska inte bry sig om vad alla andra tycker.. Ha de fint.. Kraam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna